Blomster for en sommerbolig: funksjoner, typer, ideer til en blomsterhage
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Blomster for en sommerbolig: funksjoner, typer, ideer til en blomsterhage

Blomster for en sommerbolig: funksjoner, typer, ideer til en blomsterhage

For mange bymenn er dachaen et yndet sommerferiested hvor du kan nyte å kommunisere med naturen. Det er spesielt hyggelig å tilbringe tid på et område som skiller seg ut blant annet med lyse farger. En enkel og rask måte å diversifisere landskapet på er å plante blomstrende planter. De kan interessant kombineres, tatt i betraktning nyanser, form og størrelse på knoppene, blomstringstid, høyde. Blomsterbed, alpine sklier, stier og bare enkeltbusker vil gjenopplive og dekorere plassen, og gjøre selv den mest iøynefallende dachaen til et paradis.

Funksjoner av blomster for et forstadsområde

Hvis landsbyboere og hytteeiere hele tiden kan passe på hagen, har de fleste sommerboere bare en kort helg. Dette betyr at plantene på stedet må være så motstandsdyktige som mulig mot ugunstig vær, ugress og skadedyr. Selvfølgelig trenger selv de mest upretensiøse avlingene fra tid til annen gjødsel, luke, beskjære, plante om: alt dette er nøkkelen til deres gode utvikling. Men likevel er det i utgangspunktet verdt å velge varianter tilpasset forholdene i en bestemt region..

Et passende klima og blomstringstid er ikke de eneste viktige faktorene når du arrangerer et blomsterbed i et landsted. Det er også nødvendig å bestemme om designet skal være holdbart eller vil bli oppdatert årlig. For det første alternativet er stauder egnet – en rekke busker, løkformede, tuberøse, noen typer rhizom urter. De tåler godt frostige vintre, og de første skuddene og knoppene vises umiddelbart etter at snøen smelter. En og to år gamle arter er mer lunefulle: de plantes som regel i åpen mark fra frøplanter, og hvert år må prosedyren gjentas på nytt. Frøene brukes hovedsakelig til dyrking av høstblomster, som er behagelige for øyet fra august til november..

Blomster for en sommerbolig - Funksjoner Blomster for en sommerbolig - Funksjoner

Typer blomster for en sommerbolig

Avhengig av blomstringstidspunktet, deles blomstene inn i kategorier i henhold til de varme årstidene. Sesongen åpnes av primulaer som dukker opp fra bakken tidlig på våren: krokus, pushkinia, hellebore, muscari, deretter de velkjente påskeliljer og tulipaner. Miniatyr innbyggere i skogkanter – snøklokker, blåfugler, primroser, fioler – ser ikke mindre elegant ut på sommerhytter. I skyggen av trær eller bygninger sprer en periwinkle seg i et tykt teppe ispedd himmelblå stjerner.

Mai (i kalde strøk – juni) blomster er karakteristisk for vår luksus. Knoppene til roser, pioner, iriser åpner seg regelmessig, fargerike klokker av aquilegia og hasselhøne, rosa hjerter av dicentra dukker opp. Luften er fylt med duften av liljekonvaljer – forresten, de føler seg best i kjølig halvskygge, som tusenfryd og stemorsblomster.

Om sommeren fortsetter rosene å blomstre, gladioli, liljer, delphinium, astilbe, kamille, phlox, hortensia og nelliker blomstrer. For hyggelige kvelder, et sted i nærheten av verandaen eller lysthuset, er det verdt å så en nattfiolett -mattiola – tilsynelatende iøynefallende, den fyller luften med en deilig aroma, som syrin, jasmin eller akasie.

Om høsten kommer krysantemum, asters, dahliaer, zinnias (majoriki), nasturtiums, ringblomster, helenium, immortelle til syne. Den “nedre” delen av blomsterbedet tilhører sitrende petunier og oransje physalis -lanterner. Fra august til slutten av oktober er tunet prydet med mallows (stamroser), og terry -sorter kan godt konkurrere med ekte buskroser i sin prakt. Men de gullsolene til jordskokk vil vare til den første frosten, og i høyden kan denne flerårige nå 2 meter eller mer.

I henhold til eksterne parametere er planter for blomsterbed klassifisert i lav, middels og høy; blomstrende, aromatiske, pryd-løvfellende, planter med prydbær. Avhengig av type stilk, er det buskblomster, oppreist, krøllete, rikelig (fallende), kant og teppe.

Blomster for en sommerbolig - Typer Blomster for en sommerbolig - Typer Blomster for en sommerbolig - Typer

Hvor du skal bruke forskjellige fargetyper?

I landskapsdesignet i et forstadsområde kan du ikke klare deg uten lyse blomsteroppsatser. Prydplanter kan brukes til å ramme stier, understreke skjønnheten i bygninger og gjerder, skygge huset for den sørlige solen eller legge til lysstyrke i de nordlige hjørnene. På dacha er plassen helt åpen for eksperimenter og uvanlige løsninger, og om ønskelig kan visse blomster alltid transplanteres til et annet sted..

Høye oppreiste planter

Solsikke, mallow, georginer, delphinium, gladioli er ideelle for å plante på en rad langs tomme vegger og gjerder. Frodige busker opp til 1 meter høye vil se mer passende ut under vinduene – enkle roser, peoner, krysantemum.

Blomster for en sommerbolig - Høye oppreiste planter Blomster for en sommerbolig - Høye oppreiste planter Blomster for en sommerbolig - Høye oppreiste planter Blomster for en sommerbolig - Høye oppreiste planter Blomster for en sommerbolig - Høye oppreiste planter

Flerårige busker

De er et veldig interessant tillegg til hagen. Det er praktisk å plassere dem i nærheten av benker og lysthus, ved siden av en hekk, så vel som i dypet av stedet. Det er bare nødvendig å sørge for riktig belysning og vanning: buddleya, spirea, hortensia, viburnum, jasmin vokser godt under åpen sol, men rhododendron, berberis, forsythia, mahonia og hyllebær tåler skygge godt.

Blomster for en sommerbolig - Flerårige busker Blomster for en sommerbolig - Flerårige busker Blomster for en sommerbolig - Flerårige busker Blomster for en sommerbolig - Flerårige busker Blomster for en sommerbolig - Flerårige busker

Barrtrenn dverger

Barlind, buksbom, einer – er mye brukt i mixborders og steinhager som etterligner et fjellandskap. Slike eviggrønne elementer beholder det estetiske utseendet til komposisjonene selv i den kalde årstiden, og frostbestandig mose bidrar til å utfylle steinskredene..

Blomster for en sommerbolig - Barrtrær Blomster for en sommerbolig - Barrtrær Blomster for en sommerbolig - Barrtrær Blomster for en sommerbolig - Barrtrær

Bindweed vinstokker

Lianer er det du trenger for raskt å skygge en sommerhytte for solen og skape kos. De trenger definitivt støtte – et kjedeledd, en pergola, en stige eller en annen struktur som grenene til et anlegg vil følge. Denne gruppen inkluderer clematis, morning glory, prydærter, nasturtium, petiolate hortensia. Dekorative løvfellende planter inkluderer humle, eføy, treorm og kinesisk sitrongress..

Blomster for en sommerbolig - Bindweed vinstokker Blomster til en sommerbolig - Bindweed vinstokker Blomster til en sommerbolig - Bindweed vinstokker Blomster for en sommerbolig - Bindweed vinstokker Blomster for en sommerbolig - Bindweed vinstokker

Teppeplanter

Uunnværlig for å lage fargerike blomsterbed og mønstrede komposisjoner. Ved å bare bruke dem kan du “male” et ekte bilde på plenen, og en lys kombinasjon av millioner av kronblad på avstand vil se ut som et dyrt, luftig teppe. For å skape slik skjønnhet trenger du kanskje gelichrisum, antenner, stellaria, pyrethrum, hosta, coleus, mesembriantemum, pelargonium, begonia, cineraria, alternantera, santolin, sedum, forynget, stachis, echeveria.

Blomster til sommerbolig - Teppeplanter Blomster til sommerbolig - Teppeplanter Blomster til sommerbolig - Teppeplanter Blomster til sommerbolig - Teppeplanter Blomster til sommerbolig - Teppeplanter

Ideer til en blomsterhage i landet

Landskapsarbeid av en sommerhytte er en kreativ prosess, og eventuelle manifestasjoner av fantasi i den er bare velkomne. Du kan dyrke blomster hvor som helst – dette bevises av de mange originale eksemplene samlet nedenfor..

I dekk

Vasket gummi fra bilhjul er en ekstremt populær mini-blomsterbeholder. Ofte males dekk om i lyse farger – slik ser komposisjonen mer elegant ut og tiltrekker seg mer oppmerksomhet. Noen ganger brukes også større gjenstander som blomsterpotte – biler, vogner, varebiler og til og med båter avskrevet for metallskrap..

Blomster til sommerbolig - Blomsterhage i dekk Blomster til sommerbolig - Blomsterhage i dekk Blomster til sommerbolig - Blomsterhage i dekk Blomster til sommerbolig - Blomsterhage i dekk

Bruker gamle ting

Unødvendige kurver, kofferter, servise, paraplyer, møbler, rørleggerartikler, sykler, perforerte sko og andre ting som har samlet seg i landet i flere tiår, kan enkelt tilpasses et eksklusivt landskap. Samtidig er det viktig å observere en følelse av proporsjon, slik at stedet til slutt ikke blir til et forlatt deponi..

Blomster for en sommerbolig - Blomsterhage ved bruk av gamle ting Blomster for en sommerbolig - Blomsterhage ved bruk av gamle ting Blomster til sommerbolig - Blomsterhage ved bruk av gamle ting Blomster for en sommerbolig - Blomsterhage ved bruk av gamle ting

Vertikale komposisjoner

Ideell for små områder, selv om en romslig hage bare vil ha nytte av dem. Dette kan være pyramidestrukturer laget av separate blomsterpotter, søyler med rikelig blomst, bokser med flere lag som ligger over hverandre på en vegg eller et gjerde, stiger med forskjellige helningsvinkler og mange andre ting. Som dekor for lanterner vil standard og fallende varianter være en god løsning..

Blomster for en sommerbolig - Vertikal blomsterhage Blomster for en sommerbolig - Vertikal blomsterhage Blomster for en sommerbolig - Vertikal blomsterhage

Previous Post
Σχεδιασμός σκανδιναβικής κουζίνας (80 φωτογραφίες)
Next Post
Coleus (75 bilder): typer og omsorg
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector