15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bakgrunnsfarge til stuen (75 bilder)

Bakgrunnsfarge til stuen (75 bilder)

Stuen er hovedrommet i ethvert boareal, som er designet for ikke bare å skape en vakker koselig atmosfære for husstandens medlemmer, men også en behagelig atmosfære for gjestene. Når du begynner å renovere hallen, er det første trinnet å bestemme materiale og farge på veggdekorasjonen, som hele situasjonen vil bli skissert mot. Det beste alternativet er ofte tapet, som har mange designalternativer som lar deg lage ikke bare monotone, men også ganske dynamiske, spektakulære interiører. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du velger fargen på tapetet til stuen for å skape et vakkert, harmonisk og stilig design..

Hovedkriteriene for valg av tapet

Når du velger tapet til stuen, må du ta hensyn til mange nyanser. I tillegg til personlige preferanser for enhver fargepalett, må du ta hensyn til oppsettet til rommet, størrelsen og belysningen. Ved hjelp av tapet kan du enkelt korrigere rommet, visuelt endre geometri og dimensjoner. Det er flere grunnleggende regler som vil hjelpe til med å bli kvitt feilene i rommet og ikke gjøre feil i design, nemlig:

– For små rom bør du foretrekke lyse farger, små tegninger. Bakgrunn, hvis mønster har en bestemt retning, bidrar til å kvalitativt korrigere parametrene, for eksempel horisontale mønstre “strekker” veggene, noe som gjør rommet bredere. Men denne teknikken vil redusere takflaten betydelig, så det er bra for stuer med høye vegger. Vertikale utskrifter, tvert imot, hever taket, dette kan spesielt effektivt oppnås med stripet tapet – jo smalere de er, jo høyere vil rommet virke. Et annet alternativ er diagonale mønstre, de vil absolutt ikke la deg kjede deg, noe som gir dynamikk til atmosfæren;

– Store bilder på veggene bidrar til deres tilnærming, så slike lerreter er gode for store romslige stuer, ettersom de bidrar til å skape det mest komfortable interiøret. De dekorerer som regel en av veggene og utgjør en viktig aksent;

– I små rom bør du ikke la deg rive med lyse, sure maling som skaper en deprimerende atmosfære, det er bedre å foretrekke lettere beroligende toner, som du kan installere mer fargerike møbler mot;

– For å legge til variasjon i et rom beregnet på vennlige og familiesammenkomster, samt å angi bestemte områder, blir tapetkombinasjoner introdusert, når lerretene ikke bare kan variere i nyanse eller mønster, men også skape helt kontrasterende kombinasjoner.

Bakgrunnsfarge for stuen - De viktigste valgkriteriene Bakgrunnsfarge for stuen - De viktigste valgkriteriene

Typer tapeter til stuen

For noen tiår siden ble valget av tapetmateriale presentert i flere varianter. I dag tilbyr produsenten et stort utvalg, og det er mange mennesker som ikke engang har hørt om eksistensen av for eksempel tapeter som væske eller glassfiber. Med tanke på at gangen i leiligheten ikke har noen spesifikke forhold, er noen av de eksisterende typene egnet for å dekorere veggene, nemlig:

Papir tapet er den mest berømte og rimelige typen dekning. De har ikke lang levetid, som andre typer, men de ser ganske greie ut i interiøret;

Vinyl, ikke -vevde, akryl tapeter – denne gruppen er forenet med egenskaper som praktisk, tilstedeværelsen av effekten av lyd og varmeisolasjon, evnen til å skjule feilene i veggenes ujevnhet, et stort utvalg av design;

Bambus og kork – slike bakgrunnsbilder kan med rette kalles de mest miljøvennlige. De er i stand til å gjøre atmosfæren mer behagelig og se flott ut i etniske retninger;

Glassfiber er lakkbart lerret som inneholder glassfiber, noe som sikrer lang levetid;

Metallisert – tapet med det tynneste laget av aluminiumsfolie, hvorpå et mønster påføres med en spesiell pregemetode. Ofte er lerreter dekorert med imitasjon av sølv, forgylling eller bronse;

Stoff er det dyreste eksklusive materialet som inneholder både kunstige og naturlige tekstilfibre (viskose, silke, lin, etc.). Bakgrunnsbilder har et utsøkt utseende, et stort utvalg av teksturer og farger.

Flytende tapet er bare navngitt slik. Faktisk er rekkefølgen på installasjonen mer som å jobbe med dekorativt gips. Hvilken type å foretrekke er opp til huseierne, siden valget på mange måter avhenger av materielle evner.

En original løsning som bidrar til å diversifisere situasjonen betydelig er liming av fototapeter som kan justere plassen, legge til en viss dybde.

Stue tapetfarge - Tapettyper Stue tapetfarge - Tapettyper Stue tapetfarge - Tapettyper

Velge fargen på tapetet

Den avgjørende rollen i valget av etterbehandlingsmateriale for veggene spilles av farge, siden det er han som vil sette en viss tone for interiøret, gjøre det interessant og uttrykksfullt. Stuen kan ikke se kjedelig og kjedelig ut – alt her bør disponere gjestene for hyggelig kommunikasjon og avslapning. Valget av fargepalett er stort, så vi foreslår at du blir bedre kjent med de viktigste fargevalgene som er akseptable for hallen..

Hvit tapet til stuen

Den hvite paletten har en rekke fordeler innen interiørdekorasjon. Det skaper en lys, lett atmosfære i rommet, så det er ideelt selv for små rom. Denne tonen er populær i moderne minimalistisk interiør, og for at rommet ikke skal virke altfor øde, bruker de bakgrunnsbilder med forskjellige teksturer, mønstre, veksler dem med andre lerret. Noen ganger i interiøret i stilige stuer kan du finne bakgrunnsbilder med sølv eller gyldne tillegg, volumetriske detaljer, for eksempel imitasjon av murverk eller originale 3D-lerreter som ser bra ut i en høyteknologisk stue.

Hvit stue tapet - Stue tapet farge Hvit stue tapet - Stue tapet farge

Grønt tapet til stuen

Den grønne paletten er ubevisst assosiert med dyreliv, derfor kan den ikke annet enn fremkalle positive følelser, den beroliger og gir en følelse av ro. I stuen vil foreningen av to typer tapeter se bra ut – med og uten mønster, eller veksling av lerret i forskjellige farger, bruk av lerret med lyse flekker (bilder av blomster, geometriske linjer).

Grønt kommer i mange nyanser (rundt 100) som må tilpasses størrelsen på rommet og stilen. For eksempel, for en romslig stue i klassisk stil, vil pistasj eller smaragd tapet, kombinert med lange gardiner, lambrequin og massive møbler, være et utmerket alternativ. I en moderne øko-stil vil fotomalerier som viser dyreliv, som vil spille sammen med naturlige levende systemer for vertikal hagearbeid, se fantastisk ut.

Living Room Green Wallpaper - Stue tapetfarge Living Room Green Wallpaper - Stue tapetfarge Living Room Green Wallpaper - Stue tapetfarge

Blått tapet til stuen

Blått tapet kan gi en stue et luksuriøst og sofistikert miljø. Det skal huskes at blå blåser ofte kaldt, så det er bedre å kombinere det med varme interiørdetaljer. Stuen i middelhavsstil ser vakker ut, hvor de blå og hvite fargene minner om de flotte sjølandskapene. Denne kombinasjonen ser ganske frisk og romslig ut. For å dekorere vegger i Provence-stil kan du velge en himmelblå nyanse av lerreter med delikate mønstre, blomstertrykk som gir rommet et snev av fransk sjarm.

Blue Living Room Wallpaper - Stue tapetfarge Blue Living Room Wallpaper - Stue tapetfarge Blue Living Room Wallpaper - Stue tapetfarge

Rød tapet til stuen

Rødt er i stand til å gi energi som ingen andre, men å kle hele boarealet i dette fargevalget kan provosere aggresjon. Det følger av dette at ved å velge rødt som grunnlag for dekorasjonen av stuen, må du implementere den i kombinasjon med mer lojale paletter, gi preferanse til tapet med et mønster, velg myke halvtoner.

Mange designere har en tendens til å bruke en skarlagenrød palett i form av aksentfototapet, og foretrekker kirsebær eller tvert imot blekrosa toner i hovedfinishen. For sofistikerte stiler som barokk, art deco, kan du velge fløyelsaktig lerret, supplert med iriserende gylne eller sølvmønstre, og moderne hi-tech komplementerer fantastisk glansrike lerret.

Rød tapet på stuen - Farge på stuen Rød tapet på stuen - Farge på stuen

Gul tapet til stue

Det muntre gule lyset kan øke stemningen betydelig, fylle med energi og aktivere hjerneaktivitet. Imidlertid kan overmettingen i interiøret ha den motsatte, undertrykkende effekten; små barn tolererer det ikke godt. Av dette følger det at det er bedre å introdusere solpaletten i stua i fragmenter, for eksempel ved å dekorere en av veggene, eller velge en kjøligere nyanse mot hvilken mørke eller lyse møbler vil se bra ut.

Du kan bruke lyse gule flekker for å lage aksenter. En lys farge er akseptabel for romslige rom med store panoramavinduer, hvor strømmer av dagslys og hvite tekstiler vil jevne ut spenningen. Ifølge psykologer aktiverer en rik solrik tone fordøyelsessystemet og vekker appetitten, så hvis det er en spisestue i stuen, kan den betegnes med nettopp et slikt tapet. Gule bakgrunnsbilder med hvite mønstre anses å være et vakkert design, noe som gir atmosfæren en luftighet og design..

Den gule paletten er perfekt for en rustikk landlig stil. Her finner du tapet i et bur, vanlige tekstiler i myke toner, perfekt kombinert med massive tremøbler, synlige takbjelker og koselige tekstiler. I etniske retninger vil veggenes gulhet minne deg om ørkenens endeløse vidder og solens varme stråler. Det beste tilskuddet til en slik stue vil være de tilsvarende dekorative elementene..

Gul stue tapet - Stue tapet farge Gul stue tapet - Stue tapet farge Gul stue tapet - Stue tapet farge

Grå tapet til stue

Grå farge i interiøret er ganske populær i dag, den kan finnes i de fleste moderne stiler, selv om den passer godt til klassiske innstillinger. Trenden for denne sesongen er grå tapet med mønster, og oftest i form av geometriske mønstre..

Etter å ha bestemt seg for utformingen av stuen i askefarger, er det viktig å velge riktig nyanse, fordi fargeskjemaet i grått er veldig mangfoldig. Ikke bli revet med med for mørke toner, noe som vil bringe veggene sammen betydelig og skape en deprimerende atmosfære. Men hvis du dekorerer en av veggene i denne tonen, for eksempel den der TV -en eller peisen er plassert, vil den visuelt bevege seg bort, noe som gjør rommet mer romslig.

Gode ​​ledsagere av grått vil være “foreldrene” – hvite og svarte farger. Denne kombinasjonen er perfekt for et moderne minimalistisk interiør. I skandinavisk retning, som heller ikke støtter overdreven pretensiøsitet, vil vanlige, matte grå vegger se passende ut. Originaliteten til loftets design i stua vil bli understreket av vanlig tapet som etterligner bare betongvegger, eller teksturerte som skaper utseende av murverk. Forresten, begge kan være tilstede i stua samtidig, og utgjøre den mest stilige kombinasjonen.

Grå stue tapet - Stue tapet farge Grå stue tapet - Stue tapet farge

Brun tapet til stue

Den brune paletten er i stand til å gi en person en tilstand av pålitelighet og komfort. Den har mange nyanser, blant hvilke den viktigste preferansen gis til lyse. De mest vellykkede følgesvennene til brun er melkefylte, beige, kremtoner, som er dens fjerne slektninger. I slike kombinasjoner ser den brune paletten myk og spesielt koselig ut, og tilstedeværelsen av en gylden fargetone på lerretene vil tilføre ekstra skjønnhet og luksus..

Foreningen av den brune og snøhvite paletten er ikke dårligere i estetiske data, der sistnevnte kan være tilstede ikke bare i form av veggdekorasjon, men også i møbler og tekstiler. Hvit farge er i stand til å myke opp de mørkeste mettede tonene. Brun stripet tapet er perfekt for en retrostil – tross alt var dette designet ganske populært i midten av forrige århundre. For et klassisk interiør kan du foretrekke luksuriøst stofftapet med grasiøse mønstre..

Living Room Brown Wallpaper - Stue Wallpaper Color Stue brun tapet - Stue tapet farge Stue brun tapet - Stue tapet farge

Bakgrunnsfarge til stuen – bilder og ideer

Spesielt for deg har vi samlet en rekke eksempler på hvordan et stuedesign med farget tapet kan se ut. Her kan du finne mange flotte designløsninger som forvandler selv et lite rom til en luksuriøs leilighet. Vi håper dette vil hjelpe deg med å lage ditt eget stueinteriør. Gledelig visning!

Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer Bakgrunnsfarge til stuen - bilder og ideer

Previous Post
Μικρό παιδικό δωμάτιο (90 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Gjør-det-selv-visir over verandaen (80 bilder)