Hvordan velge persienner for vinduer: typer og funksjoner
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan velge persienner for vinduer: typer og funksjoner

Hvordan velge persienner for vinduer: typer og funksjoner

Moderne persienner har lenge vunnet hjertet til designere og leilighetseiere, og slutter å være en utelukkende egenskap for grå kontorlokaler. I dag tilbyr produsentene produkter av nye modifikasjoner, laget av forskjellige materialer, i et bredt stilistisk og fargespekter. Det er ikke vanskelig å velge noe spesielt for nesten ethvert interiør, det gjenstår bare å finne ut hvilke typer strukturer som eksisterer og hva de har..

Typer persienner etter konstruksjonstype

Hver type persienner har sin egen funksjonelle belastning, spesifisitet og personlighet. Derfor, for å forstå hvilken struktur som er best egnet for vindusdekorasjon og solbeskyttelse, er det nødvendig å bestemme i hvilken del av huset de skal ligge, samt hvilke hovedoppgaver som skal utføres..

Vertikale persienner

Vertikale design ligner standard gardiner. De er laget av stoff og plast, og har derfor et bredt spekter av forskjellige farger og teksturer. Bevegelsen av komponentene bidrar til en endring i lys og skygge i rommet, noe som igjen påvirker helhetsinntrykket av interiøret..

Stripene som utgjør de vertikale persiennene – lameller, kan ha forskjellige lengder og bredder, avhengig av behovet. Hvis du har store vindusåpninger, velger du varianter med brede striper, og hvis vinduene er små, velger du smale lameller. Denne typen gardiner er å foretrekke for små rom med lav takhøyde, fordi vertikale linjer strekker rommet visuelt og gjør det mer romslig..

Blant fordelene med vertikale persienner kan også følgende posisjoner skilles:

– Streng geometrisk design passer perfekt inn i moderne interiør og kan enkelt kombineres med lys tyll og blendingsgardiner;

– Den vertikale mekanismen kan settes sammen fra forskjellige sider, deles eller monteres i midten;

– Plasseringen av lamellene fra topp til bunn lar deg minimere støvakkumulering på dem.

Men det er noen nyanser – med store luftstrømmer begynner lamellene å svinge og skape en ubehagelig støy. Derfor er det bedre å ikke bruke vertikale persienner på balkongen. Dessuten kompliserer ikke-standard vindusformer installasjonsprosessen, og plastvariasjoner er ikke egnet for å dekorere store fly..

Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner Vertikale persienner

Horisontale persienner

Horisontal utførelse regnes som klassisk. I utgangspunktet ble de mye brukt i utformingen av kontorlokaler. I dag kjennetegnes de av materialets rikdom, farger, så vel som en rekke andre praktiske og estetiske fordeler, og brukes derfor overalt:

– Universelle gardiner er egnet for både generelle og små åpninger, inkludert loft;

– Horisontale persienner er veldig kompakte og tar utelukkende plass på selve åpningen;

– Lagt støv er lett nok til å fjerne fra overflaten;

– Den utvilsomme fordelen er enkel installasjon og en rekke typer festemidler;

– Belysningsgraden er justerbar så bred som mulig – lamellene kan dreies i alle vinkler, og dessuten frigjøre vinduet helt for full lysstrøm.

Alle disse fordelene tillot horisontale persienner å spre seg raskt nok i leiligheter og hus. For mange interiører har komfortable og praktiske inventar av minimalistiske former blitt uunnværlige attributter. Produsenter tilbyr modifikasjoner med automatisk kontroll, muligheten til å lukke samtidig med inkludering av kunstig lys og arbeide i henhold til programmet spesifisert av eieren.

Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner Horisontale persienner

Rullegardiner og romgardiner

Hvis standard horisontale og vertikale persienner kan lages av forskjellige materialer, er disse analogene bare bambus eller tekstil. Det kontinuerlige gardinet er bare justerbart i lengde, men det brettes samtidig enkelt og raskt til en liten rulle på toppen.

Dette alternativet er veldig praktisk hvis du trenger en gratis vinduskarme for å huse dekorative elementer. Persienner kan ha en original tekstur og utskrift, derfor er de ganske i stand til å bli et uavhengig element i innredning..

Utvendig ligner romerske persienner rullegardiner, og er også laget av stoff. Den eneste forskjellen er at de ikke rulles sammen til en rulle ovenfra, men er draperet med vakre folder.

Det eneste som er verdt å være spesielt oppmerksom på er at slike paneler krever en ren holdning, siden fete flekker kan ødelegge dem for alltid..

Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner Rullegardiner og romgardiner

Kassettgardiner

Kassettmekanismen er en spesiell variant av horisontale strukturer som er festet til glassperlen. Ofte brukes de til å dekke vinduer av metallplast, sjeldnere for tre. Kassettmekanismene er utstyrt med fiksering på siden, tynn og pen slik at persiennene ikke beveger seg fra side til side fra vinden eller fra vinduets lukkede åpning.

Kassettgardiner er installert nær glasset, slik at de effektivt beskytter mot lys, og er også veldig kompakte. Siden installasjonen utføres separat for hver sash, er det praktisk å åpne en av dem, mens den andre blir stengt.

Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner Kassettgardiner

Persienner

På avstand ligner slike gardiner konvensjonelle horisontale modeller, men når du kommer nærmere, kan du se at de strukturelt er et enkelt plissert stoff..

De viktigste fordelene med denne typen persienner inkluderer følgende funksjoner:

– Mulighet for vask

– Vakkert utseende av utfoldede persienner med et nesten umerkelig arrangement når det brettes;

– De takler perfekt funksjonene til standard gardiner, selv i de mest uvanlige vindusformene: trapesformet, trekantet, avrundet;

– Praktisk for sikker fiksering på sovesaler og takvinduer;

– Noen alternativer består av en kombinasjon av materialer i forskjellige farger og tetthet, slik at du kan justere graden av eksponering for sollys;

– Stort utvalg av varianter av fester og justerere;

– Den enkle installasjonen av persienner lar deg fikse dem selv og bytte dem ved oppdateringer i utformingen av rommet.

Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner Persienner

Varianter av persienner basert på produksjonsmaterialer

Kvalitets, praktiske og estetiske indikatorer på persienner er direkte avhengig av råvarene de er laget av. Derfor, før du kjøper et produkt du liker, er det fornuftig å studere deres hovedegenskaper, fordeler og ulemper mer detaljert..

Plastgardiner

Plastlameller er ganske tøffe og tåler lett enhver temperatur. Denne gardinen er godt egnet for rom med høy luftfuktighet, for eksempel et bad eller kjøkken. Overflater i det siste rommet er ofte utsatt for smuss og fett, så plast som er lett å rengjøre vil bli en uunnværlig egenskap for kjøkkenvinduer. I tillegg blekner ikke plast av høy kvalitet i solen og endrer ikke fargeegenskapene, men de kan deformeres når de kommer i kontakt med et batteri..

Polymerråvarer brukes til å lage vertikale og horisontale persienner. På samme tid vil det være nødvendig med en forsterket karmbase for design av store vinduer. Materialet er i stand til å overlappe med mange teksturer og interiørdetaljer, og vil derfor organisk passe inn i de fleste stilistiske beslutninger. Den tette, ugjennomsiktige versjonen lar deg mørkere rommet så mye som mulig, mens de gjennomsiktige sidene vil bidra til å skape en original atmosfære..

Generelt er dette et veldig vellykket og praktisk alternativ: det er billig, lett å vedlikeholde, holdbart og også mindre, for eksempel aluminium, kan bli endret i sin egen form..

Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner Plastgardiner

Aluminium persienner

En av de rimeligste og enkleste måtene å lukke et rom for sollys og nysgjerrige øyne. Det moderne byggemarkedet tilbyr et bredt spekter av produkter: matt, blank med sprøyting av plast, perforert, original struktur. Aluminium persienner hjelper deg med å lage et stilig interiør uten ekstra kostnad.

Som med plast er slike lameller lette å tørke og vaske, de beskytter godt mot solen og overopphetes ikke hvis de er dekket med spesiell emalje..

På den annen side vil ikke mykt metall tåle konstant trykk og berøring. Det deformeres lett, derfor anbefales det ofte ikke å åpne vinduer med aluminiumsgardiner plassert på dem. I tillegg kan det lage støy fra sterke vindkast..

Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner Aluminium persienner

Stoffgardiner

Tekstilgardiner kan ha nesten alle design: horisontale, vertikale, rullegardiner, romerske persienner. Når du velger stoffprodukter, vær oppmerksom på materialets kvalitetskarakteristika – jo tettere det er, jo lengre vil det være i stand til å opprettholde sitt vakre utseende og ikke falle. Det er også viktig å spørre om evnen til å slippe inn dagslys, siden noen variasjoner ikke lar mye lys passere gjennom takket være et spesielt belegg på innsiden. Dette er spesielt viktig for soverommet og stua..

Vanligvis er stoffgardiner laget av syntetiske råvarer, inkludert polyester, et slitesterkt materiale som ikke falmer i solen..

Disse persiennene rengjøres med støvsuger, børste, fuktig svamp eller vaskes for hånd med et forsiktig pulver. Imidlertid kan tekstiler av lav kvalitet endre form og farge over tid, så velg dem spesielt nøye..

Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner Stoffgardiner

Persienner av tre

Tremodeller er et dyrt, men samtidig veldig estetisk og naturlig utseende av persienner. Ved fremstillingen brukes sedertre, bøk, kork, lind, furu. Bambusprodukter ser interessante ut. Naturfarging smelter harmonisk inn i nesten ethvert interiør.

Foruten attraktive visuelle trekk, er tre et kvalitetsmessig og praktisk materiale. Disse persiennene takler ikke hovedoppgaven verre enn deres syntetiske kolleger, og forhindrer perfekt passasje av sollys og påvirkning av temperaturer. Spesielle midler hjelper deg med å beskytte treet mot et fuktig miljø, utbrenthet i solen og forlenge driftstiden i mange år.

Den eneste advarselen er at persienner ikke alltid er egnet for store vinduer, fordi de er ganske tunge og krever en sterk ramme. Det er nødvendig å rengjøre dem bare tørre..

Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre Persienner av tre

Previous Post
Ορτανσία (70 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Projeto do banheiro 6 m². (85 imagens)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector