15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Barnesenger for nyfødte (75+ bilder)

Barnesenger for nyfødte (75+ bilder)

Et av de første problemene som blivende foreldre står overfor er å kjøpe møbler og ting til et etterlengtet barn. Dette gjelder spesielt når du velger en seng der den nyfødte tilbringer mesteparten av tiden. Det er mange alternativer som er forskjellige i design, størrelse og konfigurasjonsfunksjoner: fra den enkleste vuggen, som må endres om noen måneder, til komplekse transformatorer, som vil forbli til skolen. Men hvordan kan du velge et veldig praktisk, praktisk og trygt alternativ blant dem??

Hvordan velge en barneseng?

Små barn er veldig utsatt for alle eksterne faktorer, og nyfødte sover opptil 18 timer om dagen. Derfor må sengen være komfortabel, av høy kvalitet og trygg. Hovedkriteriene er ikke utseende eller størrelse. Du må fokusere på materialer, sikkerhetskrav og påliteligheten til de viktigste strukturelle elementene.

Materialer

Naturlige og kunstige materialer brukes til fremstilling av barnesenger. Det viktigste er at de er miljøvennlige, trygge, giftfrie, splintresikre og glatte..

Tre er en gammel klassiker. Det mest naturlige materialet slipes og bearbeides nøye slik at barnet ikke kan bli skadet. Harde arter poleres best til ideell glatthet: eik, bøk, aske. Du kan ikke bruke giftige lakker og maling, fordi barnet hele tiden prøver alt på tannen. Det beste av alt er umalt tre. Men hvis fargestoffet ble brukt, må det ha et tilsvarende hygienisk sertifikat..

Komposittmaterialer er en kombinasjon av tre med MDF, sponplater og andre alternativer. Slike møbler er budsjettmessige, enkle og praktiske. Det er ganske nok til barnet vokser opp. Men du må overvåke materialklassen og kvaliteten på behandlingen..

Plast og metall er de beste alternativene for å lage originale designersenger og prefabrikkerte komplekse transformatorer. Alle utstående deler er nødvendigvis innebygd i basen eller dekket med plugger. Dette gjelder spesielt metallstenger. Sørg også for å bruke moderne, giftfri plast. Dette er også angitt i produsentens sertifikater..

Hvordan velge barneseng for nyfødte - Materialer Hvordan velge barneseng for nyfødte - Materialer

Sikkerhet

Sikkerhet er grunnlaget for valg av barnemøbler og ting. Når det gjelder barnesenger, er det noen generelle retningslinjer:

1. Støtfangere kreves. De vil forhindre at de minste barna ved et uhell faller ut og faller. Sidene kan være stasjonære, justerbare i høyden eller flyttbare.

2. Det er bedre at bunnen av sengen er slatt fremfor solid. Dette vil tillate madrassen å bli ventilert og tørke bedre. Et praktisk alternativ er en justerbar bunn. Den kan heves og senkes etter hvert som barnet vokser.

3. Alle deler må være tett og pent montert, uten sprekker og hull. Festene er skjult, hjørnene er avrundede eller ferdig med spesielle overlegg. Hvis det er stenger, bør avstanden mellom dem ikke være mer enn 6-7 cm, men ikke mindre enn 2-3 cm. Dette er nødvendig for at fingre, hender eller hode ikke skal sette seg fast mellom dem.

4. Mens små ønsker å kjøpe det lyse og det beste, bør du unngå overdreven innredning. Eventuelle unødvendige smykker som et barn potensielt kan fjerne kan være traumatiske.

5. For barn som har begynt å klippe tennene, kan du kjøpe silikonputer på kanter og hjørner. Dette er nødvendig for at barnet ikke skal gnage plast eller tre og ikke bli skadet..

6. Det viktigste er at sengen er stabil. Brede, jordnære modeller gjør det bedre med dette. Det skal huskes at i barnesengen sover babyen ikke bare, men også leker. Derfor skal den ikke rulle fra plutselige bevegelser, selv om barnet spesielt ønsker å slippe den. Hvis du tar en gyngestol på løpere, vær oppmerksom på modeller med klemmer som kan festes sikkert permanent.

Hvordan velge en barneseng for nyfødte - Sikkerhet

Barneseng størrelse

Et av hovedaspektene når du skal velge barneseng er å velge riktig størrelse. Barnet vokser raskt, og kroppen endrer seg hele tiden. Derfor bør den valgte modellen være både komfortabel, romslig, men ikke for stor, slik at alt du trenger får plass i rommet..

Fokuser på disse tallene:

– For nyfødte og barn opp til 3 år er senger 120×60 cm egnet. Laterale vegger – opptil 95 cm. Madrassens plassering varierer fra 30 til 50 cm.

– Dimensjonene til sengen for førskolebarn er 140×60 cm. Høyden over gulvet er omtrent 30 cm.

– Skolebarn trenger mer plass, dessuten strekker de seg aktivt i vekst. Matchende seng – 160×80 cm med en høyde på 40 cm.

– For tenåringer kan du kjøpe helt voksne modeller. Minste køyestørrelse er 180×90 cm med en høyde på 50 cm.

Ulike produsenter tilbyr sine egne alternativer. En slik klassifisering er en grunnleggende retningslinje som vil hjelpe foreldre til ikke å bli forvirret og ikke gå seg vill i alt mangfoldet..

Nyfødte krybber - Størrelse Nyfødte krybber - Størrelse

Typer barnesenger etter design

For noen tiår siden var det bare et par modeller av barnesenger. De var helt standardiserte, bortsett fra at de ble produsert i forskjellige farger. Men det var ikke noe valg som sådan: en for nyfødte, den andre for førskolebarn og den tredje for eldre barn. Nå kan foreldre velge absolutt hvilken som helst seng, fra en klassisk vugge til sofistikerte og teknologisk avanserte moderne design med mange mekanismer..

Vugge

Den koselige vognen passer for de minste, fra fødsel til seks måneder. De er kompakte, lukkede på alle sider og gir babyen en trygghet. Standardstørrelser er 90×50 cm med justerbar høyde. Fra innsiden er vuggen trukket med myke og sikre materialer. Det finnes anhengs- og gulvmodeller. Gulvstående er tryggere. De er ofte utstyrt med en svingmekanisme. Ekstrautstyret inkluderer myggnett og baldakin, og moderne modeller er til og med utstyrt med innebygde lydsystemer.

Typer barnesenger for nyfødte etter design - Cradle Typer barnesenger for nyfødte etter design - Cradle

Gyngeseng

Dette er en basseng eller en større seng for barn opp til 3 år. Funksjonen er brede løpere, som en gyngestol. På grunn av dette kan den forsiktig og uanstrengt rokkes slik at barnet sovner bedre. Ideelt sett er slike modeller utstyrt med klemmer slik at det er mulig å installere sengen stabilt..

For mødre er dette alternativet praktisk ved at du ikke trenger å konstant svinge barnet som går opp i vekt i armene dine. Moderne modeller er utstyrt med en programmerbar pendel for å angi amplituden og varigheten av svingen og til og med kontrollere den ved hjelp av fjernkontrollen.

Typer Cribs for Newborns by Design - Rocking Bed Typer Cribs for Newborns by Design - Rocking Bed

Barneseng

Et praktisk alternativ for foreldre. Den kan plasseres ved siden av foreldrenes køye for hele tiden å ha tilgang til babyen. Sideveggen er avtagbar, slik at du ikke trenger å stå opp og nå babyen din for å mate ham om natten. Oftest brukes dette alternativet for spedbarn. Hvis du fikser siden på plass, får du en vanlig klassisk barneseng..

Typer Cribs for Newborns by Design - Crib Typer Cribs for Newborns by Design - Crib

Lekegrind

Lekegrinden skiller seg fra den vanlige barnesengen med sider i materiale. Bunnen er klassisk, tre eller plast. På sidene, i stedet for et gitter, er det stoff, noen ganger med nettvinduer. I løpet av dagen brukes denne arenaen til spill. Dette er lette prefabrikkerte konstruksjoner som er praktiske å ha med seg. Men eksperter anbefaler at du oftere deler et sted for søvn og dagtidsspill..

Typer av barnesenger for nyfødte etter design - Lekegrind Typer av barnesenger for nyfødte etter design - Lekegrind

Seng på hjul

Et annet godt alternativ for nyfødte. Dette er kompakte lette design. Ofte er de aluminium eller plast, fordi disse materialene er lettere og mer bevegelige enn massiv eik. Med hjul er det praktisk å flytte dem rundt i leiligheten eller rommet, slik at du ikke trenger å løpe hele tiden for å sjekke babyen. Hjulene er utstyrt med låser, noe som eliminerer sannsynligheten for at det voksne barnet kaster barnesengen.

Typer Cribs for Newborns by Design - Rolling Bed Typer Cribs for Newborns by Design - Rolling Bed

Konvertibel seng

Transformatorer er sofistikerte moderne modeller med mange kontroller. De er dyrere, men til slutt er de mer lønnsomme fordi de vokser med barnet. Det er også det beste alternativet hvis spørsmålet om å spare plass er i forgrunnen. Det er to alternativer for transformatorer:

De første er for nyfødte. De kombinerer en vugge, stellebord og kommode. Et slikt kjøp er billigere og mer praktisk enn et helt møbelsett, som barnet maksimalt vil vokse fram innen et år..

Den andre er senger som lar deg endre konfigurasjonen. Over tid blir de til en sofa for en førskolebarn. De mest vellykkede modellene varer i opptil 10 år. Deres eneste ulempe er massivitet..

Det er også fullverdige møbeldesignere som kombinerer begge alternativene..

For eldre barn er det transformatorer kombinert med andre elementer av møbler: en kommode, skuffer, en arbeidsplass. Et interessant alternativ for skoleelever er en loftseng. På den nedre delen under er det en nisje med et skrivebord og et skap. Takket være denne plassbesparelsen kan du installere noe annet hyggelig og nyttig i rommet. For eksempel den svenske veggen, som det ofte ikke er nok plass til i moderne leiligheter.

Typer av barnesenger for nyfødte etter design - Konvertibel seng

Twin barnesenger

Foreldre til tvillinger har to alternativer: kjøpe separate senger eller en tvilling. De skiller seg bare fra vanlige i størrelse. I gjennomsnitt er den 130×125 cm. Det finnes modeller med en tynn skillevegg. Men for barn fra 3 år er vanlige køyesenger egnet. De sparer perfekt plass i rommet og gjør nesten alltid barna lykkelige..

Typer Cribs for Newborns by Design - Twin Cots

Barnesenger for nyfødte – foto

Vi har valgt mange interessante så vel som vakre eksempler på barnesenger for nyfødte. Se, sammenlign og velg bare det beste for ditt elskede barn!

Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto Barnesenger for nyfødte - foto

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 33 τ.μ. (65 εικόνες)
Next Post
Design av et rom for en tenåring (60 bilder)