15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne kjøkken: 75 designideer

Moderne kjøkken: 75 designideer

Ryddig tilbakeholdenhet og lakonisme er kjennetegnet på moderne stil, som er ideell for å dekorere et kjøkken fra det 21. århundre. Det er en veldig enkel, men gjennomtenkt design. Innovative materialer og teknologier gir maksimal bekvemmelighet i matlagingsområdet, og nøytraliteten i interiøret har en gunstig effekt på psyken. Et moderne kjøkken er en god løsning for et lite rom eller en åpen leilighet, selv om det ser uslåelig ut i et romslig rom. Eksemplene på bildet nedenfor vil bidra til å bekrefte dette..

Funksjoner i moderne stil

Mote for en eller annen designretning er ganske foranderlig. Hvert 5. – 10. år dukker det opp nye trender når det gjelder dekorasjon, møbler, hvitevarer, tilbehør og innredning. Noen trender, på grunn av deres lysstyrke og uvanlighet, blir raskt populære, men blir like raskt utdaterte, kjedelige eller utslitte..

Som et eksempel kan vi nevne blanke fasader, som var så relevante på begynnelsen av 2000 -tallet, limt inn med farget PVC -film, speilet strekk og krøllete tak, allestedsnærværende laminatgulv og neonbelysning. Alle disse detaljene i hverdagen kunne ikke skryte av praktisk, så nå blir de gradvis en ting fra fortiden..

Det moderne interiøret skiller seg fra de tidligere versjonene med sin ro og nesten klassiske dimensjonalitet. Den er preget av glatte monokromatiske overflater – matte eller med en liten glassglans, en akromatisk palett av farger supplert med naturlige teksturer av tre og polert stein, klar geometri av linjer, balanserte proporsjoner.

I denne designen er alt underlagt streng rasjonalisme: hvert møbel fyller plassen som er beregnet for det, og etterlater ingen hull eller tomme områder; alt kjøkkenutstyr, mat, kjøkkenutstyr og små apparater er gjemt bak de elegante fasadene på headsettet, og store apparater (stekeovn, induksjonstopp, kaffemaskin, kjøleskap) passer perfekt inn i et enkelt konsept for et høyteknologisk og ultrafunksjonelt kjøkken.

Moderne kjøkkendesign - funksjoner Moderne kjøkkendesign - funksjoner

Fargevalg

Sammenlignet med andre stiler er det moderne det mest nøytrale når det gjelder farge. Det er bare tre grunnleggende nyanser her – hvit, grå og svart. Noen ganger kan du se et minimalistisk kjøkken med lyse elementer, men alle andre overflater vil forbli akromatisk og monokromatisk..

Separate skapdører kan være laget av tonet glass eller dekket med en blå, lysegrønn, oransje, gul, burgunderfilm. Et forkle, en bardisk, stoler, en bakgrunnsvegg kan også fungere som en rik aksent..

Hvitt kjøkken i moderne stil

Et sett kjøkkenmøbler med slanke snøhvite fasader er kanskje hovedtrenden i moderne design. I de fleste tilfeller mangler den til og med håndtak og åpnes med et lite trykk. Fraværet av synlige beslag og eventuell innredning i kombinasjon med rektangulær grafikk får headsettet til å se ut som en vanlig vegg, og reduserer dermed visuelt dimensjonene.

Den polerte hvite overflaten på disse skapene reflekterer lyset, noe som gir kjøkkenet et friskt og romslig utseende. Med denne designen hjelper tre benkeplater i varme farger, lyse retter og innredning å bli kvitt følelsen av “laboratorium” med dette designet..

Hvitt kjøkken i moderne stil - Interiørdesign Hvitt kjøkken i moderne stil - Interiørdesign

Grått kjøkken i moderne stil

I et monokrom kjøkkeninteriør ser en grå vegg alltid veldig passende ut. For enkel oppfatning blir bakgrunnsveggen og finishen generelt hvit. Et farget forkle og benkeplater i tre myker opp kontrastens alvorlighet i en stålskjerm, som i store mengder kan virke deprimerende.

Likevel kan kjøkkenet, der nesten alle overflater og husholdningsartikler er laget av grått rustfritt stål, betraktes som profesjonelt, fordi det er slik matlagingsområdet på restauranter er utformet..

Grått kjøkken i moderne stil - Interiørdesign Grått kjøkken i moderne stil - Interiørdesign

Svart kjøkken i moderne stil

Ikke alle vil våge å velge svart til et kjøkkensett, og dette er ikke overraskende. Den mørkeste nyansen i den akromatiske paletten skremmer med sin dysterhet og mystikk, men det er i moderne design at den får edle, på noen måter til og med luksuriøse funksjoner.

Fasadens tekstur og kombinasjon med andre belegg har stor innflytelse på oppfatningen av et svart kjøkken. I dette tilfellet kan to typer skap brukes – en blank film, som på grunn av fargen har en dyp speileffekt og en matt finer med en kullfarge..

Hvit keramikk, glass, lys plast vil gjøre et godt selskap til skinnende overflater, og dempet svart anbefales å kombineres med tre og suppleres med varmt spektrumbelysning.

Moderne svart kjøkken - interiørdesign Moderne svart kjøkken - interiørdesign

Materialer og overflater

Renholdets holdbarhet på kjøkkenet og komforten under driften avhenger direkte av kvaliteten på materialene som brukes. I en moderne stil er dette problemet løst på den mest praktiske måten – ved å kombinere den siste utviklingen med klassikere bevist gjennom århundrene. Spesiell oppmerksomhet rettes mot beleggets ergonomi: rengjøring bør ta så kort tid som mulig, og tilberedningsprosessen skal være så hyggelig som mulig..

Gulv

Med tanke på at nesten alle teksturer i et minimalistisk interiør er monokromatisk, er gulv ikke noe unntak fra denne regelen. Materialet bør velges fukt- og smussbestandig. Den optimale løsningen kan være porselens steingods med tekstur av tre eller marmor, nøytrale keramiske fliser (grå, beige – uansett ikke lettere enn vegger og headset), selvnivellerende gulv. I spisestuen er lakkert parkett, laminat eller til og med kork ganske akseptabelt..

Moderne kjøkkendesign - gulvfinish Moderne kjøkkendesign - gulvfinish

Vegger

Det ideelle bakteppet for et headset i en moderne stil vil være flate vegger malt med en nøytral fargemaling. For mørke møbler kan du velge hvite, beige, lysegrå toner, lys vil passe vakkert inn i nesten alle omgivelser. Det anbefales ikke å velge tapet med mønster – det er bedre for teksturen å ligne grov stein eller betong. For forkleet brukes som regel tonet glass eller små keramiske fliser med lyse nyanser..

Moderne kjøkkendesign - Veggdekorasjoner Moderne kjøkkendesign - Veggdekorasjoner

Tak

Sannsynligvis er det eneste akseptable alternativet for å dekorere taket i et moderne kjøkken ensartet maling i hvitt. Denne løsningen passer for alle interiørfarger – fra helt snøhvit til svart. Hvis høyden tillater det, kan du lage en struktur på to nivåer, men bare i form av klare rektangler eller firkanter, uten pretensiøsitet.

Et tilstrekkelig antall spotter og om nødvendig flere lysekroner må festes til taket. Det er vanlig å henge dem over skrivebordsøyen eller i midten av spisestuen..

Moderne kjøkkendesign - takfinish Moderne kjøkkendesign - takfinish

Kjøkkenutstyr og tilbehør

Det er umulig å forestille seg et ekte moderne kjøkken uten teknologi som letter prosessen med tilberedning og lagring av mat. Innebygd ovn, kokeplate, mikrobølgeovn, kaffemaskin, romslig kjøleskap – alt dette bør forbli i sikte, og understreker funksjonaliteten og bekvemmeligheten til stuen.

Det anbefales å velge husholdningsapparater fra samme kolleksjon slik at designen er i harmoni med hverandre og, som er viktig, med møbelfasadene. Som regel er headsettet laget med nisjer av en viss størrelse for god plassering av nye produkter i kjøkkenutstyr..

I motsetning til “rustikke” designtrender som country, Provence, skandinaviske eller middelhavsstiler, er det ikke nødvendig å bruke vintage modeller i den moderne. Tvert imot er det fornuftig å foretrekke innovativ utvikling: induksjon og berøringspaneler, forkrommet stål, platinaimitasjon, matt belegg, tonet glass og metallglans er passende her..

Kranen og møbelbeslag bør lages i samme stil – de fleste “nye” stålfargede kraner, rustfri vask, dørhåndtak og stolben av samme materiale vil gjøre.

Moderne kjøkkendesign - Hvitevarer og tilbehør Moderne kjøkkendesign - Hvitevarer og tilbehør

Moderne kjøkkendesign – foto

Videre på denne siden finner du enda flere eksempler på elegant moderne kjøkkendesign. De presenterte designalternativene hjelper deg med å navigere i valget av et møbelsett, velge finish og utstyr for det og distribuere belysningen riktig. Hvis du er interessert i ideer mens du ser på bildene, kan du alltid bruke dem til å lage et individuelt prosjekt og forbedre interiøret i din egen leilighet eller hus..

Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto Kjøkkeninnredning i moderne stil - foto

Previous Post
Λευκό μπάνιο: 65 ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Glass tapet i interiøret i leiligheten