Pergola (70 bilder): vakre ideer for hjem og sommerhytter
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pergola (70 bilder): vakre ideer for hjem og sommerhytter

Pergola (70 bilder): vakre ideer for hjem og sommerhytter

Et slikt ord som “pergola” er ekstremt sjeldent i hverdagen. Derfor vet mange mennesker ikke engang om betydningen. Ofte er bygningen identifisert med et standard lysthus, men dette er ikke helt sant. Om hva denne delen av eksteriøret er, og også hvordan det kan forandre atmosfæren i hagen din – les i vår artikkel..

Rollen som pergola i hagedesign

Når og hvor de begynte å bruke pergolaer for første gang, er nesten umulig å fastslå. Imidlertid kan vi trygt si at de ble brukt til å lette høsting av druer og beskytte mot den brennende solen. Det gikk en tid, og den estetiske appellen til slike bygninger kunne ikke unnlate å interessere folk, og til slutt ble disse markise separate dekorative komponenter i det arkitektoniske ensemblet for landskapshagekunst, som ikke nødvendigvis hadde en viss funksjonell belastning. Den fengslende enkelheten i utførelsen, nåde, praktisk og funksjonalitet har anbefalt konstruksjonen fra den beste siden ikke bare blant landskapsdesignere, men også blant ivrige sommerboere og gartnere..

I dag er hovedformålet med tømmer- og metallkonstruksjoner å lage en vegetasjonsvei til forskjellige områder av hagen. I dette tilfellet kan pergolaen fungere som en slags skiller mellom grønnsakshagen og hagen eller lekeplassen og rekreasjonsområdet. På samme tid mistet ikke den opprinnelige oppgaven med strukturen heller sin betydning, og den brukes vellykket til å dyrke druer og skape et mørkt hjørne for friluftsliv..

Om sommeren, flettet av krøllete vegetasjon, danner dekket et tilbaketrukket sted med behagelig friskhet og skygge, samt beskytter mot vindkast og støv. I tillegg kan bygningen perfekt skjule ubeskrivelige bruksområder. Uansett hvilken rolle pergolaen spiller, fungerer den som en utmerket dekorasjon for stedet..

Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign Rollen som pergola i hagedesign

Hva er pergolaen laget av

I produksjonsprosessen brukes følgende materialer individuelt, eller deres kombinasjoner: tre, metallrør, stein, polykarbonat, plast.

Det mest populære råmaterialet for produksjon er utvilsomt tre. Alternativer for furu, eik, akasie og lerk fungerer best for sine estetiske og praktiske egenskaper. Når du dekorerer utsiden av en gammel trebygning, vil grovskårne brett organisk passe inn i den generelle konteksten. Det er hensiktsmessig å legge et baldakin laget av bearbeidede bjelker til bygninger av moderne type. Tredeler må være belagt med antibakterielle midler. For å beskytte mot nedbrytning og forringelse, bør pergolaens overflate dekkes med en løsning av nitro-emalje eller linotex.

Den kombinerte variasjonen av eikebjelker med søyler eller på en mursteinstøtte ser veldig attraktiv ut. Ubehandlede bjørkestokker er ideelle for å skape en rustikk setting.

Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av Hva er pergolaen laget av

Varianter av pergola -design

I tillegg til byggematerialer, varierer pergolaer også i typen enhet:

Markise. Denne sorten er et gitterly, et sett med flate eller volumetriske bjelker. Beskytter mot sollys, men forhindrer ikke regndråper. Kan installeres både som en tilstøtende del til en annen bygning, og skille seg fra hverandre.

Visir. En slik baldakin kommer fra de sørlige territoriene. Enheten lar deg få en skygge for vindusåpninger på sørsiden av huset eller organisering av et rekreasjonsområde.

Skjerm. Den har en vertikal form, fungerer som en støtte for klatreplanter. Den brukes også til å dele eller kombinere individuelle soner på stedet..

Korridoren. Danner en romantisk grønn tunnel av klatreplanter, som vanligvis støttes av en metallstøtte.

Alle typer bygninger er konvensjonelt delt inn i to hovedgrupper – bortgjemte strukturer (som ligger atskilt fra andre bygninger), samt ved siden av bygninger. De representerer den ytre delen av et sommerkjøkken, badstue eller hus.

Pergolaen kan være firkantet, rektangulær, trekantet, buet og til og med bølget. Valget vil bli bestemt av eiernes personlige preferanser og arrangementet av de gjenværende detaljene i gården, samt størrelsen på denne bygningen og andre bygninger..

En buet struktur er mer finurlig i produksjonsprosessen, og kan derfor koste litt mer enn en rektangulær modifikasjon. Utseendet er imidlertid utrolig grasiøst og elegant, noe som eliminerer eventuelle utgifter. Delikatessen med tynne linjer forvandler selv den mest ukompliserte designen og introduserer diskrete notater av luksus og adel.

Når du velger typen pergola, er det nødvendig å bestemme riktig størrelse. For stor struktur i et lite område vil være inharmonisk, for høyt vil skape en liten mengde skygge, og for liten kan ikke motstå belastningen av planter. Uansett vil alt avhenge av dimensjonene på hele stedet og omfanget av andre bygninger som danner landskapssammensetningen. Pergolaen bør være i sammenheng med den overordnede ideen, ikke for å komme seg ut av den, men tvert imot – for å utfylle og dekorere.

Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer Pergola - Varianter av strukturer

Pergola fargevalg

Som i tilfellet med valg av konstruksjonsenhet, bør valg av farge gjøres basert på behovet for et harmonisk ensemble av hele designet. Fargen på kalesjen kan dele den generelle fargepaletten, da den er den organiske fortsettelsen, eller det kan være en egen aksent som skiller seg ut fra resten av bakgrunnen, men den må kombineres med den og overlappe hverandre.

Hovedtyngden av variasjonene i ytelsen til en hvilken som helst landskapsstruktur laget av tre er forbundet med bruk av den attraktive naturlige fargen. Tross alt er det i seg selv vakkert og organisk på et naturlig lerret, spesielt hvis andre detaljer blir utført på samme måte. Selvfølgelig må treprodukter fortsatt behandles med spesielle midler i form av antiseptiske midler og lakker som beskytter mot forfall og fuktighet..

Pergola fargevalg Pergola fargevalg Pergola fargevalg

Den hvite versjonen ser utrolig ut når den er omgitt av blomsterbed, plener og trær. Det friske og rene utseendet på de hvite bygningene skaper en flott festlig opplevelse for hele bakgårdsdekorasjonen..

Pergola fargevalg Pergola fargevalg Pergola fargevalg

For å vende mot pergolaen kan du velge en kombinasjon av teksturer og nyanser. Hvis kalesjen er laget med flere materialer samtidig, for eksempel av stein og tre eller metall og tre, er det rimelig å dvele ved forskjellige farger for et bestemt materiale. I dette tilfellet foretrekker landskapsdesignere å bruke ikke mer enn to farger. For eksempel kan hvite søyler kombineres med hvilken som helst skygge av tre i form av bjelker og lameller. Dype metalltoner er i perfekt harmoni med lyse treaktige toner.

Pergola fargevalg Pergola fargevalg Pergola fargevalg

Mettede variasjoner av kontrasterende grå, svart, mørk brun er i stand til å skille bygningen fra den generelle rolige haloen. Designet ser spesielt stilig ut ved siden av hagemøbler i samme mørke design.

Pergola fargevalg Pergola fargevalg Pergola fargevalg

Hvor skal pergolaen plasseres?

Plasseringen for konstruksjonen avhenger først og fremst av formålet. Derfor må du først bestemme hvilken rolle pergolaen skal spille – det vil være et tillegg for dekorative elementer, eller det vil være en støtte for planter, eller det vil fortsatt skape en skygge som et lysthus eller et baldakin.

Et av de mest populære stedene er en frittliggende bygning over spise- og avslapningsområdet. Tross alt, å ha ditt eget hjem, ville det være et stort tap å ikke ha et spesielt sted å spise utendørs. Selvfølgelig er en slik bygning ikke i stand til å beskytte spisestuen mot øsende regn, men den er ganske i stand til å beskytte den mot sommersolen..

Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere

Det er ganske populært å installere en pergola som bygningsbygg. Ofte innebærer designet et stort visir, som lar deg danne et område for å spise rett ved siden av boligen. Dette er en ganske praktisk og praktisk løsning, og forresten, det er perfekt for huseiere med et lite landområde..

Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere

Et spesielt angitt område for B-B-Q vil være en ære for enhver eier av et privat hus. Prosessen med å lage mat i frisk luft kan være like hyggelig, om ikke mer, enn å faktisk ta den. En pergola kan ikke bare mørkere et sted for en grill eller komfyr, men samtidig representere en utsøkt komponent i landskapsdesign..

Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere

Sted å hvile i nærheten av bassenget krever også dimming. Selv en liten baldakin har plass til flere solsenger, bukser og til og med en liten sofa. Du får muligheten til å slappe av ved vannet lenge, uten frykt for brannskader og solstikk. I tillegg vil pergolaen sørge for uhindret ventilasjon, noe et standard lysthus ikke er i stand til..

Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere

Hvis du eier en sommerhytte, som tradisjonelt er delt inn i flere funksjonelle områder, da vil pergolaen være et godt alternativ for å lage en dekorativ passasje mellom dem. Designet vil også skape skygge for planter som trenger det, en lekeplass, horisontale barer og husker. Lignende triks gjelder for organisering av en liten bakgård i en privat privat husholdning..

Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere

Blant annet kan en baldakin være et element balkong privat hus. Hvis loggiaen ligger på sør- eller østsiden, vil solstrålene i løpet av dagen bryte gjennom og varme plassen ikke bare på balkongens territorium, men også i rommene, noe som nødvendiggjør dannelse av blackout. Det vil bli levert av en holdbar, men lett og diskret design. Utseendet skal organisk passe inn i den overordnede ideen om stil- og fargeskjemaet til alle tilstøtende objekter.

Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere Pergola - Hvor du skal plassere

Video: DIY -pergola

Previous Post
שילוב הצבעים בפנים הסלון: 80 רעיונות
Next Post
Grønn farge i interiøret (90 bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector