15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arrowroot (70 bilder): typer og omsorg

Arrowroot (70 bilder): typer og omsorg

Arrowroot er en levende og uvanlig tropisk blomst hjemmehørende i de sørlige områdene og Mellom -Amerika. Hun er først og fremst kjent for den fantastiske fargen på bladene med tydelig synlige flekker og vener. I tillegg til de uvanlige fargene, vokser de også interessant, og endrer form og retning avhengig av lys og andre forhold. Dette er et karakteristisk trekk for hele familien. Det var for denne planten de kalte den en bønnurt eller en pilegrim. Med all eksotismen til en urteaktig flerårig, er det lett å ta vare på den selv i midtbanen.

generelle egenskaper

Arrowroot er en dekorativ urteaktig flerårig, hvis størrelse og utseende avhenger av den spesielle sorten. I gjennomsnitt når høyden omtrent 60 cm. Stenglene er opprinnelig oppreist, men jo eldre planten er, desto mer lener den seg mot bakken.

Arrowroot -knoller brukes til matlaging i forskjellige land i verden. Som andre knollplanter inneholder de mye stivelse..

Den årlige veksten av blomsten er liten. Blomstringsperioden er sommer. Sjeldne og miniatyr grasiøse blomsterblomstringene dukker opp direkte fra stammen. Arrowroot blomster er små og lite synlige, hvite, pastellgule eller lakserosa. I sine dekorative kvaliteter er de ikke i stand til å konkurrere med store og vakre blader, men på deres sted dannes esker med frø.

Arrowroot - Generelle egenskaper Arrowroot - Generelle egenskaper

Typer av pilrot

Det er mange varianter av arrowroot, men flere av dem er vanligvis avlet hjemme og på gården. I utgangspunktet er dette dekorative varianter. Oppdrettere får stadig frem nye og interessante farger. De fleste av dem kan klassifiseres i to kategorier: bicolor og tricolor, i henhold til antall farger der bladplaten er malt..

Hvithalset pilrot

En kompakt flerårig busk vokser gradvis til en halvampelig form. Denne kategorien inkluderer en rekke varianter og underarter med forskjellige bladfarger..

Men de generelle omrissene forblir uendret: avlange, medullære eller brede blader fra omtrent 7×10 til 10×15 cm. I forhold til bladbladet vokser de i spiss vinkel. Buskens rhizom er utviklet, med ovale knoller som ligner poteter. Hvite årer vises på bladplaten, og derfor har sorten fått sitt navn. Baksiden av bladet er vanligvis rødlig..

Hvithalset pilrot

Rødt pilerot eller Fascinator

Dette er en slående representant for tricolors. Hovedbakgrunnen til bladplaten er mørkegrønn, noen ganger brunaktig. Til kantene lysner bladene. En lys stripe går i midten, hvorfra uttalte tverrgående vener avviker. De er farget i rødt, og metningen varierer fra veldig blek til dyp lilla. Et annet trekk er den ødelagte retningen på stilkene.

Rødt pilerot eller Fascinator

Kam pilrot

En mellomstor busk når omtrent 40 cm. En saftig krypende rhizom er kort, med fusiforme fortykninger for opphopning av næringsstoffer og fuktighet. Blad – brede eller avlange, opptil 15 cm. Platens kanter er litt bølgete.

Det særegne ved kampilen er i fargen. En kontinuerlig lysegrønn kam vises på det grønne bladet, hvorfra brede, mørke strøk avviker. De danner en sammenhengende grense, og mønet skjerpes gradvis..

Kam pilrot

Reed arrowroot

En av de mest interessante og uvanlige artene skiller seg sterkt ut mot den generelle bakgrunnen. Høyden på oppreiste stilker overstiger noen ganger 120 cm. Bladene er langstrakte, som ligner et egg i form. De skjerper seg mot endene. Kanten er malt i en mørk grå nyanse. Rhizomet er tett dekket med knoller.

Reed arrowroot

Maranta Kerhovena

Dette er den vanligste og mest kjente sorten. En sentral vene vises på en mørk bladplate. På hver side av den er symmetriske slag som blir mørkere og brune etter hvert som de vokser. Samtidig forblir de atskilt og smelter ikke sammen til en stripe. Det er langsgående vener, selv om de er praktisk talt usynlige.

Maranta Kerhovena

Maranta Marisella

Bakgrunnen til bladplaten av denne sorten er mørkegrønn. Dette skiller ham fra resten. Men venene og stripene er av en lys kalkskygge. Denne fargen minner om det klassiske negative.

Maranta Marisella

Arrowroot Massange

Det er en utsøkt variant som også kalles svart pilrot. Utad er han ikke langt fra den klassiske hvite tråden. Forskjellen er at den grunnleggende grønne bakgrunnen beholdes langs kanten. Fra hovedvenen stikker skarpt ut divergerende langsgående, maksimalt lys eller til og med hvitt. Kontrast er gitt ved mørke slag mellom dem..

Arrowroot Massange

Maranta Emeral Beauty

Den skiller seg fra den forrige typen i bredden på lyslisten. Det tar opptil et halvt ark, og fargeovergangen er gradvis, uten uttalt kant og flekker..

Maranta Emeral Beauty

Maranta Beauty Kim

Dette er en av de mest spraglede variantene med mørkegrønne eller brunlige flekker, salatgule strøk, strøk og hvite striper som kan ta opptil halvparten av bladet..

Maranta Beauty Kim

Arrowroot care

Hemmeligheten bak vellykket omsorg for arrowroot er å observere temperatur og fuktighet.

Den ideelle jorda for konstant vekst er en blanding av løvrike, humus og bartrærblandinger blandet med sand og kull. Men standard fibrøs torv vil ikke fungere. Unngå også tilstedeværelse av kalk. Ordne høy drenering nederst.

Anlegget tåler ikke varme og varme over + 28 … + 30C. Unngå direkte sollys, trekk og plutselige temperaturendringer. Optimal om vinteren – opptil + 20C. Om vinteren er det uønsket å senke det under + 14C. Det er viktig på denne tiden av året at bladene ikke berører det kalde vinduet..

Bruk sammensatt gjødsel under aktiv vekst. Spesialiserte løsninger for dekorative løvrike varianter selges nå. Men ikke overdriv, for det er like viktig å ikke mate for mye pilroten..

Det anbefales å gjenta rikelig vanning bare når det øvre laget av underlaget tørker. Reduser frekvensen i kaldt vær for å unngå rot i rotstokken. For vanning, ta filtrert vann, i det minste mykt, avgjort vann. Arrowroot er følsom for utenlandske urenheter.

Den ideelle luftfuktigheten er omtrent 70%. Det kan kompenseres for ved systematisk sprøyting av bladene. Dette er spesielt viktig om sommeren og i fyringssesongen. Et brett med vann vil bidra til å øke fuktigheten lokalt, men i dette tilfellet må du passe på at det ikke kommer fuktighet på røttene..

Pileroten føles mest behagelig i halvskygge. I direkte sollys og sterkt lys blekner det. Vær oppmerksom på vinduene som vender mot nord-vest eller øst i leiligheten.

Arrowroot care Arrowroot care Arrowroot care

Transplantasjon og reproduksjon

Pileroten forplantes med tre klassiske metoder:

1. Når du sår frø, begynn å dyrke frøplanter så snart våren kommer. Ta en bred gryte eller boks, torv-sandig substrat og frø. De første skuddene vises i løpet av de neste 2 ukene. Det viktigste er å opprettholde en stabil temperatur, omtrent + 16 ° … + 19 °. Så snart flere fullverdige blader vises på frøplanten, kan den transplanteres.

2. For å rotte stiklingene, kutt av skudd opptil 10 cm fra moderplanten med flere fullverdige friske blader. Hele prosessen tar omtrent 4 uker. Rooting kan gjøres fra mai til september. Så snart roten er dannet, transplanterer du pilroten i torvunderlaget..

3. Eldre og friske busker kan formeres ved deling. Grav opp og rengjør busken, og kutt deretter rhizomet forsiktig. Det er viktig at hver frøplante har flere sunne blader og knoller. Behandle seksjonene med kull for å desinfisere før transplantasjon. Etter det kan de plantes i fuktig, løs jord..

Det anbefales å plante en voksen plante årlig, tidlig på våren..

Arrowroot - Transplantasjon og reproduksjon Arrowroot - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Arrowroot -problemer er vanlige i tropiske planter. Med mangel på fuktighet eller varme svekkes det og visner, men med overflødig vann vises rotrot og soppsykdommer utvikler seg. Dette kan forhindres ved å opprettholde et stabilt regime og periodisk behandle blomsten med soppdrepende medisiner..

Blader infiserer noen ganger skabb. De suger ut saften, noe som får tallerkenen til å endre farge, skader og klebrig dråper vises på den. Fjern parasitter mekanisk med såpevann. Etter det sprayer du bladene med et spesielt preparat..

Når luften er for tørr, vises edderkoppmidd. Du kan bli kvitt dem med en varm dusj, men dette må gjøres raskt og forsiktig. Men på denne måten kan du ødelegge parasitter uten kjemi, og dette er spesielt viktig i en leilighet. Det er også spesielle acaricider for skadedyr.

Arrowroot - Skadedyr- og sykdomskontroll Arrowroot - skadedyrsbekjempelse

Arrowroot – bilde

For å se hvordan du kan dra full nytte av arrowroots skjønnhet og nåde, sjekk ut vårt utvalg av bilder! Vi har samlet de mest fargerike og interessante ideene til inspirasjon!

Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde Arrowroot - bilde

Previous Post
Μικρό παιδικό δωμάτιο: 50 όμορφες ιδέες σχεδιασμού
Next Post
60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)