15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY hagestier: 50 fotoideer

DIY hagestier: 50 fotoideer

Hagestier løser flere problemer samtidig – de gjør det lettere å gå og transportere mekanisert utstyr, dele rommet inn i soner og dekorere det. I de fleste tilfeller kan du bane dem selv, du må bare velge nødvendig materiale. Vi foreslår at du gjør deg kjent med de viktigste måtene å lage adelige stier for en privat hage!

1. Betongplater

Sterk, slitesterk betong er en flott ressurs for hagestier. Betongversjonen er enkel å rengjøre, den er økonomisk, motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer og holdbar. I den ferdige formen ser platene ganske bra ut, dessuten kan de lages i nesten hvilken som helst størrelse og konfigurasjon. Det er også mulig å endre fargen på belegget ved å legge til nødvendig mengde fargestoffer. Det er ikke vanskelig å bygge slike stier selv..

Merk først grensene og grave sengen 10 cm dyp. Dekk den med et 5 cm lag sand, tamp og hell vann over den. Monter deretter trerammene i sengen med en avstand på 7 cm mellom dem. Bredden på rammene skal være i direkte forhold til bredden på selve banen. Fyll rammene med betong..

Etter 3 dager vil betonghellene herde. Nå er saken liten – plant gress mellom flyene eller fyll hullene med småstein.

Overflater ser vakre og passende ut på områder dekorert i en moderne, skandinavisk stil. Et strengt og litt kaldt bilde kombineres med glass, plast, stein, metall.

DIY hagestier - Betongplater DIY hagestier - Betongplater DIY hagestier - Betongplater DIY hagestier - Betongplater

2. Tavler

Tre er perfekt for landskapsarbeid i enhver form. Tre er et varmt naturmateriale som ikke overopphetes i varmt vær, og derfor er det hyggelig å gå på det selv uten sko. Hvis du er en fan av naturlige råvarer, kan du derfor bruke tre til å lage en hagesti..

I designprosessen er det verdt å være spesielt oppmerksom på lettelsen. Vanningsflekker, dype fordypninger der væske kan samle seg er ikke det beste for tømmer. Fra et teknologisk synspunkt bør de plasseres over bakken for å holde dem tørre og rene. Lag en slags pute ved å legge rammen i grøften, som du deretter fikser brettene med skruer på.

For at strandpromenaden skal smelte harmonisk inn i det overordnede landskapet, må dimensjonene være proporsjonale med beliggenheten. For eksempel krever et lite område i hagen ikke brede linjer, begrens deg til 50 cm for en person. Sentrale passasjer, derimot, bør være utstyrt med romslige ruter som måler en meter eller mer..

DIY hagestier - Tavler DIY hagestier - Tavler DIY hagestier - Tavler

3. Treklosser

Hagestier laget av tresnitt ser også ikke-trivielle ut. Miljøvennlige produkter har et naturlig utseende, lav pris, danner ikke sølepytter, repareres, og over tid kan ubrukelige stokker knuses og inkluderes i kompost. Men det viktigste pluss er at en unik sti raskt og enkelt kan bygges med egne hender..

Merk først ruten og merk den med innsatser og tau strukket mellom dem. Grav en grøft, som skal være 70-80 mm høyere enn stubbenes høyde. Legg plastfolie på bunnen. Tilsett deretter grus eller knust stein til halvparten av totalhøyden og tamp den godt. Fyll den gjenværende plassen med sand og hell den over for å forsegle..

Deretter legges kuttene selv. Legg stokkene som du vil, store og små stubber kan veksles, plasser dem tett eller langt fra hverandre. Det viktigste på dette stadiet er å sikre dem med høy kvalitet og nivåere dem med et bygningsnivå..

Til slutt fyller du mellomrommet mellom platene med jord med gressfrø, sand eller grus. Behandle tredelene selv med et antiseptisk middel, dekk til med maling eller linolje.

DIY hagestier - Treklosser DIY hagestier - Treklosser DIY hagestier - Treklosser DIY hagestier - Treklosser

4. Krøllete former

Å bruke krøllete former er en enkel og rimelig måte å arrangere en hagesti på. For en full syklus med uavhengig konstruksjon er bare en enhet nok. Naturligvis er platene ikke så sterke som fabrikkprodukter laget med vibrocasting -teknologi, men for landskapsstier med lav belastning er dette det beste alternativet..

Rammen kan kjøpes i en spesialbutikk, på en internettressurs, eller du kan lage den selv av skum eller sponplater. Betongoppslemmingen bør være relativt vanlig. Legg rammen på bakken, fyll den med betong, fordel med en murske og vent 10-15 minutter for væsken å stivne. Fjern formen med en mild vibrasjon. Gjenta syklusen over hele det tiltenkte området. På slutten dekker du blokkene med sand, drysser med vann og feier med en stiv børste.

DIY hagestier - Krøllete former DIY hagestier - Krøllete former DIY hagestier - Krøllete former

5. Naturstein

For mange designere ser dette materialet ut til å være et av de beste når det gjelder dets praktiske og estetiske egenskaper. I hans omgivelser ser busker, trær, blomster og plener veldig naturlig ut. For forbrukerne kan det være tvilsomt om det er hensiktsmessig å bruke dette produktet, bortsett fra på grunn av de betydelige prisene og behandlingsproblemene..

Steinen er vakker i sin naturlighet, så det er bedre å la den være i sin opprinnelige form, ellers risikerer du å få et kunstig, umerkelig resultat i stedet for et edelt bilde. Produkter laget av basalt, granitt, marmor og kalkstein er spesielt populære..

Det er to hovedmetoder for mur – med eller uten tilsetning av sement. Uansett er det verdt å bestemme seg før du starter arbeidet. Når du installerer toppstrøk, må du kontrollere at lerretet er noen centimeter over bakkenivå. Det er viktig å ta hensyn til dette slik at det ikke samler seg væske på det ferdige sporet..

DIY hagestier - Naturstein DIY hagestier - Naturstein DIY hagestier - Naturstein DIY hagestier - Naturstein

6. Klinkerbelegg

Brosteinsbelagte fortau er motstandsdyktige mot værforhold, mekanisk belastning og slitasje. Attraktivt utseende og hyggelig fargepalett sammen med lave priser gjør dette materialet ganske konkurransedyktig på byggemarkedet. Produktene er enkle å installere og bruke, de ødelegges ikke av syrer, salter og oljer, og skyggen forblir den samme i mange år.

Blant hovedgruppene av nyanser kan følgende skilles: murstein, gul, mørk og lys – velg ønsket farge for å matche resten av bygningene. Produktets tekstur er også en viktig faktor. Velg en glatt, grov eller dekorativ med skinnende detaljer. Men vær forsiktig, selv teksturen skal overlappe fasaden..

Du kan bygge en hagesti fra belegningsstein uten hjelp fra spesialister. Fjern det øverste jordlaget 30-50 cm. En sandbunn er tilstrekkelig for turstier. Den fylles opp med 10-20 cm, fylles med vann og komprimeres. Deretter lager du en liten fordypning og setter fortauskanten 2-4 mm under belegningssteinen. Velg en leggemetode og fortsett med selve leggingprosessen, og etterlater små hull på 3-5 mm. På slutten fyller du hullene med sand, sprer det med en børste, tapper med en vibrerende plate og vasker flyet med vann.

DIY hagestier - Klinkerbelegg DIY hagestier - Klinkerbelegg DIY hagestier - Klinkerbelegg DIY hagestier - Klinkerbelegg

7. Fylt sti

Landskapsarbeidere har lenge brukt småstein, grus og steinsprut i arbeidet sitt. Tomter i selskap med disse steinene ser vakre og avslappede ut. Samtidig reagerer stiene rolig på gjennomførbare laster i form av vogner og gange. Sørg for å være oppmerksom på bulkvariasjonene hvis hjemmet ditt er innredet i rustikk eller middelhavsstil. Landhagen vil organisk utfylle stiene fra rusk av steiner, lagt i et kontinuerlig lerret, uten overdreven glans. I det andre tilfellet kan du være litt sofistikert og legge ut et mosaikksteinmønster. Dessuten passer et alpinsklie, vakre blomsterbed eller en liten vannmasse godt med dette designelementet..

Hvis du ønsker det, kan du bygge en rullesteinsti med egne hender. Bestem konturene med et tau, med tanke på at bredden bør være minst 50 cm. Fjern et lag med jord 15-20 cm, fyll i sand og deretter grus. Fyll vollgraven to tredjedeler. Legg en kant rundt kantene og fyll det gjenværende rommet med sement, og kontroller den horisontale retningen med nivået. Legg småsteinene i en våt løsning. For å legge steiner uten ornamenter, plasser dem vertikalt eller horisontalt nær hverandre og press dem inn i sementen. Hvis du vil organisere en bane med et mønster, kan du lage en skisse og begynne å skissere den fra midten. For å få et flatt fly, bruk et brett og en hammer, trykk på hvert område, sjekk resultatet med et nivå. Etter å ha dekket arbeidet med plast, la det stå i en dag, og fyll deretter banen med flytende sement, og fjern overflødig med en børste. Du kan bruke sporet til det tiltenkte formålet etter 15 dager.

DIY hagestier - Bulk sti DIY hagestier - Bulk sti DIY hagestier - Bulk sti

8. Hagedekking

Hagedekking er et relativt nytt belegg for landskapsarbeid. Som regel er det en solid eller modulær plattform laget av tre eller WPC. Den har allerede etablert seg som en estetisk, praktisk og trygg ressurs. Når du velger gulv av naturlig tre, foretrekker du eikearter, da de er mindre utsatt for forfall og slitasje, for eksempel bartrær..

Lakonisk konfigurasjon er kanskje materialets hovedfordel. Hvis du har et solid fundament med drenering, kan du linse lerretet direkte på bakken. Men hvis overflaten har kurver, og du planlegger å finpusse et stort mellomrom, er det fornuftig å forberede en base som en sand- eller sand- og gruspute..

DIY hagestier - Hageterrasser DIY hagestier - Hageterrasser DIY hagestier - Hageterrasser

Mesterklasse: DIY hagesti

Previous Post
DIY cat house: 70 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips