15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjemmekaktus (90 bilder): typer, omsorg og vanning

Hjemmekaktus (90 bilder): typer, omsorg og vanning

Nesten alle som stiller spørsmål om vakre og upretensiøse hjemmeplanter, på en eller annen måte, kommer på ideen om å ha en kaktus. De er elsket for sin variasjon og uvanlige utseende. Det er mange myter, tro og tegn rundt dem. Det antas for eksempel at hvis en kaktus plutselig blomstret – er dette en viktig gledelig begivenhet. Til slutt er dette et virkelig funn for de som drømmer om et grønt hjemmehjørne, men de mangler sårt tid til kompleks og regelmessig omsorg..

Generelle egenskaper

Mexico regnes fortjent som fødestedet til kaktusene. Selv om artens opprinnelse kan diskuteres, var det her egenskapene til en uvanlig plante først ble verdsatt i all sin prakt..

Ulike kaktusvarianter inneholder en enorm mengde av alle slags stoffer, inkludert alkaloider. Av sin natur har de en uttalt antiseptisk effekt, forhindrer utvikling av sopp og patogener. Derfor er forskjellige farmasøytiske og medisinske preparater laget for å behandle problemer i det kardiovaskulære systemet, forhindre hypertensjon og angina pectoris og regulere blodsirkulasjonen..

I folkemedisin brukes kaktusinfusjon for å behandle ledd. Kaktusjuice har en uttalt tonisk effekt. Det brukes i medisiner for å stabilisere nervesystemet og behandle gastrointestinale lidelser.

Kaktusens eiendom er også kjent for å nøytralisere de skadelige effektene av elektromagnetisk stråling fra husholdningsapparater. Derfor begynte de på en gang å vokse aktivt på kontorer og hjemme på datamaskinbord..

Kaktus er elsket av samlere, designere og dekoratører. De kan brukes til å lage komplekse komposisjoner og ekte tornete hager. Og alt dette – med minimal innsats og sløsing med tid.

Hjemmekaktus - Generelle egenskaper Hjemmekaktus - Generelle egenskaper

Typer hjemmekaktus

Det er omtrent tre tusen arter av kaktus i verden. Ikke alle er hjemmelagde. De faller alle inn i tre brede kategorier. Opuntia er kaktuser med saftige små blader som lett løsnes fra kroppen. De er også forskjellige i formen på tornene. Det kalles glochidia. Pereskievye – kaktus med klassisk utviklede blader. Cereus – varianter uten blader og glochidia.

Prikkete pære

Uttalt representant for samme slekt. Gjennomsnittshøyden er 20-30 cm, men form og størrelse avhenger av den spesifikke arten. Det er en av de mest omfattende og varierte familiene. Røde eller hvite pigger – uvanlig kroket form.

Hjemmekaktus - Opuntia

Cereus

Nok en klassisk hjemmekaktus. Det er stor etterspørsel innen dekorasjon og interiørdesign. Den er egnet for komplekse komposisjoner og hager, men føles bra alene. Over tid kan den vokse opp til en meter, men det vil ta mer enn ett år. Det er varianter og underarter med bisarre mutasjoner, for eksempel Monstrozus.

Hjemmekaktus - Cereus

Trichocereus

En voksen plante er en høy en meters kolonne, som med alderen ikke bare blir høyere, men også bredere. Noen varianter når 1,5 m og mer.

Hjemmekaktus - Trichocereus

Echinocereus

Det er en kamkaktus som ligner en kolonne med lav pigg. Gjennomsnittlig høyde på innenlandske varianter er 20-30 cm. Blomstringens særegenheter avhenger av de spesifikke underartene.

Hjemmekaktus - Echinocereus

Hamecereus Silvestri

Dette er en raskt voksende og interessant kaktus, som vokser merkbart allerede de første årene. På forsommeren blomstrer den med lyse skarlagenrøde blomster..

Hjemmekaktus - Chamecereus Silvestri

Aporocactus

Det er en upretensiøs og raskt voksende pisklignende variant med tynne stilker på omtrent en centimeter i diameter. Den vokser flere centimeter i året. Store blomster dukker opp om våren. Aporocactus kan dyrkes i hengende potter og kurver.

Hjemmekaktus - Aporocactus

Mammillaria

En vakker dekorativ sølvblomst blomstrer med hvite blomster som omkranser hele stammen i en ring. Kaktusform – avrundet.

Hjemmekaktus - Mammillaria

Notocactus

En sfærisk huskaktus av middels størrelse, kjent for sine sterke, tøffe pigger. Det begynner å blomstre om noen år. Blomstene er ganske store, men denne arten er ikke verdsatt for dem..

Hjemmekaktus - Notocactus

Astrophytum

Først ligner den en ribbet ball, som blir til sylindere etter hvert som den vokser. De knallgule blomstene minner om kamille. De vises om sommeren og når noen ganger 30 cm i diameter. Spines – rett eller buet, avhengig av den spesifikke varianten.

Hjemmekaktus - Astrophytum

Rebutia

Miniatyrvariant med sfæriske fem centimeter stilker. Hvert år gleder rebutia seg med små oransje blomster. Det finnes også større varianter, opptil 10 cm.

Hjemmekaktus - Rebutia

Strauss Cleistocactus

Dette utseendet er også populært blant designere, selv om det er ganske stort. Voksne vokser opp til en meter. Overflaten er ikke bare dekket med torner, men også med hvitaktig villi, på grunn av hvilken Cleistocactus fremstår sølvfarget på avstand.

Husholdningskaktus - Strauss 'Cleistocactus

Hjem kaktuspleie

På grunn av forskjellige varianter og underarter, er det vanskelig å utlede en enkelt omsorgsordning for alle kaktusene. Men det er generelle anbefalinger du kan fokusere på..

Oppretthold en moderat innetemperatur. Vinterminimum er rundt + 13C. Selv om de fleste varianter lett tåler kortsiktig frost, bør dette ikke brukes for mye. Hjemmekaktus tåler maksimal temperatur opp til + 35C uten problemer.

Kaktus trenger alltid lys, spesielt om vinteren, men direkte brennende sollys unngås best. I de varme sommermånedene skaper du lys skygge for blomsterpottene i sør.

Ikke plasser den nyinnkjøpte kaktusen ved siden av andre planter. Det første trinnet er en to-dagers karantene, tilpasning og transplantasjon.

Hjem kaktuspleie Hjem kaktuspleie

Vanning og fuktighet

Om våren er vanningsordningen standard – etter hvert som matjordene tørker. Ta varmt, avgjort vann uten urenheter. Så snart det begynner å bli kaldere, reduser vanningen gradvis. På høsten og vinteren må du la jorden være nesten tørr. Mengden vann på dette tidspunktet er minimal, slik at roten ikke tørker ut, og planten ikke krymper.

I motsetning til stereotyper bør kaktus ikke sprøytes, bortsett fra hos noen spesifikke arter. Luften kan være tørr, men den må være frisk..

Hjemmekaktus - Vanning og fuktighet Hjemmekaktus - Vanning og fuktighet

Transplantasjon og reproduksjon

Å dyrke en kaktus fra frø hjemme er lang og upraktisk. Men i de fleste varianter slår selv små stiklinger rot raskt og enkelt. Gjør dette i de varmere månedene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å opprettholde temperatur- og fuktighetsforholdene. Tørk først stiklingene litt, la dem stå et par dager, og plant dem deretter i torvkompost..

Hvis du vil ta vare på frø, så ikke glem effekten av et drivhus for frøplanter, og viktigst av alt – observer temperaturregimet + 22 … + 27C.

Unge kaktuser plantes om årlig, voksne – bare etter behov. For å gjøre dette, ta en pott større enn den forrige. Det er bedre å utføre slike prosedyrer om våren. Prøv å ikke skade den delikate roten. Sørg også for at kaktusstammen ikke går under jorden – der begynner den å råtne.

Hjemmekaktus - Transplantasjon og reproduksjon Hjemmekaktus - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Den vanligste sykdommen som påvirker kaktusene er stammrot. Det ser ut som brune flekker. For å bli kvitt det, må du fjerne de skadede områdene og behandle planten med desinfeksjonsmidler. Den vanligste årsaken er feil oppholdsforhold, og spesielt for høy luftfuktighet..

Noen varianter er veldig vanskelige å få til blomstring. Det er ikke en sykdom. De krever bare forhold som er så nær naturlige som mulig, som ikke er så enkle å reprodusere i en leilighet. Husk at de fleste planter blomstrer bare på en ny vekst, og for dette må du observere aktivitetsmåten og hvile. Intens blomstring stimulerer også en trang potte. Hvis det er for romslig, brukes de fleste ressursene på utvikling av rhizomet, og ikke bakken..

Hjemmekaktus - skadedyrsbekjempelse Hjemmekaktus - skadedyrsbekjempelse

Hjemmekaktus – foto

Vi har lenge drømt om å ha dekorative, upretensiøse kaktuser, men har ennå ikke bestemt oss for hvor vi skal sette dem? Ta en titt på vårt utvalg av bilder for nye ideer og alternativer. Gledelig visning!

Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto Hjemmekaktus - foto

Previous Post
Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
Next Post
Design av et rom for en tenåringsjente (65 bilder)