Ganggulvfliser: ideer og løsninger
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ganggulvfliser: ideer og løsninger

Ganggulvfliser: ideer og løsninger

Blant alle rommene i huset er gangen den vanskeligste av alle: på grunn av gateskitt som uunngåelig legger seg på overflater, frostig luft som siver inn i et varmt miljø, eller høyhælte sko, noe som skaper en ekstra belastning. Under påvirkning av slike faktorer blir gulvbelegget raskt slettet, skittent, noen ganger til og med sprukket, med andre ord mister det sine visuelle og praktiske egenskaper. Dette kan unngås ved å velge fliser av høy kvalitet på gulvet i gangen, som fortjent er rangert blant listen over optimale etterbehandlingsløsninger..

Valgfunksjoner

Når du velger et materiale for kledning, er det nødvendig å fokusere på kravene til dette rommet. For det første må den ha høy grad av motstand mot forskjellige destruktive stoffer: fuktighet, husholdningskjemikalier, slipemidler og så videre. Noen typer fliser er sårbare for denne effekten, spesielt i leddene. For å løse dette problemet vil vanntett fugemasse hjelpe, så vel som bruk av store fragmenter, i stedet for for eksempel mosaikk..

For det andre må produktene være slitesterke, ikke slitasje ved konstant interaksjon med sko, friksjon og også tåle tunge gjenstander. I følge denne indikatoren er flisene delt inn i klasser, og jo høyere, jo bedre for gangen..

For det tredje er det verdt å tenke på risikoen for skade og komfort i bevegelsen. Overflaten skal være flat, men med et lavt glidnivå, som i blanke ofte øker ved kontakt med vann.

Sist, men ikke minst, er flisens visuelle fordeler – stemmer det overens med rommets design, hvordan det kombineres med andre komposisjonselementer, fremhever det feilene i geometri og så videre..

Ganggulvfliser - Funksjoner

Typer gulvfliser

Gulvfliser presenteres i flere varianter, som er forskjellige i sammensetning, egenskaper, designmuligheter og selvfølgelig pris. La oss vurdere de viktigste.

Keramisk flis

Den tradisjonelle og vanligste typen, og ikke bare for ganggulvet. Den er laget av brent leire, som gir fragmentene motstand mot slitasje, og med den – holdbarhet. Dette gjelder riktignok ikke sterke påvirkninger som kan føre til sprekker..

Temperaturfall er heller ikke skummelt for keramiske fliser, siden de vanligvis holder en stabil kald tilstand, noe som vil medføre ulemper for de som liker å gå på gulvet med bare føtter..

Med sin hjelp kan du legemliggjøre nesten enhver idé: det være seg varierte farger, uvanlige former, komplekse mønstre, preget tekstur eller et minimalistisk jevnt belegg..

Ganggulvfliser - Keramiske fliser Ganggulvfliser - Keramiske fliser

Steintøy i porselen

Det er klassifisert som et førsteklasses produkt med økt styrke. Keramisk granitt er laget av forskjellige blandinger av knuste bergarter, leire av høy kvalitet, samt naturlige fargestoffer, som presenteres i en bred palett av nyanser.

Dette er et materiale med lav porøsitet som praktisk talt ikke absorberer fuktighet, i motsetning til keramiske fliser, som ikke er så ideelle i denne parameteren. Samtidig er kompleksiteten til installasjonen ikke veldig forskjellig. Han takler også resten av kravene perfekt. Den største ulempen er de høye kostnadene.

Ganggulvfliser - Steintøy i porselen Ganggulvfliser - Steintøy i porselen

Kvarts vinylfliser

Byggebransjen har presentert en forbedret versjon av flisen, som ikke er redd for temperaturer, belastninger og vaskemidler. Sammensetningen av dette materialet, i tillegg til kvarts, inkluderer stabilisatorer, myknende forbindelser, pigmenter og vinyl, som gir produktet styrke, plastisitet og en rekke former..

Til tross for tilstedeværelsen av komponenter av kunstig opprinnelse, anses kvartsinil som trygt for menneskers helse, men i gangen spiller det ikke en så viktig rolle på grunn av tidvis bruk av plass. Om nødvendig kan du enkelt erstatte flere blokker uten å skade den samlede sammensetningen.

Ulempene inkluderer fragmentenes massivitet, samt behovet for perfekt justering av basen – selv mindre uregelmessigheter vil påvirke bevegelsen betydelig..

Ganggulv - Kvarts vinylfliser Ganggulv - Kvarts vinylfliser

Velge en flisdesign for gangen

Tekniske egenskaper er selvfølgelig en viktig faktor ved valg av gulvbelegg, men estetikk og visuell utforming av interiøret inntar en lik posisjon med det. Tross alt er inngangspartiet det første stedet besøkende i huset kommer over, så hver detalj i det skaper et visst inntrykk..

Fargevariasjoner

Alle typer fliser har en bred palett av farger, så her er forfatteren bare begrenset av stil, smakpreferanser og områdets muligheter.

Tradisjonelt bidrar lyse nyanser til å utvide rommet: disse er hvite, beige, hassel, grå samt pastellvarianter. Men mot en slik bakgrunn er forurensning som dukker opp bokstavelig talt hver dag raskere synlig..

Dessverre vil spor av smuss være synlige på et mørkt, glatt gulv samt eventuelle riper. En slik skala skisserer plassen merkbart, spesielt hvis det ikke er mye av den..

Det er best å bruke dempede farger med ujevn tekstur eller mønstre til dekorasjon – de ser fordelaktige ut i interiøret og virker ikke kjedelige. Vær oppmerksom på tonen, siden kalde alternativer har en tendens til visuelt å flytte objekter bort, og lyse, tvert imot, bringe dem nærmere.

Ganggulvfliser - Fargevariasjoner Ganggulvfliser - Fargevariasjoner

Mønstre

Fotorealistiske malerier kan ikke brukes på flisene – og det er ikke verdt det, spesielt i et så bortgjemt rom. Men for å legemliggjøre andre teknikker for kreftene til alle typer produkter.

Disse kan være enkle geometriske former, etnisk ornament eller blomsterdesign, som er laget i forskjellige farger. I store ganger kan du la gulvet dekoreres med fine mønstre, som skaper en slags koselig atmosfære. Men oftest er innredningen kombinert med en monokromatisk base, og balanserer derved lyse detaljer..

Ganggulvfliser - Mønstre Ganggulvfliser - Mønstre

Teksturløsninger

Hvis ønskelig, kan du bestille en finish med en relieftekstur, men dette alternativet blir vanligvis neglisjert på grunn av ulempen ved å bevege seg på gulvet. Generelt er det flere typer overflater:

– Glanset. Reflekterer gjenstander rundt og brukes sjelden i små ganger, til tross for effektiviteten av speilvendte overflater i slike rom. Eventuelle riper er umiddelbart merkbare.

– Matt. Den optimale sklisikre løsningen der det ikke er synlig smuss. Bedre fargegjengivelse på grunn av lav reflektivitet.

– Sateng. Mikroavlastningsgulv, hvor lyset skinner forsiktig, og fremhever vakkert innredningen av flisene.

– Strukturell. Det er en mer budsjettmessig og holdbar etterligning av naturlige materialer – tre eller stein.

De mest optimale er matte og satengprodukter, hovedsakelig på grunn av deres praktiske egenskaper..

Ganggulvfliser - Teksturløsninger Ganggulvfliser - Teksturløsninger

Flisestørrelse og form

Mulighetene for fliser er begrensede – for eksempel kan du ikke “legge” et rom med et kontinuerlig dekke. Men de tilbyr fortsatt en viss variasjon..

I store ganger kan du dekorere gulvet med store blokker som understreker omfanget. Middels detaljer vil passe perfekt inn i et middels til lite område. Men mosaikkfragmentene er mer sannsynlig å betrakte som dekorative teknikker, derfor blir de ikke brukt til etterbehandling av gulvet..

Når det gjelder skjemaene, bemerker vi at krøllete sjelden finnes i interiør. I tillegg til de standard firkantede og rektangulære elementene, kan du velge diamant, rund, trapesformet eller sekskantet – og rekkevidden er ikke begrenset til det. For visuell effekt kombineres ofte flere typer.

Ganggulvfliser - Flisestørrelse og form

Stylingstyper

Det er interessant å flise gulvet i gangen med forskjellige metoder for å legge materialet. Disse inkluderer:

– Tradisjonell rett stabling på rad;

– Diagonal versjon, som krever ytterligere trinn for å danne passende produkter;

– Mur av murstein;

– Parkett, som brukes til fliser som etterligner tretekstur;

– Modulær – en kombinasjon av fliser i forskjellige størrelser;

– Teppe, som involverer bruk av dekorative elementer.

For å ordne gulvet riktig, er det bedre å henvende seg til profesjonelle tjenester..

Ganggulvfliser - Installasjonstyper Ganggulvfliser - Installasjonstyper

Interiørstiler

Det er mange designalternativer, men når du må forholde deg til en bestemt stil, koker de ofte ned til flere lønnsomme løsninger..

Gangfliser i klassisk stil

Gulvfliser vil bidra til å realisere klassikeren i sin mest luksuriøse tolkning, spesielt hvis boarealet bidrar til det. Dette er tilfellet når glans vil se passende ut, spesielt når det kombineres med marmorert porselenstein eller klassiske mønstre..

I mer moderne interiør kan du begrense deg til en lys naturlig finish med flere dekorative elementer som er i samsvar med fargeskjemaet..

Ganggulvfliser i klassisk stil Ganggulvfliser i klassisk stil

Gangfliser i moderne stil

Den visuelle komponenten i retningen er på høyde med det praktiske og henter ofte estetikk fra den. Du må fokusere på materialets bekvemmelighet, så vel som på dets samsvar med geometrien i rommet.

Matt gulvfliser i et lysområde med en ensartet eller strukturell overflate vil passe harmonisk inn i en slik gang. Men den moderne stilen er egnet for interessante eksperimenter – for eksempel et svart glanset gulv omgitt av hvite vegger..

Ganggulvfliser i moderne stil Ganggulvfliser i moderne stil

Gangfliser i skandinavisk stil

Det dominerende stedet i det nordiske interiøret er hvitt, så du kan slutte å tenke lenge og fortsette det ved foten av rommet. I tillegg til standard firkantede fragmenter, kan du ta hensyn til fliser i forskjellige former med geometriske mønstre, eller legge dem som murverk. Naturlige teksturer er også egnet for gangen..

Skandinavisk stil gangfliser Skandinavisk stil gangfliser

Gangstil fliser i loftstil

Loftet er inspirert av industriell estetikk og er det perfekte lerretet for en rekke kombinasjoner. Du kan kjøpe gulvfliser til tre, stein eller betong. På bakgrunn av murvegger ser detaljerte fragmenter av forskjellige former interessant ut, i kontrast til andre komposisjonselementer..

Loftstil fliser i gangen Loftstil fliser i gangen

Høyteknologiske gangfliser

Til tross for sin tilslutning til høyteknologi, viker ikke høyteknologi unna tradisjonelle løsninger. Her kan du bruke store, solide blokker med en dyp tekstur, matte produkter eller de som forsiktig reflekterer belysning..

Fargene er strenge, naturlige, og fortsetter den monokrome paletten som er karakteristisk for stilen.

Høyteknologiske gulvfliser i gangen Høyteknologiske gulvfliser i gangen

Gulvfliser i gangen – foto

Bare en type finish tilbyr et så stort utvalg av designløsninger: fra tekstur til installasjonsmetode. I vårt utvalg av bilder prøvde vi å demonstrere fordelene med gulvfliser i gangen, og inspirerte deg til nye ideer. Gledelig visning!

Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto Gulvfliser i gangen - foto

Video: Ganggulv – Designideer

Previous Post
Dvojne postelje (70 fotografij): vrste in modeli
Next Post
DIY kattehus: 70 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector