15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Chubushnik (90 bilder): typer og omsorg

Chubushnik (90 bilder): typer og omsorg

Mange har sett en mock-oransje minst en gang i livet, men ikke alle vet at det var han. Duftende busker med hvite blomster finnes i parker og ligner jasmin. For dette fikk han tilnavnet garden jasmine. Det har fått navnet sitt fra de såkalte skaftene – røykepiper, som ble laget av grenene. En upretensiøs plante er elsket av gartnere og landskapsdesignere. Den er lett å vokse og lett å ta vare på, og utad ser den ut som en luksuriøs grønn fontene. Chubushnikens hjemland er Europa, Nord -Amerika og de østlige regionene i Asia.

generelle egenskaper

Chubushnik er en flerårig som tilhører Hortensiev -familien. De er små busker med små blader og tynne fleksible skudd. De blomstrer hele sommeren. Den brungrå barken er kjent for at den flasser litt av. Skudd når 3 m, men vokser ofte opp til en meter. De tykner og stivner bare til basen.

Bladene er ovale, langstrakte eller ovale, opptil 7 cm. De er glatte og mørkegrønne, med uttalt langsgående vener. Enkle eller doble blomster med spisse kronblad samles i klynger på opptil 9 knopper. Maksimal diameter er 6 cm. Frukt er snittkapsler på omtrent en centimeter, de inneholder små støvete frø.

Chubushnik trenger solen, men den tåler skygge godt. Det krever fuktighet og konstant fuktighet, men visner hvis vannet stagnerer. En kortsiktig tørke har nesten ingen effekt på blomstens tilstand. Duftende blomster tiltrekker seg mange insekter til hagen.

De tette krattene er ypperlige hekker. De brukes i utformingen av gjerder, fortauskanter, fasader og husholdningsanlegg. Når de blomstrer, blir buskene til duftende kaskader. Høye varianter er en ideell bakgrunn for blomsterbed og frøplanter, og lave og miniatyr varianter vil harmonisk passe inn i et alpint sklie eller stein.

Chubushnik - Generelle egenskaper Chubushnik - Generelle egenskaper

Typer av chubushnik

Det er omtrent 60 typer chubushnik. De er forskjellige i aroma og litt i utseende. Noen varianter lukter sitrus eller jordbær..

Vanlig chubushnik

En klassisk oppreist forgrenet chubushnik med yndefulle skudd på tre meter. Bladene er enkle, ovale, middels store. Løse børster med delikate kremblomster vises på skuddene. Som hele sorten er de små og elegante..

Vanlig chubushnik

Crown mock

Dette er en frosthard, tre meter lang busk. Hans hjemland er de sørlige regionene og Lilleasia. Skuddene er fleksible, lange og forgrenede. Barken har en uvanlig rødlig eller gulaktig fargetone. Ovale tette blader er motsatte. Utenfor er de glatte, og på baksiden er de litt pubescent. Blomster – ca 5 cm i diameter, delikat kremfarge, i store og løse klynger.

Blomstringsperioden begynner mot slutten av våren og varer opptil 3 uker. Kronen oransje tåler vintre ned til -25C. Interessante underarter er gylne Aureus, brede og mørke Variegata med kantede blader og spredende Innosens med sjeldne blomstrende og dekorative marmormønstre på bladplater. En slik chubushnik lever opptil 30 år.

Crown mock

Chubushnik hybrid

Den omfattende avlskategorien inkluderer dusinvis av dekorative varianter og deres interspesifikke kombinasjoner. For eksempel, kompakt fargerik Moonlight, viltvoksende Majori, grasiøs Elbrus, slank Snowflake, høy gråtende Shneesturm og andre.

Chubushnik hybrid

Småbladet chubushnik

Det er en dverg, undersized busk som ligner en miniatyr kirsebær når den blomstrer. I sesongen dekker duftende blomster med en jordbærduft hele busken..

Småbladet chubushnik

Fluffy chubushnik

Denne sorten får navnet sitt fra sine lyse, luftige bunnplater. Store og pene kelkblomster lukter nesten ikke. Men store blomsterstander på 5-10 knopper er veldig dekorative. En høy busk vokser opp til 3 m. Blomstringen begynner på sommerens høyde.

Fluffy chubushnik

Luktfri chubushnik

Busken med store grønne firemeterskudd og store blader er luktfri selv i blomstringstiden, som angitt av navnet på sorten. Men den er vakker og dekorativ, med store hvite blomster, 5 knopper per børste. Lengden på bladene på skuddene, som det ikke vokser knopper på, når noen ganger 12 cm. Denne sorten er bemerkelsesverdig for bredden. Blomstringsperioden begynner mot slutten av juni og varer nesten til august.

Luktfri chubushnik

Shrenks chubushnik

Hans hjemland er Fjernøsten, Kina og Korea. Hovedtrekk er tidlig blomstring. Det er en av de første som blomstret på midten av breddegrader. De ovale, koniske bladene ligner et egg. Delikate duftende blomster når 4 cm. Blomsterstanden har et gjennomsnitt på 9 knopper. Blomstringsperioden varer fra juni og varer i 3-4 uker.

Shrenks chubushnik

Chubushnik Lemoine

Dette er en hybrid som inkluderer flere titalls underarter. De forenes av en rik, søt lukt. Buskene vokser til tette kratt på tre meter. Små og lyse blader fortynnes med duftende blomster. Av de mest kjente artene-frostbestandig terry mock-oransje, tett og kompakt Mont Blanc, myk Snowbelle-klokke, fleksibel og spredt jomfru, fluffy dekorativ Bicolor og luksuriøs hermelinemantel.

Chubushnik Lemoine

Chubushnik Gordon

Det er en av de høyeste sortene, som vokser opp til 5-6 m under gunstige forhold. Den har store blanke blader og store snøhvite blomster, noe som gjør den til en av de mest dekorative variantene. Duften er nesten ikke til å skille mellom. Blomstringsperioden begynner mot slutten av juni.

Chubushnik Gordon

Avlssorter

Antallet kunstig avlet pryd-mock-sopp er nesten ubegrenset. Dette er høye luftbårne angrepskrefter, snøhvit Arktis, miniatyr Uvanlig, original Ballet av møll, grasiøse perler og andre..

Chubushnik -typer - Utvalgssorter Chubushnik -typer - Utvalgssorter

Chubushnik omsorg

Av sin natur er chubushnik en veldig upretensiøs prydbusk. Men det er viktig å velge riktig sted. For å gjøre det intenst grønt og blomstre, trenger du så mye sol som mulig, og for å vokse og strekke – en skygge.

Det ideelle landet er løvrike, blandet med humus og sand. Den må være løs, lett og næringsrik, alltid med et nøytralt surhetsnivå. Med jevne mellomrom må jorden løsnes og luke ugress. Gjødsel påføres systematisk. På våren – organisk og direkte til blomstring – mineralblandinger med kalium og fosfor.

For å unngå stillestående vann, er drenering nødvendig. Det enkleste alternativet er et femten centimeter småsteinlag. Dette er mer enn nok for et behagelig planteliv. Når det gjelder vanning, er naturlig nedbør nok for chubushnik. I tillegg må den vannes i den tørre sesongen..

Chubushnik er kuttet i flere pasninger. Om våren fjernes alle skadede, tørre og frosne skudd. Samtidig kan kronen formes. Gamle kratt må forynges ved å kutte stilkene helt for å stimulere til vekst. Dette vil øke antall knopper og forbedre kronens utseende betydelig. Om høsten utføres sanitær rengjøring, skudd som vokser innover og overflødig markvekst fjernes.

Chubushnik omsorg Chubushnik omsorg Chubushnik omsorg Chubushnik omsorg

Transplantasjon og reproduksjon

Chubushnik plantet om høsten slår roten best av alt. Om våren kan dette bare gjøres før bladene blomstrer. Ellers kan busken dø. Under plantingen, senk bare roten i bakken, men ikke stammen, slik at den ikke starter tråden. Den gjennomsnittlige plantedybden er ca 0,5 m. Intervallet mellom busker er opptil 1,5 m. Når du danner en busket hekk, kan den reduseres. En prydbuske formerer seg på hvilken som helst klassisk måte.

Reproduksjon av chubushnik med frø

For å vokse fra frø, ta bare ferskt materiale som ennå ikke er et år gammelt. Bland frøene med sand et par måneder før planting og la stå i kjøleskapet. Ved begynnelsen av våren kan de plantes i containere. De første skuddene vises innen 10 dager. Etter ytterligere 2 uker kan frøplantene dykkes, og i begynnelsen av sommeren kan de transplanteres i åpen mark. Men husk at en slik busk ikke vil blomstre snart. Noen ganger – bare etter 5-8 år.

Reproduksjon av chubushnik med frø

Reproduksjon av chubushnik ved lagdeling

En praktisk naturlig måte er rotvekst eller luftlag. Tidlig på våren graves store, modne og friske busker opp og skilles. Men denne metoden er ikke veldig egnet for miniatyrvarianter..

Reproduksjon av chubushnik ved lagdeling Reproduksjon av chubushnik ved lagdeling

Reproduksjon av en chubushnik ved stiklinger

Skjæring er et effektivt og nesten vinn-vinn-alternativ. Det trenger ikke engang spesiell erfaring og ferdigheter. I løpet av sommeren, kutt skuddene opp til 10 cm og behandle kuttet med kull eller en spesiell rotforbindelse. Etter det, plant stiklingene i en eske med hagemark og dekk med folie, spray systematisk. Røtter har dukket opp i løpet av to uker.

Reproduksjon av en chubushnik ved stiklinger Reproduksjon av en chubushnik ved stiklinger

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

De vanligste chubushnik -sykdommene er grå råte, septoria flekk og andre soppinfeksjoner. Kontrollmekanismen er standard: samle og ødelegge alle ødelagte blader og behandle buskene profylaktisk med Bordeaux -væske og dets analoger.

De viktigste skadedyrene og parasittene er belgfrukter bladlus, hagtorn og klikkebiller. For å unngå en invasjon må du fjerne ugress og skadede områder i tide, samt regelmessig behandle plantene med profilinsekticider..

Chubushnik - skadedyrsbekjempelse Chubushnik - skadedyrsbekjempelse

Chubushnik – bilde

Hvis du bare leter etter hvor du kan få inspirasjon og friske ideer for å dekorere frøplanter, tilbyr vi deg vårt utvalg av bilder! Vi har samlet lyse og originale bilder med en chubushnik, slik at du kan finne en løsning som passer deg.!

Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde Chubushnik - bilde

Previous Post
Κρεβάτι στο κρεβάτι (80 φωτογραφίες): τύποι, υλικά
Next Post
Barnedesign for barn av forskjellige kjønn (52 bilder)