15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Mosaikk kjøkkenforkle: 70 fotoideer

Mosaikk kjøkkenforkle: 70 fotoideer

Arbeidsområdet fortjener spesiell oppmerksomhet når du skal dekorere et kjøkken, siden det er mest utsatt for negative påvirkninger. De mest komplekse kjøkkenprosessene regjerer her, som ledsages av en økt temperatur som sendes ut av koketoppen, fuktighet og forurensning ikke bare på benkeplaten, men også i den tilstøtende veggen. Det er viktig å velge et anstendig, praktisk materiale som ikke bare vil beskytte veggene, men også fungere som en flott dekor. Mosaic er en av de mest populære typene forkleet, som gjør en utmerket jobb. I vår artikkel vil vi vurdere ulike typer mosaikk, samt ideer for å dekorere et arbeidsområde i moderne stilig interiør..

Mosaikkfunksjoner: fordeler og ulemper

Et mosaikkark er laget av partikler av forskjellige materialer, som deretter påføres en spesiell base. De mest populære i dag er glass og keramiske mosaikker, det er også alternativer for bruk av flerfargede steiner, smalt, tre. Alle disse materialene lar deg lage unike paneler som har mange fordeler, for eksempel:

– Mange fargeløsninger, slik at du kan velge et mosaikkforkle for hvilken som helst farge på kjøkkenet, gjøre overgangen fra den nedre delen til den øvre delen i et tofarget headset, eller lage en lys aksent i rommet;

– Motstand mot eventuelle ytre påvirkninger – mosaikken har økt fuktighet og varmebestandighet, evnen til å motstå kjemikalier, syrer, som følge av at rengjøring er forenklet;

– Mulighet for enkel gjenoppretting ved skade på bildet;

– Høye kunstneriske muligheter – tilstedeværelsen av små fragmenter i komposisjonen lar deg lage forskjellige dekorative mønstre fra et enkelt mønster eller ornament til en kompleks intrikat komposisjon;

– Lang levetid – mosaikk regnes som et av de mest holdbare materialene som ikke mister kvalitetene i årevis, og noen ganger tiår;

– Materialets egnethet for utformingen av alle arkitektoniske trekk: små fremspring, knekk, hjørner, mindre detaljer.

Til tross for sine mange fordeler, har mosaikken fortsatt noen ulemper. Først og fremst gjelder dette flere ledd som krever forsiktig fuging. Å ta vare på stingene dine regelmessig kan være en ganske slitsom oppgave for noen. Å dekorere et forkle fra en mosaikk vil koste betydelig mer enn å dekorere med fliser, og vi snakker ikke om prisen på materialet, men kostnaden for arbeidet til spesialister, som du ikke kan gjøre i denne møysommelige virksomheten. Det forenkler oppgaven med å jobbe med mosaikkmatriser, som er paneler med en størrelse på 30×30 cm, som er påført et lag med materiale.

Det bør tas i betraktning at mosaikken er lagt ut på feilfritt jevne vegger, noe som også vil kreve ekstra innsats og økonomiske kostnader. Hvis du ikke er redd for disse vanskelighetene, bør du vurdere hvilke typer mosaikk som kan brukes for å møte et forkle på kjøkkenet..

Mosaikk kjøkkenforkle - Mosaikkfunksjoner, fordeler og ulemper Mosaikk kjøkkenforkle - Mosaikkfunksjoner, fordeler og ulemper

Mosaikkdesign

En av fordelene med materialet er mangfoldet. Først og fremst gjelder dette størrelsen på partiklene – tesserae som utgjør lerretet. De minste har dimensjoner 1×1 cm, og den største – 10×10 cm kan sammenlignes med keramiske fliser. I tillegg til firkantede former kan tesserae ha form av romber, trekanter, sirkler eller brutte linjer. Ved å bruke forskjellige kombinasjoner kan du lage et stort utvalg mesterverk i arbeidsområdet.

Velge en farge

Som alle moderne etterbehandlingsmaterialer har mosaikk mange farger. I noen tilfeller overgår den til og med andre typer kledning med arbeidsområder med sine fargerike kombinasjoner og mønstre. De vanligste er slike typer fargetolkninger som:

1. Monocolor. I dette tilfellet er mosaikkduken lagt ut fra elementer som har samme størrelse og farge. Denne designen passer perfekt til moderne interiør i minimalismens ånd, så vel som overmettet med lyse farger..

2. Gradient. Et særtrekk er rektangulære tesserae, som ser ut til å være strukket langs arbeidsflaten. Blandende nyanser skaper originale visuelle effekter ved å utvide eller heve planet på forkleet.

3. Bland. For utformingen av forkleet, velges en ledende farge, og flere av dens halvtoner, tilstedeværelsen av nøytrale hvite og svarte flekker er mulig for å lage et mønster. Et kjøkkenforkle i denne designen vil bli en betydelig innredning for et rom i enhver stil, hvis du velger riktig dominerende tonalitet. Det vil bringe litt dynamikk og “røre opp” den kjedelige lakonismen i interiøret.

4. Panel. Et utmerket alternativ for kjennere av malerier og mønstre. En mosaikk er et ferdig sett med matriser som et bestemt bilde er sammensatt av. Denne typen finish krever styling uten hastverk, men denne ulempen er fullt ut begrunnet med sitt utmerkede utseende..

Det skal bemerkes at kostnaden ofte avhenger av valg av antall og lysstyrke på fargene på mosaikkmatriser. Det mest økonomiske alternativet er en monokolade, hvis produksjonsteknologi ikke er så komplisert som med andre alternativer, for eksempel når det gjelder et panel.

Mosaikk kjøkkenforkle design - Velg en farge Mosaikk kjøkkenforkle design - Velg en farge Mosaikk kjøkkenforkle design - Velg en farge

Typer mosaikkmatriser

Hvis du vil forenkle prosessen med å dekorere en mosaikk uten å bry deg om den omhyggelige installasjonen av hvert enkelt element, kan du velge den mest passende typen mosaikkmatrise. Det er flere typer, som er forskjellige i prinsippet om å koble tesserae og feste til overflaten.Den mest praktiske måten å legge på er med paneler basert på et polymernett. Når det gjelder tid brukt på arbeid og forbruk av lim, er dette det mest økonomiske alternativet. I tillegg er masken en slags forsterkning som forhindrer elementene i å forfalle..

Det er papirbaserte matriser der tesseraene er limt med forsiden. Etter å ha limt mosaikken på forkleet, fjernes papiret ganske enkelt.

Selvklebende paneler ligner dobbeltsidig tape, ingen ekstra lim er nødvendig for installasjon. Slike lerret fester seg perfekt til plast- og glassflatene på forkleet, men er helt uegnet for pussede overflater..

Det er også matrikser med polymerbroer, som fjernes under installasjonsprosessen. Imidlertid er slike forbindelser anerkjent som upålitelige, så slike matriser er ikke etterspurt..

Mosaikk kjøkkenforkle design - Typer mosaikkmatriser Mosaikk kjøkkenforkle design - Typer mosaikkmatriser

Mosaikk kjøkkenforkle design ideer

I dag er råvarene for produksjon av mosaikk forskjellige materialer, men du må ta hensyn til kjøkkenets spesielle forhold, der det er høy luftfuktighet og temperaturfall. I tillegg vil finishen være i arbeidsområdet konstant utsatt for smuss, så det er nødvendig å velge et belegg som vasker godt. I tillegg til praktiske egenskaper, er det verdt å vurdere interiørstilen – tross alt er forkanten av forkleet en av komponentene i kjøkkendesignet, som skal se harmonisk ut.

Keramikk i utformingen av forkleet

Denne typen er en miniatyrlikhet med alle vi kjente fliser, men prisen er vesentlig forskjellig oppover. Dette er en uunnværlig type for kjøkken dekorert i et orientalsk tema, men hvis du velger riktig palett og beleggstype, kan du velge en keramisk mosaikk for enhver annen stilretning. For skandinaviske og landlige områder er en arbeidsvegg laget av matte mosaikkplaster som etterligner lappetepper, og en gradientmosaikk av gråbeige nyanser vil dekorere det minimalistiske interiøret.

Designideer for kjøkkenforkle med mosaikk - Keramisk forkle -design Designideer for kjøkkenforkle med mosaikk - Keramisk forkle -design

Glass- og speilmosaikk

Glass er det mest etterspurte materialet i moderne interiør. Til tross for sammensetningens identitet, skiller mosaikk seg fra glassfliser med høyere styrke på grunn av de små dimensjonene til tesseraene. Det er flere hovedtyper, for eksempel:

En homogen (venetiansk) glassmosaikk laget av separate små blokker. Fragmenter kan være monokromatisk eller brokete, inneholde glitter, foliefragmenter og andre dekorative flekker;

Smalt er presset glass, som under behandlingen har form av en homogen fargeblanding. Sammensetningen inneholder oksider av forskjellige metaller (kobber, jern, sølv), på grunn av hvilken mosaikken har et uovertruffen vakkert utseende, skinnende med nyanser med en indre glød. Dette er et flott alternativ for luksuriøst klassisk interiør. Materialets styrke er så stor at den kan brukes til å dekorere gulvoverflaten;

Speilmosaikk-ser veldig attraktiv og dynamisk ut, ideell for ultramoderne høyteknologisk stil. I tillegg til å skape en spesiell glitrende effekt, deltar hun ofte i å justere rommet, slik at det blir visuelt bredere. Kombinasjonen av speil og perlemor mosaikk ser nydelig ut.

Mosaikk kjøkkenforkle Designideer - Glass og speilmosaikk Mosaikk kjøkkenforkle Designideer - Glass og speilmosaikk Mosaikk kjøkkenforkle Designideer - Glass og speilmosaikk

Vi pynter forkleet med steinmosaikk

Naturstein har et unikt uforlignelig utseende og de høyeste ytelsesegenskapene. En rekke farger, former og teksturer av steinmosaikk lar deg velge den for enhver interiørstil. Under produksjonsprosessen blir mineral- og steinflis introdusert i strukturen, inkludert marmor, onyksfragmenter, og derfor påstår slike etterbehandlinger å være elite og har en betydelig kostnad..

Belegget kan være helt glatt eller ha “forsettlige” aldringstegn, oppnådd under sandblåsing. Små shabby murstein på forkleet vil understreke naturligheten i et loftskjøkken, og en mosaikk av polert marmor vil dekorere ethvert respektabelt interiør tilstrekkelig.

Designideer for kjøkkenforkle med mosaikk - Vi pynter forkleet med steinmosaikk Designideer for kjøkkenforkle med mosaikk - Vi pynter forkleet med steinmosaikk

Mosaikk kjøkkenforkle – bilde

Oppsummert inviterer vi leseren vår til å besøke fotogalleriet, som inneholder mange eksempler på vakre kjøkkenforkle i mosaikk. Her kan du se hvor attraktiv og enkel den elegante designen på arbeidsområdet med små fliser ser ut og få mange interessante ideer. Gledelig visning!

Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde Mosaikk kjøkkenforkle - bilde

Previous Post
Πώς να επιλέξετε ταπετσαρία για την κουζίνα: 70 φωτογραφίες και ιδέες
Next Post
65 sonetips for en studioleilighet