MDF: egenskaper, beskrivelse, egenskaper
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

MDF: egenskaper, beskrivelse, egenskaper

MDF: egenskaper, beskrivelse, egenskaper

Når du planlegger en renovering eller kjøp av møbler, vil du alltid lære mer om eksisterende materialer, deres fordeler og ulemper. Med omfattende informasjon er det lettere å forstå for hvilke driftsforhold visse ting er ment, beregne omtrentlig levetid og ta et informert valg. Denne artikkelen vil fokusere på MDF, en erstatning for massivt tre, som ofte forveksles med sponplater. Med en rekke fordeler, som vil bli beskrevet nedenfor, er dette materialet utmerket for konstruksjon, interiør, møbler, dører og dekor..

Hva er MDF?

Forkortelsen MDF er en translitterasjon av det engelske begrepet Medium Density Fibreboard, som betyr “medium density fiberboard”.

Dette materialet består av komprimert knust sagflis blandet med bindemidler. Den produseres i ark med en tykkelse på 3 mm til 6 cm. Møbler, konstruksjoner og etterbehandlingselementer, emballasje og andre ting er laget av trefiberplater. Faktisk er det en rimelig treerstatning laget av skogavfall..

Det er mye lettere å bearbeide MDF enn naturplater, dessuten tørker det ikke ut, sprekker ikke, beholder varmen perfekt og har gode lydisolerende egenskaper. Sammenlignet med sponplater er dette materialet mer miljøvennlig, siden det inneholder mye mindre formaldehydharpikser..

Ulempene med MDF inkluderer ustabilitet mot fuktighet og mekanisk belastning, samt rask brennbarhet. Levetiden til MDF -produkter under normale forhold er omtrent 10 år.

Hvordan MDF -paneler lages

Noen ganger blir MDF dechiffrert som “fin trefraksjon”, og dette er ikke en feil i det hele tatt.

Faktum er at for produksjon av dette materialet blir råvarer (flis, spon, sagflis) grundig knust og gjør dem nesten til støv. For å gjøre dette blir de først oppvarmet med damp til 100 ° C og brakt til en fuktighet på 80%, hvoretter de blir plassert i en defibrator og malt. Melaminmodifiserte urea-formaldehydharpikser og parafin tilsettes massen. Deretter tørkes alt dette i noen sekunder med varm luft ved en gjennomsnittstemperatur på 200 ° C og kommer inn i tampbeholderen..

Den resulterende blandingen er jevnet med en rulle langs transportøren, og danner en kontinuerlig plate. Deretter senkes en presse med et trykk på 350 MPa ovenfra og materialet oppvarmes til 230 ° C. Under denne påvirkningen legeres den, komprimeres og får styrke. Deretter reduseres trykket med omtrent tre ganger, og platetykkelsen justeres uten oppvarming..

Den avkjølte stripen males og kuttes i plater med en sag. På det siste trinnet påføres et dekorativt belegg.

Hvordan MDF -paneler lages

Typer MDF -paneler

Middels tetthet fiberplater, som brukes til produksjon av møbler og forbehandling av lokaler, avhengig av type dekorativt belegg, er delt inn i laminerte, malte og finerte.

Laminerte

Laminering betyr varmliming av alle dekorative materialer på MDF -overflaten. Det kan være tjærepapir, melamin og oftest PVC -film. Det motstående materialet fester seg tett til basen under pressen, noe som sikrer høy estetikk av platene for hele bruksperioden. Det er et stort antall laminatstrukturer – stein, skinn, elfenben, forskjellige stoffer, men de mest populære er treimitasjoner..

Malt

Bruken av moderne maling og lakk over utjevningslaget på primeren gjør det mulig å lage glitrende speilblanke eller edle matte paneler av gråaktige MDF-ark. Slik behandling brukes ofte til kjøkkenmøbler (som er viktig å beskytte mot fuktighet), så vel som andre interiørelementer i jugendstil, høyteknologisk og minimalistisk stil..

Finert

Finér er et tynt, vakkert snitt av naturlig tre. Den er limt på platen, noe som gir den en fullstendig ekstern likhet med originalen. Finerte MDF -paneler brukes til produksjon av dører, vegger, kommoder og et stort antall andre ting..

Generelt er dette sannsynligvis den dyreste typen overflate, selv om kostnaden avhenger av kvaliteten på selve belegget. Det ser ut og føles som ekte tre, noen ganger til og med sjeldne, uvanlige arter.

Typer MDF -paneler

Egenskaper og egenskaper ved MDF -paneler

Fiberplater er ikke mindre populære i den moderne verden enn naturlige plater. Det er en rekke årsaker til dette, nemlig:

– styrke – det er ingen luft mellom fibrene i de pressede arkene, slik at materialet ikke sprekker eller smuldrer, det beholder formen i lang tid;

– enkel behandling, inkludert dekorativ – det er enkelt å kutte ut figurer fra MDF, kutte ut volumetriske dekorasjoner og til og med gi det myke kurver ved hjelp av en spesiell teknologi;

– et stort utvalg av toppstrøk, som lar deg finne det ideelle alternativet for ethvert interiør.

Etter impregnering med spesielle stoffer, laminering med film eller belegg med latex vannavvisende maling, kan MDF brukes selv i fuktige rom som bad og kjøkken. Produkter med E1 -merking er tillatt for bruk i stuer (dette betyr at 100 gram av ovnen avgir ikke mer enn 10 mg formaldehyd, det vil si normen som er tillatt i henhold til sanitære regler). Uansett er det flere ganger flere skadelige røyk fra sponplater.

MDF -paneler er av klasse I (uten feil) og II (mindre estetiske feil, uregelmessigheter eller litt større flekker er mulig).

MDF -paneler i interiøret

MDF -søknad

Møbler

Produkter laget av fiberplater av middels tetthet er et virkelig funn for alle som ønsker å innrede hjemmet, kontoret eller den offentlige institusjonen med vakre møbler av høy kvalitet til en relativt lav pris..

Som regel brukes MDF til alternativer for skap – skap, headset, hyller, bord, nattbord, kommoder laget av dette materialet ser veldig moderne ut og oppfyller perfekt sine funksjoner..

Imidlertid danner det ofte grunnlaget for sofaer, lenestoler, senger. Dekket med laminat eller finér, med pregede mønstre eller interessant malt, vil MDF -møbler bidra til å skape en koselig og varm atmosfære hvor som helst.

Bygging og reparasjon

MDF takler perfekt rollen som en universell erstatning for tre og i arrangement av bygninger. Slike plater brukes til å lage bjelker, skillevegger, manteltak med dem, isolere vegger, lage sokler, hjørner, dørkarmer, dører, trapper, rekkverk og vinduskarmer..

Men der slike paneler ikke skal brukes er på gulvet (de er ganske myke og kan deformeres), så vel som i utendørs dekorasjon og i rom med veldig høy luftfuktighet.

Det er ikke vanskelig å kutte noen form eller kutte ut et mønster fra MDF, selv for de som aldri har jobbet med tre og ikke har spesielle maskiner. Denne aktiviteten minner noe om gipsbehandling..

Når du manipulerer MDF, er det verdt å huske at det ikke tillater gjenbruk av skruer og spiker. Hvis du trenger å lage en slik festing, bores det først hull i materialet, og deretter kobles elementene sammen med bolter og muttere.

Previous Post
Ιδέες για οπτική επέκταση του χώρου στο υπνοδωμάτιο
Next Post
70+ hvite kjøkkendesignideer (bilde)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector