Snapdragon (65 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Snapdragon (65 bilder): typer og omsorg

Snapdragon (65 bilder): typer og omsorg

Snapdragon har dusinvis av navn rundt om i verden. Et eller annet sted kaller de ham “hunder”, et sted “bitende drage”. Botanikere bruker også definisjonen “antirrinum” – “som en nese.” Blomsterhandlere elsker det for sin lysstyrke, metning og variasjon. Det er dusinvis av arter i naturen, og enda flere har blitt avlet i løpet av mange års avlsarbeid. Snapdragon er ideell for anlegg av balkonger og hageplanter, den kan dyrkes i en blomsterpotte eller blomsterbed. Noen høye varianter er spesielt verdifulle for blomsterhandlere fordi selv kuttet antirrinum fortsetter å blomstre og blomstre i opptil to uker..

Generelle egenskaper

Snapdragon er innfødt i Asia, Amerika og Middelhavet. I blomsterbruk begynte den å bli brukt aktivt allerede på 1500 -tallet. Spesielt botanikere er glad i stort antirrinum, som vokser i Nord -Amerika og Sør -Europa..

Selv om snapdragon i sin natur er en flerårig plante, plantes den i husholdninger og hagebruk som en årlig, sjeldnere som toårig. Den har høye, rette og forgrenede stilker, hvis avrundede skudd er gjengrodd med små hår på toppen..

Nedenfra vokser bladene overfor hverandre, over – vekselvis. Store fargerike blomster samles i klyngeblomster. De kan være åpne eller lukkede, vanlige eller frotté. Fargen er helt annerledes, inkludert tofargede varianter. De vanligste er gule, hvite, røde og rosa antirrinum..

Antirrinum blomster er to-lipped og uregelmessige. Det er på denne måten at de ligner den åpne munnen til en løve eller drage. Behagelig aroma under blomstring vil glede eierne av frøplanter, samt tiltrekke seg bier og sommerfugler.

Toppen av avlsarbeidet kom i Tyskland på 900 -tallet. Varianter varierer i lengde, blomstform, bladform, utseende og vekstkarakteristikker generelt. Blomsterdyrkere setter pris på snapdragon for sin variasjon og upretensiøsitet..

Snapdragon -blomster brukes fremdeles i folkemedisinen i dag. Infusjon basert på dem brukes som tilsetningsstoff i behandling av tarm og noen leversykdommer, hodepine og kortpustethet. Tonere og avkok brukes til å ta vare på problemhud.

Snapdragon - Generelle funksjoner Snapdragon - Generelle funksjoner

Snapdragon -arter

Snapdragon eller antirrinum avl ble aktivt forfulgt allerede på 1800 -tallet. Det er nå rundt tusen plantesorter som er klassifisert etter forskjellige kriterier. Mange av dem er ekstremt dekorative. Den mest praktiske måten å bruke klassifiseringen på er høyde..

Høy eller kuttet – fra 70 cm

Noen arter kan være mer enn en meter lange. For det meste har de en pyramideform og lyse mettede blomster. I tillegg til moderne avlsvarianter, er det mer klassiske: blekgrønn Alaska, rosa Anna German, saftig gul Kanari, dyp Ruby, Rocket med delikate nyanser og Terry Madame Butterfly. Oftest brukes disse variantene ikke i hagen, men til buketter, men noen ganger plantes de i komplekse komposisjoner, som vertikale aksenter.

Snapdragon - Høy eller Cut

Halvhøy eller mellomstor-40-60 cm

Dette er allsidige klassiske varianter og hybrider. Strukturen til slike arter er mer kompleks: hovedskuddet stiger over skuddene i den andre raden. Interessante og spektakulære representanter – gyldne, burgunder eller hvite monarker, rosa leppestift sølv, mettet med Rubi, uvanlig tofarget Tequila Sunrise, brokete Bisari og uvanlig kontrasterende tysk dag og natt..

Snapdragon - Semi til Medium Tall

Lav – 25-40 cm

Dette er små dekorative grupper Chimes, Kimozi, Tip-Top, Floral Showers og andre. De plantes ofte for å dekorere steinhager, teppe blomsterbed, balkonger og rygger. De gjør det bra i containere og dekorative hengende kurver.

Snapdragon - Lav

Miniatyr dverg – 15-20 cm

Dvergvarianter kjennetegnes av en tett, liten blomsterstand som ser ut som om den ble flatet på toppen. Lavvoksende ligner reduserte universelle busker med løs blomsterstand..

Snapdragon - miniatyr dverg

Snapdragon omsorg

Snapdragon krever lett, fruktbar jord for å trives og blomstre. Det må mates med jevne mellomrom, og viktigst av alt, vanne det regelmessig. Men ikke overdriv, for med et overskudd av vann dør selv den mest fuktglade planten..

Torv, sand og organisk materiale må tilføres leirjord slik at det er løst og fuktighet ikke stagnerer. Svart jord, løvjord og humus tilsettes sandholdig lerjord. Strukturen må være slik at den holder godt vann.

Vanning utføres etter behov når matjordene tørker. Sagflis, humus eller nyslått gress er egnet for mulching..

Nytransplanterte planter bør ikke mates for ikke å brenne rhizomet. Mineralgjødsel med sporstoffer blir introdusert først etter full tilpasning.

Antirrinum tåler små frost ned til -5C. Den blomstrer til den første betydelige frosten. Det er viktig å umiddelbart fjerne blekne blomsterstander. Så du kan strekke blomstringsperioden, og samtidig forhindrer det putrefaktive og soppprosesser..

Snapdragon omsorg Snapdragon omsorg

Transplantasjon og reproduksjon

Det er to måter å reprodusere snapdragons på: ved å dele busken og bruke frøplanter. En unik artstrekk – frøenes evne til å lagres i bakken i flere år, og deretter spire på egen hånd.

Frøplanter kan øke vekstprosessen betydelig. Frøene plantes i en spesiell boks med dreneringshull. Småstein, ekspandert leire eller annet dreneringsaggregat helles til bunnen. Som base brukes et lett, løst underlag basert på torv, torv og sand med tilsetning av aske og humus. Tidligere helles jorden med en svak løsning av kaliumpermanganat.

De desinfiserte frøene blandes med sand og sås i jevne stier med flere centimeters mellomrom. Ovenfra er de dekket med en liten mengde jord og sprayet med vann. Beholderen er dekket med folie eller dekket med glass. Du må lufte det hver dag, fukte det mens det tørker, lagre det ved en temperatur over + 17C. De første skuddene er synlige i løpet av halvannen uke. En uke senere kan filmen fjernes..

Når de første bladene dukker opp, kan plantene fordeles til blomsterpottene ved hjelp av torvkrukker. Mellomplanting i fremtiden fremmer busk og bedre blomstring.

På slutten av våren kan plantene transplanteres i bakken. Den ideelle jorda er ler eller sandjord. Den har to hovedalternativer: vanngjennomtrengelighet og ventilasjon. Ask, kompleks gjødsel, humus og torv bidrar til blomstring. For intens og langvarig blomstring trenger du også mye sol..

Snapdragon - Transplantasjon og reproduksjon Snapdragon - Transplantasjon og reproduksjon Snapdragon - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

En sterk og sunn snapdragon er ikke utsatt for sykdom og skadedyrsangrep. Men noen ganger skjer det problemer..

Mest av alt er antirrinum redd for stamme, bladlus, flått, thrips og gruvefluer. For å forhindre skadedyr, må du først plante blomster på avstand og luke dem fra ugress i tide..

Stilkorm er larver som ødelegger stammen. Hvis de vises, må du kutte og brenne de skadede plantene, fjerne alt ugresset rundt og behandle sunne blomster med klorofos. Forebyggende insektmiddelbehandling utføres til høsten.

Rotsystemet påvirkes av nematoder og soppsykdommer. Mange problemer skyldes overflødig fuktighet og utilstrekkelig luftgjennomtrengelighet i jorda. Mosaikken fremstår som flekker på bladene og kronbladene. Rust påvirker hele planten. Ved det første tegnet brukes Bordeaux -væske og dets analoger. Etter en uke må du gjenta behandlingen. Soppmidler brukes også med jevne mellomrom..

Snapdragon - skadedyrsbekjempelse Snapdragon - skadedyrsbekjempelse

Snapdragon – bilde

Vi har samlet et utvalg av snapdragon -bilder for å hjelpe deg med å navigere i valget, fylle opp det grønne hjørnet eller hagefrøene og lage en harmonisk komposisjon. Gledelig visning!

Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde Snapdragon - bilde

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (+80 φωτογραφίες)
Next Post
DIY hagedekorasjoner: 103 ideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector