Alyssum (85 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Alyssum (85 bilder): typer og omsorg

Alyssum (85 bilder): typer og omsorg

Alyssum er en lys og fargerik blomstrende urt. Det er også kjent som marine lobularia, steinhue eller rødbeter. Det er faktisk noen forskjeller. Spesielt er blomstene i alyssum farget i nyanser av lysegul. I hagen er dette et fantastisk dekkanlegg – de dekorerer alpinske sklier, fortauskanter, murverk med det, planter det i forgrunnen, skjul den bare jorda. Et vinn-vinn-nabolag-iriser, glem-meg-ikke, roser og tulipaner. Alyssum -hus dyrkes i blomsterpotter på balkongen, verandaen eller i lysthus.

Generelle egenskaper

Alyssum tilhører kålplanter. Høyden, typen skudd og utseende er helt avhengig av den aktuelle sorten. Fargen avhenger av det samme, men den vanligste nyansen er gul og dens variasjoner. Frukten er en liten frøkapsel med lignende små brune frø.

Rhizomet til blomsten er overfladisk og fibrøst. Men det akkumulerer fuktighet godt slik at planten overlever en midlertidig tørke. Den klassiske blomsterstanden er en grasiøs gruppe med miniatyrkopper med fire kronblad. Duften av alyssum tiltrekker seg fordelaktige insekter godt, inkludert bier. I kultur er det også en myk plante..

Alyssum er ikke bare vakker, men også nyttig. Avkok tilberedes av det for behandling av feber og forkjølelse, det er inkludert i vanndrivende preparater, og brukes i kosmetologi som en ingrediens i tonika for behandling av problemhud. En gang prøvde de å behandle mennesker som ble bitt av rabiate dyr med det, som navnet på planten stammer fra. Bokstavelig talt oversettes det som “mot hund rabies”.

Alyssum - Generelle egenskaper Alyssum - Generelle egenskaper

Typer alissum

I slekten Alyssum er det omtrent flere hundre arter av ettårige og stauder. De fleste av dem kommer fra Sibir eller Sør -Europa, så vel som fra de subtropiske områdene i Amerika og Afrika. Flerårige varianter er kaldtolerante og overlever lett i nordlige regioner, men de har en kortere blomstringstid. Ettårige blomstrer lenge og er spesielt fargerike, men de vokser i ett år. I dekorativ hagearbeid brukes bare noen få av de mest kjente og upretensiøse artene..

Lobularia hav

Sea lobularia er nå en egen planteart, men inntil nylig ble det ansett som en av varianter av alyssum. Det er en flerårig forgrenet plante som omslutter bakken med skudd. Den er relativt kort, opptil 40 cm, dekket med sølvfargede korte hår.

Lobularia er en termofil flerårig. Bladene er ovale og kjøttfulle. Blomster – små gyldne, samlet i grasiøse lyse børster.

Hovedvarianter:

– Esther Bonnet er en rik plante med skudd på opptil 25 cm. Blomster – hovedsakelig i pastellkrem og rosa nyanser. Sorten blomstrer fra juli til september..

– Tiny Tim er en miniatyrblomst med skudd på ca 8 cm og en velduftende snøhvit blomst.

– Princessin Purple – rikelig form med lange forlengede skudd. Blomsterstanden er en elegant delikat syrinfarge. På grunn av deres skjønnhet og eleganse dukket navnet på arten opp.

– Violet Koning er en busket sfærisk plante. Dette er et lavt utvalg, opptil 15 cm. Blomstene er lyse lilla.

Alyssum - Marine Lobularia Alyssum - Marine Lobularia Alyssum - Marine Lobularia

Alyssum Gmelin

Alissum Gmelin, eller fjell, er en liten frostbestandig flerårig. Høyden er opptil 20 cm. Grågrønne stilker av den stigende typen sprer seg langs bakken. Det særegne ved denne arten er de originale avrundede bladene, som gradvis avtar oppover og blir til lansettformede.

Blomsterstanden er grasiøs racemose, av miniatyr gule blomster. De blomstrer i april og blomstrer i mai. Frukt – dekorativ, pubescent.

Alyssum Gmelin Alyssum Gmelin

Pyrenean alyssum

Denne sorten kjennetegnes ved sølvfargede ovale blader og uvanlig blomsterfarge. Høyde – opptil 20 cm. Snøhvite kronblad står i kontrast med brune støvknapper. Blomstringene er små og kompakte. Pyrenean alyssum blomstrer ikke om våren, men om sommeren.

Pyrenean alyssum Pyrenean alyssum

Rock alyssum

Dette er ikke et dekkanlegg, men halvkuleformede busker opp til 25–40 cm. Tynne, grene skudd blir til og med stive i bunnen. Som et resultat dannes en elastisk og tett ball..

Bladene av den steinete sorten har en grå fargetone på grunn av kanten. De er samlet i elastiske stikkontakter. De solfylte blomstene kjennetegnes ved en interessant kronbladform og er samlet i tette klynger. Sorten blomstrer om våren, men under gunstige forhold kan den blomstre på nytt ved slutten av sommeren..

Det er flere populære varianter – lys sitron Citrinum, miniatyr og tett Compactum, lys og variert Variegata, brun Dudley Neville, høy og lang levetid Plenum, lav krypende Procumbens og andre..

Rock alyssum Rock alyssum

Alyssum krypende

Det krypende bunndekselsortimentet danner et tett, spenstig, men høyt teppe. Høyden er opptil 40-60 cm. De spatulerte bladene har en sølvfarget nyanse og en uvanlig åpent tekstur. Stilk – enklere, ikke så dekorativ. Blomstene er små, opptil en halv centimeter i diameter. Alyssum blomstrer mot slutten av våren. Klassisk farge, lys gul.

Alyssum krypende Alyssum krypende

Nye varianter

Populariteten til alyssum vokser raskt blant blomsteroppdrettere, så oppdrettere utvikler nye dekorative varianter. Det er kelk, svingete, sølvfarget, grovt og andre typer. Av de interessante nye variantene er det verdt å merke seg:

– Hvitt teppe – en bunndekkende plante med rikelig og langvarig hvit blomstring.

– Paletta er en miniatyr buskaktig plante på opptil 10 cm. Skygger – alle, opp til brune. Den er plantet for å lage fargerike blomsterbed og alpine plener..

– Gullplasser er en sfærisk busk med smale blader. Denne typen er forskjellig i formen på børstene: de er mindre og tettere, lyse gule i fargen. Denne alissum brukes til å dekorere vegger, murverk, steinete åser..

– Rosa teppe – en forgrenet duftende busk på opptil 12 cm. Den har et uvanlig utseende: grå pubescent blader i kombinasjon med små rosa racemose blomsterstander. Denne sorten brukes til å ramme blomsterbed, dekorere balkonger, verandaer og lysthus..

– Big Jam er en av de største blomstene på opptil 35 cm. Blomstene er nesten dobbelt så store som vanlige. Fargene varierer fra hvit til lavendel til lilla. Det er ideelt for nordlige regioner. Han er ikke redd for frost og tørke. Big Jam fortsetter å blomstre selv under frost ned til -3C.

Alyssum - Nye varianter Alyssum - Nye varianter Alyssum - Nye varianter

Alyssum omsorg

Selv uerfarne dyrkere kan håndtere en upretensiøs blomst. Den optimale jorda er lett, fruktbar. Du kan bruke litt alkaliske blandinger. Drenering er viktig for å unngå overdreven fuktighet. Det er også viktig å ikke overfôre blomsten. Med for intens ernæring vokser løvet godt, men alyssum blomstrer nesten ikke.

For å forlenge blomstringen trenger du sol og luft. Godt ventilerte områder er ideelle. Eldre flerårige planter bør gradvis tynnes mot de unge og sterke.

For regelmessig vedlikehold er det nok å løsne og luke jorda. Toppdressing introduseres før og etter blomstring. Vær oppmerksom på flytende gjødsel for bunndekselsorter, men de må innføres forsiktig for ikke å brenne bladene..

Flerårige varianter beskjæres for å forlenge blomstring og dekorativitet. Stenglene forkortes med omtrent en tredjedel på tidspunktet for fruktmodning. Noen ganger på denne måten kan du provosere gjenblomstring. For at årlige varianter skal glede seg lengre, må foreldede peduncles fjernes.

Alyssum omsorg

Frostmotstand

Husk at frostmotstandsgrensen for alyssum ikke er uendelig. Det vil ikke overleve temperaturer under -15C. I regioner med alvorlige vintre er flerårige varianter dekket av tørt løvverk, og om vinteren – med snø. Så du kan forhindre frysing av rhizomet..

Alyssum care - Frostmotstand Alyssum care - Frostmotstand

Transplantasjon og reproduksjon

Alyssum dyrkingsmetoder er klassiske:

Frø. De blir sådd i et drivhus eller åpen mark. Det er nødvendig å fordele dem jevnt langs furer opp til 15 cm dyp. Hvis du planter en blomst sent på våren, vil den til høsten allerede glede deg over den første blomstringen. I varme områder kan du plante alissum i begynnelsen av vinteren..

Frøplante. Frøplanter er alltid mer praktiske. På denne måten kan du få sterke blomstrende busker nesten umiddelbart. Den første blomstringen begynner om 2 måneder. I tillegg er det på denne måten mer praktisk å lage dekorative komposisjoner. Frøene plantes i grunne bokser, jorden behandles med kalk og dekkes med folie. Boksene holdes varme i lyset, med regelmessig sprøyting og ventilasjon. De første skuddene kan sees innen en uke. Etter utseendet på de to første fullverdige bladene, kan blomstene transplanteres i separate potter, og mot slutten av våren – til åpen mark..

Vegetativ forplantning. Denne metoden brukes nesten aldri på grunn av at alissum i hager oftest er årlig. Når du deler en busk, er det viktig å ikke skade rhizomet. Du kan også kutte stiklingene ca 10 cm, som legges i vannet til de første røttene vises. Deretter transplanteres de til åpen mark, og på slutten av sommeren – til et permanent sted..

Alyssum - Transplantasjon og reproduksjon Alyssum - Transplantasjon og reproduksjon Alyssum - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Alyssum er relativt upretensiøs og blir sjelden syk. Den største trusselen er korsblomstloppen. For å fjerne det må du behandle voksne og modne planter med en spesiell eddikløsning. Larver fjernes mekanisk og fjernes ved insektmidler eller tobakkinfusjon. Rettidig behandling vil også beskytte mot kålmøl.

Med feil omsorg eller konstant vanning, dukker opp senbrist – en spesiell type rotrot. I dette tilfellet er det nødvendig med behandling av soppdrepende midler. Pulveraktig mugg blir ødelagt av Bordeaux -væske. Av sykdommene i alissum er det også funnet en viral mosaikk, men den blir ikke kurert.

Alyssum - Skadedyr- og sykdomskontroll Alyssum - Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Alyssum – bilde

Ta en titt på vårt utvalg av bilder for å finne ut hvordan alyssum ser ut og hva det fungerer med! Med våre råd vil blomsterhagen din alltid være vakker og velstelt.!

Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde Alyssum - bilde

Previous Post
Διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας: 85 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Tøy i taket i stua: 60 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector