15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Landskapsarbeid i forstadsområdet: 85 fotoideer

Landskapsarbeid i forstadsområdet: 85 fotoideer

For de fleste har datteren sluttet å personifisere et sted med endeløse senger, som du må jobbe utrettelig på nesten hele sommeren. Nå er forstadsområdet et territorium for avslapning og estetisk nytelse. Landskapsarbeid vil bidra til å sikre en harmonisk enhet mellom mennesket og naturen. For gode hageideer, se vår artikkel.

Funksjoner i landskapsdesign

Landskapsarbeid er i skjæringspunktet mellom konstruksjon, arkitektur og avlingsproduksjon. For et kompetent landskapsdesign er det også nødvendig å ha viss informasjon om stilretningene og reglene for formharmoni..

Landskapsdekorasjon er en ekte kunst som har blitt praktisert av fagfolk i mange århundrer. Imidlertid, hvis du ønsker å forandre territoriet til sommerboligen på egen hånd, trenger du bare å gjøre deg kjent med det grunnleggende om planlegging og ferdige prosjekter for å gjennomføre ideene du liker..

Så vær oppmerksom på følgende bestemmelser før du starter arbeidet:

– både gjenstander av levende og livløs natur og gjenstander skapt av mennesker brukes til å transformere stedet, og hver av dem må passe inn i den samlede sammensetningen;

– det er nødvendig å passe på den ferdige hagen, derfor, hvis du ikke regelmessig kan bruke tid på dette, stopp ved enkle løsninger;

– tenk over hovedideen og arbeidsplanen, lag et grunnopplegg og legg til dekorative elementer i det;

– ikke alle prosjekter kan gjennomføres i praksis. Vurder jordkvaliteten og lysgraden – hver plante krever spesielle forhold for normal utvikling.

Landskapsarbeid i forstadsområdet - Funksjoner

Stiler

Det er lettest å jobbe i ett emne, som vil bestemme geometrien til landingenes plassering. Vær oppmerksom på at valget påvirkes av bygningenes arkitektur..

Klassisk stil

En tradisjonell hage kalles også vanlig. Først og fremst er det preget av konsekvent orden og symmetri. Ideelt sett er retningen legemliggjort i landser med et stort territorium, men det er fullt mulig å gjennomføre slike prosjekter i små åpne områder i en sommerbolig..

Plant buskete busker og trær som kan formes senere. Ta vare på dem og kutt dem i tide. Legg stier rett, og ordne blomsterbed, smug, plener, dammer og parterres i geometriske konfigurasjoner (polygoner, ovaler og sirkler er egnet).

Klassikeren krever valg av naturmaterialer og implementering av resten av bygningene i en lignende retning. Fargepaletten er behersket, grunnleggende nyanser vil gjøre. Du kan supplere dekorasjonen med en fontene i midten av komposisjonen, topiære planter, samt vakre skulpturer i antikk stil..

Klassisk stil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Klassisk stil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Klassisk stil - Landskapsarbeid av forstadsområdet

Country stil

Enkelheten og hyggen i rustikke forhager og hager ser søte og uformelle ut. Det er denne retningen som har vært kjent for menneskeheten siden uminnelige tider, da alle representanter for samfunnet bodde i kunstløse hus med beskjedne, men pene plener..

For land er følgende elementer karakteristiske:

– frukttrær, grønnsaksbed;

– frodige blomsterbed med gratis design

– stier laget av treskjæringer, stein, grus, vanlige jordartsmuligheter;

– dekorative detaljer laget med egne hender;

– lysthus og benker i tre omgitt av vegetasjon;

– et lite reservoar av naturlig form;

– kombinasjon av naturlige farger med varierte og muntre nyanser.

Landstil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Landstil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Landstil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Landstil - Landskapsarbeid av forstadsområdet

Økostyle

Trendretningen myker opp motsetningene mellom det teknogene miljøet og naturlige motiver. Målet med Eco Garden er å gjenskape et villmarksområde i et privat område. Derfor er hovedregelen naturlighet og letthet, start opp:

– naturlige materialer;

– dyrkede varianter sammen med åker, skogplanter;

– markiser og hytter;

– trebroer, benker, hamp- og sagkutt;

– kreativt håndverk og lamper;

– hagemøbler i grove konfigurasjoner.

Ecostyle - Landskapsarbeid av forstadsområdet Ecostyle - Landskapsarbeid av forstadsområdet Ecostyle - Landskapsarbeid av forstadsområdet Ecostyle - Landskapsarbeid av forstadsområdet

japansk stil

En litt eksotisk strøm for våre åpne områder. Det krever passende minimalistiske utførelser for bygninger, som ikke alltid er typiske for sommerhytter. Og likevel kan individuelle motiver ganske organisk falle på standardbasis..

For å organisere en hage med japansk tradisjon, bruk:

– bekker, boller med vann, små innsjøer;

– steinhager med småstein;

– lyse, asymmetriske mellomrom som bidrar til kontemplasjon;

– lave bartrær, mose, sand;

– bambus hekker;

– kombinert asfaltering;

– konsistente farger (svart, hvit, sand, grønn, brun, grå);

– fokuserer på harmoni, naturlighet.

Japansk stil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Japansk stil - Landskapsarbeid av forstadsområdet Japansk stil - Landskapsarbeid av forstadsområdet

Minimalisme

Den minimalistiske stilen kommer fra interiørdesign. Den står på samme grunnlag – enkelhet og konsisthet i alt. Med et begrenset sett med verktøy er det nødvendig å utføre maksimalt med funksjonelle oppgaver, for å uttrykke hovedideen, skape letthet og plass.

Det minimalistiske landskapet er preget av følgende funksjoner:

– stedet ligner en studioleilighet;

– spor har rette og rette linjer;

– rektangulære former;

– svart, hvit, grå, beige, terrakotta og grønne nyanser;

– abstrakte skulpturer;

– speil, spotter;

– møbler av aluminium og plast.

Minimalisme - Landskapsarbeid av forstadsområdet Minimalisme - Landskapsarbeid av forstadsområdet Minimalisme - Landskapsarbeid av forstadsområdet Minimalisme - Landskapsarbeid av forstadsområdet

Grønne arealer

For å starte landskapsarbeid må du lage en plan og bestemme plantesorter for planting og plassering. I denne situasjonen er det best å bruke den tradisjonelle soneringsalgoritmen:

– Ytre side er et gjerde, som kan være et gjerde eller hekk;

– Internt – ligger rett ved siden av hovedbygningen;

– Mellomliggende – steder for hvile og områder tilgjengelig for øyet som må adles.

Når det gjelder den ytre delen, kan du plante grønt etter ønske. Installer et vakkert gjerde og port, og kompletter deretter gjerdet med en hekk over hele flyet eller delvis. Vegetasjon for gjerdet er annerledes: frukttrær eller busker i en eller to linjer. Høye trær plantes i en rad, det kan være: sedertre, gran, furu, plomme, morbær eller epletre.

For en to-raders planting, velg busker: rose, rips, syrin. Du kan også arrangere vertikal landskapsarbeid, henge blomsterpotter på et gjerde eller plante klatreplanter i nærheten. Slik vegetasjon vil gi et utmerket estetisk utseende og en enestående lukt..

For området nær huset, plant underdimensjonerte busker eller organiser et pent blomsterbed. I dette området ser en blomsterblomsthage, monoblomst eller mixborder organisk ut. Tegn grenser og vedlikehold blomstene dine regelmessig, og du vil lage et muntert bilde av verandaen din..

Mellomsonen er den viktigste og mest arbeidskrevende. Plasser en plen over hele området. Da avhenger alt av planene dine. Kombiner for eksempel frodig grønt gress med et alpinsklie eller stein. Strukturer i form av husker, lysthus, pergolaer kan transformeres med eføy eller bindweed. Alle typer blomsterbed vil være passende for denne sonen, det er bare viktig å kombinere dem riktig med resten av designdetaljene. Dekorer stedet med originale blomsterbed: flerdimensjonal, i form av en bekk, i høyder, i esker, kurver, gamle sko, tømmerstokker og så videre..

Landskapsarbeid av forstadsområdet - Grønne områder Landskapsarbeid av forstadsområdet - Grønne områder Landskapsarbeid av forstadsområdet - Grønne områder Landskapsarbeid av forstadsområdet - Grønne områder Landskapsarbeid av forstadsområdet - Grønne områder Landskapsarbeid av forstadsområdet - Grønne områder

Vannforekomster

Reservoarene er fortjent plassert på en av hovedposisjonene i landskapsdekorasjon, og understreker funksjonene og oppfatningen av plass, samt fyller den med funksjonalitet. Moderne design tilbyr mange forskjellige varianter av reservoarer som du kan vende oppmerksomheten mot når du planlegger: fontene, basseng, bekk, dam (klassisk, landskap), akvarium, mini-reservoar i hvilken som helst kapasitet (du kan gjøre det selv), multi- nivå (inkludert bekker og fosser).

Når du velger reservoartype, start fra funksjonene, så vel som det generelle konseptet for sommerhuset ditt. Før du planlegger, bør du se nærmere på de naturlige relieffene i landskapet. Bruk dem til å lage kunstige dammer – det vil se så naturlig og harmonisk ut som mulig..

Formen og størrelsen kan være absolutt hvilken som helst. Når du bestemmer deg for disse parameterne, må du ta hensyn til stilen til hele hagen, plasseringen av vannområdet og det funksjonelle formålet..

Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer Landskapsarbeid av forstadsområdet - Reservoarer

Spor

Hagestier er en nødvendig del av den moderne utformingen av gårdsplassen til et privat hus. Til tross for at stienes hovedfunksjon er å skape trygge forhold for å bevege seg rundt på nettstedet ditt, gir de også mulighet til å sonere og dekorere verftet. Hagestier kan lages av en rekke materialer som store flate steiner, en rekke murstein, små grus eller betongplater. Takket være kombinasjonen av materialer, blokkering av stier med små grenser eller dekorering med ekstra elementer, kan du oppnå ikke bare ønsket funksjonalitet, men også dekorere territoriet.

Avhengig av eierens ønsker og det generelle konseptet, kan visse geometriske former brukes. Rette eller svingete stier i selskap med rektangulære eller ovale blomsterbed vil skape et unikt bilde av plassen..

Noen ganger har en privat eiendom ikke en helt flat overflate, men åser og hull. Du bør ikke kjempe med naturen og utjevne stedet, det er best å bukke under for hennes vilje og kombinere stier med trinn. Dette vil diversifisere stiene som forbinder sonene til eiendommen din..

Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier Landskapsarbeid av forstadsområdet - Stier

Ytterligere bygninger

Landskapsarbeid innebærer opprettelse av bygningsstrukturer for friluftsliv:

1. Pergolaer lar deg organisere vakre blomsterbuer, lett sol- og vindbeskyttelse ved bassenget og ved spisebordet, og også sone plass. Disse kan være buede strukturer, baldakiner i nærheten av hovedbygningen, frittliggende strukturer.

2. Alle er kjent med det funksjonelle formålet med lysthuset, mens det kan legemliggjøres i forskjellige konfigurasjoner: åpen eller lukket, flettet av vegetasjon, plassert separat eller ved siden av huset. Lysthusene er laget i klassiske, orientalske, skoglige og rustikke stiler. Det er også eksklusive alternativer med swing -seter, i form av et skip, en stor vannkoker, en iglo med et hull på toppen for røyk fra en brann, og så videre..

3. Swingen vil glede både veldig unge og voksne eiere av private husholdninger. Bli kreativ og plasser sofahenger, hengende senger, benker, lenestoler eller en rund huske med madrass i hagen.

Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger Landskapsarbeid av forstadsområdet - Ytterligere bygninger

Belysning

Å tenne et nettsted er ikke en vanskelig oppgave, du trenger bare å bevæpne deg med hardt arbeid og tålmodighet. Den riktige tilnærmingen til installasjon av lamper lar deg understreke de nødvendige områdene og skjule stygge steder. Belysning vil gi designet et helt nytt utseende, farge strukturen i huset ditt, og det tilstøtende territoriet vil komme til liv og glitre av varme og gjestfrihet.

Vær oppmerksom på at du ikke trenger å oversvømme hele området med sterkt lys, dette vil ikke gi trøst, men tvert imot vil redusere det og ramme budsjettet. Hovedbelysningen er alltid fokusert på både strukturen og hovedelementene på stedet. Bakgrunnsbelysningen er organisert fra topp til bunn, fra bunn til topp, stier, reservoarer er uthevet, det kan være kontur (for å skape skygger) og peke.

Du kan kjøpe lamper av glass, plast eller metall i jernvarebutikker, samt lage eksklusive alternativer på egen hånd: bokser eller lommelykter med lysdioder; enheter fra klesklyper, bokser; flasker med lamper inni; mini treskulpturer som holder belysningskonstruksjoner; håndverk fra små tømmerstokker; fe lys; hengende krukker med lys.

Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning Landskapsarbeid av forstadsområdet - Belysning

Video: DIY forstadsdesign

Previous Post
Money tree (κάθαρμα): 90 φωτογραφίες
Next Post
Glass salongbord (75 bilder)