DIY tapetliming: trinnvise instruksjoner
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY tapetliming: trinnvise instruksjoner

DIY tapetliming: trinnvise instruksjoner

Liming av tapeter er ikke en spesielt vanskelig prosess når man sammenligner det, for eksempel med etterbehandling med keramiske fliser eller dekorativt gips. Men for å få rommet til å se perfekt ut, må du også legge ned mye arbeid. Noen foretrekker å ansette spesialister for slikt arbeid, men vi vil vise at det er fullt mulig å lime tapetet med egne hender. Det viktigste er å være tålmodig og tenke over i minste detalj arbeidssekvensen. For å gjøre oppgaven enklere har vi utarbeidet trinnvise instruksjoner for deg som forteller deg hva du skal gjøre, hvordan og i hvilken sekvens. Vi vil også vurdere de spesielle nyansene som er tilstede i limingen av forskjellige typer tapeter..

Hvordan lime tapet: trinnvise instruksjoner

De presenterte trinnvise instruksjonene vil fortelle deg om de grunnleggende reglene og stadiene for liming av tapetduker. Ved å følge den vil du gi rommet ditt en vakker, pen finish som varer i mer enn ett år. Så la oss komme i gang!

Trinn 1. Klargjøre rommet

Et av hovedstadiene i tapetsering er forberedelse av vegger av høy kvalitet, siden det endelige resultatet vil avhenge av dette. Først av alt må du bli kvitt den gamle finishen, der det største problemet er å demontere det gamle tapetet. Av seg selv kommer de ganske problematisk, for å lette arbeidet er det bedre å forhåndsvette dem med en våt fille eller sprayflaske. Etter å ha ventet 10-15 minutter, slik at lerretene er helt gjennomvåt, kan du begynne å fjerne dem. Hvis det gamle tapetet har en beskyttende film (kan vaskes), må du fjerne det med en slikkepott.

Når du forbereder veggene, er det nødvendig å kvitte seg med gulvlister, mulige spiker i veggene, foringer for brytere og stikkontakter. Når du fjerner hele den gamle finishen, må du fjerne peeling med en slikkepott, dekke til hull og sprekker. Deretter anbefaler konstruksjonsmestere å behandle alle veggflater med en primer. Slik behandling vil forhindre ytterligere felling av gipset, gjøre overflaten jevnere og glattere. Jordblandingen kan tilberedes uavhengig ved å røre to glass PVA -lim i 10 liter vann.

Etter at rommet er grunnet, er det nødvendig å utføre en grundig rengjøring, fjerne alt rusk og skylle gulvet. Rommet skal få “hvile” og tørke grundig, så det får stå en stund med vinduene åpne..

DIY tapet som fester, trinnvise instruksjoner - Forbereder rommet DIY tapet som fester, trinnvise instruksjoner - Forbereder rommet

Trinn 2. Klargjøring av verktøy og materialer

Mens veggene i rommet er satt opp for det nye utseendet, er det god tid til å forberede de nødvendige forsyningene og kutte ut tapetet. For arbeid trenger du ruller, pensel, pensel, tråd med vekt (lodd), bygningsnivå, blyant, saks, skrivesaker, linjal og beholder for fortynning av lim. Listen kan godt endres avhengig av hva som vil være mer praktisk å jobbe.

Dagens tapetmarked tilbyr et stort utvalg, der du kan finne både vanlig papir, kjent for mange siden sovjettiden, og fiberduk, stoff, glassfiber, så vel som ganske populært fotopapir. Det er viktig å beregne riktig hvor mange ruller som trengs, som forresten kan ha forskjellige bredder. For å gjøre dette kan du bruke en enkel formel: den totale omkretsen av alle vegger i rommet må deles med bredden på rullen, og resultatet som oppnås må deles med 4 (hvis tapetet er rent) eller med 3 ( hvis tapetet krever justering av mønsteret).

For å kutte tapeter er det bedre å bruke et langt bord, hvis det er tilgjengelig, eller å jobbe på gulvet. Vanlige lerreter kan umiddelbart kuttes for å passe hele rommet (vi vil snakke om funksjonene ved å lime lerret med tegninger senere). Først beregner vi hvor mange lerret som trengs: vi deler lengden på veggen med tapetets bredde. Lengden på lerretet skal være lik høyden på veggen pluss 5 cm for trimming.

Deretter forbereder vi limet i henhold til instruksjonene på pakken. For å gjøre dette, hell den nødvendige mengden vann i en stor beholder, og bland den tørre limblandingen under omrøring med en lang pinne. Vær oppmerksom på at det er limet som helles i vannet, og ikke omvendt, og vær også oppmerksom på at du må bruke kaldt vann i dette tilfellet, siden varmt vann vil føre til klumping av sammensetningen. Sjekk produsentens anbefalinger, som er tilgjengelige på hver rull, om metoden for å lime visse typer tapeter.

DIY tapetsering, trinnvise instruksjoner - Forberedelse av verktøy og materialer DIY tapetsering, trinnvise instruksjoner - Forberedelse av verktøy og materialer

Trinn 3. Liming av tapet

Før du limer tapetet, er det nødvendig å lukke vinduer og dører, siden selv et lite trekk kan føre til at lerretene faller av. For å feste den første stripen, er det nødvendig å lage vertikale markeringer ved hjelp av en loddlinje og et nivå slik at ytterligere lerret ligger perfekt jevnt. Tapet må startes for å lime fra siden av vinduet og bevege seg gradvis langs omkretsen av rommet..

Med det forberedte limet smører vi en del av veggen ved hjelp av en rulle eller en pensel, som vil takle leddene med taket og naboveggene mye bedre. Deretter legger vi lim på lerretet og fordeler det jevnt over overflaten med en rulle. Vi legger stripen på den øvre delen av veggen, og justerer kanten med de vertikale markeringene, limer lerretet, glatter det med en rulle eller børste for å “utvise” luftbobler. Siden taket ikke alltid er helt flatt, må stripen limes litt med et grep fra topp og bunn. Ekstra centimeter etter liming kan klippes av med saks eller en geistlig kniv. Dermed limer vi hvert påfølgende tapetark og passerer leddene i tillegg med en gummirulle.

Hjørneområder er ofte de vanskeligste. For å ordne hjørnet pent, må du lime en stripe for et par centimeter overlappende på den tilstøtende veggen, deretter limes den neste stripen og de ekstra centimeterene kuttes av.

Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper Sticking wallpaper med egne hender, trinnvise instruksjoner - Sticking wallpaper

Funksjoner ved liming av tapeter av forskjellige typer

I dag er bakgrunnsbilder laget av forskjellige materialer, det er mange alternativer for teksturer og farger. Prosessen med å lime en eller annen type lerret kan ha sine egne egenskaper, som vi vil vurdere nærmere. De mest populære hjemmebakgrunnsbilder er følgende:

1. Bakgrunn med mønster. Slike lerreter har forskjellige mønstre som lar deg revitalisere interiøret betydelig, understreke designstilen, men de vil kreve en spesiell tilnærming til liming – tross alt er det nødvendig å klippe og plassere lerretene på veggen på en slik måte at mønsteret stemmer nøyaktig. I de fleste tilfeller brukes en av to metoder. I det første tilfellet limes den første stripen til veggen, deretter påføres en rulle, mønsteret justeres, og først deretter blir den neste stripen kuttet av. Denne metoden er generelt god, men det blir mye sløsing. En enklere og mer økonomisk måte er å spole to ruller samtidig, og deretter velge mønsteret ved å flytte et av dem og klippe lerretene.

2. Papir tapet. Den mest “eldgamle” typen tapet, men også den billigste, og derfor er det fortsatt stor etterspørsel. Siden lerretene er ganske tynne, etter påføring av limet, må de umiddelbart påføres veggen for ikke å bli våte.

3. Vinyl tapet. Denne typen kjennetegnes ved motstand mot fuktighet og en lettelseoverflate, takket være at tapetet maskerer perfekt ufullkommenhetene i veggene. Når du limer, må du lime veggen med lim og la den tørke i 15 minutter. En tapetstrimmel må også smøres og stå i 10 minutter, hvoretter du kan lime.

4. Ikke-vevd tapet. En moderne versjon av fuktresistent tapet, som inneholder mineralfibre. Den sømløse siden av lerretet er dekket med et bindemiddel, så limet påføres bare på veggen. Som det er tilfellet med vinylduker, må du også la limlaget tørke litt og bare deretter påføre lerretet..

5. Glassfiber. Lerretene kjennetegnes ved høy styrke, forsterkende evner, samt miljøvennlighet. Til salgs er det lerret i forskjellige farger og beregnet for maling. Deres største fordel er at de kan vaskes med et hvilket som helst vaskemiddel, desinfiseres, så disse bakgrunnsbilder er egnet for alle lokaler, inkludert barne- og medisinske institusjoner. Det er viktig å ta hensyn til limet – universelle komposisjoner vil ikke fungere her, siden lerretene er tunge. Velg et lim som sier “for glassfiber tapet”. Glassfiberstoffet har to sider – foran og bak. Vanligvis er fronten inne i rullen. Limet påføres bare på veggoverflaten.

6. Fototapet. En veldig populær type dekorasjon i dag, som er i stand til å skape et unikt interiør, fremheve aksenter og visuelt utvide plassen. Før liming er det lurt å lage markeringer på veggen og legge ut fragmentene av tegningen på gulvet, og lage et passende bilde. For enkelhets skyld kan du nummerere lerretene i prioritetsrekkefølge og dermed rutene på veggen. Det er bedre å begynne å lime fra midten av komposisjonen, flytte gradvis til sidene slik at bildet viser seg å være jevnt.

7. Stoff tapet. Veldig spesielle stoffer som inneholder tekstilfibre (bomull, lin, etc.). Tapeten ser nydelig ut, men den står også tilsvarende. Stoffet smurt med lim får trekke i 5 minutter, deretter presses det mot veggen og glattes fra topp til bunn med en myk børste eller rulle med en sårduk. Under overføringen av nettet er det viktig at det ikke er bretter. Limet må utelukkende være designet for tekstiltapeter..

8. Flytende tapet er en annen mest moderne type etterbehandlingsmateriale, men dette er bare deres konvensjonelle navn. Faktisk ligner måten de er dekorert på å påføre dekorativt gips med en slikkepott..

DIY tapetsering, trinnvise instruksjoner - Funksjoner for liming av forskjellige typer tapeter DIY tapetsering, trinnvise instruksjoner - Funksjoner for liming av forskjellige typer tapeter DIY tapetsering, trinnvise instruksjoner - Funksjoner for liming av forskjellige typer tapeter

Previous Post
Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες
Next Post
Tapeta do kuchni (80 zdjęć): pomysły i funkcje
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector