15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Spisebord (75 bilder): typer, hvordan velge

Spisebord (75 bilder): typer, hvordan velge

Et strengt måltid har lenge blitt familiemiddager, vennlige sammenkomster og romantiske kvelder. For å nyte måltidet må du velge riktig spisebord. Det skal være behagelig, holdbart, funksjonelt og også ha optimal estetikk (harmonisk passe inn i det generelle interiøret). I dag tilbyr produsentene mange modeller, forskjellige i form, størrelse og sammensetning. Vi hjelper deg med å finne ut hovedtrekkene, egenskapene og valget av disse nødvendige møblene..

Nøkkelegenskaper

Å velge funksjonelle møbler er ikke en lett oppgave. Spisebordet spiller en spesiell rolle i interiøret på kjøkkenet, spisestuen eller stuen. Det oppfyller ikke bare sitt praktiske formål, men kan også bli hovedelementet i et rom eller til og med sone et rom til separate soner..

Hovedfunksjonen er designløsningen. Dette kriteriet deler spisebord i to typer – stasjonære og sammenleggbare. Det første alternativet er en standard oval, rektangulær eller annen klassisk form, samt en monteringsmekanisme som ikke antyder eksistensen av møbler i sammenleggbar tilstand. Det andre alternativet er en praktisk løsning for små spisestuer. Transformeringsbordet er designet på en slik måte at det inkluderer en ekstra bordplate som kan trekkes ut og brukes utelukkende når det trengs. Dette tillegget hjelper mye når du mottar et stort antall gjester, ellers ser bordet minimalistisk og mobilt ut.

En annen viktig faktor i utformingen av et spisebord er størrelsen. Når du velger, er det verdt å vurdere at for hver gjest (sitter ved bordet) må du tildele minst 60 cm i lengde. Stoler, puffer eller andre sitteplasser skal plasseres på en slik måte at de ikke berører hverandre og har nok ledig plass. Den optimale bredden for et spisebord anses å være omtrent 80-110 cm.

Spisebord - Viktige funksjoner Spisebord - Viktige funksjoner Spisebord - Viktige funksjoner

Bordformer

Kjøkkenmøbler er klassifisert ikke bare i utseende, men også i form, som stilen og størrelsen på spisebordet avhenger av. Vi inviterer deg til å gjøre deg kjent med de nåværende alternativene.

Rektangulært spisebord

Dette er en av de mest populære spisebordsformene som ser like bra ut i alle rom du velger. I spisestuen, for en rektangulær struktur, er plass oftest tildelt i hjørnet eller nær kanten av veggen, på et stort kjøkken eller inne i en romslig stue – i midten. For en klassisk interiørstil er et rektangulært trebord med massive ben egnet for en moderne moderne stil – en modell med metallelementer.

Rektangulært spisebord Rektangulært spisebord

Firkantet spisebord

Best for et kjøkken der ikke mer enn fire personer spiser. Størrelsen på et firkantet bord er sjelden stor. Oftest er designet et mellomstort produkt. Utseendet kan være et monokromatisk produkt laget av et valgt materiale (tre, plast, metall) eller inneholde dekorative elementer. Et firkantet spisebord vil utfylle atmosfæren i en retro eller loft spisestue godt.

Firkantet spisebord Firkantet spisebord

Rundt spisebord

Et godt valg for et romslig kjøkken. Der vil et rundt spisebord ikke se klumpete ut (som tilfellet er med små rom), men harmonisk. Fraværet av skarpe hjørner gjør møblene komfortable og komfortable. Høydepunktet i et slikt produkt kan være spesielle roterende brett for frukt eller desserter, som kan bygges inne. Runde spisebord ser vakreste ut i romantisk stil i Provence.

Rundt spisebord Rundt spisebord

Spisebordsben

En viktig rolle i valget spilles av antall ben. De påvirker styrken, brukervennligheten og estetikken til kjøkkenproduktet..

Spisebord med ett ben

Strukturen består av en bordplate og ett støtteben i midten. Et slikt bord har oftest en oval eller rund form. Dette alternativet er veldig praktisk når det gjelder komfort og stil, men et stort selskap (mer enn fire personer) kan ikke sette seg bak det..

Spisebord med ett ben Spisebord med ett ben

Spisebord med to ben

Denne typen møbler har et ikke altfor omfangsrikt utseende og en liten bredde. Plasseringen av bordet med to ben kan være forskjellig, men du kan sitte ved det bare fra to sider.

Spisebord med to ben Spisebord med to ben

Spisebord med tre ben

Det optimale valget for de som verdsetter enkel korthet og komfort. Tre ben ved spisebordet gjør det behagelig, originalt og romslig for hyggelige lunsjer og middager med familien.

Spisebord med tre ben

Spisebord med fire ben

Dette er en klassisk type spisestuemøbler som finnes på kjøkkenet til mange venner og bekjente. Modellen begrunnes med mangfoldet av materialer, god holdbarhet og komfort når du sitter ved et slikt spisebord..

Spisebord med fire ben Spisebord med fire ben

Bordmateriale

Sammensetningen av kjøkkenmøblene spiller en like viktig rolle som selve strukturen. Det er på spisebordets materiale at utseende, styrke og driftsforhold avhenger..

Det rimeligste alternativet er sponplater, som har et enkelt utseende. Det samme budsjettet, men mer motstandsdyktig mot smuss, ekstreme temperaturer og mekanisk belastning vil være et bord laget av MDF. Trestrukturer er et holdbart, holdbart, pålitelig og attraktivt valg, den eneste ulempen er de dyrere kostnadene. Glass og stein har også høy styrke, enkel vedlikehold og holdbarhet, men dette uvanlige alternativet er ikke egnet for alle designstiler..

Før du kjøper, bør du bestemme deg for dine individuelle kriterier, som er viktige for deg når du velger. Det er fra denne funksjonaliteten du kan bygge videre på i fremtiden.

Spisebord - Bordmateriale Spisebord - Bordmateriale Spisebord - Bordmateriale Spisebord - Bordmateriale

Hvordan velge et spisebord

Vi har samlet nyttige og enkle tips for å hjelpe deg med å forenkle oppgaven med å velge et spisebord. Her er noen punkter å se etter:

1. Størrelse. Når du velger parametrene til bordet, er det nødvendig å ta hensyn til rommets dimensjoner, samt i hvilken posisjon spisebordet skal plasseres. Dette vil bidra til en rasjonelt tilnærming til bruken av hver kvadratmeter i rommet..

2. Skjema. Det bør ikke bare avhenge av dine personlige preferanser, men også av hvor mange mennesker som vil spise ved spisebordet, samt om denne formen passer til rommets generelle stil..

3. Konstruksjon. For små rom er et transformerende bord eller et bokbord ideelt, for romslige rom-stasjonære, ikke-glidende produkter.

4. Spisebordet skal være i harmoni med stolene. Tonen og dekorative møbeltrekk bør ikke være mye annerledes. Maksimum – halv tone forskjell (fargespekter).

5. I et smalt rom er det best å plassere et ovalt spisebord, i et bredt rom – et rektangulært.

6. Lyse farger på bordet kan visuelt gjøre plassen bredere, lettere og mer behagelig, spesielt hvis den er harmonisk kombinert med de samme pastellfarger av dekorasjon.

Spisebord - Hvordan velge Spisebord - Hvordan velge Spisebord - Hvordan velge

Spisebord – foto

Bildene våre tar deg med på en virtuell reise gjennom stilfulle kjøkken, hver dekorert med et originalt og velvalgt spisebord. Gledelig visning!

Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto Spisebord - foto

Previous Post
DIY κοτέτσι: ιδέες πώς να φτιάξετε (80 φωτογραφίες)
Next Post
Håndtak til kjøkkenmøbler (80 bilder): typer som du kan kjøpe