Pelargonium (geranium): 70 bilder
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Pelargonium (geranium): 70 bilder

Pelargonium (geranium): 70 bilder

Pelargonium er den samme pelargonien som er kjent for alle. Derfor avler noen mennesker pelargonium hjemme, og vet ikke engang hva det egentlig er. Navnet på blomsten er oversatt fra gresk som “kran”. Det ble populært i England på 1800 -tallet og har siden spredt seg til andre deler av verden. Geranium er grasiøs og vakker, og omsorg for det er så enkelt som mulig, selv for uerfarne blomsteroppdrettere. En annen funksjon er en uttalt lukt på grunn av det høye innholdet av essensielle oljer. Av samme grunn brukes pelargonium ofte i tradisjonell medisin. På dacha lar hun deg bli kvitt noen hagedyr ved at hun er tilstede..

Generelle egenskaper

Pelargonium er en flerårig urt som tilhører familien Geranium. Noen ganger er det også semi-busk varianter. På grunn av mangfoldet av arter er det nesten umulig å skille fellestrekk som er karakteristiske for alle representanter. Stengler kan være krypende, rette eller forgrenede, blader – enkle, dissekerte eller fingerlignende, blomster i paraplyformede blomsterstander – av alle størrelser, former og nyanser.

Pelargonium kommer fra Sør -Afrika, så det formerer seg godt i drivhus, elsker solen og takler mangel på fuktighet. Av samme grunn vil den ikke overleve den kalde vinteren utendørs. Stiklinger og frø brukes til forplantning..

Geranium eterisk olje er laget av bladene av pelargonium. Rotekstraktet brukes til fremstilling av medisiner, spesielt for behandling av smittsomme sykdommer. Enkelte varianter er giftige for pollinerende insekter på grunn av tilstedeværelsen av quisgalsyre i sammensetningen.

Pelargonium er en allsidig plante som er plantet på stedet, i blomsterbed og i huset.

Pelargonium (geranium) - Generelle egenskaper Pelargonium (geranium) - Generelle egenskaper

Typer pelargonium

Det er mange typer pelargonium i naturen, noe som gjør det umulig å lage en enkelt og universell klassifisering. Oftest er det seks hovedkategorier: sonale, eføy, duftende, kongelige, unike og pelargonium-engler. De er forskjellige i utseende, habitat og levekår..

Sone Pelargonium

Det er den vanligste arten, med titusenvis av varianter. Det skylder navnet sitt til en viss farge på bladet: i midten er det et område malt i en annen farge. Noen ganger forsvinner denne sonen når det mangler lys, og om våren dukker den opp igjen.

Zonal pelargonium er en rett busket busk med dunete, velduftende blader. I kulturen har den blitt dyrket i mer enn tre århundrer. Alle varianter er delt inn i 5-petal non-double, 6-8-petal semi-double and 8-petal double.

De mest kjente og store undergruppene er Rosaceae, Tulip, Clove, Star, Cactus og Deacons..

Zonal pelargonium (geranium)

Eføybladet pelargonium

De kjennetegnes ved å krype eller henge lange skudd opp til en meter. Slike varianter brukes til jorddekke når du dekorerer balkonger og loggier. Blomster – hvilken som helst form og nyanse, men bladene er glatte og eføylignende, for det meste tette og tøffe.

Eføybladet pelargonium (geranium)

Duftende pelargonium

Dette er en gruppe varianter kjent for sine aromaer. Oftest er de ganske iøynefallende i utseende, med små rosa eller hvite blomster og ujevne palmate-flikede blader. Buskene er løse og forgrenede. Slike pelargoner dyrkes ikke for pynt, men for lukt. Blad kan lukte som frukt, bær, andre urter og til og med komplekse parfymesammensetninger..

Duftende pelargonium (geranium)

Royal Pelargonium

Dette er kraftige busker opp til 50 cm høye. Særegenheten deres er store blomster med bølgede eller kantete kanter. Farging – heterogen på grunn av vener og flekker. Bladene er brede og hakkede, minner om lønneblader. I motsetning til zonal, som kan blomstre hele året, er blomstringen av kongelige pelargonier begrenset til 3-4 måneder.

Royal pelargonium (geranium)

Unicums

Dette er en av de eldste gruppene som har blitt dyrket siden midten av 1700 -tallet. De avlet den ved å krysse de kongelige og strålende pelargoniene. Blomster ligner kongelige blomster, men de har en mindre diameter. De dissekerte bladene har en uttalt lukt. “Unicums” var spesielt populær i blomsterhager i viktoriansk tid.

Pelargonium (geranium) - Unikt

Pelargonium engler

En uvanlig variant ble avlet av den engelske blomsterhandleren Langley Smith, som krysset de kongelige og krøllete pelargoniene. Nye arter dukket senere opp på grunn av kryss i selve gruppen..

“Engler” kjennetegnes av små blomster, blader og store busker. Disse variantene er mindre krevende enn kongelige pelargoner, men de trenger mer lys..

Pelargonium engler

Pelargoniumpleie

Pelargonium er en av de mest upretensiøse prydplanter. Men for at den skal blomstre vakkert og lyst, må du fortsatt ta vare på riktig pleie..

I huset er pelargoner plassert på en solrik vinduskarme. Ideelt sett – med middagsskygge, slik at den ikke falmer. Hun elsker lys og sørsiden, men tåler ekkelt vind og trekk. Det første signalet om mangel på belysning er en gradvis eksponering av stammen.

Den optimale temperaturen er over + 12C, ellers blomstrer ikke blomsten. Hvis planten er for kald, endrer bladets kanter farge. Dette manifesteres oftest om vinteren. Da er det bedre å fjerne blomsterpotten fra vinduet..

Vanning er moderat. På grunn av overflødig fuktighet, pelargonium visner og råtner, er rotsystemet skadet. Det er nesten umulig å redde en slik plante, bortsett fra kanskje å forplante de bevarte friske grenene..

For at geranium skal buske godt, blir det på høsten avskåret og en hukekrone dannes. Du kan gjøre dette tidlig på våren, men deretter bare kutte av spissene på de lengste skuddene..

Om sommeren kan pelargoner plantes utendørs. Forplant deretter planten før vinteren, og på våren transplanter den bare i jorden. Når frosten begynner, må pelargoner transplanteres tilbake i grytene for å bevare.

Pelargoniumpleie Pelargoniumpleie Pelargoniumpleie Pelargoniumpleie

Transplantasjon og reproduksjon av pelargonium

Pelargoniums vakre utseende og regelmessige blomstring avhenger ikke bare av vanning og fôring, men også av vanlig beskjæring. Samtidig kan en ny plante dyrkes fra stikkene som er oppnådd..

Det anbefales å utføre stiklinger ikke mer enn en gang annethvert år, slik at geraniumen får tid til å vokse og utvikle seg. Hvis busken er liten og svak, så hvert tredje år. Stiklinger blir kuttet når som helst, inkludert vinter. Hvis du gjør dette tidlig på våren, kan du allerede om sommeren se de første blomstene..

Våren er ideell for reproduksjon også fordi alle vekst- og utviklingsprosesser på dette tidspunktet er spesielt intense, noe som betyr at skjæringen slår rot raskere og sterkere. Men dette er bare en anbefaling, ikke en obligatorisk regel. Pelargonium tolererer stiklinger godt i enhver sesong. Med mindre du vil kunne beundre de første resultatene allerede neste år..

For å forplante pelargonium ved stiklinger, må du ta hensyn til følgende nyanser:

– For dvergvarianter er lengden på skjæringen opptil 2,5 cm, for vanlige varianter – 5 cm;

– Skudd kan forankres i vann eller i bakken. For pålitelighet, bruk de spesielle rooting enhancers som brukes til behandling av skivene, men dette er ikke nødvendig;

– For planting trenger du potter med paller, egnet jordblanding og sand;

– Velg en topp med tre eller flere blader;

– Det er bedre å ikke kutte grener med knopper satt. Hvis det er knopper, er det tilrådelig å fjerne dem slik at de ikke drar ressurser til seg selv. En ung plante vil ikke la dem åpne seg uansett;

– Klipp av lagene bare med en skjerpet kniv i rette vinkler. Klippekaks må tørkes i flere timer slik at kuttet strammes med en film. I fremtiden vil dette beskytte mot forfall;

– Stiklinger plantes i drenerte potter med hull. Omtrent en tredjedel av sanden tilsettes jorda;

– For å desinfisere jorda er det nok å behandle den med kokende vann eller en svak løsning av kaliumpermanganat;

– Stiklinger går dypt i bakken noen få centimeter. Bakken må komprimeres litt slik at skuddene ikke faller;

– La grytene stå i skyggen de første dagene, men i slutten av uken kan de overføres til solen og vannes rikelig. Hell ikke vann i bakken, men i kjelen;

– Prøv å ikke bli pelargoniumbladene våte. På grunn av dette kan de bli flekkete eller til og med råtne;

– Den gjennomsnittlige varigheten av skuddrotingsprosessen er 2–6 uker, avhengig av geraniumsorten;

– Hvis du har valgt å rotere stiklingene i vann, legg dem i tidligere avgjort vann. Du kan transplantere stilkene når røttene vokser mer enn 2,5 cm. Plargoniumplanten så delikat som mulig for ikke å skade rotstokken.

Pelargonium - Transplantasjon og reproduksjon Pelargonium - Transplantasjon og reproduksjon Pelargonium - Transplantasjon og reproduksjon Pelargonium - Transplantasjon og reproduksjon Pelargonium - Transplantasjon og reproduksjon

Bekjempelse av skadedyr og sykdom

Den vanligste sykdommen i pelargonium er rotting av rotkragen. Dette kan bare forhindres ved nøye kontroll av vanning og jordfuktighet..

Hvis en gråaktig mugg vises på bladene, kan du fortsatt redde planten. Slutt å vanne, fjern skadede fragmenter og tørk jorda. Behandle pelargoner med soppfjerner og la dem ligge i solen.

I hagen eller på landet kan du se en hvitflue. Disse insektene gjemmer seg på baksiden av bladet og ser ut som sommerfugler. De suger saften fra planten og formerer seg raskt. Parasittene fjernes for hånd og blomsten behandles med insektmidler. De samme insektmidlene vil hjelpe til med å bli kvitt bladlus, et annet vanlig problem..

Pelargonium - skadedyrsbekjempelse

Pelargonium (geranium) – foto

Vi har valgt det beste utvalget av bilder for å forstå hvordan pelargonium ser ut og hva det er. Se, sammenlign og velg nye kjæledyr til ditt grønne hjørne eller frøplanter!

Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto Pelargonium (geranium) - foto

Previous Post
Μπάνιο σε στιλ σοφίτας (+65 φωτογραφίες)
Next Post
Tradescantia (100 bilder): typer og omsorg
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector