Stue i Provence -stil: 80 designideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Stue i Provence -stil: 80 designideer

Stue i Provence -stil: 80 designideer

Provence er en destinasjon som kom til oss fra den solfylte og koselige franske provinsen og er oppkalt etter regionen med samme navn. Provence skiller seg fra den klassiske landlige stilen i eleganse, og fra den vanlige rustikke stilen – i eleganse.

Funksjoner i Provence -stilen

Strømmen begynte å dukke opp på 1600 -tallet, i motsetning til urbane klassisisme. Det fortynnet hverdagens mas og mas og brakte harmoni og ro inn i det. Flere og flere velstående borgere foretrakk et komfortabelt hus i provinsene. Letthet, lys, åpent rom og raffinement – alt dette er hovedtrekkene til Provence, som har overlevd til vår tid..

Stuen i Provence -stil er hjemmets perfekte hjerte. Det er hyggelig å tilbringe kvelder i det og invitere gjester. Funksjonalitet og praktisk er harmonisk kombinert med kreativ romantikk. Nå er det et av de mest populære og sterke alternativene til kald hi-tech og lakonisk minimalisme..

Provence -regionen er kjent for sine fantastiske landskap, duftende urter, det asurblå havet og den lyse solen. Det var disse egenskapene som påvirket dannelsen av de viktigste interiørtrendene..

Karakteristiske trekk ved Provence -stilen:

– Lett, pastellfinish;

– Naturmaterialer og naturlige teksturer;

– Mye tre;

– Takbjelker;

– Friske blomster og blomsterpynt;

– Mye lys tekstiler og dekor;

– Luftige volanger og blonder;

– Porselen og keramiske småting.

Provence er best egnet for et landsted. Den har både atmosfæren og muligheten til å fullstendig planlegge renoveringer og møbler fra bunnen av, uten å tilpasse seg utviklerens layout. Men selv i leiligheten kan du utstyre ditt eget solfylte hjørne og gjenskape den autentiske ånden i den franske provinsen der. Det er et pluss for små leiligheter: Provence utvider plassen visuelt, gjør det lett og luftig, bedre enn de fleste andre stiler.

Stuenes design i Provence -stil - Funksjoner Stuenes design i Provence -stil - Funksjoner Stuenes design i Provence -stil - Funksjoner

Fargeløsninger

Provence tåler ikke for lyse farger. Disse er dempet, behersket, men veldig lyse nyanser. Hvit og beige, melkeaktig, oliven, lavendel, himmelblå og turkis brukes aktivt. Varme farger inkluderer lys sennep, oker, terrakotta og pastellgult. Marine nyanser og til og med tilbehør er i bruk: skjell eller fiskegreier. Solrike blomstrende enger og asurblått hav utelukker ikke, men utfyller hverandre harmonisk.

Hvit stue i Provence -stil

Hvitt og dets variasjoner er alltid det beste valget for små stuer som mangler dagslys. For Provence -stilen er hvit helt innfødt. Møbler ser spesielt imponerende ut på bakgrunn av lyse vegger, gulv og tak. Treets tekstur fremstår enda bedre og mer tydelig, og selv de mest delikate og bleke nyanser blir lysere og mer uttrykksfulle..

Den virkelige kongen i den hvite Provence -stuen er bleket eldret tre. Den er egnet for gulv og møbler. Og slik at elementene ikke smelter sammen til et solid utvalg, kan du velge tre av forskjellige varianter og teksturer og fortynne alt med originale beslag og tekstiler.

Hvit stue i Provence -stil - Interiørdesign Hvit stue i Provence -stil - Interiørdesign

Stue i Provence -stil i pastellfarger

Pastell er et annet element i Provence. Når du velger en slik skala for stua, må du ta i betraktning at all design skal være myk, luftig, lys. Provence bruker alltid komplekse flerkomponent- og fortynnede nyanser. Selv hvit er mer av en elfenben- eller vaniljekremfarge. Passer perfekt med kule blågrå, romantisk askerose eller varme pulverformige toner.

Stue i Provence -stil i pastellfarger - Interiørdesign Stue i Provence -stil i pastellfarger - Interiørdesign

Blå og lavendelstue i Provence -stil

Havblå og duftende lavendel er en av de viktigste egenskapene til Provence. Lavendeltekstiler med en grov tekstur ser vakre ut. Og i et landsted i en uvanlig farge kan du trygt male til og med vinduskarmen og skodder. Blått er skånsomt, vasket ut, ikke for mettet. Det gir en behagelig kjølighet til rommet. Dempet turkis ser bra ut, og lyseblå vegger er en av de vanligste løsningene..

Blå og lavendelstue i Provence -stilGrønn stue i Provence -stil

Grønnfargene brukes hovedsakelig i tekstiler eller for å lage aksenter. Det er ikke en rik urte- eller sur salat, men heller en delikat oliven. Et interiør basert på naturlige materialer og teksturer kan ikke klare seg uten en av de mest naturlige fargene. Green in Provence er et kratt, duftende nåler og vinstokker. Det brukes mest aktivt i blomsterpynt på vegger, malerier, gardiner, møbeltrekk og puter..

Grønn stue i Provence -stilStue i Provence -stil i lyse farger

Selv om Provence ikke tåler for mettede og prangende farger, er det fortsatt et sted for lyse farger. Vanligvis er dette varme nyanser: sennep, terrakotta, solsikkegul, mursteinrød. Men disse fargene kan ikke være grunnleggende. De brukes bare for å gi stua litt kos, interessant farge og varme. Det kan være lite tilbehør, puter, blomstermaleri.

Stue i Provence -stil i lyse farger - Interiørdesign Stue i Provence -stil i lyse farger - Interiørdesign

Etterbehandlinger og materialer

Hovedmaterialet er tre i alle varianter. Mindre vanlig er naturstein, rått murstein, keramikk. Glass, krom og plast er nesten aldri funnet.

Interiør i Provence-stil kan minne om klassikere. Brukt tre av verdifulle arter, avrundede møbler, symmetrisk opplegg. Disse er to eller tre farger med en brun eller terrakottabunn. Tradisjonell Provence er lettere og lettere. Den åpner for kurvmøbler og tilbehør, dekorative kurver og koselige puter, blomsteroppsatser i grasiøse vaser og stueplanter i keramiske potter..

Gulv

Provence trekker mot naturlige teksturer. Gulvet er tradisjonelt tre. Blekket tre eller ubehandlet grovbrett ser bra ut. Innlagt parkett er også egnet. Hvis budsjettet er stramt, vil du kanskje se på laminatgulv. Moderne etterligninger av tre er nesten like gode som utseende og kvalitet, men de er mye rimeligere. Og for et avslapningsområde er en koselig krem- eller kaffeteppe egnet..

Provence Style Living Room Design - Gulvfinish

Vegger

Veggene er oftest dekket med maling. Dette er lyse og varme nyanser av hvitt, krem ​​og beige, myke pastellfarger. Dekorativt gips med en delikat tekstur brukes. Papirbakgrunner brukes sjeldnere. Vanligvis er dette tapet med blomster- eller blomstermønster. De er egnet for å lage en aksentvegg. Det er bra hvis ornamentet deres ekko tekstilet..

Den lyse bakgrunnen fortynnes med keramiske dekorasjoner, fotografier, malerier og speil i sofistikerte eller omvendt grove rammer.

Stuenes design i Provence -stil - Veggdekorasjon Stuenes design i Provence -stil - Veggdekorasjon

Tak

Tak i Provence – klassisk, hvitpusset. Hvis oppsettet og høyden tillater det, installeres grove trebjelker. Hvis rommet er lite, bør taket være en naturlig forlengelse av veggene. Så ser det høyere ut, og mot sin nøytrale bakgrunn ser en spektakulær lysekrone enda mer interessant ut..

Stuenes design i Provence -stil - Takdekorasjon Stuenes design i Provence -stil - Takdekorasjon

Stue møbler

Provence -møbler er både funksjonelle og svært dekorative. Dette er ikke bare vintage og ikke-standardiserte former, men også fravær av unødvendige detaljer. Eldre eller gamle hodesett malt i lyse farger er i bruk. Garderober og nattbord er alltid pene, men de ser ut som de har tjent mer enn en generasjon.

Antikviteter er høyt verdsatt her. Men selv nye møbler kan få et slitt utseende. Fasader i tre er dekorert med maleri og decoupage. Du kan til og med gjøre dette på egen hånd..

Et interessant trekk er peisen, som vil bli det ideelle sentrum i en koselig stue i Provence-stil. Den kan plasseres mot en vegg eller mellom vinduer, og en sofa og lenestoler kan plasseres ved siden av den. Polstrede møbler – runde, grasiøse, med dekorative armlener. Et slikt rekreasjonsområde er en drøm som går i oppfyllelse.

Stuenes design i Provence -stil - Møbler Stuenes design i Provence -stil - Møbler Stuenes design i Provence -stil - Møbler

Belysning

Lysets overflod er en av hovedtrekkene i Provence. Store vinduer slipper inn solstrålene. Kunstig belysning er valgt i det mest komfortable og naturlige området. Det bør være fraværende og lite påtrengende.

I en slik stue brukes spotlights på flere nivåer sjelden, så du må tenke over belysningen i hver sone. Men i Provence kan du trygt henge fancy dekorative lysekroner, installere høye gulvlamper og lampe med stoffskjerm.

En dristig løsning er en lysekrone i smijern eller bronse. Hun blir uunngåelig hovedelementet i rommet. Det er også enklere alternativer: aluminium og messing. Et stilig trekk er en kombinasjon av metall og keramikk. Smidde lysestaker er også et vakkert tilbehør. Hovedelementene for smiing i Provence -stil er blader, vinstokker og bunter, blomster.

Stuenes design i Provence -stil - belysning Stuenes design i Provence -stil - belysning Stuenes design i Provence -stil - belysning

Dekor og tekstiler

Tekstiler er hovedtilbehøret til Provence. Dette er vakre og dekorative gardiner med frills, tyll, en overflod av puter, mens ingenting overflødig brukes. Hver detalj har sin egen rolle og mening. Provence er letthet og luftighet. Han tåler ikke overflod og hoper seg opp.

Polstring av polstrede møbler kombineres med dekorative puter og gardiner. I tillegg til blomstermotiver brukes ofte rutete og striper..

Spesiell oppmerksomhet rettes mot dekorative beslag. Treskjæringer og fancy smidde deler er velkomne. Dette er skaphåndtak, polstrede møbelben og andre elementer..

Stuenes design i Provence -stil - Innredning og tekstiler Stuenes design i Provence -stil - Innredning og tekstiler Stuenes design i Provence -stil - Innredning og tekstiler

Liten stue i Provence -stil

Det anbefales å dekorere en liten stue i Provence -stil i lyse farger, uten fengende kontraster. Hvite vegger er i harmoni med kremmøbler. Følelsen av letthet og luftighet blir lagt til av delikate blåtoner. Kalde farger er også et godt alternativ for solrike rom. Speil i elegante dekorative rammer vil bidra til å øke plassen. En liten stue skal ha så lite frills som mulig. All innredning er funksjonell.

En praktisk løsning for små kvadrater er å kombinere tilstøtende mellomrom. For eksempel kan en liten stue i Provence -stil kombineres med et kjøkken, et annet rom som denne stilen er ideell for. Det store spisebordet er omgitt av elegante polstrede stoler. Om ønskelig kan du bytte den ut med et salongbord og lenestoler. En vintage skjenk ville være passende, med en hjemmesamling av porselen på skjermen bak glassdørene. Det vanskeligste er å velge husholdningsapparater. Men du kan alltid komme deg ut av situasjonen på grunn av dekorative paneler, nisjer og innebygd utstyr..

Liten stue i Provence -stil - Interiørdesign Liten stue i Provence -stil - Interiørdesign

Stue design i Provence -stil – foto

Vi tilbyr deg et stort utvalg av friske fotoideer for å dekorere interiøret i en stue i Provence -stil for humør og inspirasjon! Gledelig visning!

Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto Interiørdesign i stuen i Provence -stil - foto

Previous Post
Νεοκλασικό στυλ στο εσωτερικό (100 φωτογραφίες)
Next Post
Pergola (70 bilder): vakre ideer for hjem og sommerhytter
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector