Tradescantia (100 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tradescantia (100 bilder): typer og omsorg

Tradescantia (100 bilder): typer og omsorg

Tradescantia er en urteaktig flerårig med fantastiske dekorative egenskaper. Dens monokromatiske eller spraglede løvverk av grønne, lilla, rosa toner gjør det ofte til en ekte dekorasjon av innendørs interiør, så vel som hager i hjemmet. Delikate skudd er regelmessig dekket med blomster i forskjellige farger. Plantens hjemland er Latin -Amerika, selv om det i dag er ganske vanlig på forskjellige kontinenter. Det fikk navnet til ære for de engelske naturforskerne John Tradescant Sr. og John Jr., som ga et stort bidrag til vitenskapen ved begynnelsen av XVI-XVII århundrene..

Hovedtyper

Tradescantia har mange former og arter, hvorav det er omtrent 75. Dette skyldes i stor grad den brede utbredelsen på forskjellige kontinenter, men det er verdt å gi æren til oppdrettere som utrettelig dyrker nye varianter. En rekke arter i dag lar deg dyrke denne avlingen både innendørs og i personlige tomter, og beundre dens skjønnhet. Vurder de mest kjente og favoritt typene blomsteroppdrettere.

Tradescantia belotsvetkovaya

Begge amerikanske kontinenter er hjemmehørende i denne arten. Hvitblomstret tradescantia slår godt rot i leilighetsforhold og fikk til og med det andre navnet “kvinnes sladder” på grunn av de mange sammenflettede skuddene og bladene som danner en ball.

De viktigste dekorative egenskapene ligger i de originale bladene, som har en stripet lysegrønn farge, en langstrakt form og en blank overflate. I noen varianter kan stripene ha en gylden nyanse. Blomstene, som navnet tilsier, er hvite, har noen ganger en rosa fargetone, og er formet som små stjerner. Selv om en enkelt blomst bare lever en dag, kan blomsterpottens blomst observeres i flere måneder, ettersom nye knopper blomstrer hver dag..

Tradescantia belotsvetkovaya

Virginia Tradescantia

Denne urteaktige flerårige er hjemmehørende i den amerikanske delstaten Virginia. Det særegne ligger i en ganske lang blomstring, og blomstene har en lys uttrykksfull farge, representert av en blå palett. Blad med lineær form vokser opp til 20 cm i lengde.

Virginia Tradescantia

Tradescantia Anderson

Denne gruppen med prydsorter som er flotte for dyrking både hjemme og i hagen. Planter blir opptil 80 cm lange, har høye dekorative verdier, og flate blomster er malt i blå, hvite, lilla eller rosa toner. Et interessant trekk ved denne arten er kjærligheten til skyggefulle områder – blomstene ser mye vakrere ut når det er grumsete ute..

Tradescantia fikk navnet sitt til ære for den amerikanske botanikeren E. Anderson, som studerte det veldig lenge..

Tradescantia Anderson

Tradescantia Blossfeld

Denne typen Tradescantia har tykke, kjøttfulle stilker med rødgrønn hud som kryper langs bakken. Den mørkegrønne overflaten av bladene har noen ganger en rødlig fargetone, og baksiden er tett pubescent, lilla i fargen. På kelkbladene kan du se en sølvaktig haug..

Tradescantia Blossfeld

Tradescantia Zebrina

Det kalles også sebralignende tradescantia på grunn av den opprinnelige fargen på de flerfargede bladene, som har en lilla-lilla innside og en grønn utside med hvite og sølvstriper på begge sider av den sentrale venen. Fargen på de blomstrende knoppene er hovedsakelig lilla eller skarlagen. Planten har en krypende stilk og brukes ofte som en kraftig plante..

Tradescantia Zebrina

Dekket Tradescantia

Denne vakre flerårige planten, som når en høyde på 30-40 cm, har oppreist løvverk som danner en tett rosett. Fargen på løvplaten på forsiden er grønn, og på baksiden er den rosa-lilla, takket være at denne tradescantia ser ganske lys ut. Blomstringen av små hvite knopper som vises under et løveteppe gir den mer originalitet..

Dekket Tradescantia

Riktig omsorg for Tradescantia

For å sikre Tradescantias høye dekorativitet, er det nødvendig å følge visse regler for omsorg og skape et gunstig mikroklima. Det er slett ikke vanskelig å dyrke denne planten, noe som er en av årsakene til deres popularitet blant blomsteroppdrettere..

Belysning

For det meste liker Tradescantia sterkt lys, men er redd for direkte sollys, som det kan brenne seg fra. Med mangel på belysning strekker stilkene seg ut, og det tynne løvet blir blekt. I et leilighetsmiljø er det bedre å velge steder for blomsterpotter på vinduskarmer mot øst eller vestsiden. I åpen åpen sol forlater Tradescantia morgen og kveld..

Tradescantia Care - Belysning Tradescantia Care - Belysning

Temperatur

Anlegget krever ikke spesielle temperaturforhold. I den varme årstiden – fra midten av våren til oktober – vil det føles behagelig ved en temperatur på + 25C. Når det kalde været begynner, må det gradvis senkes. Tradescantia skal overvintre ved en temperatur på + 10 … + 12C, slik at den går i hvilemodus. På spesielt varme dager er det bedre å overføre blomsterpotter innendørs til en åpen ventilert balkong..

Tradescantia Care - Temperatur Tradescantia Care - Temperatur

Luftfuktighet

Tradescantia foretrekker moderat fuktighet. Det må vaskes med jevne mellomrom fra støv, og også sprayes på varme dager. Disse prosedyrene er spesielt nyttige for planter som lever i hengende potter, da de er mest utsatt for tørking..

Faren er vannet jord, noe som kan føre til råtning av rotsystemet, derfor må du ta vare på drenering, selv når du planter tradescantia. Overskytende vann som er igjen etter vanning i kjelen må fjernes.

Tradescantia Care - Fuktighet Tradescantia Care - Fuktighet

Vanning

Spesielt forsiktig vanning er nødvendig for Tradescantia om våren og sommersesongen – jorden bør alltid forbli fuktig. Om vinteren reduseres drikkemengden – ofte er en gryte nok ca 70-80 ml vann per uke.

Tradescantia Care - Vanning Tradescantia Care - Vanning

Gjødsel og fôring

For å opprettholde plantens dekorative utseende, må den mates om våren og sommeren, i perioden med aktiv vekst. Til dette formålet kan du bruke komplekse dressinger beregnet på dekorative løvfellende innendørs blomster. Om vinteren brukes ikke gjødsel, fordi et overskudd av næringsstoffer i utilstrekkelig belysning kan føre til døden.

Tradescantia care - Gjødsel og gjødsling Tradescantia care - Gjødsel og gjødsling

Sykdommer og skadedyr

Sykdommer oppstår oftest på grunn av feil omsorg for Tradescantia. For eksempel, med mangel på lys, begynner stilkene å strekke seg, og løvet blir tynnere. Med mangel på fuktighet eller for direkte sollys blir bladene brune. Normale forhold bør opprettes for å eliminere problemer..

Etter hvert som avlingen blir eldre, blir stilkene eksponert ved basen, og den eneste måten å bruke toppen av skuddene er som stiklinger. Resten av anlegget kastes.

En annen sykdom som en kultur kan forstå er en sotet sopp som legger seg på blader på de stedene der det er igjen spor av insekter eller bladlus. Det provoserer brudd på respirasjon og fotosyntese, noe som fører til svekkelse av planten..

Som alle dekorative blomstrende avlinger ignoreres ikke Tradescantia av forskjellige skadedyr, som det blir en ekte delikatesse for. Følgende representanter er spesielt farlige:

Bladlus er et stillesittende insekt som lever av cellesaft, som et resultat av at løvet krymper og knoppene faller av. Det er nødvendig å vaske planten med såpevann og behandle med Aktellik.

Edderkoppmidd er så liten at den bare kan sees i gruppekolonier som ser ut som pollen på bladene. Tegn på skade bestemmes av bladfall og tilstedeværelse av et tynt bane. Tradescantia må bades grundig og fuktes..

Skala – legg deg på undersiden av bladet og mate på saften, og etterlater en klebrig utslipp. Skånsom fjerning av skadedyr og insektmiddelbehandling vil være nødvendig.

Tradescantia - Sykdommer og skadedyr Tradescantia - Sykdommer og skadedyr

Hvordan transplantere Tradescantia

Behovet for transplantasjon avhenger av kulturens alder. Det utføres som regel etter 2-3 år. Det er verdt å merke seg at Tradescantia tolererer prosessen godt, hvis du passer på å skape optimale forhold..

Ved å fjerne planten fra potten, kan du om nødvendig dele busken, fjerne tørkede grener og også rense jordstokken. Den nye jorda skal være lett og næringsrik, inneholde løvfellende og fuktig jord, humus, litt sand for bedre luftgjennomtrengelighet. Du kan kjøpe en ferdig komposisjon. Et dreneringslag bør også legges.

Den plantede tradescantia må plasseres i skyggen de første dagene, slik at innsatsen er rettet mot forankring. Når du lander i åpen bakke, er det verdt å velge et sted der delvis skygge vil bli opprettet ved middagstid.

Hvordan transplantere Tradescantia Hvordan transplantere Tradescantia

Reproduksjon hjemme

For å forplante Tradescantia bruker dyrkere en av tre metoder – de dyrker frøplanter fra frø, deler buskene eller bruker den vegetative metoden for stiklinger.

Formering av tradescantia av frø

Frø til frøplanter må sås i mars. Det er nødvendig å klargjøre på forhånd grunne beholdere med jord som inneholder sand og torv. Frøene blir litt dypere i bakken, drysset og fuktet. Deretter dekkes beholderen med en film (glass) og installeres på et varmt sted. Du må åpne drivhuset regelmessig, tørke kondensatet og fukte jorda. Når de første skuddene ser ut (etter omtrent to uker), fjernes dekselet. Når fulle blader dukker opp, kan plantene transplanteres i “voksne” potter.

Formering av tradescantia av frø Formering av tradescantia av frø

Formering av tradescantia ved stiklinger

I dette tilfellet er det nødvendig å kutte av toppen av stilkene som er ca 12-15 cm lange med en skarp kniv. For roting legges de i en beholder med vann eller jord. Deretter må du lage et drivhus og holde det varmt. Rhizomet utvikler seg innen 7-10 uker, hvoretter spirene begynner å vokse aktivt.

Formering av tradescantia ved stiklinger

Reproduksjon av tradescantia etter divisjon

Du kan dele busken under transplantasjon. Prosessen består i å fjerne en voksen busk, riste roten av bakken og skjære den i flere biter med et blad. Det resulterende materialet plantes umiddelbart i forberedte beholdere med jord, slik at rhizomet ikke tørker ut.

Reproduksjon av tradescantia etter divisjon Reproduksjon av tradescantia etter divisjon

Tradescantia – bilde

Saftige, lyse grønne stengler, fantastisk dekorative blader og spraglete blomster er de viktigste fordelene med Tradescantia. Dette kan tydelig sees i et ytterligere utvalg av bilder, hvor ulike kulturtyper presenteres, måter å plassere det i hjemme- og hageforhold. Gledelig visning!

Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - foto Tradescantia - foto Tradescantia - foto Tradescantia - foto Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - foto Tradescantia - foto Tradescantia - bilde Tradescantia - foto Tradescantia - bilde Tradescantia - foto Tradescantia - bilde Tradescantia - foto Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - bilde Tradescantia - foto Tradescantia - foto Tradescantia - foto Tradescantia - foto

Previous Post
Τεντωμένες οροφές δύο επιπέδων (+95 φωτογραφίες)
Next Post
Weigela (60 bilder): typer og omsorg
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector