15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rose Floribunda (90 bilder): typer og omsorg

Rose Floribunda (90 bilder): typer og omsorg

Den grasiøse og dekorative Floribunda -rosen brukes aktivt i landskapsdesign og i utformingen av hagetomter. Hemmeligheten til popularitet er enkel: frostbestandighet, god immunitet, upretensiøsitet, lang blomstringstid. Oppdretterne klarte å få en interessant familie som krysset forskjellige varianter i årevis. Som et resultat kom det ut en fargerik og elegant Floribunda -rose, som selv nybegynnere blomsteroppdrettere kan takle..

Generelle egenskaper ved blomsten

Den uvanlige rosen når en meter i høyden. Men det er også miniatyr tretti centimeter varianter. Et trekk ved familien er intens fargerik blomstring. På toppen av skuddene dannes ikke en ensom blomst, men en hel bukett. Ulike underarter vokser som en hagebusk eller som et husplante i en blomsterpotte. I tillegg er de kuttet for buketter og dekorative arrangementer..

De største blomstene er ti centimeter lange, men de er vanligvis mindre. I tekstur er det både enkle og varierende grader av frotté. Blomstringsperioden begynner på sommerens høyde. Et viktig pluss for dekorative frøplanter er at den blomstrer i flere stadier, i bølger. Du kan beundre Floribunda -rosen til betydelig frost.

Artenes opprinnelse går tilbake til virksomheten til den danske oppdretteren Poulsen. Det var han som begynte å krysse hybridte og polyanthus-underarter, og lyktes i midten av tjueårene. Selve definisjonen av “floribunda” oversetter bokstavelig talt som “rikelig blomstring”. Dette indikerer direkte hovedtrekk i gruppen. Familiens offisielle fødsel anses å være 1952..

Rose Floribunda - Generelle funksjoner Rose Floribunda - Generelle funksjoner Rose Floribunda - Generelle funksjoner

Floribunda rosetyper

Antallet dekorative varianter og underarter er så stort og mangfoldig at det lenge har vært umulig å telle dem riktig. Oppdrettere avler flere og flere interessante varianter. De skiller seg fra hverandre hovedsakelig i dekorative kvaliteter, farger, blomstringstid..

Carte Blanche

En høy variant som er kjent for sitt dekorative løvverk og små doble snøhvite blomster. Carte Blanche blomstrer aktivt til høsten, blir nesten ikke syk og er ikke redd for parasitter. Det er også verdifullt fordi det er ekstremt sjelden påvirket av en sopp. Selv nybegynnere blomsteroppdrettere kan håndtere slike frøplanter..

Rose Floribunda - Carte Blanche Rose Floribunda - Carte Blanche

Bluvender

Den spredende busken vokser opp til 65 cm. Det mørkegrønne skinnende løvet fungerer som en utmerket kontrastbakgrunn for spektakulære dobbelrosa knopper. På grunn av det lyse utseendet blir ofte en upretensiøs variant plantet i forgrunnen når du tegner landskapskomposisjoner..

Rose Floribunda - Bluvender Rose Floribunda - Bluvender

Leonardo da Vinci

En hardfør prydsort, den er nesten ikke redd for vinden og til og med motstandsdyktig mot kraftig regn. Store ti centimeter blomster pryder en tett kompakt busk. Noen ganger vokser denne varianten over en meter. De læraktige og tette bladene understreker blomstringens ømhet. Husk at Leonardo da Vinci krever spesiell omsorg, men er motstandsdyktig mot frost og de fleste sykdommer.

Rose Floribunda - Leonardo da Vinci Rose Floribunda - Leonardo da Vinci

Galaxy

Den høye åttisentimeter busken er dekket med uvanlige tofargede gulrøde blomster som vedvarer gjennom blomstringstiden. En annen funksjon er duften av linfrøolje, som utstråler uåpnede knopper.

Rose Floribunda - Galaxy

Frisia

Kompakte, tette og spenstige busker vokser opp til 75 cm. De er strødd med tykke dobbelgule blomster med en rik nyanse. En av de verdifulle dekorative egenskapene er motstand mot lysende sol. Roser blekner ikke og er ikke redde for frost. Frisia blomstrer til frost.

Rose Floribunda - Frisia

Maria Theresia

Den grasiøse busken er strødd med små, vaseformede, hengende blomster i paraplyformede blomsterstander. De er tett doblet, med en delikat rosa nyanse, skiller seg sterkt ut på skinnende mørke blader. Det er en bred og kraftig sort som blomstrer fra forsommeren til midten av høsten. I hverdagen er den resistent mot sopp, inkludert de vanligste manifestasjonene: mugg eller svart flekk.

Rose Floribunda - Maria Theresia Rose Floribunda - Maria Theresia

Stromboli

En høy, oppreist åtti centimeter busk dekket med mørke blanke blader. Store blomster med korrugerte fløyelblader kombineres til blomsterstand på 3-5, og noen ganger 10 knopper. Skjønnheten deres understrekes ytterligere av skålformen og den dype røde fargen. Svak aroma.

Rose Floribunda - Stromboli

Lilly Marlene

Den upretensiøse variasjonen vokser med suksess nesten over hele verden, uavhengig av klima og geografi. Den er ideell for drivhus. Et interessant trekk er bronsefargen på løvet. Blomstene er ildrøde, av middels diameter, med en svakt uttalt dobbel tekstur og en subtil lukt.

Rose Floribunda - Lilly Marlene Rose Floribunda - Lilly Marlene

Niccolo Paganini

En dekorativ, kraftig busk med store blomsterstander er nærmest klassiske roser på grunn av den dype røde fargen. Frøplantene har god immunitet og motstand mot sykdommer eller skadedyr. Og når du tegner buketter, er dette en av de mest populære variantene..

Rose Floribunda - Niccolo Paganini

Sangria

Dette er en relativt ny underart med ekstraordinære to-lags crimson blomster. Fargemetning og intensitet opprettholdes til slutten av blomstringen. Sangria vokser under nesten alle forhold. For omsorg er det nok å kontrollere fuktigheten, og en gang hvert 3-5 år, utføre beskjæring mot aldring..

Rose Floribunda - Sangria Rose Floribunda - Sangria

Blå Bajoo

Funksjonen til denne typen er den originale fargen. Knoppene har en uvanlig syrinblå nyanse. Selv om dette er en av de mest krevende og følsomme variantene for ytre forhold, er det høyt verdsatt nettopp på grunn av den ekstraordinære dekorative effekten..

Rose Floribunda - Blue Bajoo Rose Floribunda - Blue Bajoo

Nye varianter

Oppdrettere utvikler stadig nye hybridtyper. Blant de interessante nye produktene er sprayrose. Hver av blomsterstandene ligner en egen bukett. En annen populær gruppe er miniflora. Den er miniatyr og grasiøs, skiller seg fra andre i form av vekst: ikke blomsterstander vokser på grenene, men skyter med dem.

Rose Floribunda - Nye varianter Rose Floribunda - Nye varianter

Floribunda rosepleie

Den fantastiske Floribunda -rosen elsker sol og varme. Hun er kravløs. Det er nok å skjule det for trekk og vind. For å forberede jorda, bland det med sand, torv, humus på forhånd. Du kan tilsette hakket leire, en porsjon benmel og noen superfosfater. For å bevare fuktighet og temperatur, er jorda mulket med sagflis.

Hemmeligheten til langsiktig blomstring er rikelig med vanlige vanninger. For varm sommer om kveldene spray blomsten med varmt vann. Hvis en rose mangler fuktighet, mister den knoppene for å beholde den.

Toppdressing utføres gjennom hele sesongen. Det er ikke vanskelig. Det er nok å observere regimet og alternere organisk materiale og mineralforurensninger. Dette er nødvendig for blomstens helse, samt for å øke intensiteten og forlengelsen av blomstringen..

Dekorative busker må formes og med jevne mellomrom forynges. For malv, gjenta prosedyren om våren og høsten. Før bladene vises, utføres hovedbeskjæringen, noe som stimulerer utviklingen av nye skudd. Høstbeskjæring er et obligatorisk stadium i å forberede en rose til vinteren.

Floribunda rosepleie Floribunda rosepleie

Transplantasjon og reproduksjon

Floribunda rose reproduserer perfekt på gården ved stiklinger:

1) I en spiss vinkel, kutt treskudd fra 8 cm over knoppen;

2) Fjern bladene og tornene fra bunnen;

3) Behandle kuttet med hormonelle preparater;

4) Sett stiklingene halvveis i hullene;

5) Observer et intervall på 20-30 cm;

6) Dekk til med film til den slår rot;

7) Ventiler regelmessig, vann, mate plantene og løs forsiktig jorden.

Unge skudd slår rot og utvikler seg opptil 2 år. Husk å gjemme dem for vinteren. Etter det kan buskene plantes på et nytt stabilt sted..

Noen varianter formerer seg godt ved poding, men Floribunda -roser vokser nesten aldri av frø hjemme. Det tar lang tid, og i tillegg er det vanskelig å opprettholde artens karakteristiske trekk..

Rose Floribunda - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

De fleste Floribunda rosesorter er resistente mot store sykdommer, sopp og parasitter. Det er nok å fjerne skadede fragmenter og ugress i tide, unngå stillestående vann, gi næring og mate plantene.

En viktig nyanse er frostsikring. Dekorative varianter overlever vinteren godt, men for dette må de være forberedt:

– Fjern de resterende bladene helt med blomsterstand;

– Forkorte busker opptil 45 cm;

– Dryss forsiktig med jorden ytterligere 30 cm;

– Dekk med grangrener eller blader av gran;

– Du kan dekke Floribunda-rosen med et fiberduk på toppen.

Så, og også under snødekket, er hun ikke redd for noe kaldt vær..

Rose Floribunda - skadedyrsbekjempelse Rose Floribunda - skadedyrsbekjempelse

Rose Floribunda bilde

Floribunda rose er en veldig interessant og uvanlig blomst. For å se hvordan du slipper løs de beste egenskapene i all sin prakt, sjekk ut vårt utvalg av fotografier. Gledelig visning!

Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde Rose Floribunda - bilde

Previous Post
Διακόσμηση τοίχου μπάνιου: 10 καλύτερα υλικά
Next Post
Stue i klassisk stil (+68 bilder)