15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Korridordesign i leiligheten: 80 bilder og ideer

Korridordesign i leiligheten: 80 bilder og ideer

Det ser ut til at et så lite rom som en korridor ikke krever spesiell oppmerksomhet under renovering. Men det ville være en feil å ignorere denne særegne vestibylen mellom gaten og oppholdsrommet, fordi det er fra det at det koselige territoriet til leiligheten begynner, og det er bra hvis utformingen av korridoren samsvarer med resten av rommene i når det gjelder skjønnheten i interiøret. Fotoeksempler samlet på denne siden hjelper deg med å velge et estetisk og stilig designalternativ for gangen..

Generelle regler for utforming av korridoren

Lite fotavtrykk og mangel på dagslys er hovedårsakene til at korridoren fortsatt er en av de mørkeste delene av leiligheten. For å unngå effekten av et trangt skap, bør følgende anbefalinger følges i utformingen av gangen.

Lyse fargetoner. De reflekterende egenskapene til farger spiller en viktig rolle i korridormøbler, inkludert vegger, tak, gulv, skap og til og med dører. Derfor er det bedre å foretrekke nyanser med en stor blanding av hvitt. Det ideelle valget er pastellfarger, så vel som vår-sommerfarger som lyser fra innsiden..

Speilflater – en universell måte å utdype rommet på, og i gangen er det også en uerstattelig detalj i interiøret. En god løsning ville være et speil i full lengde, som kan plasseres både på veggen og på fasaden til garderoben. Hvis stilen ikke lider, er det veldig passende å bruke et glanset strekkloft (inkludert et mørkt) i korridoren..

Fototapet med perspektiv kan skape en illusjon av ekstra volum eller markere korridoren og etterligne solstrålene som bryter gjennom tegningen. For dette formålet er realistiske bilder av landskap, bypanoramaer, dyrelivsobjekter egnet..

Geometrisk balanse det er ganske enkelt nødvendig i gangen, fordi mange store elementer ligger i et kompakt område. De horisontale linjene i en kommode, et lavt skostativ, en puff vil på en harmonisk måte utfylle den uttalte loddrette av dører, speil og en garderobe, hvis takhøyden tillater det – så er stripene på veggene parallelle med gulvet.

Korridordesign i leiligheten - Generelle regler for registrering Korridordesign i leiligheten - Generelle regler for registrering

Farger og teksturer

Som regel er paletten for dekorering av korridoren tilpasset stua, spesielt stuen. Denne teknikken gjør det mulig å kombinere lokalene, sette dem et lignende tema og retning. Likevel burde korridoren se mer behersket ut. I sin design er det tilrådelig å unngå skarpe kontraster, blanding av varierte farger, overdreven metning av farger. Det er best å kombinere nøytrale tilstøtende nyanser: brun og beige, sand og olivengrønn, lys grå og grafitt, krem ​​og gull.

Treprodukter er av stor betydning i gangmøblene. Ideelt sett bør alle dører være like, og de omkringliggende detaljene (gulvlister, baguetter, karmer, møbler) skal gjenta sine farger og mønstre. Dupliserte teksturer gir interiøret integritet, og får det til å se gjennomtenkt og moderne ut.

Korridordesign i en leilighet - farger og teksturer Korridordesign i en leilighet - farger og teksturer

Interiørstiler

Å velge en stil for et korridorrom forårsaker vanligvis ikke problemer når det generelle konseptet med leilighetsdesign er kjent. Som regel brukes de samme materialene som i stuen eller på kjøkkenet, med tanke på deres praktiske og estetiske..

Korridor i moderne stil

Den moderne stilen er preget av lakoniske former – ingen pretensiøsitet, et minimum av utstående detaljer. Det domineres av rette linjer og glatte monokromatiske teksturer, hvert element er på plass og brukes til det tiltenkte formålet..

Moderne korridor - interiørdesign Moderne korridor - interiørdesign

Korridor i klassisk stil

Dette er antikk symmetri, delikate toner av elfenben og edle metaller, eller alternativt mahogni og ibenholt polert til en glans. Veggene i korridoren i klassisk stil er ofte dekorert med praktfulle malerier, paneler, speil i luksuriøse rammer, og takene skinner med virkelig kongelige lysekroner omgitt av gipsstukk.

Klassisk korridor - interiørdesign Klassisk korridor - interiørdesign

Loft-stil korridor

Loftet er lett gjenkjennelig ved bevisst uaktsomhet i designet: bare murvegger og betongvegger, et metallstativ, skostativ, åpne lamper eller minispots i taket. Alt dette ligner den postindustrielle innstillingen til en forlatt fabrikk eller fabrikk, men gjør samtidig interiøret fasjonabelt og bohemsk..

Loft Style Corridor - Interiørdesign Loft Style Corridor - Interiørdesign

Korridor i Provence -stil

Provence gjenspeiler vårens ømhet på det franske landskapet. Pastellhalvtoner, små rustikke mønstre, smijernsfugler, blonderammer og vintagemøbler skaper en koselig atmosfære som er litt som et søtt landsted. Dette er et veldig lett og romantisk design, der gatelivet i en storby øyeblikkelig blir glemt..

Provence -korridoren - Interiørdesign Provence -korridoren - Interiørdesign

Skandinavisk stilkorridor

Skandinavisk stil kombinerer renheten til vinterfarger og varmen fra naturlige materialer. En slik korridor domineres av hvitt og lysegrått, men det er alltid en matt tekstur av lyst tre og flere etniske detaljer – for eksempel et vevd rødt og hvitt teppe med karakteristiske romber på gulvet og et lyst abstrakt maleri på veggen.

Skandinavisk stilkorridor - interiørdesign Skandinavisk stilkorridor - interiørdesign

Korridor etterbehandling

Siden korridoren i leiligheten er et transittrom, samler den ofte skitt og fuktighet fra gaten. Våt yttertøy, sko, paraplyer, kjæledyr etterlater ofte merker på de omkringliggende overflatene, så gangen må rengjøres oftere enn stuer med mer effektive vaskemidler. Dette må tas i betraktning når du velger etterbehandlingsmaterialer som må være fuktresistente og holdbare..

Gulv

Det ideelle dekket for korridoren er slitesterkt og vakkert porselen steintøy. Et bredt spekter av teksturer gjør det mulig å velge et alternativ for nesten ethvert interiør – fra uforanderlige klassikere til eksotiske stiler. Du bør også ta hensyn til vanlige fliser, selvnivellerende gulv, i ekstreme tilfeller – for å legge billig linoleum.

Korridordesign i leiligheten - Gulvbehandling Korridordesign i leiligheten - Gulvbehandling

Vegger

Det anbefales å bruke et fuktresistent materiale i umiddelbar nærhet av inngangen og hengeren. Vinyl tapet, kunststein, mursteinlignende fliser, plastpaneler er egnet. Nærmere rommene kan du bruke hvilken som helst finish, inkludert veggmalerier, dekorativt gips, vanlig maleri, etc. Hvis det er kjæledyr eller små barn i leiligheten, er det bedre å velge noe mer ripebestandig og tusjpenner.

Korridordesign i leiligheten - Veggdekorasjon Korridordesign i leiligheten - Veggdekorasjon

Tak

For etterbehandling av taket i korridoren er både vanlig gips og maling egnet, i tillegg til forskjellige typer tapeter, strekkfilm (i lave rom, helst speil), gips, plastpaneler. Det er verdt å organisere god belysning rundt omkretsen, og plassere flere lyse lamper i det sentrale området for å kompensere for fraværet av et vindu.

Korridordesign i leiligheten - Takdekorasjon Korridordesign i leiligheten - Takdekorasjon

Korridordesign i leiligheten – foto

I samlingen av bilder samlet på denne siden finner du enda flere interessante designalternativer for korridoren i leiligheten. De vil hjelpe deg å forstå prinsippene for stilig gangdesign, finne ut hvordan visse materialer og forskjellige kombinasjoner av nyanser ser ut i ekte interiør. De presenterte designmetodene vil være nyttige for alle som planlegger å gjøre gangen virkelig vakker og behagelig..

Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto Korridor i leiligheten - interiørdesignfoto

Previous Post
Κρεβάτι στο κρεβάτι (80 φωτογραφίες): τύποι, υλικά
Next Post
Barnedesign for barn av forskjellige kjønn (52 bilder)