15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Wisteria (75 bilder): typer og omsorg

Wisteria (75 bilder): typer og omsorg

Den rikelig blomstrende liana wisteria (et annet navn er wisteria) brukes hovedsakelig i landskapsdesign for å lage vertikal innredning. En frodig foss av syrin, rosa eller hvite børster kan dekorere ethvert hjørne. Wisteria er ideell for å dekorere buer, lysthus, smug; gjerder, uthus og fasader på gamle bygninger er ofte maskert med det. Under blomstring ligner denne vintreet et luksuriøst gardin, som skaper en koselig nyanse og beskytter mot for sterk sol. I all sin prakt er blåregn en upretensiøs plante, og selv nybegynnere blomsteroppdrettere vil kunne ta vare på den..

generelle egenskaper

På gresk betyr ordet glykos “søtt” – dette er duften som blomstrende blåregn utstråler. I utseende og duftende lukt ligner klyngene akasie, noe som ikke er overraskende, fordi begge disse plantene tilhører belgfruktefamilien..

Å være en flerårig liana, kan blåregn i seg selv nå opptil 20 m i lengde, og dens klynger – opptil 80 cm. Mange børster som henger under egen vekt dekker nesten helt grenene, og noen ganger er til og med blader ikke synlige bak dem. Etter visning av blomstene dannes belger med frø i stedet for dem, men i forhold til frostige vintre er selvsåing nesten umulig..

Blomstringsperioden for blåregn er mai og begynnelsen av juni, ny blomstring er mulig i august. Individuelle bunter kan forbli på grenene gjennom sesongen. Liana vokser ekstremt raskt, så den trenger sterke støtter og beskjæring i tide. Gjennom årene vokser blåstammen stiv, hvoretter den kan holde vekt uten ytterligere strukturer.

Blåregn - Generelle egenskaper Blåregn - Generelle egenskaper

Typer blåregn

Kinesisk blåregn – en av de mest populære variantene på nordlige breddegrader. Den er preget av store, opptil 30 cm lange, lyse syrinebunker, som under gunstige forhold blomstrer voldsomt på tjue meter vinstokker. Diameteren på flerårige grener kan nå 15 cm. Fordelen med arten er motstanden til en voksen plante mot et kort temperaturfall til –20C, noe som gjør det mulig å dyrke blåregn i et temperert kontinentalt klima. Ved hjelp av vanlig beskjæring av skudd, i stedet for en vevende vinstokk, kan du få et standard tre, som vil se veldig imponerende ut i en hage eller park..

Kinesisk blåregn Kinesisk blåregn

Japansk blåregn (rikelig blomstrende) har kortere skudd sammenlignet med kineserne. Den maksimale høyden er 10 m. Samtidig har den rikelig blomstrende lianen større blader (opptil 40 cm) og blomsterklynger (50 cm). Blomstringen av arten skjer saktere, blomstene blomstrer gradvis, fra basen. Rikelig blomstring eller, som det også kalles, flerblomstret blåregn er ikke dårligere enn kinesisk i frostbestandighet, og dets dekorative kvaliteter er vurdert høyere.

Japansk blåregn blomstrer rikelig Japansk blåregn blomstrer rikelig

Wisteria Blue Moon ble oppdrettet av oppdrettere relativt nylig, men har allerede klart å overraske gartnere med en rekordevne som tåler temperaturer under -37C. Imidlertid er hovedtrekk ved denne planten dens sjeldne himmelblå farge og litt forkortede bunter. I kalde områder vokser blåmåne blåregn ganske sakte og blomstrer ikke like sjenerøst som de sørlige varianter, men fyller fullt ut sin dekorative og beskyttende rolle.

Wisteria Blue Moon

Wisteria omsorg

Den velduftende blåregnkaskaden er som regel et resultat av naturens og menneskets felles arbeid. Spesielt forsiktig planteomsorg er nødvendig i kjølige klimaer. Voksne, delvis slaktete vinstokker tåler frost, midlertidig tørke eller lange perioder med slaps mye bedre, men unge frøplanter krever en sensitiv og oppmerksom holdning i alle stadier av utviklingen..

Lett og varmt

Siden det naturlige habitatet til disse frodige blomstrende lianene er de subtropiske skogene i Asia, er det vanskelig for disse plantene å ha en lang vinter. For at blåregn skal danne så mange knopper som mulig, bør den være plassert på sørsiden av stedet eller huset, og beskytte den mot vind og trekk. Til tross for frostbestandigheten til populære arter, er det ikke verdt å teste planten for styrke-stauder for vinteren må dekkes med torv, halm, burlap og ett-, to år gamle frøplanter etter beskjæring kan graves ut med en jordklump og midlertidig lagret i et rom ved + 8-10C.

Wisteria - Lys og varme Wisteria - Lys og varme

Vanning

Vanning blåregn trenger moderat, uten vannlogging. Overflødig vann, spesielt i kaldt vær, påvirker rotsystemet negativt, som kan begynne å råtne. Drenering av høy kvalitet og løs, organisk rik jord vil bidra til å unngå dette..

Wisteria - Vanning Wisteria - Vanning

Jorden

Jorden for dekorativ liana er egnet for løvfugl, med en liten blanding av elvesand. Et godt alternativ er svart jord og lerige underlag, beriket med torv, gjødsel eller kompost. For å redusere surheten, blir bakken vannet en gang i sesongen med en vandig løsning av vanlig kritt..

Wisteria - Jord

Beskjæring

Beskjæring av blåregn utføres etter behov for å danne grener, men generelt anbefales det å gjøre dette to ganger: etter at hovedblomstringssyklusen (juni – juli) er fullført, forkortes unge skudd med omtrent 2/3, og også i november – å forberede planten til vinteren. For å øke antallet blomstrende bunter beskjæres den sentrale vintreet om våren, hvoretter flere laterale prosesser dannes..

Wisteria - Beskjæring

Reproduksjon av blåregn

Til tross for at blåregn danner mange belger med frø hvert år, anbefales det å plante det på en vegetativ måte. Klipping, roting av stiklinger eller unge skudd lar deg få et voksen tre med vakre flytende blomster om et år eller to. På samme tid blomstrer en ung liana fra frø ikke tidligere enn etter 5 eller til og med 10 år, mens sortens egenskaper ved moderplanten ikke bevares..

Stiklinger Er faktisk dyrking av nye frøplanter fra fragmentene av grener. På senhøsten, men alltid før den første frosten, blir unge skudd kuttet i biter på 40–50 cm lange, plassert vertikalt i en beholder og fylt med et fuktet underlag med omtrent 1/4. Så blir de igjen i kjelleren til våren. I februar – mars transplanteres stiklinger inn i et drivhus eller på en vinduskarme under en gjennomsiktig hette (plastflasker er passende), noe som gir dem god belysning, varme, regelmessig vanning og fôring med vekststimulerende midler. Når været er varmt ute, transplanteres unge skudd til åpen mark..

Roterende lag utført på høsten, når anlegget ble forberedt på vinterhvile. For å gjøre dette blir de nedre grenene, som ikke hadde tid til å stivne, bøyd og begravet i bakken til en dybde på 10-15 cm. Om våren, etter at bladene vises på lagene, blir de avskåret fra moderplanten og ble værende i et år for å danne røtter. Tidlig høst samme år eller neste vår kan unge frøplanter overføres til et permanent sted..

Reproduksjon av blåregn Reproduksjon av blåregn

Wisteria – bilde

Hvis det termofile blåregn er utstyrt med komfortable forhold, vil det glede alle rundt med et herlig blomster “regn” i mange år. Vi inviterer deg til å dekorere en personlig tomt eller et landsted med en verdig dekorasjon, hvis bilder vi har samlet i vårt utvalg. Gledelig visning!

Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde Wisteria - bilde

Previous Post
Weigela (60 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
Next Post
Landskapsarbeid i forstadsområdet: 85 fotoideer