15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY gabions (70 bilder): vakre ideer

DIY gabions (70 bilder): vakre ideer

Å bruke gabions er en spektakulær og uvanlig måte å dekorere en hage på. Gjerdet, designet på denne måten, vil være svært holdbart og vil vare i mange år, og støttemurene blir en del av sammensetningen av planteplantinger..

Gabions: hva er det?

Gabions, også kjent som GSI, er en mesh-lignende form, vanligvis laget av et metallisk materiale med et frittflytende fyllstoff inni. Bygningens romantiske navn forklares av opprinnelseslandet – solfylte Italia, men oversettelsen tyder allerede på at situasjonen er mer prosaisk. Bokstavelig talt høres det ut som et “stort bur”, og dette uttrykket gjenspeiler essensen ganske nøyaktig. Prototypene til disse strukturene er poser med jord og sand, som ble brukt på 1700 -tallet for bygging av festningsverk..

I dag brukes gabioner på militærbaser, jernbaner og kystlinjer til samme formål som for mange århundrer siden. Imidlertid blir denne teknikken i økende grad brukt som dekorasjon for et landskapsområde. Boomen i popularitet kan forklares ganske enkelt – den relative billigheten sammen med høy kvalitet, enkel montering og estetisk appell.

Boksene er laget av galvanisert nett eller polymerbelagt for korrosjonsbeskyttelse. Hvis du ikke kommer til å bruke gabion til ingeniørformål, kan du vende deg til hvilken som helst masketype du liker. Men velg et beskyttet materiale, med mindre du prøver å få rust til dekorasjon..

Gabions - hva er det Gabions - hva er det

Gabion former

Gabions varierer, inkludert i henhold til deres form. Det er 4 hovedtyper:

1. Sylindrisk har en jevn konfigurasjon, som minner om en rulle, festet i endene;

2. Madrass -madrass – en slags smal brett, lukket av et felles lokk;

3. Boksformet – rektangulær eske;

4. Kassen med panel for armering har en langstrakt bunn for forsterkning av høy kvalitet..

Generelt har gabionen en solid struktur. Den andre og tredje varianten er utstyrt med membraner, hvis formål er å øke bæreevnen og styrken. På samme tid, for store strukturer, er det verdt å ta vare på ekstra fiksering, skape en sterk ramme.

Gabions - Skjemaer Gabions - Skjemaer Gabions - Skjemaer

Gabions i landskapsdesign

I tillegg til de åpenbare praktisk ingeniørfordelene, er gabion attraktiv for sitt utseende. Disse egenskapene sikret strukturenes suksess med landskapsdesignere, og GSI begynte også å bli brukt til dekorative formål. I CIS -landene har denne trenden ennå ikke fått stor popularitet, og dette er et utvilsomt pluss, fordi du har muligheten til å være en av de første til å bruke et så interessant designgrep på ditt eget nettsted.

Den beste delen er at gabions er egnet for territorium i enhver stil og med ethvert budskap. Naturlandskap vil bli harmonisk fullført med steinfyll. Metallnettet og den slanke strukturen lar deg spille på et teknogent bilde som vil sette i gang vilkårlige sett med planter. De er også i stand til å bli et element i en vanlig hage, siden GSI er en ryddig arkitektonisk form..

Gabioner fylt med steiner ser bare flotte ut selv om vinteren og våren. Under et lag med snøhvit snø ser strukturene spesielt uttrykksfulle og imponerende ut, og vannstrømmene vil ikke kunne ødelegge den. Videre, ved oppvarming fra solstrålene, vil steinen gi varme til jorden, noe som vil være svært gunstig for hagevegetasjon..

På territoriet til den personlige tomten kan strukturer vises i forskjellige inkarnasjoner.

1. Støttemurer er en klassisk anvendelse av gabioner. Strukturen er utrolig stabil og gir en utmerket støtte for terrasser, kurver og bakker. Modulære støtter bidrar til å lage kunstig avlastning raskt nok, og i motsetning til monolitiske strukturer krever de ikke dreneringsenheter. Fleksibiliteten til gabions sikrer stabilitet mot sesongbaserte bevegelser i bakken. Således er vakker og praktisk GSI i mange aspekter foran murstein og betongkonstruksjoner..

2. Modulær konstruksjon gjør det mulig å bruke gabions for å avgrense forskjellige soner på stedet. Dessuten kommer deres evne til drenering til nytte, fordi blomsterbed og en hage trenger drenering av høy kvalitet.

3. Pebble-baserte gabioner vil takle spørsmålet om kyster som er utsatt for kryp. De vil dekorere både kunstige og naturlige reservoarer, og utfylle utseendet deres, og i tillegg vil de ikke bli ubrukelige over tid, som tilfellet er med den samme betongen..

4. Flernivåstrukturer danner en utmerket hekk for hele områdets område. Hvis du bruker grusfylling, vil ikke gjerdet skape et unødvendig omfangsrikt inntrykk. Samtidig er slike strukturer i seg selv ikke stabile, så legg til en sterk ramme – dermed vil gjerdet komme ut ikke bare uvanlig, men også holdbart.

5. Netting for gabions er et ikke-trivielt materiale for å lage møbler i hagen. Varier beløpet og få forskjellige ting – bord, stoler eller benker. Imidlertid er slike møbler immobile; det er usannsynlig at du vil kunne flytte dem til et nytt sted. Alternativt kan du danne en benk som soner plassen eller blir en støttemur – bare legg treseter på gabionene.

6. Under GSI kan du skjule fontensystemet. Bruk en steinvoll.

7. For å tilføre stemning til en sommerkveld i frisk luft, takket være lampene gjemt inne i steinvollen. Eller prøv å lage en gabion som lampestativ..

8. Hvis du ennå ikke har bestemt deg for å bygge et volumetrisk objekt fra gabioner, kan du lage en vakker dekorativ aksent fra ett element. Så du kan velge en egen del av hageområdet..

Gabions i landskapsdesign Gabions i landskapsdesign Gabions i landskapsdesign Gabions i landskapsdesign

DIY gabion – hvordan lage

Disse originale og funksjonelle designene kan lages for hånd uten store problemer. Du må bare gjøre en liten innsats og koble fantasien din. Masken kan sveises alene eller kjøpes i en maskinvarebutikk. Samtidig er det ganske interessant å fylle gabioner..

Ikke glem å forberede jorda før du starter byggearbeid. For å markere området jevnt for å installere gabioner, trekk i en ledning eller tråd – dette vil være nok til en jevn omkrets.

Forberedelse av stedet er delt inn i følgende trinn:

– Rengjør toppen av jorda fra det fruktbare laget, plantene og diverse rusk;

– Grav en grøft for å forankre strukturen eller fylle fundamentet;

– For at ugress ikke skal spire under basen, kan det foretes med geotekstil.

Selve produksjonsprosessen består av følgende trinn:

1. Først av alt, bestemme størrelsen og formen på fremtidens gabion;

2. Klipp ark av ønsket størrelse fra det forberedte trådnettet, og brett de resulterende skarpe kantene. Dette vil styrke strukturen og øke holdbarheten;

3. Deretter må du feste hele strukturen og fortsette å fylle;

4. Brøkdelen av fyllstoffet bør være 1,5–2 ganger større enn størrelsen på maskecellene;

5. Legg ut fyllstoffet for å unngå tomrom. For å gjøre dette, prøv å velge størrelse og form på fyllelementene..

Gabion -gjerder monteres uten bruk av fellesløsninger og har derfor liten mobilitet. Denne designfunksjonen har en rekke fordeler, for eksempel når jorden svulmer eller legger seg, vil gjerdet ikke kollapse eller miste sin grunnform. Fyllstoffet vil bare sette seg litt eller stige på samme måte som bakken. I de fleste tilfeller er slike endringer slett ikke merkbare, men hvis de er slående, er det ganske enkelt å fikse det..

For å lage en maskeramme for et gjerde fra gabions, kan du bruke en av følgende metoder:

– Kjøp et helt ferdig sekskantet nettverk. Det er best hvis dette nettet er laget av vridd tråd;

– Kjøp sveisede trådnettkort med et sinklag av beskyttelse;

– Sveis rammen selv. For dette er en tykk tråd egnet, som må dekkes med beskyttende maling..

I noen tilfeller kan det hende at rammene ikke er festet på et betongfundament, men bare borer seg ned i jorden med 25-40 cm. Alt avhenger av konstruksjonens masse og plassering.

DIY gabion - Hvordan lage DIY gabion - Hvordan lage

Tips for å lage gabions

Under byggeprosessen kan du støte på noen funksjoner i gabions som kan forårsake problemer:

– Store og vakre steiner som ser flotte ut når du lager gabions koster mye penger. Det er derfor du bare bruker dem til å dekorere ytterveggene, og legger innsiden med billigere materialer, for eksempel ødelagt murstein eller søppelblokk;

– For å oppnå maksimal stivhet i gabionstrukturen, bruk større steiner og prøv å stable dem så tett og pent som mulig;

– Hvis du bestemmer deg for å bruke et lett fyllstoff, for eksempel tresnitt, bør masken festes på et sterkere underlag, for eksempel betong;

– Vær oppmerksom på at tykt trådnett er ekstremt stivt, og rammer laget av tynt vridd nett kan miste formen på grunn av vekten av store steiner. Dette vil påvirke utseendet til hele strukturen negativt, ta hensyn til dette når du bygger en gabion.

Du kan dekorere den ferdige gabionen ved hjelp av spotbelysning eller en krans. Denne designen vil utstråle varme og romantisk stemning hver kveld. Konstruksjonene krever ikke vedlikehold under drift – dette er en av hovedfordelene med GSI. Over tid vil de styrke og se enda mer harmonisk og naturlig ut..

Gabions - å lage tips Gabions - å lage tips

Gabions – bilde

Du kan se enda flere bilder av ideer for bruk av håndlagde gabioner i vårt utvalg. Vi ønsker deg inspirasjon og hyggelig se!

Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde Gabions - bilde

Previous Post
DIY κοτέτσι: ιδέες πώς να φτιάξετε (80 φωτογραφίες)
Next Post
Håndtak til kjøkkenmøbler (80 bilder): typer som du kan kjøpe