Coleus (75 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Coleus (75 bilder): typer og omsorg

Coleus (75 bilder): typer og omsorg

Coleus er en lys og uvanlig plante, som i dagliglivet ble kalt “brennesle” for den karakteristiske formen på store blader. Det er upretensiøst og grasiøst, det vokser like vellykket i det åpne feltet og hjemme. Kompakte busker kjennetegnes av en rekke farger. Gartnere setter pris på Coleus for sine spraglede og fargerike blader, upretensiøs omsorg og intens vekst. Endringen i levekår påvirker ikke blomstens tilstand på noen måte: den tilpasser seg raskt og fortsetter å vokse. Det multipliserer til og med enkelt og raskt. Dette krever ikke spesielle ferdigheter..

Generelle egenskaper

Coleus vokser i tropiske strøk. I naturen kan det være en eller flerårig. I hverdagen avles vanligvis tilpassede polyhybrid -varianter..

Et annet kallenavn for Coleus er “fattigmanns croton”. Dette skyldes den karakteristiske fargen på fløyelsbladene, som er i stand til å konkurrere med den lunefulle og edle codiaum. Selve ordet “koleus” betyr et etui eller skjede. Dette er allerede en referanse til det karakteristiske utseendet til staminatgjenger smeltet sammen i en slags etui..

I naturen føler Coleus seg bra i asiatiske og afrikanske skoger. Aboriginer spiser visse ville varianter til mat, selv om dette ikke gjelder innenlandske hybrider, som hovedsakelig er verdifulle for skjønnhet..

Wild coleus er busker opp til 50 cm høye. Bladene kan ha hvilken som helst nyanse og med forskjellige mønstre, med kant, prikker, flekker, striper eller marmormønster. Varianter ser interessante ut der flere kontrastfarger blandes.

Selv om planten også blomstrer, er hovedverdien fremdeles bladene, og ikke miniatyr og iøynefallende blomster..

Coleus - Generelle egenskaper Coleus - Generelle egenskaper

Coleus arter

Det er hundrevis av varianter av Coleus. Mange av dem er vellykket avlet hjemme og i hagen. Her er bare noen av alternativene:

Coleus Bluma – stamfaren til mange moderne dekorative varianter. Oppdrettere avlet den under veiledning av botanikeren Karl Blum. Nå dekker dette utseendet den rikeste og mest varierte fargepaletten.

Coleus Bluma

Coleus Renelta – en av de mest populære variantene. Det særegne er matte dype røde blader med en kremaktig grønn kant..

Coleus Renelta

Coleus Kong vokser raskt og er tett gjengrodd med store blader. For dette fikk han navnet sitt. Over tid kan høyden og bredden på kronen bli lik.

Coleus Kong

Coleus Sabre – det motsatte av Kong. Det er en dvergsort, så høyden overstiger nesten aldri 17–20 cm..

Coleus Sabre

Coleus smørblomst – en annen høy busk som vokser opp til 50 cm. Bladene er pastelsalat, og noen ganger hvite.

Coleus smørblomst

Coleus Pumila – rik plante med liggende stilker. På grunn av riktig dannelse av den frodige busken, kan du gi et hvilket som helst utseende.

Coleus Pumila

Coleus Diamond – en liten dekorativ variant med sitron og rød, de samme små bladene.

Coleus Diamond

Rose rødme – en svært forgrenet variant, hvis “triks” er i store bølgepappeblader. Den dominerende nyansen er lys rosa, med salatkant.

Coleus Rose Blush

Coleus Mosaic – Dette er en type fargestoffer, som antyder stripete flekker. Primærfargene er grønn, krem ​​og rød.

Coleus Mosaic

Coleus sommerfugl ligner en sommerfuglvinge. Den har en bølget kant av arkplaten.

Coleus sommerfugl

Coleus omsorg

Omsorg for Coleus er ganske enkelt hvis du følger noen enkle forhold:

Den optimale jorda er en blanding basert på blad- eller torvjord. Du kan bruke vanlig hagejord, men først må du desinfisere og blande det med torv og humus. Sand brukes til å løsne. Overvåk surheten i jorda. Hvis pH overstiger 7, vil det være kritisk for Coleus. Du kan fortynne denne blandingen med vanlig aske..

Topp dressing er nødvendig for å stimulere veksten og lysstyrken til bladene. Bruk kaliumgjødsel om sommeren. Det er viktig at løsningen ikke er for konsentrert. Tilsett gjerne litt aske i vannet med jevne mellomrom. Dette justerer egenskapene til jorda underveis. Den første fôringen er omtrent en måned etter transplantasjon, når Coleus tilpasser seg nye forhold. Følsomme blader kan bli skadet og brent tidligere. Hvis du bytter mineralsalter og organisk materiale, vil det første resultatet snart føles.

Lyse og fargerike planter elsker alltid lys. Uten det blekner og forsvinner bladene. Under naturlige forhold kan dette observeres om vinteren. Det er forresten den spraglede fargen som beskytter de solelskende arkene mot ultrafiolett stråling. Men på høyden av sommeren, ta vare på lys delvis skygge for ikke å brenne den delikate planten, spesielt gjennom glasset..

Coleus trenger varme. Temperaturer opp til + 16 … + 18C regnes som kritiske – dette er vinterminimum. Hvis den faller enda lavere, vil bladene falle av, og noen ganger kan du miste blomsten helt. Videre øker risikoen for vannlogging av jorda. Den ideelle temperaturen er + 20 … + 25C. Mindre og korte vibrasjoner påvirker ikke hjulets tilstand.

Gjennom den varme årstiden, fra våren, må Coleus vannes rikelig. Men bruk bare sedimentert mykt vann og overvåke fuktighetsinnholdet i rhizomet. Dette vil bidra til å unngå råtnende og soppinfeksjoner. Tilsett vann etter hvert som matjordet tørker.

For å opprettholde optimal fuktighet, spray bladene med jevne mellomrom med vann fra en fin spray. Dette er spesielt viktig i varme og tørre årstider. Ellers visner de, slutter å være elastiske og begynner å falle av. Men husk at overdreven fuktighet påvirker blomsten verre enn kortsiktig tørke. Du trenger heller ikke å tørke de fløyelsaktige bladene med en fille – på denne måten kan de lett bli skadet..

Etter vinteren er det på tide å begynne å beskjære Coleus. Langstrakte skudd kan trygt kuttes til 5-7 blad eggstokkene. Så planten vil begynne å vokse aktivt igjen. Klippskudd kan brukes til forplantning. For å forbedre de dekorative egenskapene, klype de voksende stilkene med jevne mellomrom.

Coleus peduncles blir oftest fjernet, fordi dens dekorative verdi er i løvverk, ikke blomstrer. Å forlate dem for en lengre periode er bare verdt når du trenger å samle dine egne frø..

Coleus - Care Coleus - Care Coleus - Care Coleus - Care

Transplantasjon og reproduksjon

Coleus formerer seg ved frø eller stilkekaks. Den første metoden brukes oftere av oppdrettere og erfarne blomsteroppdrettere, men den andre er tilgjengelig for alle..

Skjær de unge stiklinger og legg dem i vannet. I løpet av 7-10 dager dukker de første røttene opp og vokser raskt. Etter det kan planten rotes. Det mest praktiske er grov løs jord, for eksempel vermikulitt eller sand. En hydrogel brukes også. Du kan gjøre frøplanter når som helst på året. På grunn av værforholdene anbefales ikke bare senhøst og tidlig vinter.

Under gunstige temperatur- og fuktighetsforhold slår Coleus nesten alltid rot. Han er så upretensiøs som mulig. Stiklinger plantes i små blomsterpotter opptil 9 cm i diameter. Da trenger de lys og fuktighet. Klem toppen regelmessig for å lage nye skudd.

Den ideelle tiden for en Coleus -transplantasjon er våren, men om nødvendig kan dette gjøres på slutten av vinteren. Det anbefales å gjøre dette minst en gang i året ved hjelp av omlastingsmetoden – dette er mindre traumatisk for anlegget. Sylindriske blomsterpotter eller tulipankrukker av plast og keramikk fungerer best..

Coleus - Transplantasjon og reproduksjon Coleus - Transplantasjon og reproduksjon Coleus - Transplantasjon og reproduksjon Coleus - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Coleus elsker varme, men tåler ikke tørrhet og mangel på oksygen. Overvåk tilstanden hans nøye. Ved første tegn på visning, juster omsorgen umiddelbart. Den vanligste årsaken er overoppheting om sommeren og mangel på lys om vinteren. Hvis solen ikke er nok, brukes spesielle kunstige lamper. Om sommeren er det bedre å holde blomsten på balkongen eller verandaen for å sikre en konstant luftstrøm..

Den største trusselen mot Coleus er edderkoppmidd. Mindre vanlig påvirkes den av insektet, bladlus og hvitflue. Disse parasittene kan til og med komme på en stueplante hvis den overføres fra åpen bakke. Derfor, når du transplanterer, må du alltid observere karantene og behandle blomstene med insektmidler flere ganger slik at andre blomsterpotter ikke lider..

Coleus - Bekjempelse av skadedyr og sykdom Coleus - Bekjempelse av skadedyr og sykdom Coleus - Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Coleus – bilde

Gode ​​frøplanter er ikke bare sunne, men også vakre! Derfor har vi samlet et helt utvalg av bilder med Coleus slik at du kan tegne nye ideer og bli inspirert. Gledelig visning!

Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde Coleus - bilde

Previous Post
Cineraria (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector