15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ficus Benjamina (90 bilder): typer og omsorg

Ficus Benjamina (90 bilder): typer og omsorg

Ficus Benjamin er den lyseste og mest populære representanten i sitt slag. Under sine naturlige forhold vokser den i de tropiske regnskogene i Asia. Ficus har en rekke størrelser og former, og i sitt naturlige miljø kan den vokse opp til 30 m, gjengrodd med forgrenede skudd. I dette tilfellet går rhizomet dypt ned i jorden i en avstand, ofte sammenlignbart med høyden på stammen. I tørre europeiske land er kulturen ikke i stand til å nå gigantiske dimensjoner, men likevel slutter den aldri å forbløffe med sin dekorativitet. Planten dyrkes både i det åpne feltet i personlige tomter og i hjemmekrukker. En av fordelene er muligheten til effektivt å rense luften..

Ficus Benjamin -arter

Slekten ficus Benjamin har mange varianter som varierer i farge, størrelse, vekstrate, løvform og andre egenskaper. Strukturen til bagasjerommet har også sine egne forskjeller – det er flerløps- eller enkeltskjelett, dvergrepresentanter eller uvanlig høye.

Stjernelys

Variegated blader er hovedtrekk ved sorten. Kremhvite flekker fordeles tilfeldig over hele bladets overflate, som i noen tilfeller fyller nesten hele platen. Dette er en sakte voksende kultur, hvis vekst per år ikke er mer enn 10 cm. Takket være denne funksjonen, blir sorten ofte valgt for innendørs hagearbeid, inkludert å danne et bonsai-tre av det.

Fikusart Benjamin - Starlight

Naomi

En original dekorativ variant. Hovedforskjellen er runde mørkegrønne blader med en spiss ende. En av variantene – Naomi Gold – har lysegrønt løvverk, supplert med mørke berøringer.

Fikusart Benjamin - Naomi

Kinky

Munter spraglet løvverk av lysegrønn farge med en melkeaktig kant i kombinasjon med buskens dvergstørrelse gjør denne arten til en utmerket “grønn” dekor for ethvert rom. Han er opprinnelig fra Vest -Afrika og har spesielle omsorgskrav. Men det er ganske enkelt å beskjære og danne en krone..

Fikusart Benjamin - Kinki

Krøllete

Planter av denne sorten skiller seg sterkt fra andre representanter for slekten ficus i fargen. Hoveddelen av bladplaten (noen ganger alle) er malt i hvitt. Kultur elsker lys, men er redd for direkte sollys.

Ficus arter Benjamin - Krøllete

Midnight Lady

Sorten av denne ficus er et eviggrønt tre med tynne hengende grener. Bladene er spesielle – avrundede, ganske tette og litt korrugert. Ungt løv har en lys grønn farge, som blir mørk med alderen. Kulturens fødested regnes som Nord -Australia og de sørlige territoriene i Asia.

Ficus Benjamin Species - Midnight Lady

Ficus “Irene”

Planten har en spesiell dekorativ effekt, og tiltrekker absolutt oppmerksomheten til seg selv. De elegante brokete brettede bladene har en rik grønn farge med beige kanter. Kulturen vokser sakte, og er et eksepsjonelt alternativ for fyto-interiørdesign.

Ficus -arter Benjamin - Ficus

Golden Monique

Ficus med sterkt korrugerte kanter på bladplatene. Deres lysegrønn-gylne farge i ungdommen erstattes av en uniform grønn i en mer moden alder. De mørkegrønne strøkene på løvet gir spesiell tiltrekningskraft for unge busker. Dette er en av de mest motstandsdyktige og kresne variantene..

Ficus Benjamin -arter - Golden Monique

Wyandy

Dvergtrær av denne arten kan lett bli søte miniatyrbonsai, og det er derfor de er etterspurt. Den originale stammen til ficus ser ut til å bøye i en rett vinkel, og maksimal høyde når ikke mer enn 30 cm. Planten tåler lett beskjæring og er helt kravløs i forhold til forvaring. Det eneste som ikke bør tillates er en kontrasterende senking av temperaturregimet og kaldtrekk, noe som fører til sykdommer..

Fikusart Benjamin - Viandi

Boucle

Den opprinnelige representanten for slekten ficus kan skryte av sitt uvanlige løvverk. Hver tallerken med en mørk grønn mettet farge er vridd innover langs en sentral vene, og derfor har planten som helhet en viss krøllighet. Sorten er ganske finurlig – den krever belysning av høy kvalitet og regelmessig formativ beskjæring..

Fikusart Benjamin - Boucle

Anastasia

Ganske store blader, dekorert med en lysegrønn kant og samme hovedåre, har særegne trekk. Sorten vokser ganske raskt, men ved regelmessig å kutte av forgreningsskudd kan den også brukes til å lage et kompakt husplante. I det varme klimaet i India, Nord-Australia og Filippinene kan du finne enorme viltvoksende representanter for denne slekten. Blomstring med små sfæriske blomsterstander observeres utelukkende i drivhusforhold.

Fikusart Benjamin - Anastasia

Riktig omsorg for Benjamins ficus

Ficus kan trygt beskrives som en fin prøve som elsker riktig omsorg, omsorg og kjærlighet. Under betingelser for overholdelse av alle reglene for å skape et gunstig mikroklima, vil han takke eierne med sin skjønnhet og beskytte huset mot den negative påvirkningen fra det ytre miljøet..

Belysning

Ficus Benjamin tilhører kategorien lysglade, spesielt varierte varianter. Grønne arter kan slå rot i skyggen, men sterk belysning er fortsatt gunstigere for dem. En ung busk kan gradvis læres å være i direkte sollys. Omorganisering med endring av plassering i forhold til lyskilden kan skade planten. I noen tilfeller fører dette til løvfall..

Benjamin Ficus Care - Belysning Benjamin Ficus Care - Belysning

Temperatur

Siden Benjamins ficus er hjemmehørende i tropene, er den ganske termofil. Han føler seg komfortabel i temperaturområdet fra + 25C til + 35C. Planten tåler høyere grader, men med vanlig sprøyting. Spesiell omsorg er nødvendig i løpet av vinteren. Det anbefales å flytte blomsterpottene på gulvet eller vinduskarmen til steder der kaldt trekk er utelukket. Optimal vintertemperatur – + 15C … + 18C.

Benjamin Ficus Care - Temperatur Benjamin Ficus Care - Temperatur

Luftfuktighet

Opprettelsen av forhold med høy luftfuktighet er avgjørende for hjemmeficus. I den varme årstiden sprayes den daglig, om vinteren – sjeldnere. Planten er også periodisk arrangert med en forfriskende dusj, noe som bidrar til sunn utvikling og lindrer kulturen av mulig utseende av edderkoppmidd, skalainsekter og andre skadedyr.

Benjamin Ficus Care - Fuktighet Benjamin Ficus Care - Fuktighet

Vanning

Ficus Benjamin elsker vann og tåler ikke tørking ut av jorda. Dette bør overvåkes spesielt nøye i varme perioder, og gir rikelig med drikke. Om vinteren er en ukentlig engangsvanning tilstrekkelig. Når jorda tørker, feller buskene løvet.

Benjamin Ficus Care - Vanning Benjamin Ficus Care - Vanning

Gjødsel og fôring

For å støtte bladets saftighet og den vellykkede veksten av kronen på Benjamins ficus, trengs nyttig toppdressing. Fra mai påføres gjødselskomponenter hver 20. dag, om sommeren – en gang annenhver uke. Når høsten begynner, i midten av september, stopper fôringen, siden planten må gå i hvilemodus. Du må begynne å gjødsle med gjødsel i mars, og gjøre dem en gang i måneden..

Organiske og mineralske forbindelser, blandinger av vegetabilsk kompost fungerer som gjødsel. Nitrogenholdige forbindinger har en spesielt god effekt på veksten av grønn masse. Du kan også bruke velprøvde folkeoppskrifter, for eksempel sukkersirup, fortynning av sukker med vann i en andel på 1 ss. skje for 1 liter vann (dette er nok for to eller tre gryter). Glukose er en utmerket energikilde for livsprosessene til en blomst, hvis du ikke overdriver det.

Benjamin Ficus Care - Gjødsel og fôring

Beskjæring

De fleste varianter av Benjamin ficus krever periodisk beskjæring for å forynge og ta vakre former, for eksempel sfærisk, i form av originale skulpturer eller i form av bonsai. Beskjæring utføres om våren, når avlingen vokser spesielt raskt. Det er viktig å bare bruke et sterilt instrument og ikke skade barken. Snittet gjøres skrått mot overkanten.

Benjamin Ficus Care - Beskjæring

Skadedyr og sykdommer

Hovedårsaken til Benjamins ficus-sykdommer er feil omsorg med overdreven vanning, manglende overholdelse av temperaturregimet eller belysningsnivået. Mangel på gjødsel kan også føre til at løvfall faller og andre negative konsekvenser. Det er også en rekke spesifikke plager, nemlig:

– Botrytis – fremstår som en hvitaktig blomstring på bladene;

– Cercosporosis – preget av utseendet av mørke flekker på baksiden av bladplaten, som deretter fører til visning;

– Antraknose – uttrykt i tørrheten av bladkanten, dannelsen av brune flekker.

Hvis slike fenomener blir funnet, må ficus behandles ved å fjerne de skadede segmentene, isolere og sørge for riktig pleie..

Blant skadedyrene som kan forårsake skade, er de farligste skjell, bladlus og edderkoppmidd. Du kan bli kvitt bladlusene med en såpeløsning, og insekticidpreparater hjelper effektivt til å fjerne resten..

Ficus Benjamin - skadedyr og sykdommer Ficus Benjamin - skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere Benjamins ficus

Ung ficus transplanteres årlig. For eldre planter anbefales det å øke intervallet til tre år. Det er tider når transplantasjon blir nødvendig, for eksempel hvis røttene har vokst så mye at de er synlige fra et dreneringshull eller over det øverste jordlaget.

Kulturen transplanteres om våren, samtidig som man tilfører ferske næringssubstrater og arrangerer drenering i bunnen av potten. Den nye beholderen er tatt flere centimeter mer romslig i alle henseender enn den forrige. Når du fjerner en busk eller et tre fra den forrige potten, trenger du ikke å skade rotsystemet, derfor brukes omlastingsmetoden oftere.

Den første vanningen utføres tre dager etter transplantasjonen, og i varme romforhold kan du ty til sprøyting.

Hvordan transplantere Benjamins ficus Hvordan transplantere Benjamins ficus

Reproduksjon hjemme

For forplantning av Benjamins ficus brukes metoden for stiklinger eller bladroting. Den beste perioden regnes som vår-sommer, når den har økt vekstrater..

Formering av ficus Benjamin stiklinger

Denne metoden regnes som den mest problemfrie og pålitelige. Skjærede stiklinger må skylles under en varm strøm, og deretter plasseres i små beholdere med jord. For å forbedre overlevelsesraten må du lage et mikroklima i drivhuset. For å gjøre dette, dekk til landingen med en kuttet plastflaske (krukke). Noen ganger plasseres stiklinger ikke i jord, men i vann, noe som også provoserer rotvekst. I dette tilfellet er det viktig å ikke glemme å bytte vann..

Formering av ficus Benjamin stiklinger Formering av ficus Benjamin stiklinger

Reproduksjon av ficus Benjamin blad

Blader fra bunnen av busken tas som plantemateriale, som deretter plasseres i bakken eller glass med vann. I sistnevnte tilfelle kan du legge til aktivt karbon eller acetylsalisylsyre i beholderen – dette vil bidra til å unngå forfall.

Reproduksjon av ficus Benjamin blad Reproduksjon av ficus Benjamin blad

Ficus Benjamin – bilde

Ficus Benjamin, med et rikt utvalg av sorter med ekspressivt løvverk og originale stamme-skjeletter, er et utmerket materiale for fyto-design. Anlegget er i stand til ikke bare å bli en verdig dekorasjon av interiøret, men også for å tiltrekke seg blikket fra forbipasserende, spredt ut i lokalområdet. Et utvalg bilder av høy kvalitet presentert i galleriet vil fortelle mye mer om ficus. Gledelig visning!

Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde Ficus Benjamin - bilde

Previous Post
Σχεδιασμός δωματίου για έφηβη (65 φωτογραφίες)
Next Post
Grått tapet i interiøret (80 bilder)