15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bad 5 kvm: designideer (90 bilder)

Bad 5 kvm: designideer (90 bilder)

Badet er et av de mest betydningsfulle rommene i leiligheten, som kan gi oss uuttømmelig energi om morgenen og slappe av om kvelden. Bad i moderne bygninger er utstyrt med betydelige dimensjoner, som lar deg velge hvilken som helst stil og fargepalett av dekorasjon, plassere nødvendig VVS og møbler. Men hva om badet er et lite rom? Vi vil vurdere dette problemet i detalj i artikkelen vår, vi vil tilby forskjellige metoder og triks for å arrangere et lite rom.

Hvor skal reparasjoner startes?

Først bør du forsikre deg om at badet er 5 kvm. – dette er ikke det verste alternativet (tro meg, det er mye mindre dimensjoner). Med den rasjonelle bruken av plass kan alt du trenger passe her, og til og med en vaskemaskin, som det ofte er vanskelig å skjære ut et område i en liten leilighet for.

Til å begynne med anbefaler vi deg å vurdere muligheten for å kombinere et bad med et toalett – demontering av veggen mellom dem vil øke ledig plass betydelig. Et annet pluss – du vil ha en dør i stedet for to, det vil si at et ekstra område vil vises langs en av veggene. Til dags dato er det ikke nødvendig med forhåndstillatelse fra statlige myndigheter for å gjennomføre en slik ombygging, noe som forenkler saken sterkt. Denne teknikken for å øke området kan vise seg å være irrasjonell bare i ett tilfelle – hvis en stor familie bor i leiligheten, må du om morgenen og om kvelden bruke badet vekselvis, og dette vil forårsake ulemper.

Når du utstyrer et bad, må du tydelig tenke på hvilke apparater og møbler som trengs her, og hva du kan nekte. Det er også verdt å vurdere noen triks for å justere et lite mellomrom. For eksempel vil tilstedeværelsen av store speil på veggene visuelt utvide området, og utformingen av en aksentvegg (oftest over badet eller vasken) vil legge til dybde i oppsettet. Vertikale dekorasjonsmønstre “hever” takhøyden og horisontalt – utvider rommet. Det er bedre å tegne en foreløpig skisse med målinger på et ark, tenke over arrangementet av møbler, belysning og etterbehandlingsmetoder. Når alt er klart, la oss handle..

Baderomsdesign 5 kvm. - Hvor skal reparasjoner startes Baderomsdesign 5 kvm. - Hvor skal reparasjoner startes

Fargeløsninger for bad 5 kvm.

For et lite rom, vanligvis uten vinduer, vil selvfølgelig lyse nyanser være det riktige valget. Du kan velge en hvit finish som vil se så lakonisk ut som mulig, samtidig som du utvider plassen. Men slik at et slikt bad ikke fremkaller assosiasjoner til en sykehusinstitusjon, er det nødvendig å legge til litt farge her – det kan være lyse aksenter i form av tepper, gardiner, baderomsutstyr eller pastellstykker. Det særegne ved den snøhvite paletten er at den er i harmoni med absolutt alle farger, og understreker deres tonalitet, slik at du trygt kan introdusere både krem ​​og gule, lyse røde eller svarte nyanser i interiøret..

Ser flott ut på et bad på 5 kvm. beige, blå, lysegrønne toner som skaper en følelse av varme og ro mens du tar vannprosedyrer. De kan kombineres med lignende, men lysere nyanser. Hvis du er en tilhenger av et lyst fortryllende design, ikke fortvil. Et lite bad kan lages i rødt, grønt, gult og hvilken som helst annen farge, hvis du “blander” hvithet i dekorasjonen og ordner god belysning. Designet vil bli enda mer diskret hvis du plasserer store speil, hvis reflekterende effekt vil utvide grensene til rommet betydelig..

Baderomsdesign 5 kvm. - Fargeløsninger Baderomsdesign 5 kvm. - Fargeløsninger Baderomsdesign 5 kvm. - Fargeløsninger

Etterbehandlinger og materialer

En av de viktigste sakene i renoveringen av et lite bad på 5 kvm. – valg av etterbehandlingsmaterialer. Her er det verdt å vurdere ikke bare estetiske indikatorer og overholdelse av motetrender, men også et slikt faktum som et spesielt mikroklima i et rom, der det er ganske fuktige forhold med temperaturendringer..

Gulv

For gulvet har en flis som oppfyller alle nødvendige kvaliteter vært og forblir et relevant alternativ i flere tiår. Et bredt utvalg av gulvfliser lar deg velge hvilken som helst farge og mønster. Flisene kan etterligne naturlige materialer som stein eller tre. Den eneste ulempen er kulden i materialet, og hvis du ikke planlegger å installere et oppvarmet gulv, kan du vurdere andre alternativer. For eksempel fuktresistent laminat eller linoleum. Begge materialene har et stort utvalg av farger og mønstre, men det er bedre å foretrekke lysfarger. Den siste trenden innen gulvdesign er selvnivellerende gulv med lengst levetid..

Baderomsdesign 5 kvm. - Gulvbehandling Baderomsdesign 5 kvm. - Gulvbehandling Baderomsdesign 5 kvm. - Gulvbehandling

Vegger

Veggene på badet kan også dekoreres med fliser – lag monofoniske plan, tegninger som korrigerer vertikale eller horisontale mønstre. Mosaikkdekorasjonen ser spesielt elegant ut, hvis flerfargede glassstykker ikke lar rommet “bli lei”. Som regel er separate områder dekorert med mosaikk – dette kan være veggen i dusjrommet, over vasken eller i baderomsskålen. Billig, men ganske akseptabelt alternativ for et lite bad – PVC -paneler, presentert av et variert utvalg. De er fuktresistente, enkle å rengjøre, men ikke like motstandsdyktige mot mekanisk belastning som fliser. Men det er fullt mulig å installere dem uavhengig og ikke å justere veggene perfekt før installasjonen..

Noen tror kanskje det enkleste alternativet for å dekorere veggene på et bad er å male, spesielt siden denne metoden lar deg lage forskjellige mønstre om ønskelig. Et malt bad ser faktisk ganske stilig ut, men bare hvis du jobber hardt med utformingen av helt flate vegger. Ellers vil de eksisterende feilene ødelegge hele estetikken..

Noen ganger brukes fuktbestandig gipsvegg til etterbehandling, noe som gjør at du kan få glatte overflater. For et lite bad er det bedre å nekte slik justering, da det vil “stjele” en tilstrekkelig del av plassen. Gips vil bare være det ideelle materialet for å dekorere en falsk vegg hvis du har tenkt å installere hengende VVS.

Baderomsdesign 5 kvm. - Veggdekorasjon Baderomsdesign 5 kvm. - Veggdekorasjon

Tak

Et lyst tak skaper alltid en følelse av letthet, luftighet i atmosfæren, og dette bør tas i betraktning når du skal dekorere et bad. Her vil det beste alternativet være strekkblanke lerreter som har en reflekterende effekt. PVC -materiale eller fôr vil se bra ut. Taket kan også males, men i dette tilfellet, uten konstruksjon av en gipsplate, vil du ikke kunne organisere systemet til den nå populære spotbelysningen, og igjen er det nødvendig å perfekt jevne overflaten.

Baderomsdesign 5 kvm. - Takdekorasjon Baderomsdesign 5 kvm. - Takdekorasjon

Rørleggerarbeid og møbler

Etter å ha behandlet etterbehandlingsmaterialene, kan du fortsette til den indre fyllingen av badet på 5 kvm. Hvis du likevel kombinerte det med et toalett og fikk ekstra plass, kan det brukes til å installere en vaskemaskin eller bidet. Her har du råd til å utstyre en falsk vegg og installere innebygde rørleggerarmaturer som vil avlaste rommet og gi det et mer moderne utseende..

På et lite bad erstattes bollen ofte med en dusjkabinett, som opptar et av hjørnene. I dag er det mange forbedrede dusjalternativer, inkludert de som er “fylt” med den siste teknologiske utviklingen, så dette alternativet kan bli enda mer akseptabelt. Hvis du absolutt ikke vil gi opp din favorittskrifttype – bør du vurdere å installere et hjørnealternativ eller utstyre en romslig oppbevaring for vaskemidler og rengjøringsmidler under badet..

På et firkantet lite bad er det bedre å bruke hjørnene, noe som gir mer plass til bevegelse. I en rektangulær kan du plassere en baderomsskål langs en av veggene, og en vask med et speil langs den tilstøtende eller motsatt, avhengig av hvor døråpningen er. Avstanden under vasken brukes vellykket for å installere et skap eller vaskemaskin. Ikke overbelast et lite rom med møbler. Et kompakt skap med speildører over servanten eller et par åpne hyller er ganske nok.

Baderomsdesign 5 kvm. - VVS og møbler Baderomsdesign 5 kvm. - VVS og møbler Baderomsdesign 5 kvm. - VVS og møbler

Belysning og innredning

Siden vi snakker om et 5 kvm bad, er det ikke behov for global belysning, men det burde være nok til å belyse hvert hjørne av et vindusfritt rom. Du kan installere fire spotlights eller en taklampe, samt en eller to sconces i speilområdet.

Innredningen skal matche stilen på badet – det kan være kurvkurver, grønne blomsterpotter, lyse gardiner og tepper. Ofte spilles rollen som dekorasjoner av flisemønstre på veggene, vinylklistremerker eller ganske enkelt farget baderomsutstyr: såpefat, krukker og flasker med hygieneprodukter.

Baderomsdesign 5 kvm. - Belysning og innredning Baderomsdesign 5 kvm. - Belysning og innredning Baderomsdesign 5 kvm. - Belysning og innredning

Interiørstiler

Nylig har det blitt fasjonabelt å designe boliglokaler i samsvar med en bestemt stil. Hvis dette tidligere var iboende i romslige, luksuriøse leiligheter, så prøver en vanlig mann i et lite rom på alle mulige måter å følge det mest akseptable designet. La oss se på hvilke funksjoner som ligger i visse stiler.!

Bad 5 kvm. i stil med minimalisme

Minimalisme er en trygg innsats for et lite bad. Området i rommet brukes til å romme rent funksjonelt viktige gjenstander, uten frills. Lyse monokromatiske utførelser i hvite, grå, beige toner, klare geometriske former for møbler og sanitetsartikler, mye lys og fravær av pompøs innredning – alt dette gjør rommet så lakonisk og romslig som mulig.

Bad 5 kvm. i stil med minimalisme - Interiørdesign Bad 5 kvm. i stil med minimalisme - Interiørdesign

Bad 5 kvm. i provence -stil

Provence er en stil som gjenspeiler ånden i fransk landsbygdsromantikk. Her kan du ikke klare deg uten naturlige nyanser av etterbehandlingsmaterialer, tre, litt “loslitt” møbler og selvfølgelig grasiøse blomsterprint..

Bad 5 kvm. Provence -stil - Interiørdesign Bad 5 kvm. Provence -stil - Interiørdesign

Bad 5 kvm. i skandinavisk stil

Skandinavisk – en stil som støtter begrepet minimalisme. Det er en blanding av moderne og retro stykker i bakgrunnen av enkelheten i den lyse finishen. Grove tremøbler, lappetepper, retrogardiner – alt dette understreker originaliteten til det nordiske interiøret.

Bad 5 kvm. i skandinavisk stil - interiør Bad 5 kvm. i skandinavisk stil - interiør

Bad 5 kvm. i nautisk stil

Blå, lyseblå, beige toner assosiert med rasende bølger og varme strandsand vil bidra til å slå utstrålingen fra sjøkysten. Ulike dekorative elementer i form av skjell, et skipshjul eller originale stativer for hygieneprodukter, et selvnivellerende gulv med et 3D -bilde av havbunnen – slike detaljer vil fremheve ideen på den beste måten.

Bad 5 kvm. i nautisk stil - Interiørdesign Bad 5 kvm. i nautisk stil - Interiørdesign

Bad 5 kvm. i klassisk stil

Klassisk – foretrukket for de som ønsker å omgi seg med den mest elegansen. Interiøret er dekorert i pastellfarger, noe som skaper fullstendig harmoni med det snøhvite porselenet. En spesiell raffinement understrekes av beslag og dekor av gylden eller kobberfarge, ovale former på møbler, rørleggerarmaturer, blomsterornamenter, samt stukkelementer.

Bad 5 kvm. i klassisk stil - Interiørdesign Bad 5 kvm. i klassisk stil - Interiørdesign

Innredning av bad 5 kvm. – Foto

Avslutningsvis inviterer vi deg til å besøke vårt fotogalleri. Her har vi prøvd å samle de beste eksemplene på design av små bad med et areal på 5 kvadratmeter. Gledelig visning!

Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto Innredning av bad 5 kvm. - Foto

Previous Post
Μικρό παιδικό δωμάτιο: 50 όμορφες ιδέες σχεδιασμού
Next Post
60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)