15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Blått bad: 75 designideer (bilder)

Blått bad: 75 designideer (bilder)

Den blå fargen er direkte relatert til vannelementet og den endeløse himmelen. Det har en beroligende effekt på menneskelig psyke, noe som gjør bruk av vannbehandlinger på badet spesielt hyggelig, og vekker en følelse av fullstendig avslapning. Paletten med nyanser er mangfoldig, og med hvor vellykket den kan kombineres i forskjellige stiler, vil denne artikkelen gjøre deg kjent med en fotoreportasje.

Interiørstiler

Et rom ser alltid vakkert, pent og originalt ut hvis det er laget i henhold til en bestemt stil. Det er mange retninger der den blå fargen på badet ikke bare blir passende, men også den viktigste. Hvilken å velge? Det avhenger allerede av eiernes personlige preferanser, så vel som det generelle konseptet for hele boligen..

Høyteknologisk blått bad

Denne retningen innebærer rikelig belysning i kombinasjon med blanke glatte overflater, tilstedeværelse av glass, plastmøbler, topp moderne teknologi og kromelementer. Her vil lysblå maling perfekt kombinere med hvitt og svart, halvtoner blir praktisk talt ikke brukt..

Det er ingen mønstre på veggene og innredningen er minimal. Veggene og gulvet er dekorert med keramiske fliser, taket er dekket med blank strekkfilm. Bad og vask i uvanlige geometriske former, muligens laget av glass, samt glasshyller og dusjdører vil perfekt understreke stilen.

Høyteknologisk blå bad - interiørdesign Høyteknologisk blå bad - interiørdesign

Blått bad i orientalsk stil

Hvis du ønsker å få et elegant, dekorativt utfordrende rom, vil orientalsk design bli det mest relevante. Dekorasjonen her vil ikke klare seg uten mosaikkpaneler eller hele vegger dekorert på denne måten. Samtidig er det etniske ornamenter. Blått er flott for denne trenden, men det brukes ikke i sin rene form. Men i kombinasjon med en gul, oliven, svart palett, vil den glitre med spesiell nåde. VVS er hvitt, beige, svart. En spesiell rolle er tildelt tekstiler – tepper med nasjonale motiver, badekåper, håndklær er passende her..

Blått bad i orientalsk stil - Interiørdesign Blått bad i orientalsk stil - Interiørdesign

Blått nautisk bad

I denne versjonen vil den blå paletten være den mest vellykkede. Her kan du bruke hvilken som helst av dens nyanser – fra den mest delikate blå til fargen på midnatt, kombinere dem med hverandre og fortynne dem med et hvitt, sandaktig spektrum. Det er ingen spesielle krav til etterbehandlingsmaterialer her – alle som er beregnet på badet kan brukes. En av veggene kan legges ut med blå-blå mosaikk, fliser som etterligner fiskeskjell, eller limes over med vinylfilm som viser et havlandskap.

Et selvnivellerende gulv med bilder av havbunnen i en tredimensjonal projeksjon er passende her, du kan også bruke materialer som etterligner et skall eller en sandstrand. Utfyll stilen med gardiner med et marint tema, skjell, sjøstein, lagt ut på hyllene med bevisst uaktsomhet.

Marineblå bad - Interiørdesign Marineblå bad - Interiørdesign

Provence blå bad

Provence -retningen vil bidra til å skape den sjelfulle atmosfæren i franske landsteder. Den bruker lyse nyanser av vasket blått i kombinasjon med beige og sandfarger. På bakgrunn av keramiske matte veggfliser, lagt ut i melkeaktig og lys beige, vil blå møbler med buede ben og avrundede former se bra ut. Den skal ha et gammelt edelt utseende med innslag av slitasje..

Et godt alternativ ville være med en blå flis, mot hvilken rottingmøbler er installert. VVS er laget av keramikk, har avrundede former, antikkdetaljer (sprøyting med messing, kobber). Det er et blomstertrykk overalt i interiøret – på gardiner, fliser, i form av levende komposisjoner i vaser. Rommet vil bli dekorert med en stor lysekrone, smidde håndklestativ, kurvede kurver, speil innrammet av en baguette.

Provence blå bad - Interiørdesign Provence blå bad - Interiørdesign

Art Deco blå bad

Dette området er preget av luksus, så dekorasjon vil ikke være billig. Møblene skal inneholde dyre naturmaterialer (stein, blanke keramiske fliser, silketrykt tapet), plante- og dyrepynt, bilder av solen og strålene, innramming av speil, møbler og andre interiørartikler.

Geometriske mønstre er velkomne – romber, sikksakk, så steinheller på gulvet og keramikk på veggene, lagt ut på denne måten, vil umiddelbart sette tonen for interiøret. Møbler laget av dyrt tre (eller etterligning) er solide, men samtidig elegante. De har en enkel form, men en rik finish laget av metall, glass.

VVS har en avrundet form, laget av høykvalitets fajans eller akryl. Kombinasjonen av hvite og svarte vegger med lyse blå møbler ser flott ut. Du kan lage kledningen i fargen på den kypriotiske brisen, mot hvilken den hvite VVSen vil se fantastisk ut.

Art Deco blå bad - interiørdesign Art Deco blå bad - interiørdesign

Etterbehandlinger og materialer

Når du foret et bad, er det nødvendig å ta hensyn til detaljene i rommet der fuktighet og damp stadig er tilstede. Som etterbehandlingsmateriale velges de mest fuktresistente beleggetypene, som ikke deformeres når temperaturen endres, og som også er enkle å rengjøre. Det er like viktig å tenke over fargekombinasjoner på forhånd og beregne den nødvendige mengden av dette eller det materialet. Hvis du har tenkt å dekorere med fargede keramiske fliser, er det bedre å kjøpe det litt mer enn du trenger. Under legningsarbeid kan en viss mengde bli skadet, og det er ikke alltid mulig å kjøpe fliser med en helt identisk nyanse igjen..

Gulv

Siden et bad i blå toner er knyttet til havet, hvorfor ikke lage en gulvoverflate som etterligner bunnen av vanndypet? For å gjøre dette kan du arrangere et selvnivellerende 3D-gulv som demonstrerer undervannslandskapet i all sin prakt: med delfiner, fancy fisk, sjøstjerner.

Du kan også bruke et enklere alternativ – keramiske fliser, men alltid gulvfliser, med en grov overflate for ikke å skli. Fliser kan være helt hvite, beige, blå eller foret med ornamenter som kombinerer en rekke paletter.

Et annet alternativ for badet er fuktresistent laminat. Laget under et tre, passer det godt med en blå palett.

Blue Bathroom Design - Gulvfinish Blue Bathroom Design - Gulvfinish

Vegger

Veggfly skaper hovedbakgrunnen. De kan enkelt males, som ofte finnes i budsjettalternativer, lagt ut med keramiske fliser, dekorert med PVC -paneler, clapboard. Selvfølgelig har fliser forblitt det vanligste alternativet i flere tiår, siden de er mest i samsvar med både estetiske og praktiske indikatorer. For veggene på et stort bad passer alle størrelser og mønstre, og i et lite rom er det bedre å bruke en liten flis som vil utvide plassen.

Mosaikk ser imponerende ut, spesielt i kombinasjon med flere farger (blå, hvit, turkis, svart, etc.). Oftest er ikke hele bakgrunnen dekorert med mosaikk, men individuelle elementer – en aksentvegg, som kan være i nærheten av badekaret, et dekorativt ornament rundt speil, etc..

Blue Bathroom Design - Veggdekorasjoner Blue Bathroom Design - Veggdekorasjoner Blue Bathroom Design - Veggdekorasjoner

Tak

På et blått bad skal taket være dekorert i hvitt, krem ​​eller lysegrått. Dypblå nyanser brukes sjelden her. Men hvis du virkelig vil, kan du arrangere en struktur på to nivåer laget av fuktbestandig gipsvegg, hvor det første nivået (kant) forblir hvitt, og resten av overflaten vil bli malt eller dekorert med en blank blå strekk film. I dette tilfellet er det bedre å ta vare på den innebygde takbelysningen, noe som vil gi effekten av et flytende tak.

I sjeldne tilfeller er taket dekorert med speilflater, men dette er en ganske kostbar type kledning, og dessuten er registreringsprosessen arbeidskrevende. Speilenes overflate tåker konstant og krever daglig rengjøring. Et godt og økonomisk alternativ er plastfôr. Den har et bredt spekter av nyanser, er lett å rengjøre og lar deg utstyre et system med spotter, fordi baderomsbelysning av høy kvalitet er ganske enkelt nødvendig (men mer om det senere).

Blå baderomsdesign - takfinish Blå baderomsdesign - takfinish Blå baderomsdesign - takfinish

VVS og baderomsmøbler

Når du velger VVS -tilbehør, bør du ta hensyn til samsvaret mellom tilstedeværelsen av de ønskede elementene og størrelsen på rommet (ofte, for å øke plassen, kombineres et bad med et toalett). Det romslige rommet har et komplett bad, servant, toalett, bidet og til og med en ekstra dusj. For et lite område kan tilstedeværelsen av et bidet forlates, og en moderne funksjonell dusjkabinett vil ta plassen til baderomsskålen.

I dag er det på moten å installere suspenderte rørleggerarmaturer som ikke har lavere støtte. Dette gjelder vasker, toaletter, bidéer, som er veggmonterte, og rør og sisterner “maskeres” av falske vegger.

Den universelle fargen for VVS er hvit, men dette utelukker ikke muligheten for å velge blå nyanser, spesielt hvis hovedfinishen skal være i en lys palett. Blå fliser passer godt med snøhvite armaturer og beslag og svarte møbler. Å utstyre badet med sanitæranlegg laget av naturlig eller kunststein vil gi en unik elegant og presentabel.

Det burde ikke være mye møbler her. Et skap under vasken, veggskap for hygiene og kosmetisk tilbehør, hjørnehyller, kleshengere – dette er ganske nok. Et stort bad kan ha et toalettbord med stol, strykebord, puffer. Ett eller flere speil er påkrevd.

Blue Bathroom Design - VVS og møbler Blue Bathroom Design - VVS og møbler

Innredning og belysning

Som nevnt tidligere, bør belysningen på badet, spesielt i den blå paletten, være lys nok. I tillegg til den sentrale tilførselen av lys fra en lysekrone, flekker eller spotlights, er det nødvendig med lokale belysningsenheter, som er installert i badeområdet, skifte klær, samt i nærheten av speilet med servant. I tillegg kan du lage ekstra myk belysning for hyller og skap. For å gjøre interiøret originalt og koselig, brukes dekorative former for belysning, for eksempel lamper innebygd i gulvet, veggfliser utstyrt med lysdioder. På et blått bad vil denne designen være uforlignelig..

Mosaikkpynt, vinylklistremerker i badeområdet med bilder av rasende fossefall og sjølandskap vil perfekt klare innredningsrollen. Det originale rørleggerarbeidet vil også dekorere rommet sterkt, det samme vil tepper og gardiner. Du kan ordne flere blomsterpotter med levende planter og ordne dekorative pyntegjenstander på hyllene som matcher den valgte stilen: blå og hvite lys, skjell, fargede steiner.

Blått baddesign - innredning og belysning Blått baddesign - innredning og belysning

Lite blått bad

Det viktigste for et lite rom er å velge riktig design for hovedbakgrunnen. Det beste alternativet er å jevnt flyte fra en mørk bunn til en lys topp ved å bruke horisontale og vertikale linjer i veggdekorasjon. Du kan også gjøre flere vegger hvite og en med en blå palett. Store speil vil utvide plassen og blanke overflater.

Her er det bedre å forlate standardbadet til fordel for et hjørne eller en dusjkabinett. Et toalett eller en servant kan ta opp et nytt tomt hjørne og frigjøre en anstendig mengde gulvplass. Bare de mest nødvendige møblene er installert. Du kan bruke et skap med en grunne vask i benken og en vaskemaskin i den nedre delen. Et par lette hengende hyller eller et skap vil være nok.

Du bør ikke la deg rive med dekor på et lite område. Hans rolle vil bli utført av et par sconces nær speilet, håndklær, badegardiner, et lite bilde under glass på veggen.

Lite blå bad - interiørdesign Lite blå bad - interiørdesign Lite blå bad - interiørdesign

Baderomsdesign i blått – foto

Vi foreslår at du gjør deg kjent med et fotogalleri med vellykkede designløsninger for å dekorere et bad i blått. Ved å bruke forskjellige fargekombinasjoner vist i utvalget, samt eksempler på design i moderne stilretninger, kan du uavhengig planlegge arrangementet av det mest komfortable og vakre badet..

Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto Blått bad - interiørdesignfoto

Previous Post
Παιδικό σχέδιο για δύο κορίτσια (75 φωτογραφίες)
Next Post
Tegjerder: 100 fotoideer