15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøkkendesign 4 kvm. (90+ bilder)

Kjøkkendesign 4 kvm. (90+ bilder)

Små kjøkken er en hyppig forekomst som forfølger innbyggere i gamle bygninger. Det er ofte ganske vanskelig å finne den riktige løsningen som gjør at du kan gjøre en liten plass til et fullverdig funksjonelt rom, der det er praktisk å lage mat og spise. I vår artikkel vil vi vurdere ulike alternativer for utforming av et kjøkken på 4 kvadratmeter, vi vil gjøre leseren kjent med metodene for å visuelt utvide området og introdusere en bestemt stil i interiøret..

Hvor skal jeg begynne å pusse opp et kjøkken?

Stående på grensen til å renovere et lite kjøkken med et areal på 4 kvadratmeter, er det første du må tenke på om det er en mulighet til å omplanlegge plassen for å gjøre rommet mer romslig. Hvis antall rom tillater det, kan du vurdere å kombinere kjøkkenet med et tilstøtende rom ved å demontere veggen som skiller dem. Samtidig er demonteringen kanskje ikke fullstendig, men bare delvis, når bare det øvre fragmentet blir revet og passasjen er utstyrt, og den nedre delen av veggen er redesignet for et spisebord eller en bardisk. Siden kjøkkenet er 4 kvm. for det meste er arven etter Khrusjtsjovs bygninger, de innvendige veggene er ikke bærende og ombygging er ganske akseptabelt.

Hvis kjøkkenet har balkong eller loggia, kan du vurdere muligheten til å varme og koble dem – dette vil gjøre det mulig å utstyre et komfortabelt spisestue. Kjøkkenet kan også kombineres med gangen – fjern døren, ordne en buet åpning. En slik ombygging vil ikke legge til håndgripelige meter brukbart område, men det vil gjøre rommet visuelt mer åpent og romslig..

I den innledende fasen av kjøkkenrenoveringen er det nødvendig å kvitte seg med de gamle finishene, sette i stand eller bytte ut vannforsyningssystemet, dreneringssystemet, samt elektriske ledninger. Tegn en foreløpig skisse med presis merking av plasseringen av møbler og apparater. På dette stadiet må du nøye vurdere behovet for hver detalj i situasjonen og kaste alt unødvendig.

Kjøkkendesign 4 kvm. - Hvor skal reparasjoner startes? Kjøkkendesign 4 kvm. - Hvor skal reparasjoner startes Kjøkkendesign 4 kvm. - Hvor skal reparasjoner startes?

Fargeløsninger for kjøkkenet 4 kvm.

Lite kjøkken 4 kvm. vil se mye mer romslig ut hvis du dekorerer den i lyse beroligende farger. Det beste alternativet er en hvit palett som alltid ser frisk ut og understreker rensligheten og romsligheten i rommet. Videre kan det i hvit farge ikke bare være dekorasjon av vegger, tak, men også gulvet, samt møbelsett.

En slik fusjon vil slette grensene mellom overflater, og skrifttypen vil oppløses i verdensrommet. Hvis denne “steriliteten” forvirrer deg, kan du fortynne den med noen aksenter, for eksempel dekorere en av veggene med fototapet, introdusere lyse dekorative elementer.

En annen god farge er beige. Utvalget av nyanser kan danne et harmonisk design, hvor kryssende lyse og mørke toner utgjør en vellykket komposisjon..

Avhengig av personlige preferanser, samt etter den valgte stilen, er kjøkkenet 4 kvm. det er ganske realistisk å ordne i hvilken som helst fargepalett, der prioriteten vil være for lyse nyanser, og lysere vil tjene som aksenter. Hvis du er en tilhenger av lyse farger, kan du kombinere dem med hvite, kremtoner, blanke overflater og god belysning – dette vil gjøre det mulig å ikke gjøre et allerede lite kjøkken til et mørkt skap..

Kjøkkendesign 4 kvm. - Fargeløsninger Kjøkkendesign 4 kvm. - Fargeløsninger

Etterbehandlinger og materialer

Et viktig spørsmål om å arrangere et kjøkken på 4 kvm. er valg av materialer for kledning, fordi de spiller en stor rolle i designet og fungerer som et slags lerret som det fremtidige designet vil bli skissert på. Her bør spesiell oppmerksomhet rettes mot materialkvaliteten, deres evne til å tåle fuktighet, hyppig rengjøring og forhold ved høye temperaturer..

Gulv

Keramiske fliser forblir det ideelle alternativet for etterbehandling av kjøkkengulvet – de er pålitelige, ikke redde for fuktighet, tjener ganske lenge og har samtidig mange fargevalg, inkludert modeller som etterligner naturlige materialer.

Et annet moderne etterbehandlingsmateriale er et selvnivellerende gulv, som også har egenskaper av høy kvalitet, men prisen “biter” nok. Fuktresistent laminat eller linoleum vil bli mer økonomiske alternativer, men derfor er beleggets levetid dårligere enn de tidligere..

Kjøkkendesign 4 kvm. - Gulvbehandling Kjøkkendesign 4 kvm. - Gulvbehandling

Vegger

Ulike materialer brukes til veggdekorasjon, som enkelt kan kombineres og definerer et eller annet funksjonelt område. For eksempel kan veggen i nærheten av spisebordet dekoreres med vaskbart tapet, dekorativt gips, og for matlagingsområdet er det bedre å velge mer pålitelige materialer som fliser eller PVC -paneler. Designet på forkleet med mosaikk ser bra ut, hvis yndefulle mønstre vil skape en utmerket dekorasjon i interiøret på et kjøkken med et areal på 4 kvm. Maling av vegger med vedvarende vannbaserte komposisjoner mister ikke sin relevans.

Ved hjelp av etterbehandlingsmaterialer kan du justere plassen til et lite kjøkken. Så, vertikale striper og mønstre vil gi rommet en visuell høyde, og horisontale striper vil utvide rommet. Det er bedre å unngå store ornamenter og mønstre, noe som vil skape et håndfast trykk, og foretrekke små utskrifter hvis du ikke liker monokromatisk design..

Kjøkkendesign 4 kvm. - Veggdekorasjon Kjøkkendesign 4 kvm. - Veggdekorasjon

Tak

Takflaten er malt, hvitkalket, dekorert med gipsplater og strekkduker. I et lite kjøkken på 4 kvm er det verdt å foretrekke lys designalternativer – hvis gipsplater, da ikke mer enn to nivåer, er det bedre å installere spenningsduker glanset, som har en reflekterende evne, på grunn av hvilken de gir en slags romslighet.

Kjøkkendesign 4 kvm. - Takdekorasjon Kjøkkendesign 4 kvm. - Takdekorasjon

Kjøkkenmøbler 4 kvm.

Hovedproblemet for eierne av små kjøkken er valg av møbler. Kjøkken med et areal på 4 kvm. har følgelig en firkantet form, så her kan du installere enten et lite lineært eller hjørnesett – valget vil avhenge av familiens behov på visse nattbord. For å få kjøkkenrommet til å virke mer romslig, må du sørge for at headsettet har blanke fasader, og apparatene er innebygd. Åpne hyller og glassdører er fortsatt et godt alternativ..

For spisestuen er det verdt å velge et kompakt bord eller et transformerende bord, som kan brettes som unødvendig. Vinduskarmen kan også enkelt gjøres om til en bardisk eller et fullverdig bord ved å øke plattformen. Hvis kjøkkensettet er laget på bestilling, er det verdt å vurdere alternativet med en uttrekkbar benkeplate for å spise, takket være at det frigjøres mye plass på kjøkkenet..

Kjøkkendesign 4 kvm. - Møbler Kjøkkendesign 4 kvm. - Møbler Kjøkkendesign 4 kvm. - Møbler

Belysning og innredning

Kjøkken med et areal på 4 kvm. en kraftig taklampe og spotbelysning av arbeidsområdet vil være ganske nok. Noen ganger er det installert flere lysarmaturer i nærheten av spisebordet. Moderne lamper kan bli en fullverdig dekor på et lite kjøkken, hvis du velger et lyst design eller modeller laget for en bestemt interiørstil.

Dekorasjonsfunksjonene bidrar til å dekorere og diversifisere situasjonen – tapet, fresker, dekorasjon av områder med dekorative stein- eller PVC -paneler. Lyse aksenter vil bli skapt av tekstiler, grønne blomsterpotter, vakre retter.

Kjøkkendesign 4 kvm. - Belysning og innredning Kjøkkendesign 4 kvm. - Belysning og innredning Kjøkkendesign 4 kvm. - Belysning og innredning

Interiørstiler

Kjøkkenplass dekorasjon 4 kvm. i samsvar med en bestemt stil, vil det bidra til å effektivisere miljøet, gjøre det estetisk attraktivt og funksjonelt. Det er alltid hyggelig å tilbringe tid på et slikt kjøkken, uansett om du driver med matlaging eller drikker en kopp te etter en hard dag..

Kjøkken 4 kvm. i stil med minimalisme

Et godt alternativ for et lite kjøkken er en minimalistisk tilnærming til interiør. Det innebærer lyse farger på overflater (hovedsakelig hvit, lys beige), klare møbler med blanke fasader og innebygde moderne apparater, maksimal funksjonalitet og belysning. På samme tid er innredningen tilstede i en minimumsmengde i form av grønne vaser, lyse retter, originale lysarmaturer.

Kjøkken 4 kvm. i stil med minimalisme - Interiørdesign Kjøkken 4 kvm. i stil med minimalisme - Interiørdesign

Kjøkken 4 kvm. i skandinavisk stil

Det nordiske interiøret støtter også ideen om minimalisme, men innredningen ser ikke lenger så lakonisk ut. På bakgrunn av hvit og grå monokromatisk veggdekorasjon skaper tilstedeværelsen av tre en spesiell komfort. Tregulv eller imitasjon av dem ser bra ut her, solide møbler, ofte med massive benkeplater i tre. Keramiske fliser med lappeteppe eller etniske mønstre, samt tekstiler gir kjøkkenet en spesiell smak..

Kjøkken 4 kvm. i skandinavisk stil - interiør Kjøkken 4 kvm. i skandinavisk stil - interiør

Kjøkken 4 kvm. i japansk stil

I dag vinner japansk stil stor popularitet innen interiørdesign. Det er en av minimalismens sanne manifestasjoner, men med tilstedeværelsen av de eldgamle tradisjonene i Landet for den stigende solen. I designet er preferanse gitt til naturlige farger, naturlige materialer, riktige, men litt hukede, møbler.

En viktig rolle spilles av om enn beskjeden, men ganske uttrykksfull innredning – her kan du finne malerier om japanske temaer, kloke ordtak representert av hieroglyfer, “lanterner” lamper, etterligning av shoji -skillevegger i fasadene. Selv et lite bonsai -tre vil helt understreke designens asketisme, kombinert med japanernes konstante beundring for naturen..

Kjøkken 4 kvm. Japansk stil - interiørdesign Kjøkken 4 kvm. Japansk stil - interiørdesign

Kjøkken 4 kvm. i øko-stil

For en byboer kan valg av miljøstil være den beste løsningen som lar deg skape et gunstig miljø i ditt lille hjem. Sammenvevingen av beige, melkeaktige, grønne toner som er behagelige for øyet, har en positiv effekt på den mentale tilstanden, beroliger, gir en følelse av å være i naturens favn.

Bakgrunnsbilder med bilder av flora og fauna, landskapspanoramaer, tilbehør laget av naturlige materialer, levende grønne fytveger vil bidra til å understreke stilretningen.

Kjøkken 4 kvm. øko -stil - Interiørdesign Kjøkken 4 kvm. øko -stil - Interiørdesign

Kjøkken 4 kvm. landlig stil

Interiøret på kjøkkenet med et snev av en provinsiell amerikansk landsby ser ganske varmt og koselig ut i en bråkete by. Massive tremøbler, delvis etterligning av murverk eller avskallende gips på veggene, takbjelker, mønstrede tekstiler – alle disse detaljene overføres ufrivillig til det gamle livet i et enkelt ranchhus.

For best å formidle originaliteten til stil, kjøkkenet på 4 kvm. det er verdt å utvide så mye som mulig ved å kombinere det med stua, hvor det er plass til massive lysekroner, varme gulvtepper, forskjellige dekorative figurer og vaser.

Kjøkken 4 kvm. landlig stil - Interiørdesign Kjøkken 4 kvm. landlig stil - Interiørdesign

Kjøkkeninnredning 4 kvm. – Foto

For å få en bedre ide om hva designet på et 4 kvm kjøkken kan være, foreslår vi at du besøker galleriet vårt. Her har vi prøvd å samle de beste fotoeksemplene som får deg til å tro at selv en liten plass kan være stilig og funksjonell. Gledelig visning!

Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto Kjøkkeninnredning 4 kvm. - Foto

Video: Kjøkkendesign 4 kvm. med kjøleskap

Previous Post
Παιδικό σχέδιο για παιδιά διαφορετικών φύλων (52 φωτογραφίες)
Next Post
Støping av polyuretan: 80 bilder og ideer