Soverom design ideer 12 kvm. (60+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Soverom design ideer 12 kvm. (60+ bilder)

Soverom design ideer 12 kvm. (60+ bilder)

Mange drømmer om et koselig soverom der de kan få styrke for dagen fremover og alltid “stå opp på høyre fot”. Men under forhold med små dimensjoner må du plassere alle nødvendige gjenstander i et ganske beskjedent rom, og huske estetikk i siste øyeblikk. Vi vil prøve å fjerne myten om ubrukelighet i små rom, fortelle om de forskjellige alternativene og hemmelighetene ved utformingen av et soverom på 12 kvadratmeter..

Velge en interiørstil

Moderne design innebærer endring av strenge kanoniske stiler for å passe behovene i rommet, samtidig som de viktigste egenskapene, formbyggingsprinsippene og bildet opprettholdes. Det viktigste er fantasi, samt en forståelse av hva som passer for et rom spesielt i din situasjon..

Soverom 12 kvm i en moderne stil

Det mest populære alternativet som dekker datidens behov: færre detaljer og “skjønnhet for skjønnhetens skyld”, mer funksjonalitet, komfort. Soverom 12 kvm i en moderne stil kan fylles med et minimalt sett med objekter, som former estetikk gjennom linjer, lys, rom eller materialer.

I et slikt interiør brukes ofte modulære møbler, som lar deg lage dine egne originale design som tilpasser seg designet. For et soverom, som skal være et sted for hvile og fred, er denne løsningen god ved at den bidrar til å skape passende forhold for dette..

Soveromdesign 12 kvm. i en moderne stil Soveromdesign 12 kvm. i en moderne stil

Soverom 12 kvm i klassisk stil

Hvis du foretrekker klassikerne, kan den også passe inn i et areal på 12 kvm. Men for dette er det bedre å ofre kvantitet for kvalitetens skyld: plasser en stor dobbeltseng med utskåret rygg og mønstrede tekstiler, en liten kommode i tre, nattbord, og dekorér også interiøret med malerier, sofistikerte lamper og lys gardiner.

Det er den harmoniske kombinasjonen av detaljer som skaper en helhetlig komposisjon som kan gi en følelse av kos og komfort i sin tradisjonelle tolkning..

Soveromdesign 12 kvm. i klassisk stil Soveromdesign 12 kvm. i klassisk stil

Soverom 12 kvm i provence -stil

Provence kom til oss fra franske landsbyer og vant umiddelbart kjærligheten takket være den enkle sjarmen. Denne stilen kan skape en mild atmosfære som fremkaller den urolige rytmen i provinslivet – er det ikke ideelt for et soverom på 12 kvm? Det er ikke mange designregler: pastellfarger, blomstermotiver, antikke møbler, for det meste naturlige materialer og en rekke dekorasjoner.

Men, til tross for sin tilsynelatende enkelhet, er dette et ganske møysommelig alternativ. Hvis du ikke vil bruke mye penger på antikviteter, må du gå rundt på loppemarkeder, og også legge til litt håndverk, dekorere eller eldre møbler. Men resultatet er verdt innsatsen!

Soveromdesign 12 kvm. i provence -stil

Soverom 12 kvm loft stil

En fasjonabel løsning som vil bringe litt brutalitet og dristighet til interiøret. Men dette er ikke en ensidig stil! Med riktig design er det mulig, og omvendt – å gi soverommet et mer koselig og varmt utseende..

Loftet elsker kontraster, for eksempel å kombinere vintagestykker med moderne teknologi, rammeskap med myke senger og kunstverkledninger foran. Tilfeldige objekter gir mening her, og variasjonen i å fylle rommet fra bare murvegger gjør at fantasien kan streife selv på et område på 12 kvadratmeter..

Soveromdesign 12 kvm. loft stil Soveromdesign 12 kvm. loft stil

Soverom 12 kvm i skandinavisk stil

Heller ikke den skandinaviske stilen taper terreng, som blir stadig mer populær i SNG -landene. Til tross for sin “harde” opprinnelse, så vel som et beskjedent sett med uttrykkskraft, ser det veldig koselig, lett og romslig ut, og formidler disse egenskapene til og med et lite rom.

Det beste alternativet: hovedsakelig hvit finish, i midten av komposisjonen er det en liten seng med et sengeteppe laget av naturlige tekstiler, et minimum sett med tremøbler, planter og kontrasterende detaljer.

Soveromdesign 12 kvm. i skandinavisk stil Soveromdesign 12 kvm. i skandinavisk stil

Fargepalett for soverom 12 kvm.

Når du velger fargeskjemaet i rommet, bør du ta utgangspunkt i flere aspekter. Først, hvilken stil valgte du? For eksempel vil et loft diktere hvite eller murvegger, og Provence vil diktere en pastellpalett..

For det andre, hvilken effekt vil du oppnå? For utforming av et soverom med et areal på 12 kvm. lyse nyanser er best egnet, som visuelt legger til noen “firkanter” eller i det minste beholder dem. Det er bedre å foretrekke rolige blomster selv av praktiske årsaker – de vil skape en beroligende atmosfære som vil bidra til god søvn..

Men dette betyr ikke at man skal være redd for en dypere skala. Den mørke paletten gir en følelse av intimitet i rommet, som også ser koselig ut. I dette tilfellet er det bedre å fokusere på naturlige nyanser..

For det tredje, hvor går vinduene i rommet? Hvis solen sjelden kommer inn her, vil varme nyanser bidra til å kompensere for mangelen, og omvendt – kalde nyanser vil balansere “temperaturen” i rommet..

Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - farge palett Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - farge palett Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - farge palett Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - farge palett

Dekorer et 12-meters soverom

Når du velger en finish, bør det forstås at dette ikke er et sentralt element i interiøret, men en slags ramme som en bestemt komposisjon skal legges inn i. For å opprettholde en balanse mellom kjedelig og fargerik design, uten å gå til disse ytterpunktene, må du følge et enkelt prinsipp: bare noen få elementer kan skape lyse aksenter, men ikke alle. For eksempel balanseres tungt dekorerte møbler av dempede overflater, og omvendt..

Gulv

Et soverom er et sted hvor en person skal føle seg så komfortabel som mulig. Og laminatgulv gjør en god jobb med denne funksjonen. Jo mer naturlig belegg, jo bedre, fordi det er på det du oftest må gå barbeint. Gulvet på soverommet er 12 kvm. skal være så lett som mulig, men ikke lettere enn veggene.

Soveromdesign 12 kvm. - gulvbehandling

Vegger

For veggdekorasjon på soverommet 12 kvm. tradisjonelt papir, fiberduk eller tekstil tapeter som er pustende og miljøvennlige er egnet.

Fototapet vil også se harmonisk ut på en av veggene – vanligvis den som sengen er festet til. I dette tilfellet bør de andre partiene være dekorert på en nøytral måte, og “gi” all oppmerksomhet til det sentrale bildet.

Vegger malt i lyse farger vil også passe godt inn i interiøret. Men her bør du ta en ansvarlig tilnærming til den foreløpige forberedelsen av overflaten – den skal være helt flat.

Soveromdesign 12 kvm. - veggdekorasjon Soveromdesign 12 kvm. - veggdekorasjon

Tak

For små mellomrom er et vanlig lyst tak egnet. Vær oppmerksom på at hengslet og andre typer brukes til moderne stil; mens Provence, loft og skandinavisk elsker enkelhet og naturlighet.

Soveromdesign 12 kvm. - takdekorasjon Soveromdesign 12 kvm. - takdekorasjon

Innredning og tekstiler til soverommet 12 kvm.

Fyllingen av interiøret med detaljer avhenger av den valgte stilen. I en moderne stil er det bedre å gjøre med minimal innredning, og foretrekker moderne kunst, fotografier, så vel som vakre, praktiske gjenstander. Provence antar fargerike malte figurer, mønstrede tekstiler og vintage. Moderne kunstgjenstander er egnet for et loft.

Hvis vi abstraherer fra de stilistiske reglene, har soverommet 12 kvm. det er bedre å bare begrense deg til det nødvendige settet med ting – dette vil spare plass og skape et behagelig miljø for å sove. Hvis et arbeidsområde skal være i rommet, er det bedre å skille det visuelt fra rasteplassen..

Gardiner kan ikke bare gjemme deg for nysgjerrige øyne og dekorere plassen, men også visuelt øke høyden på veggene: bare monter tak gesimsen og strekk stoffet til gulvet. For soverommet trengs blendingsgardiner eller en kombinasjon av lys tyll med persienner.

Soveromdesign 12 kvm. - dekor og tekstiler

Hvordan ordne møbler?

For arrangement av møbler på soverommet 12 kvm. oppsettet, antall mennesker som bor i det og funksjonene det skal utføre påvirkes. Er rommet bare et sted å slappe av, eller inkluderer det et arbeidsområde, lagringsplass og et TV -område? Selvfølgelig er det beste alternativet en stor seng, nattbord og en liten garderobe. Men ikke glem at soverommet i små størrelser ofte spiller flere roller..

I et rom med rektangulær geometri vil følgende sammensetning se perfekt ut: sengen er nærmere vinduet, og ved siden av døren er en garderobe. Interiøret ser symmetrisk og balansert ut.

Med en firkantet geometri – sengen skal være plassert i midten og mot veggen. Overfor henne: resten av møbelsettet, inkludert en garderobe, et smalt arbeidsområde eller en TV -hylle.

Samtidig, i begge versjoner, kan en lenestol, et lite bord og en stol plasseres nærmere vinduet, samtidig som det opprettholder plass i begynnelsen av rommet.

Soveromdesign 12 kvm. - hvordan ordne møbler Soveromdesign 12 kvm. - hvordan ordne møbler Soveromdesign 12 kvm. - hvordan ordne møbler

Soveromdesign 12 kvm. med balkong

Hvis soverommet på 12 meter har en loggia – anser deg selv som veldig heldig! Ved å kombinere det med et rom, kan du øke det brukbare området, samtidig som du opprettholder inndelingen i soner.

Etter å ha demontert partisjonen og dekorert den resulterende plassen i en enkelt stil, kan du bruke den som arbeidsområde, lagring eller rekreasjonsområde. Fraværet av en vegg vil øke mengden naturlig lys i interiøret..

Samtidig er det viktig å overholde alle forberedende tiltak – å isolere balkongen og bytte vinduer, om nødvendig..

Soveromdesign 12 kvm. med balkong Soveromdesign 12 kvm. med balkong Soveromdesign 12 kvm. med balkong

Soveromdesign 12 kvm. i Khrusjtsjov

Hvis ditt lille soverom er 12 kvm. ligger i Khrusjtsjov, kan man forvente at forholdene der er enda verre: lav takhøyde, små vinduer og et upraktisk oppsett. Et slikt rom krever en spesiell tilnærming til design..

Vinduskarmen kan brukes som arbeidsplass etter å ha økt den tidligere. Vindusområdet er egnet for å plassere en seng der, og dermed frigjøre plass til andre ting. I dette tilfellet er det bedre å foretrekke litt verdslige møbler – dette vil visuelt heve taket.

Flere og flere bruker designere senger på et lite podium, som fungerer som et oppbevaringssted for ting eller klær. Et helt radikalt alternativ er å transformere møbler. Det fratar soverommet den tradisjonelle komforten, men gir det ekstra funksjoner. Khrusjtsjov er i alle fall ikke en setning.

Soveromdesign 12 kvm. i Khrusjtsjov Soveromdesign 12 kvm. i Khrusjtsjov

Belysning

Soverommet har 12 kvm. du kan bruke flere belysningsnivåer: lysekrone, gulvlamper og lamper på nattbordene. Hvis rommet har et arbeidsområde, må en ekstra lyskilde plasseres på bordet..

Det anbefales ikke å “dele” plassen med spotter. I et rom beregnet for å sove, er lys ikke så viktig, men fungerer snarere som en komponent i komfort og hygge..

Soveromdesign 12 kvm. - belysning og belysning Soveromdesign 12 kvm. - belysning og belysning

Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. – Foto

Til og med soverommet er 12 kvm. kan se stilig og koselig ut. For endelig å overbevise deg om disse, inspirerende nye ideene, har vi laget et utvalg bilder med vakre interiørideer. Gledelig visning!

Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto Interiørdesign av et soverom på 12 kvm. - Foto

Video: Soverom 12 kvm. – interiørideer

Previous Post
Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες
Next Post
Tapeta do kuchni (80 zdjęć): pomysły i funkcje
Adblock
detector