15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gulvlister for strekkloft: 80 fotoideer

Gulvlister for strekkloft: 80 fotoideer

Når du avslutter taket med en strekkfilm, er det et mellomrom på 7–8 mm mellom veggen og lerretet. For å skjule denne ikke så estetiske detaljen i interiøret, brukes spesielle gulvlister (baguetter), som er tilgjengelige på markedet i et stort utvalg. Hvordan velge en sokkel for et strekkloft vil bli beskrevet nedenfor, og mange bilder vil hjelpe deg med å navigere i de dekorative egenskapene til de forskjellige typene.

Typer gulvlister for strekkloft

Takfilmprodusenter anbefaler å dekke skjøtene rundt omkretsen med en gummibelagt støping (maskeringstape). Dette er en slags fleksibel plugg, som festes til metallprofilen ved hjelp av et T-, F- eller L-formet spor. Slike bånd er tilgjengelige i et stort antall farger, men som regel har de en enkel, jevn tekstur..

Elastiske fileter

Enkel å installere og fjerne for hånd, uten ekstra verktøy eller lim. Enkel installasjon, selv langs ovale eller bølgete linjer, er den største fordelen med de smale gummiinnsatsene. Men når det gjelder dekorative egenskaper, er de noe dårligere enn mer voluminøse gulvlister av skum, plast og polyuretan, som skaper en interessant overgang mellom planene i taket og veggene..

Typer gulvlister for strekklofter - Elastiske fileter Typer gulvlister for strekklofter - Elastiske fileter

Gesims av plast

På grunn av stivheten er den kun egnet for rom med perfekt flate vegger. Ellers vil det bare markere alle feilene. Lister av denne typen brukes hovedsakelig i rom med høy luftfuktighet og kommer ofte med veggplater av plast. De er festet med selvskruende skruer eller skruer til takets støtteprofil. Dette er et billig og praktisk alternativ for et bad eller kjøkken, hvor skum raskt kan bli gult, og polyuretanprodukter vil være overdreven luksus..

Typer gulvlister for strekklofter - gesimser av plast Typer gulvlister for strekklofter - gesimser av plast

Styrofoam kantstein

Den mest budsjettmessige måten å tette skjøter på taket. Materialets lille vekt forenkler festingen sterkt – det er nok å kjøpe et spesielt lim som ikke inneholder løsemidler og lime elementene på den øvre delen av veggene. Overflaten i kontakt med filmen må forbli ren. Etter tørking kan skumfrisene være kitt på kuttstedene og malt med vannbasert maling – på denne måten viser de seg å være mer nøyaktige.

Typer gulvlister for strekklofter - frigolitskanter Typer gulvlister for strekklofter - frigolitskanter

Gulvlister av polyuretan

De skiller seg fra takbåndet i større bredde og mangel på innvendige festemidler, men de er på ingen måte dårligere enn dem i elastisitet. Gummilistens betydelige vekt kompliserer prosessen med å feste dem på veggene – du må bruke det sterkeste limet, flytende spiker eller til og med selvskærende skruer. Slike fileter kan ikke feste seg på toppen av tapetet, noe som setter sitt preg på utformingen av rommet som helhet. Samtidig etterligner polyuretanbaguetter best luksuriøse gipslister, gjentar den unike strukturen til dyre treslag og formidler realistisk glansen av forgylling..

Typer gulvlister for strekklofter - Gulvlister av polyuretan Typer gulvlister for strekklofter - Gulvlister av polyuretan

Gesimser av tre

De brukes sjelden i kombinasjon med strekklofter. For det første er det vanskelig å feste dem bare på veggene uten å berøre PVC -filmen, og krumningen på overflaten letter ikke oppgaven. For det andre, over tid, deformeres naturlig materiale uunngåelig – tørker opp, bøyer seg og sprekker. Denne typen finish er egnet for forstadsinteriør, og strekkstoffet i dette tilfellet bør være matt og det er bedre hvis det ikke er en PVC -film, men et stoff.

Typer gulvlister for strekklofter - Tre gesimser Typer gulvlister for strekklofter - Tre gesimser

Dekorativ ledning

Dette er ikke en helt sokkel, men den brukes ganske ofte for å tette gapet mellom strekkloftet og veggene. Interessant sammenveving av tråder i 2-4 farger, ofte med skinnende metallinnlegg, ser rett og slett herlig ut blant de klassiske, orientalske og rustikke motivene til romdekorasjon.

Du kan kjøpe et vakkert tau med nødvendig diameter (optimalt 10–12 mm) i alle lagre med gardiner eller symaterialer, og så er det bare å “trykke” det inn i hullet med en slikkepott og lime det med en varme pistol ved foldene.

Typer gulvlister for strekklofter - Dekorativ ledning Typer gulvlister for strekklofter - Dekorativ ledning

Bakbelyste gulvlister

LED -belysning langs omkretsen av strekkloftet er en integrert egenskap for de fleste moderne interiører. Dette er en ganske effektiv teknikk som lar deg visuelt øke høyden på rommet og gjøre det lettere. Som regel er gesimsen for belysning valgt i hvitt med en jevn tekstur og festes etter at det glødende båndet er limt nærmere strekkstoffet. Dioder kan velges i hvilken som helst nyanse, det er også alternativer med iriserende farger og forskjellige driftsmåter (som juletrekranser).

Den vanligste typen bakgrunnsbelyst baguette er polyuretan, som har det mest presentable utseendet. Imidlertid spiller ikke materialet i taksokkelen noen rolle – det viktigste er at den sitter godt fast på veggen like under lyslisten. Og likevel er det spesielle modeller for skjult bakgrunnsbelysning – de gir en fordypning for montering av et diodebånd eller neonrør, noe som er veldig praktisk når du lager den perfekte reparasjonen.

Bakgrunnsbelyst taklister Bakgrunnsbelyst taklister

Hvordan velge taksokkel?

Ved første øyekast kan det virke som om utformingen av omkretsloftet ikke har stor innvirkning på designet. Men en slik oppfatning er feil – i krysset mellom de horisontale og vertikale planene er det en visuell kant av rommet, noe som betyr at det ganske enkelt er nødvendig å lage en anstendig ramme der. En taklist kan sammenlignes med en ramme, uten hvilken selv det vakreste maleriet ser uferdig ut. I dette tilfellet er et kunstnerisk mesterverk et interiør, som en ramme skal velges for..

Som en generell regel, jo høyere og mer romslig rommet er, desto bredere og mer synlig bør listene være. Samtidig er det nødvendig å opprettholde en balanse, som matcher glatte elementer til rikt dekorerte vegger og tak, og luksuriøse stukklister til vanlige. Det er bra hvis fargene, tegningene eller mønstrene på baguettene resonerer med vertikale linjer – søyler, buer, portaler, veggpaneler.

For forskjellige varianter av den klassiske stilen er de snøhvite polyuretanlisterne med utsøkte krøller, som minner om alabastdekorasjonene i antikke haller. Forgylling ville være passende, men ikke solid, men i form av tynne elementer på en hvit matt bakgrunn.

Hvis den beherskede engelske stilen velges, iboende i kontorer, biblioteker og gjesterom, anbefales det å bruke en gesims med en lakkert mahognitekstur. Det kan ha en etterligning av utskjæring, gullinnlegg – det viktigste er at alt sammen ligner en rik salong på slutten av 1800 -tallet – begynnelsen av 1900 -tallet.

Selv om etniske og landlige designområder er et strekkloft et unntak i stedet for en regel, kan dets matte eller stoffalternativer rundt omkretsen suppleres med gulvlister av tre eller polymerimitasjon av tilgjengelige arter – furu, aske, or, etc..

Enkle hvite innsatser er optimale for de fleste moderne trender, for eksempel minimalisme, hi-tech, loft. I Provence og skandinavisk stil er taklister fraværende som sådan, men det kan være blekede dekorative bjelker laget av tre eller polyuretan.

Gulvlister for strekkloft - Hvordan velge Gulvlister for strekkloft - Hvordan velge Gulvlister for strekkloft - Hvordan velge

Gulvlister for strekklofter – foto

Du kan se alternativene for bruk av gulvlister til strekklofter i forskjellige typer interiører i vårt fotogalleri. Her kan du finne mange interessante ideer legemliggjort av talentfulle designere og håndverkere rundt om i verden. Blant eksemplene som presenteres, kan du enkelt velge riktig innramming for ethvert rom med PVC -filmtak..

Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto Gulvlister for strekklofter - foto

Previous Post
Μπλε μπάνιο: 75 ιδέες σχεδιασμού (φωτογραφίες)
Next Post
Spisebord (75 bilder): typer, hvordan velge