15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fototapet på soverommet: 60 bilder og ideer

Fototapet på soverommet: 60 bilder og ideer

I dag har veggmalerier fått stor popularitet innen interiørdesign. De åpner mange muligheter for å lage originale møbler, som mange erfarne designere bruker med suksess. Når det gjelder soverommet, er det nødvendig med en spesiell tilnærming her, siden rommet skal være så gunstig for hvile og god søvn som mulig. I vår artikkel vil vi vurdere funksjonene til fototapet for soverommet, så vel som deres moderne varianter..

Fordeler og funksjoner med fototapet

Veggmalerier er selvfølgelig et utmerket dekorativt element som kan dekorere interiøret betydelig, understreke stilen og verdigheten til soverommet. Fordelene med denne typen finish er imidlertid ikke begrenset til dekorasjon. Veggmalerier er i stand til å utføre en rekke funksjoner i interiøret, for eksempel:

– Spill en viktig rolle i sonering av plass. Ulike kombinasjoner av fotopapirmønstre med andre typer finish (maling, gips, etc.) er i stand til å markere visse soner i et romslig rom. Ofte plasseres de ved hodet på sengen eller på den motsatte veggen. De kan understreke et rekreasjonsområde med lenestoler og et salongbord (hvis noen), nisjer og andre territorier;

– Korriger den visuelle oppfatningen av plass. Plassering av fototapet på en av veggene kan visuelt “flytte det til side”, noe som gjør rommet mye mer romslig. Vanligvis brukes i dette tilfellet panoramabilder, plott som etterligner fortsettelsen av et rom, objekter i perspektiv;

– Skjul de eksisterende feilene på veggene eller takets overflater. Bakgrunn på en vinyl eller fiberduk vil bedre takle denne oppgaven. Den ujevne overflaten vil bli perfekt maskert av lyse bilder fylt med maling, og vekslingen mellom store og små detaljer i bildet vil takle feil i hjørnene;

– Lag aksenter. Siden soverom, oftest, er dekorert i pastellfarger, vil veggmalerier hjelpe til med å gjenopplive et tomt interiør, legge til variasjon;

– Legg vekt på stilen til den generelle utformingen av rommet. Korrekt utvalgte bilder vil perfekt utfylle et stilig interiør. Blomstermotiver, fresker, landskap er karakteristiske for klassiske og landlige områder, og moderne stiler (høyteknologisk, loft, minimalisme) vil støtte panoramabilder av byer, forskjellige attraksjoner;

– Takfotomalerier vil med hell erstatte dyre strekkduker, samtidig som de har et like spektakulært utseende.

Etter å ha bestemt deg for å dekorere soverommet med fototapeter, må du ta vare på riktig plassering for å få et virkelig spektakulært interiør. Hvis du planlegger å tapetsere en hel vegg, må du passe på på forhånd slik at delen av tomten i fremtiden ikke blir dekket av store møbler. Hvis tapetet limes for å visuelt øke området, er det bedre å helt forlate møbler i nærheten av veggen. Bilder velges ut fra størrelsen på rommet, siden store elementer i et lite soverom vil utøve press, og for små i et stort vil rett og slett gå seg vill.

Fototapet på soverommet - Fordeler og funksjoner Fototapet på soverommet - Fordeler og funksjoner

Typer tapet til soverommet

Dagens marked kan skryte av et stort utvalg av fototapeter, blant hvilke du kan finne både rull- og bildemodeller med en rekke teksturer, effekter, bilder og andre særegne egenskaper..

Avhengig av produksjonsmaterialene

Når du velger et tapet, er det viktig å ta hensyn til materialet som grunnlaget for utskrift er laget på, siden beleggetes levetid, dets miljøvennlighet og lette liming avhenger av dette. Det er flere hovedtyper som er egnet for å dekorere veggene i soverommet:

1. Papir tapet. Denne typen tilhører de enkleste budsjettalternativene, siden den har egenskaper av lav kvalitet. Selv om papirbunnen er ganske tett, er den redd for høy luftfuktighet, men med tanke på at vi snakker om soverommet, kan de vare ganske lenge her. Fordelen med slike lerret er høy fargegjengivelse og en glatt, nesten blank overflate, som godt demonstrerer realismen i bilder..

2. Vinyl tapet. Photowall-papir kjennetegnes ved et stort utvalg av teksturer, høy styrke og holdbarhet. De er ikke finurlige for miljøet og er enkle å rengjøre..

3. Ikke-vevd tapet. Materialet er ganske holdbart, har en karakteristisk matt overflate. Denne arten er i stand til å “puste” og er anerkjent som den mest miljøvennlige blant andre. Lyse luftige tomter og akvarellmaleri ser bra ut på ikke-vevde lerret, mens lerretene ideelt skjuler de eksisterende feilene i veggene.

4. Selvklebende tapet. Veggmalerier, som navnet tilsier, har en klebende base, men brukes i de fleste tilfeller som små malerier som er enkle å jobbe med..

Når du velger tapet til taket, brukes også PVC-baserte lerret, som er av utmerket kvalitet, og velour, som har fargerike, lyse farger, en uvanlig tekstur.

Typer tapeter til soverommet - Avhengig av materialene i produksjonen Typer tapet for soverommet - Avhengig av materialene i produksjonen

Hvilket belegg du skal velge

I tillegg til materialet som fungerer som grunnlag for fototapetet, er det verdt å ta hensyn til valget av lerretets overflate, som oppfatningen av bildet vil avhenge av. For et lite rom er det bedre å velge et glatt tapet som skaper refleksjoner. Slike lerret kan gjøre interiøret lettere..

Fans av maleri vil sikkert like fototapeter med lerrettekstur eller en overflate som ligner gips. Slike materialer brukes ofte til å gjengi historiske fresker eller malerier..

For å gjenskape hjørnene av dyrelivet, brukes ofte lerret med en tekstur som virkelig etterligner lin.

Grove belegg har en særegen nåde og sløvhet. De er flotte for små rom, og sandbakgrunnsbilder, som har små fraksjoner i strukturen, kan betydelig skjule feil og mangler i veggflater..

Typer fotomalerier for soverommet - Hvordan velge et dekke Typer fotomalerier for soverommet - Hvordan velge et dekke

Tegning av fotomalerier for soverommet

Bildet på tapetet spiller en viktig rolle. Først av alt må du huske at fargene på bildet skal kombineres med resten av interiørartiklene. Hver person, avhengig av sitt temperament, oppfatter disse eller disse kombinasjonene på sin egen måte. Lyse farger på tapetet fungerer godt med lyse nyanser av innstillingen, og du kan velge rike aksentfarger på bildet til pastellfargene i den omkringliggende finishen. De mest populære fotomuralene i det indre av soverommet inkluderer følgende:

– Landskaper som viser skog, fosser, planter, forskjellige blomster, etc. Slike bakgrunnsbilder passer for enhver stil med romdekorasjon og fyller den med friskhet;

– Marint tema, forteller om skjønnheten i endeløse vannområder og vakkert liv. Det kan være bilder av gamle skip og moderne havbåter, luksusyachter, strender osv.;

– Reproduksjoner av kunstverk som er passende i store rom med passende stilige møbler;

– Abstrakte bilder kan være ganske interessante. Slike fotomalerier krever passende utsikt over eieren og moderne møbler;

– Bilder av byer – panoramabilder av store byer eller beskjedne gater. Valget vil avhenge av eiernes personlige preferanser og interiørstilen. Det første alternativet er mest passende for trendy høyteknologiske loftområder, og det andre for soverom i Provence, middelhavsretninger.

Typer tapet til soverommet - Tegning tapet til soverommet Typer tapet til soverommet - Tegning tapet til soverommet Typer tapet til soverommet - Tegning tapet til soverommet Typer tapet til soverommet - Tegning tapet til soverommet

Fototapet med effekter

Moderne designideer innebærer mange løsninger som lar deg lage de mest uventede interiørene, og de første hjelperne i dette er fototapeter med spesialeffekter, nemlig:

1. Volumetrisk 3D-tapet. Når du lager denne typen fototapeter, brukes en spesiell teknikk for å tegne et mønster – flere lag med et mønster påføres den indre filmen med en overgang fra mørke til lyse toner. Som et resultat oppfatter det menneskelige øyet en flat tegning som tredimensjonal. Det skal bemerkes at 3D -bakgrunnsbilder bare har visuelt volum på avstand, så bruk av dem er tilrådelig i romslige soverom..

2. Utvidende plass. Denne typen er i stand til visuelt å “skyve tilbake” veggene, noe som gjør interiøret mye mer romslig. For små rom vil en tegning som etterligner fortsettelsen være en god løsning, og for mer romslige rom kan du velge hvilket som helst bilde, med tanke på stilen.

3. Lysende tapet. Et moderne originalt soverom interiørdesign kan lages ved hjelp av lysende tapeter for vegger og tak. De er lysende og fluorescerende. Den første typen er i stand til å samle lysstrømmer på dagtid, og om natten gjengi dem i form av myk, øye-behagelig bakgrunnsbelysning, noe som skaper en hyggelig romantisk atmosfære. Fluorescerende tapet skaper praktfulle designerlysende mønstre om natten (ved hjelp av spesielle lamper) på grunn av tilstedeværelsen av et spesielt pulver i belegget, og på dagtid ser lerretene ut som tredimensjonale bilder. Slike tapeter innendørs lar deg rolig slappe av og sovne..

Typer veggmalerier for soverommet - Veggmalerier med effekter Typer veggmalerier til soverommet - Veggmalerier med effekter

Fototapet på soverommet – foto

Vi foreslår at du fortsetter en ytterligere oversikt over varianter av fototapeter for soverommet i vårt fotogalleri. Her kan du velge et bilde som vil gjøre kvelden i rommet rolig og fredelig og morgenen veldig snill og gledelig. Gledelig visning!

Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto Fototapet på soverommet - foto

Previous Post
Γωνιακά λουτρά (75 φωτογραφίες): τύποι, μεγέθη και σχήματα
Next Post
Verbena (85 bilder): typer, omsorg og dyrking