15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Grått tapet i interiøret (80 bilder)

Grått tapet i interiøret (80 bilder)

Allsidigheten til grått kan ikke overvurderes. En slik helt nøytral bakgrunn er den optimale løsningen for ethvert interiør. Det akromatiske spekteret konkurrerer ikke med andre nyanser, fordi det bare er en skygge, et kryss mellom lys og mørke. Dermed vil fargene på møbler, dekor og tekstiler forbli mettede, men på grunn av mangel på kontrast vil de bli oppfattet mer rolig..

Påvirkning av grått

I naturen er grå fargen på himmelen dekket med skyer, steiner, tørt land, morgentåke. Alt dette er statiske fenomener som ikke skjuler noen trusler. Grå virker beroligende på underbevisstheten, husker nedadgående skumring og forutsier nattens tilnærming. Uten lyse flekker kan den imidlertid trykke ned og kjede seg, så det akromatiske interiøret bør fortsatt suppleres med fargerike detaljer..

Den grå paletten inneholder et stort antall nyanser – fra nesten hvitt til knapt støvete svart. Det er også fargen på mange metaller: jern, nikkel, kobolt, sink, kvikksølv, sølv. Med sin skyggekvalitet lar grå deg lage optiske illusjoner om volum på flate overflater. Denne teknikken er godt kjent for kunstnere som kan tegne realistiske 3D -bilder med bare en enkel blyant..

Ved å velge et passende mønster og tekstur av grå tapet, kan du visuelt utvide rommet, øke høyden på rommet, utdype det eller dele det inn i funksjonelle soner. En slik finish vil tjene så lenge som mulig, uten å forårsake irritasjon, og utmerket kompatibilitet med resten av spekteret vil tillate deg å bytte møbler og tekstiler så mye du vil uten at du trenger å lime veggene på nytt..

Grått tapet i interiøret - Grå innflytelse Grått tapet i interiøret - Grå innflytelse

Typer tapeter

Avhengig av produksjonsteknikk, brukte råvarer, estetiske og operasjonelle kvaliteter, er bakgrunnsbilder delt inn i flere kategorier. Når du velger et veggdekke, er det verdt å vurdere miljøvennligheten, holdbarheten, motstanden mot eksterne faktorer og selvfølgelig utseendet. Etter å ha studert de nødvendige egenskapene, vil det være mye lettere å ta den riktige avgjørelsen i butikken..

Tapet av papir

Den rimeligste og vanligste typen finish. De er ett-lags (simplex) og to-lags (duplex). Førstnevnte er billigere, men rives samtidig raskere, sistnevnte er dyrere og tettere, siden de har en glatt fôr på bunnen og et preget topplag. Tekstur på tapet på papir kan være matt, blank eller blandet, glatt eller med en lett lettelse.

Papir tapet - Grå tapet i interiøret Papir tapet - Grå tapet i interiøret

Vinyl bakgrunnsbilder

De ligner oljeklut, siden de er laget av samme PVC. Under den dekorative “front” -filmen er det en papir- eller ikke-vevd base. Slike bakgrunnsbilder kjennetegnes ved sin rike tekstur – de kan påføres med et metallisk mønster, silketrykk, dyp preging. På grunn av fuktighetsbestandigheten kan vinyl vaskes med en fuktig svamp, og noen kan til og med males med et vannbasert akrylpigment.

Vinyl tapet - Grå tapet i interiøret

Tapet i tekstil

Disse tapetene er laget av spesielle syntetiske stoffer. De ser virkelig luksuriøse ut, men de krever spesiell dyktighet når de limes og forsiktig i hverdagen. Som regel brukes stoffbelegg for å dekorere en gang eller et soverom i klassisk stil..

Tekstil tapet - Grå tapet i interiøret Tekstil tapet - Grå tapet i interiøret

Tapet i fiberduk

De er laget av cellulosefibre med en liten (ca. 30%) blanding av polyester. De lar luft og fuktighet passere gjennom, men samtidig er de sterkere og mer holdbare enn papirer. Ikke-vevet materiale fester seg raskt til veggen som er pusset med lim og krymper ikke etter tørking, noe som gjør det til en av de mest praktiske etterbehandlingstypene.

Ikke -vevd tapet - Grå tapet i interiøret

Det flytende tapetet

Dette er makulert papir presentert i form av dekorativt gips. Før arbeidet påbegynnes, fortynnes den tørre cellulose-limblandingen med varmt vann, deretter påføres den med en slikkepott på en tørr, ren overflate. Fordelen med et slikt belegg er evnen til å skjule veggene, enkel påføring, evnen til raskt å fjerne og erstatte skadede områder, miljøvennlighet.

Flytende tapet - Grå tapet i interiøret

Kombinasjon med andre farger

For bedre å forstå gråtypen, er det verdt å vurdere at nyanser uttrykkes som en prosentandel, der 0% betyr ren hvit, og 100% betyr svart. Graderingene av lys og skygge gjør det mulig å gjengi ethvert bilde nøyaktig, et eksempel er svart -hvite fotografier og gamle filmer. Å være akromatisk, oppfattes grått ganske naturlig når det er omgitt av en hvilken som helst farge. Selv et broket maleri i ekspresjonismens stil mot bakgrunnen vil se behersket ut..

I moderne interiør brukes fargeløs design veldig ofte, der bare hvitt, grått og svart er tilstede. Et slikt miljø ser veldig lakonisk og stilig ut, uten en eneste overflødig detalj. Hvis du vil legge til farger, kan dette alltid gjøres ved hjelp av dekor, tekstiler eller farget belysning..

Kule toner ser ut til å være laget for å utfylle lysegrå. Den naturlige paletten av vann, bergarter, vinterlandskap er perfekt kombinert med tapet i fargen på en regnfull himmel. Alle nyanser av blått og lyseblått, hvitt grønt, delikat rosa, lavendel vil bidra til å myke alvorlighetsgraden av grått, og legge til litt romantikk i interiøret.

Varme farger som gul, oransje, rød, lysegrønn, lilla, sammen med deres iboende lyse spektrum, gir øyeblikkelig en munter stemning til et kjedelig grått rom. I tillegg ser grafittnyanser veldig interessant ut i kombinasjon med gull, som ligner smykker laget av flere edle metaller..

Grå tapet i interiøret - Kombinasjon med andre farger Grå tapet i interiøret - Kombinasjon med andre farger Grå tapet i interiøret - Kombinasjon med andre farger Grå tapet i interiøret - Kombinasjon med andre farger Grå tapet i interiøret - Kombinasjon med andre farger

Grått tapet i interiøret – foto

Nye eksempler på design med grå tapet er samlet i fotogalleriet på nettstedet vårt. Vi presenterer moderne kreativ løsninger for stilig og komfortabelt interiør i forskjellige rom. Hvis du vil, kan du bruke ideene du liker, ved å lage en reparasjonsplan i din egen leilighet eller hus..

Grå tapet i stua

Gråtoner er et av de beste alternativene for å dekorere en moderne stue. I et lite rom er det verdt å stoppe ved en stålfarge, perlemor, musefarge uten skarpe kontraster. Det er bra hvis tapetet visuelt utdyper plassen, men det viktigste er at øynene ikke blir lei av utskriften. En av veggene kan dekoreres med svart-hvitt fotopapir, for eksempel som viser et bybilde. For at den akromatiske stuen ikke skal virke kjedelig, kan du kjøpe en sofa med lyse møbeltrekk, flere fargede rammer eller malerier, henge gardiner som passer.

Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto Grått tapet i stua - Interiørdesignfoto

Grå tapet på soverommet

Siden grå er fargen på skumringen, fremmer den selv rask søvn og avslapning. Men det er viktig å ikke gjøre soverommet til en dyster kjeller: hvis veggene er mørke, skal møblene være hvite, så vel som taket og, om mulig, gardiner. Du bør også unngå skarpe kontraster, og foretrekke et jevnere spill av halvtoner. Et soverom med grått tapet vil virke mer behagelig hvis du legger til myke teksturer til det – et fløyelsaktig teppe, et teppe med høy haug, puter, ottomaner, samt gir god belysning.

Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på soverommet - Interiørdesignfoto

Grå tapet på barnerommet

Barnerommet er der tapet oftest blir kompromittert. Gitt dette faktum, kan du velge spesiell “farging” med et trykt svart -hvitt mønster. Så barnet vil få en interessant og utviklende leksjon, og foreldre trenger ikke å bekymre seg for hvordan de fjerner merkene til tusjpennen fra veggene. For skoleelever vil grå tapet også være et godt alternativ som ikke distraherer fra studier og hvile, men i dette tilfellet er det bedre å kjøpe fargede møbler..

Grått tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grå tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grått tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grå tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto Grå tapet på barnerommet - Interiørdesignfoto

Grå tapet i gangen

Gitt det lille området på gangen, er det mest vellykkede et nøytralt interiørdesign. Som regel brukes slike lyse grå tapeter eller tekstur for murverk, stein, bleket tre i slike rom. Alle typer belegg er egnet for korridoren, men den mest praktiske løsningen ville være vinyl – i tilfelle forurensning kan den vaskes av, dråper fra yttertøy og paraplyer vil ikke etterlate spor, og det vil være mindre skade fra kjæledyr. I tillegg vil forskjellen i prisen på et rull på noen få kvadratmeter være nesten umerkelig..

Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto Grått tapet i gangen - Interiørdesignfoto

Grå tapet på kjøkkenet

Den rolige gråfargen på kjøkkenveggene er et utmerket bakteppe for både akromatiske hvite eller svarte hodesett og lyse møbelløsninger. Den kombineres harmonisk med metallbeslag, benkeplater i stein, glassfasader, understreker den fine utformingen av husholdningsapparater.

Sammenlignet med hvitt er grått mer praktisk, det viser ikke flekker eller gulning som uunngåelig vises under tilberedning. Tapet på kjøkkenet må imidlertid være motstandsdyktig mot fuktighet og høye temperaturer. For forkleet er det verdt å velge en mer holdbar finish, men overflaten på de andre veggene kan limes over med vinyl, fiberduk eller glassfibermateriale i grått.

Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto Grå tapet på kjøkkenet - Interiørdesignfoto

Previous Post
Λευκή και πράσινη κουζίνα: 90 ιδέες σχεδιασμού (φωτογραφία)
Next Post
Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge