Design av kjøkken kombinert med stue (85 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av kjøkken kombinert med stue (85 bilder)

Design av kjøkken kombinert med stue (85 bilder)

Kjøkken med åpen planløsning har kommet på moten relativt nylig, så de ser veldig moderne og respektable ut. Oftest finnes et slikt interiør i studioleiligheter, men generelt kan kombinasjon av matlagings- og rekreasjonsområdet være en utmerket løsning, både for private hus og leiligheter. Bildene og anbefalingene på denne siden hjelper deg med å velge et vakkert design på kjøkkenet kombinert med stuen.!

Kjøkken kombinert med stue: fordeler og ulemper

Fraværet av en tom vegg mellom kjøkkenet og stuen antyder et helt annet konsept for å arrangere boareal enn i separate rom. Spørsmålet om psykologisk komfort spiller en viktig rolle her. Åpen plan er mer sannsynlig å foretrekke av utgående ekstroverter som verdsetter konstant kontakt med andre og ikke har et uttalt behov for personvern.

På den ene siden er studioformatet praktisk: rommet virker lettere og mer romslig, alt er i glede og generelt er stemningen ganske hyggelig. For eksempel, mens du lager mat, kan du chatte med familie og venner, barnevakt eller se på TV..

Men dette alternativet har også visse ulemper. Spesielt kan et åpent kjøkken være en kilde til lukt, damp, støy fra vann og arbeidsapparater. Alt dette bidrar ikke til en god hvile i stua, men gjennomtenkt sonering, sammen med bruk av moderne klimakontrollteknologi, vil enkelt løse problemene som oppstår..

Kjøkken kombinert med stue - fordeler og ulemper

Reguleringsalternativer for kjøkken-stue

Å kombinere kjøkken og stue til et felles rom krever en rasjonell tilnærming til planlegging og valg av etterbehandlingsmaterialer, møbler, tekstiler. Først og fremst er det viktig å sørge for alle slags dagligdagse nyanser, og for det andre å ta vare på et vakkert design, slik at disse sonene med forskjellig funksjonalitet er harmonisk kombinert med hverandre..

Etterbehandling

På grunn av praktiske egenskaper bør fuktighet og varmebestandige materialer brukes til å dekorere kjøkkenområdet: keramiske fliser eller porselen steintøy, herdet glass, kunststein, vaskbare tapeter, pvc-strekklofter. For ikke å ødelegge hele ensemblet, bør de imidlertid være i samme fargevalg eller i det minste overlappe med gjestesiden av rommet. I rekreasjonsområdet vil treoverflater, teppe, laminat, dekorativt gips, dyre typer veggbelegg være passende. Dermed vil forskjellen i teksturer i seg selv skille rommet visuelt og tydelig skissere grensene..

Regulering av kjøkken -stue - Etterbehandling Regulering av kjøkken -stue - Etterbehandling

Skillevegger

Ofte brukes forskjellige skillevegger for sonering av kjøkken-stuen. Dette er en kompromissløsning som delvis løser isolasjonsproblemet. Glidende glasspaneler, kryssfiner og bambusskjermer, høye skap, hyller, gipsstrukturer, til og med gardiner laget av perler eller tett syntetikk kan fungere som en barriere. Denne listen kan også suppleres med søyler, buede åpninger og andre halvt lukkede elementer..

Regulering av kjøkken -stue - Skillevegger Regulering av kjøkken -stue - Skillevegger Regulering av kjøkken -stue - Skillevegger

Pallplass

Hvis takhøyden tillater det, og du vil diversifisere plassens geometri, kan kjøkkenområdet “heves” med en liten høyde. Denne teknikken er også egnet for en spisestue i en nisje eller i nærheten av et karnappvindu..

Regulering av kjøkken -stue - Podium Regulering av kjøkken -stue - Podium

Møbler

Et stort øybord eller en smal bardisk takler perfekt sonering av kjøkken-stuen. På den ene siden er overflaten på den høye benkeplaten ideell for matlaging (du trenger ikke bøye deg), på den andre siden fungerer den som et fullverdig bord. Dette sparer plass og er ganske praktisk i hverdagen..

Regulering av kjøkken -stue - Møbler

Kjøkken-stue design i en liten leilighet

Ombygging av en liten leilighet med den påfølgende kombinasjonen av kjøkken og stue kan fullstendig forandre hjemmet, gjøre det mer komfortabelt og stilig. Men siden det totale arealet fortsatt er begrenset, er det i omgivelsene nødvendig å bli styrt av en følelse av proporsjon og, hvis mulig, å “lette” designet så mye som mulig.

Farger

Som du vet, utvider diskrete lyse toner rommet visuelt, mens mørke og mettede reduserer det. Dette betyr at den beste løsningen for et lite kjøkken-stue vil være melkehvitt, grått, beige, delikate pastellfarger. Men det er tilrådelig å unngå skarpe fargekontraster, variasjon og overdreven lysstyrke i detaljer..

Kjøkken -stue design i en liten leilighet - Farger Kjøkken -stue design i en liten leilighet - Farger

Tekstur

Glatte reflekterende overflater kan bidra til å utdype perspektivet i et lite rom. Det kan være en stein med lyse nyanser polert for å skinne (eller en kunstig analog), blanke fliser, lakkert eller laminert med pvc-filmfasader på et kjøkkensett, forkrommet hvitevarer og tilbehør..

Men her er det også viktig å ikke overdrive, slik at kjøkken-stuen dekorert på denne måten ikke blir til en speil labyrint..

Kjøkken -stue design i en liten leilighet - Teksturer Kjøkken -stue design i en liten leilighet - Teksturer

Andeler

Volumet og formen på hvert element, spesielt møbler i stor størrelse, påvirker interiøret i et kompakt studio betydelig. Så hvis du trenger å visuelt heve taket høyere, bør du fokusere på vertikale elementer: høye smale skap, mønstrede kanter og tegninger, dekorative søyler, metallrør, gardiner i full lengde. Fototapet med et realistisk perspektiv, langstrakte sofaer, bord, store åpne hyller gir et horisontalt volum til rommet.

Kjøkken -stue design i en liten leilighet - Andeler

Stilistiske løsninger

For å få kjøkkenets design kombinert med stuen til å se helhetlig ut – før du starter arbeidet, er det verdt å bestemme seg for hvilken stil de skal utføre dem. I fremtiden vil valget av alle elementene avhenge av dette, fra etterbehandling til innredning. For et studio, gitt dets spesifikasjoner, er beherskete, nøytrale retninger med vekt på funksjonalitet og ergonomi mer egnet.

Kjøkken-stue i klassisk stil

Rolig luksus i klassisk stil er den beste løsningen for hytter og luksusleiligheter. Et slikt rom bør inneholde dyre materialer (stein, tre, gipslister, utsøkt keramikk, møbler med lærpolstring), mye plass og naturlig lys. Forutsetninger er store vinduer (minst ett) og høyt tak. Når du kjøper utstyr, anbefales det å foretrekke retrokolleksjoner for å matche hovedfargeskjemaet (kremhvit eller edelbrun).

Klassisk kjøkken -stue - interiørdesign Klassisk kjøkken -stue - interiørdesign

Kjøkken-stue i moderne stil

Interiøret i de fleste moderne studioer gjenspeiler livets rytme i en metropol: ingen unødvendige detaljer, alt på sin plass og et minimum av innsats for husarbeid. I et slikt miljø råder akromatiske farger, stål, glatte, jevne overflater uten fremspring, dekor og tilbehør, og teknologi med berøringskontroll. Denne lakoniske kjøkken-stuen er ideell for travle mennesker som verdsetter tiden sin..

Kjøkken -stue i moderne stil - Interiørdesign Kjøkken -stue i moderne stil - Interiørdesign Kjøkken -stue i moderne stil - Interiørdesign

Kjøkken-stue i Provence-stil

Den romantiske stemningen i den franske provinsen vil være mest passende i et landsted. Her kan kjøkkenet, kombinert med stuen, innredes med utsøkt smak og stor fantasi. Så vil matlagingsområdet være dekorert med en stilisert peis eller hette i form av en bleket skorstein, et vintage sett, trebjelker i taket; stuen – en myk sofa og lenestoler med søte blomstermøbler, men den sentrale delen av hele ensemblet må nødvendigvis være okkupert av et stort spisebord dekket med en vakker duk, der hele familien ofte samles.

Kjøkken -stue i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken -stue i Provence -stil - Interiørdesign Kjøkken -stue i Provence -stil - Interiørdesign

Kjøkken-stue i skandinavisk stil

En overflod av naturlig lys, omgitt av kokende hvite ispedd blågrå detaljer og lyst tre, er ideelt for små mellomrom. På kjøkkenet vil et slikt design alltid se lett, kjølig og diskret ut, og i stua vil hjemmetilbehør – etniske tepper, sofaputer, en dekorativ peis bidra til å myke opp den skandinaviske kulden.

Kjøkken -stue i skandinavisk stil - Interiørdesign Kjøkken -stue i skandinavisk stil - Interiørdesign

Loft-stil kjøkken-stue

Denne stilen er lett å kjenne igjen på sine bare murvegger, synlige brukslinjer, en overflod av metall og grovt ferdige treflater. I stuen kan det være en sofa med bevisst slitt sjokoladefarget skinnpolstring, i stedet for puffer – trekasser. Et raskt hamret ut av planker spisebord vil bli innredet med plaststoler. Denne uaktsomheten gir loftet et gratis, uformelt, men samtidig minneverdig utseende..

Loft-stil kjøkken-stue-Interiørdesign Loft-stil kjøkken-stue-Interiørdesign Loft-stil kjøkken-stue-Interiørdesign

Nyttige tips

For å gjøre oppholdet ditt i kjøkken-stua så hyggelig og behagelig som mulig for hele familien, bør du tenke over forskjellige husholdnings småting allerede før reparasjonsarbeidet starter. Det er neppe mulig å forutse absolutt alle situasjoner, men noen viktige punkter kan kontrolleres..

Bråk

På grunn av mangelen på solide partisjoner, er det lite sannsynlig at dobbelt lydbelastning vil unngås. Og hvis du fortsatt kan komme til enighet med en TV eller et musikksenter som jobber i stua (noen ganger liker du det til og med), så kan det meningsløse nynne av kjøkkenutstyr være slitsomt. For å unngå dette, anbefales det å kjøpe utstyr med et minimum desibelnivå. Dette gjelder spesielt kjøleskap og hette.

Design av kjøkken kombinert med stue - Nyttige tips

Belysning

Når du kombinerer kjøkken og stue, er problemet med naturlig lys løst: til og med en vindusåpning er nok, slik at den andre kan gjemmes bak et kjøkkensett eller fullstendig inngjerdet..

Men det er veldig viktig å tilby kunstig belysning av høy kvalitet. Det skal ikke være det samme – en takkronekrone og flere dempede skjermer i et varmt hvitt spektrum er nok for avslapning, men på kjøkkenet bør arbeidsflatene på benkeplatene og fortrinnsvis hyllene være utstyrt med lyspunktbelysning.

En stor lysekrone eller flere hengelamper henges vanligvis over spisestuen..

Stue kjøkken design - Belysning og belysning Stue kjøkken design - Belysning og belysning

Lukter

Duften av retter som sprer seg under matlagingen er ikke alltid passende i stua, noe som betyr at du på et åpent kjøkken ikke kan klare deg uten en kraftig hette. Når du velger tekstiler, inkludert for rekreasjonsområdet, er det bedre å ha en myk syntetisk enn en fleecy, slik at den absorberer mindre fuktighet og lukt.

Design av kjøkken kombinert med stue - Nyttige tips

Kjøkken -stue design – foto

Vil du se enda flere designalternativer for et kjøkken kombinert med en stue? Vi gjør deg oppmerksom på et utvalg bilder, som illustrerte mange interessante ideer for å dekorere en kjøkken-stue.

Ved hjelp av bilder kan du få en god ide om hvordan forskjellige etterbehandlingsmaterialer, møbler, hvitevarer, dekorartikler ser ut i interiøret i åpne studioer. Alt dette vil utvilsomt være nyttig for de som ønsker å utstyre det kombinerte kjøkkenet så komfortabelt og estetisk som mulig.!

Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av et lite kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stuen i Khrusjtsjov - foto Innredning i kjøkken -stue i skandinavisk stil - foto Interiørdesign av kjøkken -stue i en liten leilighet - foto Interiørdesign av et lite kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue i klassisk stil - foto Interiørdesign av et kjøkken kombinert med en stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av et kjøkken-stue i loftstil-foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue i grått - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av et hvitt kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue i klassisk stil - foto Interiørdesign av kjøkken -stue i leilighet - foto Interiørdesign av et lite kjøkken -stue i loftstil - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue i stil med minimalisme - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av et lite kjøkken -stue i moderne stil - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av et kjøkken kombinert med en stue, i art deco -stil - foto Interiørdesign av kjøkken -stuen i hvitt - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto Interiørdesign av kjøkken -stue - foto

Video: Kjøkken -stue – Interiørideer

Previous Post
Ποδιά στην κουζίνα (+85 φωτογραφίες)
Next Post
Design av et rom for en tenåringsjente (65 bilder)
Adblock
detector