Kjøkkengardiner: 100 fotoideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøkkengardiner: 100 fotoideer

Kjøkkengardiner: 100 fotoideer

Valget av gardiner for kjøkkenet er ikke enkelt og plagsomt. Det moderne markedet tilbyr et stort utvalg av forskjellige modeller og materialer. Til dette er det også verdt å legge til en rimelig mulighet til å lage skreddersydde gardiner. For å gjøre det lettere å bestemme hvilke gardiner som passer for et bestemt kjøkken, vil vi vurdere hva deres typer og anvendelsesmetoder er i forskjellige stilløsninger..

Korte og lange gardiner til kjøkkenet

Valget av gardiner for kjøkkenet, først og fremst må du begynne med en forståelse av hvor lange de skal være – valg av modell vil avhenge av dette. Gardinene er korte og lange, og det er også kombinasjoner av dem. For eksempel, hvis det er en balkongdør ved siden av vinduet, kan den lukkes med et langt lerret, og selve vindusåpningen vil bli dekorert med en kort. Lange gardiner går som regel i kombinasjon med korte modeller eller tyll – dette er ganske praktisk, siden på dagtid, for å beskytte rommet mot sterkt sollys, trenger du ikke å skjule veggen helt med et vindu med omfattende lerret.

For å lette valgprosessen, bør du vurdere fordelene med korte og lange gardiner for kjøkkenet..

Korte gardiner

Forkortede gardiner anses som et mer praktisk alternativ for kjøkken der matlaging finner sted og det ofte ikke er nok ledig plass. Moderne modeller er laget av forskjellige materialer som er enkle å rengjøre, har økt fuktmotstand, støvavvisende egenskaper og den utmerkede designen gjør lerretene til en virkelig dekorasjon av rommet. Korte design kan skjule interiøret for overdreven lys eller nysgjerrige øyne på dagtid, uten å ta mye plass. De hindrer ikke tilgangen til vinduskarmen, noe som gjør det mulig å bruke plassen selv i lukket posisjon. Dette er et flott alternativ for små og smale kjøkken..

Kjøkkengardiner - Korte gardiner Kjøkkengardiner - Korte gardiner

Lange slør

Klassiske lange kjøkkengardiner er den vanligste stilen som har eksistert i århundrer og ikke har gått av moten den dag i dag. Ved hjelp av løkker, øyekanter, kroker og andre enheter festes de til gesimsen og går ned til gulvet nesten. Etter eiernes skjønn kan du henge ett eller to lerret, noe som gir rommet ekstra komfort. Overfloden av stoffer, muligheten til å velge tetthet av enheten, bruke en rekke gardintilbehør lar deg lage dine egne design for vindusåpninger, samt skjule eksisterende feil. Etter å ha kronet et lite vindu på kjøkkenet med en bred gesims på hele veggen med store lerreter, er det virkelig mulig å skape utseendet til et panoramavindu.

I seg selv finnes det sjelden lange gardiner i rom. Som regel er deres ledsager tyll, persienner eller rullgardiner, som er i stand til å lukke rommet på dagtid fra sollys eller nysgjerrige øyne, hvis leiligheten ligger i første etasje. Det er verdt å merke seg at lange gardiner ikke bør plasseres i nærheten av ovnen for å unngå fettete sprut og mulighet for antennelse..

Ulempene med lange lerreter inkluderer vanskeligheten med rengjøring – de er upraktiske å fjerne, stryke og henge. I tillegg er dette ikke det beste alternativet for små rom, der det allerede er ganske overfylt..

Kjøkkengardiner - Lange gardiner Kjøkkengardiner - Lange gardiner

Hvilken farge å velge

For små kjøkkenområder er det å foretrekke å velge lyse gardiner som vil skape en lys atmosfære: lys beige, krem, rosa, lyseblå, etc. Hvis rommet ikke er på solsiden og det ikke er nok lys, kan du kan velge varme gardintoner som gul eller krem. Imidlertid spiller gardiner ofte rollen som aksentelementer i interiøret og kan i stor grad skille seg ut mot den generelle bakgrunnen..

Gardinene er enten ensfarget eller kan inneholde et mønster. Oftest velger de en fargestoff som gjenspeiler veggdekorasjonen, et forkle, eksisterende gulv, dekorative elementer eller tekstiler, for eksempel for å matche duken, polstring av stoler. Det er også verdt å vurdere at et stort trykk vil visuelt komprimere området; det er bedre å velge små tegninger. Hvis kjøkkenrommet er innredet i henhold til en bestemt stil, må gardinene nødvendigvis svare til det..

Kjøkkengardiner - hvilken farge du skal velge Kjøkken gardiner - Hvilken farge å velge Kjøkkengardiner - hvilken farge du skal velge

Moderne gardintyper på kjøkkenet

I tillegg til lengden og fargene, er det et stort utvalg modeller av kjøkkengardiner som finnes i moderne interiør..

Persienner

Persienner kan neppe kalles en innovasjon. De har dekorert forskjellige interiører i lang tid, og har muligheten til å mørkere rommet like mye som nødvendig. Imidlertid blir designen og antallet materialer for produksjon hvert år forbedret. Etter åpningstype er persiennene delt inn i to grupper: horisontal og vertikal. Sistnevnte har igjen et mye større modellutvalg på grunn av bruk av materialer som:

– Plast er det letteste, mest upretensiøse og rimelige materialet;

– Aluminium er et praktisk alternativ som ikke falmer i solen, er mer holdbart og lettere å vedlikeholde, men kanskje det mest støyende av alt;

– Stoff – gir stille åpning, har en ubegrenset design;

– Tre er det dyreste, men miljøvennlige og vakre alternativet;

– Bambus – diffunderer perfekt lys, lett å rengjøre;

– Glassfiber – et alternativt materiale til stoffgardiner, miljøvennlig, inneholder ikke impregnering.

Flerstrukturerte flerlagskombinasjoner, i utformingen som det er flere materialer på en gang, kan overraske og forbløffe med sin uvanlighet..

Typer gardiner på kjøkkenet - Persienner Typer gardiner på kjøkkenet - Persienner

Romerske gardiner

Italienske gardiner tilhører gruppen korte gardiner. Dette er lerreter som, når de åpnes (fra bunn til topp), danner elegante bretter. Takket være dette er de i stand til å spille rollen som både persienner og luksuriøse gardiner. Lerretene ser veldig fine og fine ut, noe som gir interiøret kos på grunn av myke folder. Muligheten til å justere høyden på gardinene lar deg stille ønsket lysnivå på kjøkkenet. Romerske gardiner er perfekt kombinert med lambrequins, gardiner. Ved design er de delt inn i to hovedgrupper:

1. Ramme – når de åpnes, danner de jevne bølger på grunn av de innebygde horisontale strimlene;

2. Rammeløse – lerretene har ikke et “skjelett”, åpningen oppstår på grunn av strekking av ledningen som er gjenget gjennom løkkeringene på den sømfulle siden. I dette tilfellet samles stoffet med myke buede bøyninger, som vist på bildet.

Typer kjøkkengardiner - romerske persienner Typer kjøkkengardiner - romerske persienner

Roll-up gardiner

Valsede design forveksles ofte med romerske persienner, men de har fortsatt en betydelig forskjell i mekanismens struktur. I dette tilfellet blir lerretene ikke samlet i bretter under åpning, men bare viklet på en rullemekanisme installert på toppen. De ser ikke like luksuriøse ut som de italienske modellene, men ikke mindre elegante og moderne. De kan installeres både inne i vindusåpningen og på toppen. Gardiner er mye brukt i moderne minimalisme av interiør, og, avhengig av stoff og mønster, brukes de med hell i andre stiler. Det er to typer romerske persienner, nemlig:

1. Klassisk – med en åpen viklingsmekanisme. De kalles også klassiske eller åpne. Ulempen med dette designet er behovet for hyppigere rengjøring;

2. Kassett – en forbedret versjon, hvor lerretet når det åpnes, er skjult i en plastboks og forblir helt usynlig.

Typer kjøkkengardiner - Valsede gardiner Typer kjøkkengardiner - Valsede gardiner

Kafe gardiner

Kafégardiner som perfekt støtter alle rustikke stiler, samt shabby chic, retro, skandinavisk, etc. ser ganske fine og koselige ut på kjøkkenvinduet. I dette tilfellet henges korte lerret på en gesimser som kan installeres i ønsket høyde (oftest midt på vinduet).

Slike gardiner for kjøkkenet er ikke vanskelig å sy på egen hånd, siden de har et ganske enkelt snitt, og det er mange måter å dekorere på, du trenger bare å fantasere og velge smykker som matcher stilen – blonder, sløyfer, broderi, strikket detaljer, etc. bruk et stoff i et bur, for Provence – et blomstertrykk, og den slaviske retningen vil bli understreket av blondestoffer eller lerret med prikker.

Typer gardiner på kjøkkenet - Gardiner -kafé Typer gardiner på kjøkkenet - Gardiner -kafé

Trådgardiner (muslin)

Til tross for at muslin gardiner har eksistert i århundrer, dukket de opp i interiøret i husene våre for ikke så lenge siden. Hjemlandet er de østlige landene, hvor slike gardiner intelligent ble brukt som solkremer som ikke blokkerte luftsirkulasjonens vei..

Designere har satt pris på fordelene med gardiner, noe som kan gjøre atmosfæren mer behagelig, samtidig som den har et stilig utseende. Med dem kan du lage en rekke kombinasjoner ved hjelp av tyll, persienner og andre trådgardiner. Sammenlignet med andre design er trådgardiner ikke utsatt for forurensning – de vaskes sjelden.

Det anbefales å installere dem i små kjøkken, slik at de ikke roter opp plassen, og i de kombinerte romslige rommene (for eksempel et kjøkken-stue) vil gardiner-tråder hjelpe til med sonering og skape en gjennomsiktig vegg. Kiseya kan ha flere dekorative elementer – paljetter, glassperler, men du må velge en modell for kjøkkenet veldig nøye slik at slik dekorasjon ikke ser smakløs ut.

Typer gardiner på kjøkkenet - Gardiner laget av tråder (muslin) Typer gardiner på kjøkkenet - Gardiner laget av tråder (muslin)

Japanske panelgardiner

Den særegne japanske stoffstilen blir ganske populær i moderne rom. Det særegne ved slike gardiner er bevegelsen av de glidende stoffpanelene langs føringene i henhold til garderobeskapsprinsippet. Dette er et flott alternativ for rom med balkongdør eller store vinduer der flere strukturer kan installeres. Det er modeller av slike gardiner utstyrt med en fjernkontroll, noe som er spesielt viktig i dagens “teknologiske” interiør og er veldig praktisk. Kluter krever ikke grundig pleie – periodisk våttørking er nok for dem. Gardiner kan brukes på et stort område som en skjerm som skiller kokeplassen fra spisestuen.

Typer kjøkkengardiner - japanske panelgardiner Typer kjøkkengardiner - japanske panelgardiner

Tøygardiner på øyelår

Eyelets er spesielle ringer med en relativt stor diameter, sydd inn i den øvre delen av gardinstoffet. Takket være dem kan gardinene lett og enkelt gli langs den runde gesimsen. En annen fordel er de jevne brettene som dannes på grunn av festingen på øyelokkene, mens gardinens prakt er avhengig av øyelens diameter og hvor ofte de er plassert. Tettheten av stoffet spiller også en viktig rolle – jo tynnere det er, jo flere bretter får du, og for å lage store bølger må du velge tettere stoffer.

Eyelet gardiner kan enkelt og raskt fjernes og tas på – dette er en viktig fordel for stoffer som krever regelmessig vask. Det er også verdt å merke seg at en slik installasjon kan være et utmerket alternativ for interiør i stil med minimalisme, hi-tech, moderne, loft.

Typer kjøkkengardiner - Stoffgardiner på øyelår Typer kjøkkengardiner - Stoffgardiner på øyelår

Buegardiner og lambrequins

Buet gardin er et stoff med en forkortet buet midtdel og lange laterale loddlinjer. Det er behagelig, forstyrrer ikke inntrengning av lys og gir gratis tilgang til vinduskarmen, som til og med frodige blomstrende potter kan plasseres på. Imidlertid vil slike design ikke skjule kommunikasjon og vil ikke “passe” inn i minimalistiske stiler, noe som er viktig å ta hensyn til. Det er bedre å installere dem sammen med rullgardiner eller persienner, siden de i seg selv ikke gir en barriereeffekt av høy kvalitet. Slike gardiner er flate eller med folder..

En annen forenklet versjon er lambrequins, som er helt korte typer gardiner. De er mer beregnet for dekorasjon enn for bruk som skjerm, ekstremt egnet for smale kjøkken.

Typer gardiner på kjøkkenet - Gardiner -buer og lambrequins Typer gardiner på kjøkkenet - Gardiner -buer og lambrequins

Design av gardiner for kjøkkenet, med tanke på stilen

Når du velger gardiner til kjøkkenet, er det nødvendig å stole ikke bare på lengden og designfunksjonene, men også på estetiske indikatorer som må tilsvare rommets stil..

For eksempel, i klassisk retning, vil lange lysgardiner som henger på gulvet eller halvmontert med et spesielt aristokrati se fantastisk ut. Det anbefales å velge stoff for gardiner i stil med Provence med blomstertrykk eller med et bur. Mørke monokromatiske gardiner, i harmoni med murstein og betongvegger, vil lykkes med å “passe” inn i en uvanlig vågal loft. Det er bedre å dekorere retrostilen med skyvedørsgardiner, ruller eller romerske stripete lerret. For art deco foretrekkes luksuriøse gardiner; derimot tenderer moderne minimalisme mot vanlige gardiner. Begrensede korte design (rulle, japansk, persienner) foretrekkes her, men lange gardiner kan også finne sted..

Design av gardiner for kjøkkenet, med tanke på stilen Design av gardiner for kjøkkenet, med tanke på stilen Design av gardiner for kjøkkenet, med tanke på stilen

Kjøkken gardiner – foto

Vårt utvalg av bilder, som inneholder de beste ideene for å dekorere rom i forskjellige varianter og stiler, vil fortelle deg mer om gardiner til kjøkkenet. Gledelig visning!

Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto Kjøkken gardiner - foto

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (+80 φωτογραφίες)
Next Post
DIY hagedekorasjoner: 103 ideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector