Smalt soveromsdesign: 50 vakre ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Smalt soveromsdesign: 50 vakre ideer

Smalt soveromsdesign: 50 vakre ideer

Et firkantet oppsett anses som optimalt for liv og design. Men i virkeligheten må du forholde deg til en helt annen geometri, inkludert rektangulære rom, der du må tenke over plasseringen av hvert objekt. Denne oppgaven blir vanskeligere når det gjelder personlig plass, noe som forutsetter dannelse av komfortable forhold for hvile. Men den kompetente utformingen av et smalt soverom har sine egne triks og mange flere alternativer enn det ser ut ved første øyekast.!

Nøkkelegenskaper

Boligstandardene sier at i høyhus bør bredden på soverommet være minst 2,5 m, men dette er det maksimale minimum, ekstremt upraktisk for å leve. Mange i det post-sovjetiske rommet var så heldige å være eierne av de legendariske “Khrusjtsjovene”, der rommene fremdeles er smalere og deres “norm” grense bør være minst 2,25 m.

Ikke bare et rom med en så ubehagelig kvadratur kan være smal. For eksempel kan en langstrakt layout, der lengden på noen vegger er flere ganger lengre enn andre, også virke “flat” og ubehagelig. Problematisk for å lage et designprosjekt eller videre bolig er rektangulære soverom med et stort antall gjenstander som gir lite plass til bevegelse.

På den ene siden er den smale geometrien på soverommet lettere å godta enn for eksempel korridoren eller kjøkkenet. For at den skal brukes til det tiltenkte formålet, er det nok å plassere sengen – og hvilestedet er klart. Men de fleste tilbringer her ikke bare om natten, men rydder seg opp, studerer, jobber, gjør sine daglige aktiviteter. For slike formål må du ta vare på utformingen av rommet, idet du tar hensyn til alle detaljene: visuelt, materielt og funksjonelt innhold. La oss vurdere hvert øyeblikk mer detaljert.

Narrow Bedroom Design - Funksjoner

Stiltips

Et smalt soverom er en spesiell anledning som krever spesielle løsninger. Hvis det praktisk talt ikke er begrensninger i retninger i romslige rom med flat planløsning, stiller området vårt visse krav til det eksterne bildet. Selvfølgelig er det viktig å følge stilistisk enhet, men når soverommet er av lignende dimensjoner, er resten av huset mest sannsynlig i samme situasjon, så valgprinsippet vil ikke være annerledes..

Det beste alternativet ville være den skandinaviske stilen. Han tar seg av beboerne og er avhengig av funksjonalitet, noe som er spesielt viktig i en trang bolig. Det karakteristiske fargeskjemaet vil komme til unnsetning, inkludert hvitt med tillegg av andre diskrete flekker..

Nordisk interiør er vanligvis fylt med naturlige materialer, hvis tilstedeværelse skaper gunstige forhold selv i det mest ubehagelige rommet. Objektene har en enkel form og kan enkelt justeres til detaljene i området. Lyse aksenter i form av overflater med en interessant tekstur, malerier eller lamper vil bidra til å fortynne den monokromatiske sammensetningen..

Andre moderne trender, som minimalisme eller hi-tech, vil også passe perfekt inn i et smalt soverom. De innebærer bruk av et begrenset sett med dekorative elementer som anses som upassende i rom med noen planleggingsfunksjoner..

Men de klassiske retningene finnes sjelden i et slikt interiør. Og det er ikke bare stilens rikdom med luksuriøse detaljer. I seg selv trekker han mot romslighet, korrekt geometri og komposisjonell rigoritet, når alle objekter er stilt opp rundt et etablert senter, noe som er vanskelig å gjøre i et smalt soverom..

Du kan dekorere et soverom i klassisk stil ved å vende deg til den moderne tolkningen. Det er mer lojal mot forholdene i rommet, mindre dekorativt, og har også et rolig fargevalg..

Smal Soverom Design - Stiltips Smal Soverom Design - Stiltips Smal Soverom Design - Stiltips Smal Soverom Design - Stiltips

Fargeløsninger for et smalt soverom

Etter stilistikk kan du umiddelbart gå videre til valg av riktig farge, ettersom det er hovedverktøyet for visuell korreksjon av plass. Designere anbefaler å referere til en lys palett, fordi mørke farger skisserer geometrien til soverommet og derved fremhever den.

Hvitt vil bidra til å slette de synlige kantene, så vel som andre variasjoner: melket, nøtteaktig eller grå. Ikke glem formålet med området, som brukes til hvile og avslapning. Derfor bør rekkevidden være så rolig som mulig, behagelig for oppfatning..

Pastellfarger ser harmoniske ut: blå vil skape en følelse av fred, lysegrønn – enhet med naturen, rosa – ømhet og femininitet, og fersken vil bidra til en kraftig oppvåkning.

En naturlig atmosfære kan skapes med naturlige farger – furu, brun, sand og så videre. De fremkaller assosiasjoner til naturen, som er passende for hus i sentrum..

En kombinasjon av flere farger vil bidra til å korrigere geometrien til soverommet. Designere bruker ofte følgende teknikk: en smal vegg er malt i en mer mettet nyanse, og ved siden av den – i en lys. Eller du kan kombinere overflater med varme og kalde toner, siden førstnevnte virker optisk nærmere, og sistnevnte ser ut til å bevege seg bort fra publikum..

Smal Soverom Design - Farger Smal Soverom Design - Farger Smal Soverom Design - Farger

Soverom dekorasjon

I tillegg til at materialer for etterbehandling av et smalt soverom må velges miljøvennlig og “pustende”, må de ha en passende tekstur. De stiller ikke spesielle krav til stabilitet, siden et behagelig mikroklima vanligvis hersker i dette rommet, men holdbarhet spiller en viktig rolle.

Gulv

Parkett og laminat brukes tradisjonelt til gulv. Det er praktisk å passe på dem, ikke telle tilstedeværelsen av ledd, som kan få sølt væske. Det er mulig å korrigere det smale oppsettet hvis panelets retning er parallell med den mindre partisjonen.

Et mykt, taktilt teppe eller et firkantet ensfarget teppe i midten av rommet er ideelt. Det må huskes at gulvets tone skal være flere nyanser mørkere enn veggene..

Smal Soverom Design - Gulvfinish Smal Soverom Design - Gulvfinish

Vegger

Vegger malt i lyse nyanser vil se bra ut i et minimalistisk interiør. Men den vanligste typen tapet er igjen – vanlig, med mønstre, geometriske mønstre eller fotorealistiske bilder..

Samtidig er det verdt å dekorere den smale siden i midten av rommet med et lyst belegg, spesielt hvis en seng er festet til den. Den horisontale stripete teksturen vil bidra til å utvide området..

Narrow Bedroom Design - Veggdekorasjon Narrow Bedroom Design - Veggdekorasjon

Tak

Begrensede kvadratmeter tillater ikke bruk av gipsplater, som er populære i dag, i et smalt soverom. Det er bedre å foretrekke glatte, jevne overflater uten merkbare designdetaljer..

Valg av kledning avhenger av takets opprinnelige tilstand. Skillevegger uten feil kan dekkes med maling eller tapet. Strekkstrukturer vil bidra til å skjule eventuelle uregelmessigheter, kommunikasjon og vil også bli grunnlaget for installasjon av innebygde lamper.

Narrow Bedroom Design - Ceiling Finish

Møbler og oppsett

Etter alle de visuelle og avsluttende øyeblikkene, er det verdt å gå videre til det mest avgjørende stadiet – arrangementet av møbler. Smale soverom tilbyr ikke mange alternativer, men å følge disse retningslinjene vil hjelpe deg med å dekorere rommet komfortabelt:

– Ikke plasser alle tilgjengelige møbler langs en vegg, slik det noen ganger gjøres i firkantede boliger, ellers vil rommet se ut som en korridor;

– Et U-formet arrangement vil se bra ut hvis området tillater det. Ellers kan du begrense deg til den L-formede;

– Rektangulære mellomrom er flotte for sonering. For eksempel en seng i ryggen, der den ikke vil forstyrre bevegelse, og et arbeidsområde i begynnelsen.

Samtidig avhenger mye av størrelsen på soverommet, antall beboere og funksjonsområder. Disse punktene må også tas i betraktning når du oppretter et designprosjekt..

Seng

Utvilsomt er sengen det viktigste komposisjonssenteret i rommet, og å plassere den riktig er halve kampen. Den kan plasseres på tvers eller langs en lang vegg. Det første alternativet er å foretrekke for bredere rom, siden da kan det være at det ikke er rom for bevegelse. Men et lignende oppsett vil lagre området for andre gjenstander..

Det andre alternativet er praktisk talt den eneste løsningen for små soverom. Men det må huskes at det skal være minst 70 cm mellom sengen og skilleveggen på begge sider. Situasjonen vil bli forenklet av tilstedeværelsen av en beboer, siden da kan du bare forlate gangen på den ene siden og sette sengen nær veggen.

Designere anbefaler å være oppmerksom på modellene med smidde ben – de gir visuelt plass. Samtidig kan plassen under sengen brukes til ekstra lagring..

Uttrekkbare sofaer er en reell redning for trange rom. Når de er samlet, tar de ikke opp dyrebare kvadratmeter, som fungerer som et rekreasjonsområde, og om natten, når bevegelsen rundt rommet er minimal, blir de til en komfortabel seng.

Smal Soverom Design - Seng Smal Soverom Design - Seng Smal Soverom Design - Seng

Andre møbler

Sjelden kan et soverom klare seg uten garderobe. Den bør plasseres langs en smal vegg, ellers vil en høy gjenstand bare gjøre interiøret smalere. Det anbefales å ta hensyn til de hengslede hyllene.

Problemer kan oppstå med arbeids- eller toalettbord. Du kan ordne dem ved vinduet ved hjelp av en vinduskarme. I andre tilfeller bruker du soneringsprinsippet ved å plassere et bord langs eller på tvers av en av veggene..

Møbler skal være kompakte, ergonomiske og minimalistiske. Det er hensiktsmessig å kjøpe moderne transformatormodeller som vil hjelpe til med å organisere hver meter i rommet..

Smal Soverom Design - Andre møbler Smal Soverom Design - Andre møbler Smal Soverom Design - Andre møbler

Innredning og belysning

For det første, bør du vurdere å kjøpe et stort, langt veggspeil som vil gjøre soverommet ditt litt bredere. Hvis du legger den langs en smal del, vil det bare forlenge plassen..

I andre detaljer er det å foretrekke å begrense oss til noen få dekorative aksenter, siden et stort antall gjenstander deler området. Massive gardiner vil komme godt med for en liten vegg, og derfor anbefales det å bli på persienner eller gjennomsiktige gardiner.

Et godt tips er å skrive i firkantede objekter som vil korrigere geometrien. For eksempel vil noen få malerier, et panel, et teppe på gulvet bidra til å oppnå ønsket effekt..

Så mye du vil skape interessant belysning, unngå å montere armaturer rundt omkretsen. Det er bedre å fokusere på den sentrale delen – en stor lysekrone, som forsterker det lokale lyset ved hjelp av flere asymmetrisk plasserte lamper.

Narrow Bedroom Design - Dekor og belysning Narrow Bedroom Design - Dekor og belysning Narrow Bedroom Design - Dekor og belysning

Smal soverom design – foto

Vårt fotoutvalg, som inneholder vakre design av soverom med smal geometri, vil bidra til å konsolidere den teoretiske delen. Noen av rommene er i miniatyrstørrelse, andre – et stort antall funksjonelle gjenstander. Men hver av dem beviser at et smalt soverom ikke er en setning, men et interessant trekk. Nyt visningen og inspirasjonen!

Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto Interiørdesign av et smalt soverom - foto

Video: Smalt soverom – Interiørideer

Previous Post
Cineraria (65 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Peis i stua (70 bilder): hvordan velge, ideer og tips
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector