Dieffenbachia (70 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dieffenbachia (70 bilder): typer og omsorg

Dieffenbachia (70 bilder): typer og omsorg

Dieffenbachia er en uvanlig og ganske krevende plante, men veldig populær i blomsterblomstring hjemme. Det er flere årsaker til dette. Dette er både et vakkert utseende og de unike egenskapene til en blomst for å rense inneluften. For at et så uvanlig kjæledyr skal glede seg så lenge som mulig, må du gi ham riktig omsorg. Ellers kan en lunefull plante ganske enkelt ikke vise seg i all sin prakt..

generelle egenskaper

Dieffenbachia er en eviggrønn flerårig plante kjent for sine store spraglede blader. Hans hjemland er de tropiske områdene i Sør -Amerika. Ifølge forskjellige kilder er det mellom 30 og 50 varianter. Noen av dem er i stand til å buske. Slekten er navngitt til ære for botanikeren J.F. Dieffenbach.

Et av de definerende tegnene på dieffenbachia er tykke, saftige stilker med store blader. Avhengig av sorten kan de ha nesten ensartet farge, med flekker, striper eller vener. Form – fra oval til spyd.

Dieffenbachia vokser raskt og vokser opp til 2 m i høyde under gunstige forhold. Ideelt sett dukker det opp nye blader hver uke. Så snart rudimentet endelig utspiller seg, er toppen av det neste inne..

En tropisk plante blomstrer veldig sjelden. Blomsterstanden er klassisk for denne slekten – kolben i bladet sinus. Dieffenbachia -frukten er en lys oransje eller rød bær. Blomstring begynner på midten av våren. Blomsten lever bare et par dager, hvoretter den blekner. Umiddelbart etter det må det fjernes slik at det ikke overmanner de fleste av de interne ressursene på anlegget..

Dieffenbachia - Generelle egenskaper Dieffenbachia - Generelle egenskaper Dieffenbachia - Generelle egenskaper

Typer dieffenbachia

Det er mange typer dieffenbachia, men flere av dem finnes oftest i hus og leiligheter..

Dieffenbachia oppdaget. Den har store, mørkegrønne blader med en hvit vene og lyse kremete flekker. På grunnlag av denne sorten har en rekke dekorative former blitt kunstig avlet.

Dieffenbachia yndig. Ideell for leiligheter på våre breddegrader. Det tolererer nabolaget med sentralvarme godt, er ikke redd for skyggen, og bladene vokser opp til 50 cm i lengde.

Dieffenbachia Seguin. Nesten ikke skiller seg fra den flekkete, bortsett fra en bredere og ensfarget bladplate. I tillegg har slike dieffenbachia merkbart færre laterale vener, omtrent 10.

Dieffenbachia Oersted. Den eneste arten med helt grønne spisse eller langstrakte blader. Enkelte lyspunkter er sjeldne. Middels vene – hvitaktig.

Dieffenbachia Camilla. En rekke flekkede dieffenbachia av en annen farge. Nesten hele hoveddelen av bladet er hvit, men over tid blir det litt grønt.

Dieffenbachia lineær. Skiller seg ut i en avrundet bunn av arkplaten. Hun har en stripet petiole og mørk bladfarge med uregelmessige lysegrønne flekker..

Dieffenbachia Bause. Hun har relativt små gulgrønne blader med mørke flekker og enkle hvite flekker.

Dieffenbachia - Arter Dieffenbachia - Arter Dieffenbachia - Arter

Dieffenbachia omsorg

Dieffenbachia er en plante fra de fuktige tropene, så den krever passende forhold: temperatur og fuktighet. Hvis det mangler lys eller varme, blir bladene gule. Hvis det ikke er nok fuktighet, tørker de opp nesten umiddelbart. Men samtidig er temperatur- og fuktighetsregimet det viktigste behovet for dieffenbachia. Hun gir ikke mer trøbbel.

Setevalg

Denne spraglede og lyse planten er veldig lyskrevende. Jo mer intens fargen er, desto mer lys trenger blomsten. Men direkte sollys er farlig for ham. Den optimale løsningen: en vinduskarme ved sørvinduet med en spesiell skillevegg eller tyll for å spre lys. Sørg for å unngå trekk, fordi kalde luftstrømmer er skadelige for blomsten. Under lufting er dieffenbachia bedre å omorganisere til et annet sted..

Dieffenbachia - Valg av område Dieffenbachia - Valg av område

Sikkerhet

Når du velger dieffenbachia for hjemmet, må du ta hensyn til en viktig nyanse: plantesaften er ganske giftig. Det forårsaker irritasjon eller allergi hvis det kommer i kontakt med huden eller slimhinnene. Du må ikke ta det i munnen under noen omstendigheter. I noen regioner brukes dieffenbachia til og med som erstatning for gnagergift. Plasser anlegget utilgjengelig for barn eller dyr. Det er bedre å jobbe med hansker med hansker, og deretter vaske hendene grundig med såpe og vann..

Dieffenbachia - Sikkerhet

Temperatur

Dieffenbachia overlever ikke ved temperaturer under + 10C. Den forsvinner nesten umiddelbart og flyr rundt. Den ideelle temperaturen er ca + 20C. Planten tåler varme mye bedre enn kulde. Med tilstrekkelig fuktighet er til og med + 30 ° … + 35C ikke et problem.

Dieffenbachia - Temperatur

Vanning

En tropisk blomst elsker fuktighet, men ekstremer er ødeleggende for den. I løpet av året er det nok å holde jorda i blomsterpotten litt fuktig, men om vinteren reduseres vanningen med 2-3 ganger. På denne tiden vokser eller utvikler blomsten seg knapt, derfor krever den ikke så mange ressurser. Det anbefales ikke å bruke vann fra springen til vanning. Det er mye kalk i den, som dieffenbachia ikke tåler. Derfor må vannet først sette seg ned, og før bruk, la det stå på et varmt sted slik at det varmes opp til romtemperatur. Ikke vanne blomsterpotten med kaldt vann – dette gir fortsatt den samme ødeleggende dråpen..

Dieffenbachia - Vanning

Irrigasjon

I tillegg til vanning, elsker Dieffenbachia vanning og bading. En gang i uken kan du trygt ordne en dusj for en blomst, etter å ha dekket jorda med en film. Tørk av bladene med jevne mellomrom med en fuktig klut eller spray med en sprayflaske. Om vinteren, når problemet med fuktighet er spesielt akutt, kan du la blomsterpotten ligge i et brett med vann og mose eller spesielle fyllstoffer for å beholde fuktigheten..

Dieffenbachia - vanning Dieffenbachia - vanning

Topp dressing

Stadiet av aktiv vekst varer fra vår til høst. På dette tidspunktet er det nyttig å mate planten med spesiell mineralgjødsel. Det bør ta en pause fra tilsetningsstoffer om vinteren..

Dieffenbachia - Topp dressing Dieffenbachia - Topp dressing

Transplantasjon og reproduksjon

En transplantasjon er et stort stress for dieffenbachia, så alt arbeid må gjøres så nøye som mulig. For unge planter er det ideelle alternativet i midten av april, en gang i året, ved omlastning. Ta en ny større gryte, dekk bunnen med et dreneringslag og legg roten til blomsten i den. Vann anlegget og tapp overflødig vann fra pannen etter noen minutter. Over tid vil rotsystemet vokse og styrke seg.

Det er flere måter å avle dieffenbachia på:

Frø. Brukes bare av fagfolk for nye varianter eller forskning. For hjemmet er dette en for komplisert og meningsløs prosess..

Stammekaks. Skjær den blanke stammen i biter med en knute i midten og la en stubbe på opptil 10 cm være i gryten. Tørk av stiklingene i flere dager. Legg dem horisontalt, knopper opp, på fuktet torv med sand, dekk med folie og la stå ved en temperatur på ca + 25C. I et slikt drivhus vil de gradvis slå rot. Transplanter dem deretter i vanlige potter og underlag. Hvis du vanner den gjenværende stubben moderat, vil den snart gi et nytt skudd og de første bladene. Klipp dem av og plant dem i jord for roting..

Apikale stiklinger. Den enkleste måten å “fornye” en gammel plante med bar stamme. Klipp av toppen, tørk av kuttet, legg det i vann, mose eller en fuktet torv-sandblanding til røttene dukker opp. Egnet temperatur – + 20 … + 25C. Spray skjæret med vann og beskytt mot direkte sollys. Hvis spissen er i vann, vent til roten vokser 2-3 cm, og transplanter deretter skjæringen i underlaget.

Luftlag. Dieffenbachia kan formeres etter samme prinsipp som ficus. Lag et snitt i stilken, kled den med fuktig mose, pakk den inn i mørk plast og fest den. Etter en stund vil røtter vokse under den. Skjær deretter av en del av stammen med røtter, fjern filmen forsiktig og transplanter lagene til et underlag med mose..

Dieffenbachia - Transplantasjon og reproduksjon Dieffenbachia - Transplantasjon og reproduksjon Dieffenbachia - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Blant insekter infiserer en tropisk plante oftest bladlus, skalainsekter, edderkoppmidd, ormer og thrips. De må fjernes med en svamp, og bladene må vaskes grundig med såpe. Acteplik -løsning brukes til behandling.

Mindre vanlig er dieffenbachia utsatt for bakteriose. Symptomene er utseendet på veldefinerte vannaktig flekker på bladene..

Med et overskudd av fuktighet begynner rotsystemet å råtne. Dette kan sees av det lysegrå belegget. Bytt underlag så snart som mulig, behandle alt med et soppdrepende middel og reduser vanning.

Hvis de nedre bladene blir gule og faller av til tross for de rette forholdene, er dette en naturlig prosess. Når stammen blir for bar, er det på tide å forynge dieffenbachia ved stiklinger.

Dieffenbachia - skadedyrsbekjempelse Dieffenbachia - skadedyrsbekjempelse Dieffenbachia - skadedyrsbekjempelse

Dieffenbachia – bilde

Og for en enda bedre ide om hvordan dieffenbachia ser ut, sjekk ut vårt fotoutvalg. Vi har valgt de beste bildene slik at du kan navigere i valget og forstå hva du virkelig trenger. Gledelig visning!

Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde Dieffenbachia - bilde

Previous Post
Μοντέρνος σχεδιασμός υπνοδωματίου – 80 καλύτερες ιδέες
Next Post
DIY papirblomster: 80 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector