Rund seng på soverommet: 80 bilder og ideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rund seng på soverommet: 80 bilder og ideer

Rund seng på soverommet: 80 bilder og ideer

En rund seng er en verdig designer soveromsdekorasjon som ser ganske uvanlig og original ut. I motsetning til de vanlige rektangulære strukturene fungerer det som et vågalt, iøynefallende møbel. Strukturelt kan en slik seng presenteres i forskjellige tolkninger, størrelser og stiler, noe som gir mulighet for en rekke designideer. For å forstå fordelene og ulempene med en rund seng, foreslår vi at du gjør deg kjent med hovedtypene og interessante ideer for plassering i stilige soverom..

Funksjoner av en rund seng

Når du kjøper en rund seng på et soverom, er det viktig å ta hensyn til dens ganske overordnede dimensjoner, egnet for romslige rom. Til tross for dette er ikke stedet å sove spesielt bra, spesielt for et ektepar, så første gang må du venne deg til den nye formen. Vær oppmerksom på at en seng med en diameter på mindre enn 2 m er egnet for et barnerom, en to-meters seng er for en person, og hvis sengen er kjøpt for et ektepar, er det nødvendig å velge en modell hvis diameter vil være omtrent 2,8 m (tilsvarer en vanlig to meter bred seng).

Det er viktig å velge og plassere en rund seng i interiøret slik at det “smelter” inn i interiøret. Rommet skal ha lignende elementer i form – små møbler (runde lenestoler, puffer, salongbord), en lignende utforming av et tak i flere plan, et rundt teppe, lamper og dekor.

Rund seng på soverommet - Funksjoner

Typer runde senger på soverommet

Selv om en rund seng regnes som en innovasjon i interiøret vårt, er det allerede mange tolkninger av det i dag – det kan bli en stilig dekorasjon og bære en rekke nyttige funksjoner, være hovedelementet i en barnehage eller et soverom for voksne.

Sofa seng

En veldig praktisk modell som perfekt kan dekorere interiøret i ikke bare et soverom, men også en stue, og for en studioleilighet vil bli et uunnværlig alternativ. Fordelen med sengen er at den består av separate seksjoner, som, når de er brettet, vil gi eierne en romslig rund seng. Den kan også enkelt demonteres – ved å fjerne et par segmenter får du en halvcirkelformet sofa, seter og en myk puff eller et rundt salongbord (avhengig av modell). Transformerende senger har også andre mekanismer som enkelt gjør dem til brettede sofaer – uttrekkbare, sammenleggbare osv..

Typer runde senger på soverommet - Sovesofa Typer runde senger på soverommet - Sovesofa

Rund seng “minimalisme”

En minimalistisk seng, som andre interiørartikler, bør ha klare, diskrete konturer. Denne designen innebærer ikke en praktfull design og innredning. Faktisk er dette en podiumbase med nesten fullstendig fravær av et hodegjerde, fotbrett. Sidene kan være ganske små, men skuffer vil være veldig passende i en minimalistisk romslig seng. Den ultimate konsistensen gjelder også sengetøy, som vil være monokromatisk i fargen på omgivelsene..

Typer runde senger på soverommet - Rund seng Typer runde senger på soverommet - Rund seng

Rektangulær seng på en rund pallplass

I romslige interiører kan du oftest finne en seng på en pallplass, som kan være et par titalls centimeter høy eller være mye større. Det fungerer som et betydelig dekorativt element som gir interiøret en spesiell moderne atmosfære. Noen ganger kan slike design inkludere nisjer og skuffer. En rektangulær seng på et rundt podium er et praktisk alternativ for de som ønsker å ha en spesiell seng på soverommet, men er vant til å sove på en standard seng. Hvis du kjøper en overmadrass som matcher pallets farge, kan det hende at en slik designfunksjon ikke blir oppdaget eller bevisst understreket med en kontrastfarge på sengeteppet.

Typer runde senger på soverommet - Rektangulær seng på et rundt podium Typer runde senger på soverommet - Rektangulær seng på et rundt podium

Flytende seng

Den uvanlige moderne designen av den “flygende” sengen vil øyeblikkelig gjøre interiøret i soverommet originalt og uvanlig. Slike former med et forkledd festesystem dukket opp for ikke så lenge siden, men de rettferdiggjorde seg med sin pålitelighet og skjønnhet. Rammen til et slikt produkt er tett festet til veggen, og den nedre delen er ofte utstyrt med skjult belysning, som i mørket skaper følelsen av at sengen flyter på en sky. Sengen ser moderne, allsidig ut. En ulempe er at plassen under den er godt synlig, så du vil ikke kunne bruke den til å lagre noen dukker. Selv om dette kan kalles et pluss, siden soverommet ikke blir rotete.

Typer av runde senger på soverommet - flytende seng Typer av runde senger på soverommet - flytende seng

Seng med sengegavl og støtfangere

Muligheten for en seng med alle slags støtfangere finnes ganske ofte i interiøret. Sidene har forskjellige former, avhengig av formålet, de kan bære en stilistisk belastning, skape et originalt bilde. Sengegavlen er et dekorativt element som ikke bare kan ha de mest uventede former eller perfekt understreke stilen, men også bli en voluminøs beholder med hyller for sengetøy. Dessuten blir senger ofte supplert med komfortable saks og banketter..

Typer av runde senger på soverommet - Seng med hodegjerde og sider Typer runde senger på soverommet - Seng med hodegjerde og sider

Hengende seng

Et interessant alternativ som kom til oss fra asiatiske land. Den lette konstruksjonen av sengen er utstyrt med kraftige kabler som tåler opptil flere hundre kilo. Ved hjelp av dem er sengen montert på takflaten, mens den har ett festepunkt. Her er det nødvendig å ta hensyn til at taket må være høyt i leiligheten; en slik modell vil ikke fungere for små rom. Basen består av en rund ramme, dekket med slitesterkt stoff, som en lett madrass ligger på. En hengende seng brukes oftest til kveldsavslapping og mye sjeldnere som en seng for å sove. Den kan plasseres på terrassen, dekket med en baldakin, og gjøre den til et koselig hus.

Typer runde senger på soverommet - Hengende seng Typer runde senger på soverommet - Hengende seng

Rund vaskeseng

Designer uvanlige modeller liker ofte moderne ungdom, fordi slike design gjør sengen til et ekte reir. Skallformer kan være både tradisjonelle og avantgarde. Interessante modeller utvikles med innebygd synlighet av stjernehimmelen, akustisk system, belysning. Vasken vil bli en ekte dekorasjon av soveromsinteriøret og et ideelt sted for avslapning..

Typer av runde senger på soverommet - rund vaskeseng Typer av runde senger på soverommet - rund vaskeseng

Rund seng med flere funksjoner

På soverommet kan sengen, i tillegg til sengens hovedformål, utføre flere funksjoner og ha en romslig oppbevaring, et hodegjerde med skuffer, en platespiller. Interessante ungdomsmodeller utstyrt med et innebygd lydsystem.

Typer runde senger på soverommet - Rund seng med forskjellige funksjoner Typer runde senger på soverommet - Rund seng med forskjellige funksjoner

Rund seng i barnehagen

Barn vil sikkert like modellen med rund seng, som kan velges for både jenter og gutter. På jentes soverom er hun ofte utstyrt med et baldakin, noe som gjør det mulig for en ung dame å føle seg som en ekte prinsesse..

Typer runde senger på soverommet - Rund seng i barnehagen Typer runde senger på soverommet - Rund seng i barnehagen

Rund seng i forskjellige stiler

Valget av rundsengsmodeller kan begrenses for klassisk interiør, der det mest sannsynlig er et slikt møbel som er upassende. Men moderne trender fra denne formen vil være til nytte, spesielt hvis du velger riktig møbeltrekk, ekstra elementer og sengetøy.

Moderne

Style forutsetter tilstedeværelse av buede, flytende linjer, komfort og mangel på symmetri, så en rund seng med et originalt designer hodegjerde kan være et utmerket alternativ. Det vil bli supplert med små møbler designet i samme design – stoler, puffer, et lite bord.

Rund seng på soverommet i forskjellige stiler - Moderne

Techno, hi-tech

Her foretrekkes asketiske modeller, uten dekor og sider. En “flytende” seng med belysning vil se spesielt bra ut i disse retningene..

Rund seng på soverommet i forskjellige stiler - Techno, hi -tech

Orientalsk

I denne retningen kan man ikke klare seg uten en praktfull baldakin – det er han som mest sannsynlig vil formidle ånden til østlig romantikk. Denne designen vil bli vellykket supplert med myke dekorative puter..

Rund seng på soverommet i forskjellige stiler - Orientalsk stil

Provence

En rund seng med sengegavl med smijernselementer er best egnet for fransk soverom. Det samme nattbordet i metall, en baldakin med et delikat lite mønster og en liten puff vil utfylle komposisjonen perfekt.

Rund seng på soverommet i forskjellige stiler - Provence

Skandinavisk

Tilstedeværelsen av naturlige materialer, iboende i retningen, gjenspeiles i utformingen av sengen, supplert med pelstepper. Hovedtrekket er en sterk base som understreker alvoret i den nordlige stilen.

Rund seng på soverommet i forskjellige stiler - skandinavisk stil

Rund seng: plasseringsideer

Vi sa tidligere at en rund seng tar mye plass, så den kan installeres i et romslig rom. Et viktig poeng er valg av sted for plasseringen. Det ideelle alternativet er midten av rommet, hvor det vil se perfekt ut, grenser til luksus og ekstravaganse.

Sengen vil bli det dominerende elementet i den sentrale delen av et firkantet rom eller helt fri for møbler. Det er ofte installert på et podium, og løfter det over omgivelsene. I hjørnet av rommet kan du plassere en seng utstyrt med en rygg og et kullformet nattbord. Dette alternativet vil i stor grad spare plass og dekorere interiøret..

Hvis rommet har et ekstra oppbevaringsrom, er dette ideelt for montering av en rund seng. I dette tilfellet kan du velge en seng uten ekstra brett og sokkler. Hvis sengen delvis stikker ut utenfor nisjens territorium, kan du vakkert slå den med dekorative elementer, symmetrisk plasserte små møbler (nattbord, puffer, etc.).

Rund seng på soverommet - Ideer for plassering Rund seng på soverommet - Ideer for plassering

Sengetøy for rund seng

Når du kjøper en rund seng, må du passe på å kjøpe passende sengetøy. For små modeller, mindre enn 2 m, kan vanlige dobbeltsett fungere, men de hengende endene på laken og dynetrekk vil ikke skape det beste utseendet. Siden slike sett er til salgs til en ganske høy pris, kan skreddersy etter bestilling være det beste alternativet. Når du velger et stoff, er det bedre å foretrekke grov calico, sateng, lin, og du må nekte en så romantisk, men glatt silke, siden laken ikke kan festes med madrassens hjørner og om morgenen bare brett i folder.

Rund seng til soverom - Sengetøy Rund seng til soverom - Sengetøy

Rund seng på soverommet – foto

De beste moderne modellene av runde senger kan undersøkes i detalj i vårt fotogalleri. Her blir du kjent med ulike alternativer for enkle og multifunksjonelle senger, deres plassering i interiøret. Gledelig visning!

Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto Rund seng på soverommet - foto

Previous Post
Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα (60 φωτογραφίες): τύποι και μοντέλα
Next Post
Baldakin for barneseng (60 bilder)
Adblock
detector