15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fresko på veggen (90 bilder): dekoridéer

Fresko på veggen (90 bilder): dekoridéer

Fresco er anerkjent som en av de mest populære maleteknikkene for moderne interiør, selv om den har en lang historie. Dette er en utmerket løsning som vil gi rommet eleganse, sjarm, et unikt humør og kos. Teknologien for å tegne på fersk kalksteinjord ble brukt til å male veggene i antikkens Hellas og Bysantium, og den mister i dag ikke sin relevans. I vår artikkel vil vi snakke om hvordan moderne fresker skapes, hvilke bilder som blir de mest populære i forskjellige interiører..

Utførelse teknikker

I motsetning til tidligere tider tilbyr dagens teknologi et stort utvalg veggmalerier laget på en rekke måter. I tillegg til manuelt arbeid, påføres malerier av digitale skrivere og annet spesialutstyr. Grunnlaget for bruk er også variert. Naturligvis påvirker valg av materiale og utførelsesteknikk direkte kostnaden for fresken, så det er fullt mulig å dekorere hjemmet ditt med både et dyrt og rimeligere stykke..

Fresk på elastisk gips

Å male fresker på veggen på gips er stamfaren til all moderne teknologi. Denne teknikken har vært kjent siden antikken og har ikke mistet sin relevans den dag i dag. Essensen ligger i det faktum at vått gips påføres på overflaten av veggen, som mønsteret dannes på. Siden materialet tørker veldig raskt, må alt arbeid for å lage et mesterverk utføres i et raskt tempo. Maleriet er malt med maling som absorberes dypt nok. Samtidig har bildet en stilig matt overflate uten refleksjoner og kan forbli uberørt i århundrer. Denne metoden for å lage en fresko skjuler med fordel eventuelle feil i veggene og ser bra ut hvor som helst i rommet..

Fresko på veggen på elastisk gips Fresko på veggen på elastisk gips

Fresk på lerret

Denne veggfresken på lerret er et håndlaget verk som ikke er billig i det hele tatt. Teknologien består i å bruke en spesiell komposisjon på lerretet, hvorpå et bilde dannes med naturlige pigmenter. Ekte mestere er i stand til å lage et ekte verk av et bilde, kunstig aldre det og forårsake sprekker og grovhet. Avhengig av størrelsen selges maleriene i ruller eller i bårer, montert på veggen med lim. Ulempen med en fresko på lerret er redusert fuktmotstand, så det vil ikke være mulig å vaske den. For at et maleri skal beholde sin opprinnelige friskhet i lang tid, er det ofte dekket med voks..

Veggmaleri på veggen på lerret Veggmaleri på veggen på lerret

Ikke-vevde veggfresker

Slike veggmalerier kan kalles det mest økonomiske alternativet for store områder. Når det gjelder ytre egenskaper, er de ikke dårligere enn malerier laget på lerret, men kostnaden er mye mindre. En stor fresko består av individuelle lerreter som bildene påføres med en spesiell skriver. Fragmentene er festet til veggen eller takoverflaten med lim beregnet på denne typen tapeter, samtidig som bildet opprettholdes, siden sømmene er helt usynlige.

Ikke-vevde veggfresker Ikke-vevde veggfresker

Fresco på et selvklebende lerret

En selvklebende fresko ligner veldig på teksturerte tapeter. Rollen som kalkjord i dette tilfellet utføres av en pasta basert på elvesand, som et bilde påføres digitalt. Det ferdige lerretet er limt på veggen og har et feilfritt utseende bare hvis overflaten er helt flat. Den selvklebende fresken er ganske tynn, så hvis det er støt og uregelmessigheter på overflaten av veggen eller taket, vil de sikkert vise seg gjennom, og bildet vil miste sin attraktivitet. Denne teknikken passer i moderne interiør, siden det er umulig å aldre den kunstig..

Fresk på veggen på et selvklebende lerret Fresk på veggen på et selvklebende lerret

Fresk på en stiv base

Fresken kan også utføres på en stiv base. I følge eksterne data er det ikke på langt nær dårligere enn lerretsverk, men det veier mye mer. Slike malerier utføres vanligvis i et lite format..

Fresko på veggen på en stiv base Fresko på veggen på en stiv base

Craquelure

Freskomaleriene laget med craquelure-teknikken er perfekte for semi-antikt interiør. Verkene er laget av dekorativt gips, som inkluderer marmorflis. Takket være denne komponenten dannes en etterligning av små sprekker i det ferdige bildet, som ser ganske stilig ut i gamle interiører..

Fresko på veggen - Craquelure Fresko på veggen - Craquelure

Veggmalerier

En fresko er et ganske betydelig element i interiøret, som ikke bare understreker, men noen ganger danner stilen på rommet. Så den klassiske retningen i interiøret er vellykket understreket av freskomaleriene i taket og veggene, laget på et lerret, craquelure -base, elastisk gips. Dette kan være reproduksjoner av verdensmesterverk, stilleben, grasiøse bilder av blomster, innrammet i hvite eller gullrammer..

I moderne interiør (loft, moderne, hi-tech) er digitale veggmalerier på veggene passende som abstraksjoner, arkitektoniske elementer, bybilder, geometriske ensembler med fargeoverganger.

Orientalske notater fremheves best av tradisjonelle frodige ornamenter som gir sofistikasjon og smak, samt bilder av scener med flora og fauna. Provence, med sin ånd av en søt fransk landsby, vil bli supplert med lerretsfresker på veggene, som viser alle herlighetene på landet – jordbæreng, lavendelfelt, urter. Bilder av gamle gater vil inspirere romantikkens ånd.

Veggmaleri på veggen - Veggmalerier Veggmaleri på veggen - Veggmalerier

Tomter for fresker på veggen

Temaet for fresken på veggen spiller en viktig rolle i interiørdesign. Hvis maleriene i utgangspunktet var bilder av gamle helter, scener fra Bibelen, historiske panoramaer, så er valg av emner i dag mye mer mangfoldig. Blant de vanligste er følgende:

Landskap – kan trygt kalles de mest populære bildene, ettersom naturbilder passer perfekt inn i enhver interiørstil. For rekreasjonsområder velges som regel bilder som viser felt og reservoarer, ettersom de bidrar til avslapning. Et landskapsmaleri kan presenteres som en gave;

Stilleben er et godt alternativ for kjøkken, stuer eller kombinert oppsett. For interiør dekorert med luksuselementer, kan du kjøpe en fresko med stilleben som viser antikke servise, for eksempel kanner, boller, kopper osv.;

Portretter er mindre vanlige, men de kan bringe litt inspirasjon inn i interiøret hvis du installerer et fresco-portrett, for eksempel av keiseren i hans studie. For stuen kan du velge et enklere format, som gjenspeiler et muntert selskap. Generelt, når du kjøper en slik fresko, er det nødvendig å være spesielt oppmerksom på den følelsesmessige tilstanden til personen som er avbildet i portrettet;

Abstraksjoner er typiske for interiører dekorert i moderne stiler. Det er ingen plott her, hovedvekten er på farge, så det er viktig at det ikke forårsaker ubehagelige følelser. Det er viktig å ta hensyn til det faktum at blå, grønne toner hjelper til med å lindre følelsesmessig stress, og rødt kan provosere aggresjon. Ofte fungerer fresco-abstraksjoner på veggen som et aksentelement;

Ornamenter – er i stand til å dekorere et rom perfekt uten å tiltrekke seg unødig oppmerksomhet til seg selv. Innviklede mønstre er iboende i interiører dekorert i etniske retninger, så vel som i strenge stiler..

Tomter for fresker på veggen Tomter for fresker på veggen Tomter for fresker på veggen

Ideer til forskjellige rom

Valget av et bilde på en fresko avhenger av den generelle stilen på interiøret, så vel som smaken til eieren av leiligheten. Likevel, for at bildet skal smelte harmonisk inn i interiøret, er det verdt å lytte til noen av anbefalingene fra designerne..

Fresker i det indre av stuen

I et rom designet for å forene seg i en nær krets av slektninger og venner, kan du ofte finne fresker på veggene med bilder av naturen, som alltid blir perfekt oppfattet av sinnet. Imidlertid er det mange andre alternativer, hvis valg avhenger av interiørstilen. Bilder av vakre arkitektoniske bygninger, bytorger og hele panoramaer, emnesammensetninger som formidler ånden fra en bestemt epoke, eller de mest uventede abstraksjoner i en moderne ånd kan godt være passende her..

Fresko på veggen i det indre av stuen Fresko på veggen i det indre av stuen

Fresko i det indre av soverommet

Atmosfæren i ro bør herske på soverommet, så du bør ikke vurdere alternativer med portretter eller bilder av megabyer. Det er bedre å velge landskapsfresker på veggene, klassiske emner fra antikkens historie.

Fresko på veggen i det indre av soverommet Fresko på veggen i det indre av soverommet

Fresko i det indre av kjøkkenet

Bilder av by- og forstadslandskap, komplekse ornamenter og uvanlige tematiske utskrifter er perfekte for kjøkkenrommet. Et stillebenmaleri som vekker appetitten vil se spesielt passende ut her. Hvis spisestuen ligger langs en tom vegg, kan du plassere et freskomaleri her, som viser utsikten fra vinduet til naturen rundt. Dette alternativet vil bidra til maksimal avslapning..

Fresko på veggen i det indre av kjøkkenet Fresko på veggen i det indre av kjøkkenet

Fresko i det indre av barnerommet

Fresken på barnets rom må velges ut fra alder og kjønn. Små barn vil utvilsomt elske bildene av eventyrfigurer. Jenter vil sikkert elske eventyrrike med prinsesser, og gutter vil glede seg over temaet sjøreiser. Tenåringer vil være mer interessert i bilder av bygater, megabyer eller abstraksjon.

Fresko på veggen i det indre av barnerommet Fresko på veggen i det indre av barnerommet

Fresker i det indre av gangen

I en liten gang er det bedre å plassere fresken på veggen i lyse farger. Det kan være et vakkert landskap med et perspektiv som vekker hyggelige følelser og visuelt utvider rommet, bilder av gamle gater og byer.

Fresko på veggen i det indre av gangen Fresko på veggen i det indre av gangen

Fresker på veggen – foto

I vårt fotogalleri har vi samlet en rekke eksempler på plassering av veggmalerier i interiøret i rommene. Vi håper de vil hjelpe deg med å velge det mest passende alternativet for å dekorere ditt eget hjem. Gledelig visning!

Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto Fresker på veggen - foto

Previous Post
Υπνοδωμάτιο σε στυλ μινιμαλισμού (+80 φωτογραφίες)
Next Post
DIY salongbord (80+ bilder)