Hvordan fjerne karbonforekomster fra en stekepanne?
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en stekepanne?

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en stekepanne?

Til tross for at flere og flere allsidige, multifunksjonelle husholdningsapparater vises hvert år på kjøkkenet, forblir stekepannen en uunnværlig komponent i kjøkkenutstyr. Mange matlagingsprosesser er ganske enkelt utenkelige uten det, så det er veldig viktig å ta godt vare på oppvasken slik at de varer så lenge som mulig. Samtidig er det viktig å ta hensyn til produktets materiale – strengere tiltak kan brukes på støpejerns- og aluminiumspanner, men teflon og keramikk vil kreve forsiktig pleie. I vår artikkel vil vi snakke om hvordan du effektivt kan bli kvitt ulike forurensninger, karbonavleiringer og rust i forskjellige typer panner..

Forebygging av karbonforekomster

Den beste måten å holde pannen ren på, uansett hvilket materiale den er laget av, er å vaske den regelmessig etter hver tilberedning under rennende varmt vann med en svamp, børste eller fille. Men for å være ærlig, er det ikke alltid tid til en så enkel prosedyre. Som et resultat, etter en stund, ser vi dessverre på en stekepanne overgrodd med sot eller lider av konstant brenning av mat..

For å redde favorittpannen din fra en så trist skjebne, er det nok å utføre enkle forebyggende prosedyrer i det minste fra tid til annen. Tenn for eksempel en stekepanne i ovnen. For å gjøre dette, dryss bunnen med rikelig med salt og sett rettene i ovnen, vent til saltet får en sandbrun fargetone. Deretter må du vente litt til saltet avkjøles, og bruke det til å rengjøre bunnoverflaten..

Det siste trinnet er å smøre pannen med vegetabilsk olje og sette den igjen i ovnen en kort stund. Du får et ekte non-stick belegg som utelukker muligheten for å brenne mat. For å forhindre dannelse av et lag med karbonavleiringer inne i pannen, kan du bruke vanlig natron: dryss det på bunnen, tilsett vann og sett oppvasken på bålet. Blandingen må få koke litt, og så tappes brusoppløsningen og oppvasken skylles.

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en stekepanne - Forhindre karbonforekomster

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en teflonpanne

Et trekk ved moderne teflonpanner, som nylig har hatt stor popularitet, er et non-stick belegg, så mange får inntrykk av at de ikke er redde for karbonavleiringer. Faktisk, hvis du ikke tar ordentlig vare på oppvasken, kan det godt vise seg både ute og inne. For å eliminere det, anbefaler vi å bruke en av flere metoder nedenfor..

Metode 1 – Sitronsyre

Den beste måten å fjerne det oljeaktige laget på er sitronsyre. Det er nødvendig å helle vann i en stekepanne og tilsett en pakke syre, sett på brannen og kok opp. Når løsningen begynner å koke, slår du den av og lar den avkjøle. I løpet av denne tiden vil syren gjøre sitt rensearbeid, det gjenstår bare å skylle oppvasken grundig.

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en teflonpanne - sitronsyre Hvordan fjerne karbonforekomster fra en teflonpanne - sitronsyre

Metode 2 – Brus

Du kan også forsiktig rengjøre den non-stick overflaten med natron. Denne metoden ligner den forrige: hell vann i pannen, tilsett brus (3-5 ss), kok opp. Deretter venter vi også på at vannet er helt avkjølt og skylles.

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en teflonpanne - brus

Metode 3 – Apple

En ganske uvanlig metode innebærer å rense oppvasken med et eple (du trenger en stor eller et par mellomstore). Frukten må skrelles og finhakkes for å danne juice. Påfør velling på bunnen av kjelen, fordel den jevnt og la stå i 15-20 minutter. Fjern deretter eplemassen med en myk svamp og skyll den allerede rene stekepannen.

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en teflonpanne - Apple

Vi rengjør den keramiske stekepannen for karbonavleiringer

Keramiske panner er anerkjent som en av de mest komfortable å bruke på grunn av sin lette vekt og belegg. Mat brenner i dem ganske sjelden, men likevel skjer det problemer, og du må bli kvitt dem ved å bruke ganske delikate metoder. Belegget reagerer negativt på bruk av aggressive kjemikalier, så du må være nøye med å velge dem..

Metode 1 – Vann og sitronsyre

Hvis mat blir brent i den keramiske stekepannen, noe som skjer svært sjelden, trenger du ikke å prøve å fjerne den med en slikkepott eller annen enhet – på denne måten kan du forårsake uopprettelig skade på overflaten. Du trenger bare å fylle pannen med vann og la stå på svak varme i 15 minutter. Som regel kan smuss og brenning etter en slik prosedyre enkelt fjernes med en myk svamp. Hvis dette ikke hjelper, kan du tilsette sitronsyre, men i ingen tilfelle bør du bruke brus.

Hvordan rengjøre en keramisk stekepanne fra karbonforekomster - Vann og sitronsyre Hvordan rengjøre en keramisk stekepanne fra karbonforekomster - Vann og sitronsyre

Metode 2 – Alkohol

Alkohol kan være til stor hjelp ved rengjøring av keramikkpannen og kan lett fjerne stygge mørke flekker. Det er nødvendig å ta en myk svamp eller bomullspute, fukte med alkohol og gni de forurensede områdene på panneoverflaten. Hvis du ikke klarte å bli kvitt dem umiddelbart, påfør en alkoholbelagt klut på flekken og vent 5-10 minutter-den vil sikkert forsvinne.

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en keramisk stekepanne - Alkohol Hvordan fjerne karbonforekomster fra en keramisk stekepanne - Alkohol

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en støpejernspanne

Selv om kjøkkenutstyr av støpejern gradvis gir etter for mer moderne materialer, finnes slike panner fremdeles i arsenalet til mange vertinner – noen fikk dem fra bestemødre, og noen kjøper dem den dag i dag og hyller materialets holdbarhet. Sånn kan det være, men spørsmålet om rengjøring av en støpejernspanne mister ikke relevansen, så vi har samlet noen praktiske tips som vil hjelpe i denne vanskelige saken..

Metode 1 – Pulver og brus

Denne metoden innebærer fullstendig rengjøring av stekepanne av støpejern fra utsiden og innsiden med de rimeligste midler. Til å begynne med må du finne en tilstrekkelig dyp og bred beholder (bøtte, kjele) der stekepannen får plass. Vi samler vann i den, setter den i brann, tilsett vaskepulver (5 ss) og natron (1/2 kopp), bland. Pulveret kan byttes ut med en revet halvdel av en tøy vaskesåpe. Tilsett geistlig lim til den resulterende løsningen og legg pannen. Etter koking skal rettene småkoke på svak varme i omtrent to timer. I prosessen vil karbonforekomstene gradvis henge etter. Etter at den angitte tiden har gått, må pannen fjernes fra beholderen og rengjøres med en metallbørste..

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en støpejernspanne - Pulver og brus Hvordan fjerne karbonforekomster fra en støpejernspanne - Pulver og brus

Metode 2 – Klesvasksåpe

Hvis du er bekymret for karbonavleiringer inne i pannen, er det lett å bli kvitt den med vanlig vaskesåpe. Det er nødvendig å male en halv såpestang på et rivjern og helle de resulterende smulene på bunnen av pannen. Vi fyller alt med vann og brenner. Etter koking skal pannen stå over middels varme i omtrent førti minutter, hvoretter den fjernes fra varmen og får avkjøle. Blandingen må tømmes og gryten vaskes med vanlig vaskemiddel..

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en støpejernspanne - Klesvasksåpe

Metode 3 – Kalsinering i brann

For de som bor i privat sektor eller har en sommerhytte, foreslår vi at du bruker den mest primitive, men ganske effektive måten å rengjøre en stekepanne av støpejern for fett – kalsinering over bål. I dette tilfellet vil det vanskeligste øyeblikket være å lage en brann og holde den brennende lenge, så du må fylle på med ved på forhånd. Da er alt enkelt – du må sette stekepannen i ilden og vente til karbonavsetningene begynner å falle av seg selv. Det er viktig å sikre at håndtaksmaterialet ikke smelter eller tar fyr..

I et leilighetsmiljø kan en slik prosedyre teoretisk sett erstattes av kalsinering under påvirkning av et høytemperaturregime i ovnen, men du må passe på ventilasjon av høy kvalitet – tross alt vil den fete sotet smelte og røyke. Derfor er det bedre å foretrekke de mer skånsomme metodene som er diskutert ovenfor..

Hvordan fjerne karbonforekomster fra en støpejernspanne - Brenner i brann

Vi renser stekepannen i aluminium for karbonavleiringer

Aluminiumspanner er langvarige, lette og ideelle for rask oppvarming av mat. Under tilberedningsprosessen brenner imidlertid mat ofte, så stellet av pannen bør være systematisk..

Metode 1 – Salt og eddik

Innsiden av en aluminiumsgryte kan rengjøres med vanligste salt og eddik. Du må ta en liten beholder og blande begge komponentene i den til en pasta er dannet. Vi påfører den resulterende sammensetningen på overflaten og rengjør med en hard svamp eller børste. Kullavleiringer og rust fjernes ganske raskt på denne måten, og pannen ser ut som ny..

Slik rengjør du en aluminiumspanne for karbonforekomster - Salt og eddik Slik rengjør du en aluminiumspanne for karbonforekomster - Salt og eddik

Metode 2 – Koking

Som i tilfellet med en støpejernsoverflate, vil koking av en gryte i en bøtte komme til unnsetning. Vi fyller en stor beholder (10-liters bøtte) med vann og legger til følgende komponenter der: et halvt kilo brus, en revet skive vaskesåpe, flere flasker silikatlim. Vi legger all denne massen på ilden og legger stekepannen. Som regel begynner karbonforekomster å henge etter 30-40 minutter, men for pålitelighet kan du holde det lenger. Etter et slikt bad må oppvasken skylles grundig med en børste under rennende vann..

Slik fjerner du karbonforekomster fra en aluminiumspanne - Koking

Metode 3 – Blåslampe

Denne metoden sørger for involvering av en blåsebrenner og mannlig kraft i arbeidet med omfattende rengjøring av pannen. Alt er ganske enkelt – lampens flamme må rettes mot karet og holdes en stund. Som regel tar det 5-7 minutter å fjerne plakk, men tiden vil avhenge av forurensningsgraden. Det er verdt å vurdere at en slik hendelse ikke kan utføres i et lukket rom og i nærheten av brannfarlige gjenstander..

Avslutningsvis vil jeg merke til at for enhver stekepanne, uansett hvilket materiale den er laget av, kan du velge et spesielt vaskemiddel. Ved hjelp av forskjellige løsninger og pastaer er det enkelt å vedlikeholde oppvasken i riktig stand, for ikke å overskygge fritiden din senere ved å rengjøre kjøkkenutstyr.

Slik fjerner du karbonforekomster fra en aluminiumspanne - Blåsemaskin Slik fjerner du karbonforekomster fra en aluminiumspanne - Blåsemaskin

Previous Post
Σχεδιασμός σαλονιού σε στυλ μινιμαλισμού (80 φωτογραφίες)
Next Post
Bad med dusj (85 bilder): designideer
Adblock
detector