15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Asters (90 bilder av blomster): beskrivelse, typer og omsorg

Asters (90 bilder av blomster): beskrivelse, typer og omsorg

Asters er en av de mest kjente og ettertraktede blomstene i hagen. De har mange varianter med forskjellige former, størrelser, fargepalett, så de tiltrekker seg oppmerksomheten til landskapsdesignere og vanlige gartnere. Deres dekorative kvaliteter, så vel som upretensiøsitet overfor vekstforhold, lar deg lage sammensetninger på blomsterbed, dekorere hekker, dekorere balkonger og samle fantastiske buketter. I antikken ble blomsten ansett som en talisman, den ble ofte plantet i nærheten av hus og templer, og de gamle grekerne dedikerte den til Afrodite, som personifiserte skjønnhet og uforklarlig ungdom.

Hovedtyper

I dag er et stort antall varianter av denne planten kjent – omtrent 4 tusen, som betinget er delt inn i 40 variantegrupper. Men asterbestanden er ikke begrenset til dette, og hvert år øker antallet nyavlede arter. Klassifiseringen av avlingen er ganske kompleks, den inkluderer fordelingen av varianter avhengig av forskjellige egenskaper: farge, størrelse, kronbladform, blomstringstid, bruksområde, etc. Blant alle sortene er det de vanligste variantene, representert av flerårige og ettårige arter..

Flerårige asters

Denne gruppen samler representanter i forskjellige størrelser og farger. Høye brukes til å dekorere blomsterbed, og små brukes i landskapsdesign for å arrangere stein, alpine sklier. Her kan du skille slike populære varianter som:

“Marie Ballard” – omfangsrike busker, besvart med blå knopper. Du kan beundre blomstring i omtrent to måneder. Kulturen er flott for kutting.

Flerårige Asters - Marie Ballard

“Violetta” – små kompakte busker, som ofte dekorerer fasadene til blomsterbed. Den har vakre lilla til blå blomster som danner et kontinuerlig deksel..

Flerårige asters - Violetta

“White Lady” – en og en halv meter skjønnhet, dekket med mange små hvite eller lyserøde blomster, ser bra ut på stedet, vokser til og med alene.

Flerårige asters - White Lady

“Constgans” – skiller seg ut for sin spesielle forgrening, evnen til å blomstre før froststart. Har rike, mørk lilla knopper med en gul kjerne, som danner et ekte “teppe” under blomstring.

Flerårige asters - Constgans

“Barer rosa” – en nydelig busk som vokser opp til 1,5 m. Små knopper (ca 4 cm i diameter) er rosa i fargen, egnet for kutting.

Flerårige asters - Bars Pink

“Dverg” – liten, sfærisk busk, ikke over to titalls centimeter i høyden. Blomstring, representert med et stort utvalg av farger, varer fra juli til sen høst. På grunn av sin kompakte størrelse kan denne varianten dekorere ikke bare hagetomter, men også blomsterpotter og balkongbokser..

Flerårige Asters - Gnome

“Rosen” – et flott alternativ for buketter. Den har dobbelblomstede blomster – flatrosa og rørformet brun.

Flerårige Asters - Rose

“Frekarta” – blomstene til disse asterene ser ut som kamille, men har en vakker lavendelblå farge. Buskene har raffinerte blomsterstander som blomstrer vekselvis og skaper en lang, lang blomstring.

Flerårige Asters - Freakarta

Årlige asters

Denne gruppen inkluderer rundt 600 arter, blant hvilke det er representanter for forskjellige høyder og fargespekter, med forskjellige knoppstørrelser og andre egenskaper. Denne gruppen inkluderer også enkle og frottékurver. Tenk på noen ganske populære vakre varianter, nemlig:

“Galaxy” – har doble blomsterstander ca 8-9 cm i diameter, presentert i en rekke farger. Mye brukt i bukettarrangementer.

Årlige Asters - Galaxy

“Dverg” – har sjarmerende pionerhvite blomster. Buskene er kompakte, vokser opp til 30 cm, noe som gjør dem egnet for dyrking i blomsterpotter og esker.

Årlige asters - Dverg

“Symfoni” – en høy kultur som når et meter. Det særegne ved de doble blomstene ligger i den opprinnelige fargen – de lilla -røde kronbladene er innrammet av en grasiøs hvit kant. Rikelig og lang blomstring.

Årlige Asters - Symfoni

“Lady Coral” – har store knopper ca 16 cm i diameter med en rekke farger. Dekorer ofte blomsterbed, men ser også flott ut i en enkelt versjon.

Årlige Asters - Lady Coral

Riktig omsorg for asters

Omsorg for asters gir ikke mye bry. En viktig forutsetning for dens komfortable eksistens er å løsne og luke jorda, som utføres samtidig med vanning eller etter kraftig regn..

Belysning

Astra føles like komfortabel både i godt opplyste områder og i delvis skygge. For en mer frodig blomstring er det fortsatt bedre å velge åpne solrike områder eller balkonger som vender mot sør. God belysning er nødvendig for planten når den er i den unge frøplanten..

Asters - Belysning Asters - Belysning

Temperatur

Det optimale området for vekst og blomstring av en avling er en temperatur på + 18 … + 25C. Et spesielt temperaturregime må observeres når du dyrker frøplanter. Før frøplanter oppstår, lagres beholderen med frø ved en temperatur på + 20 … + 22C, med utseendet til de første skuddene, reduseres den til +15, og når den transplanteres i store beholdere, stiger den til +23 . En voksen plante er ganske motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer og kan i de fleste tilfeller blomstre før frost.

Asters - Temperatur Asters - Temperatur

Luftfuktighet

Vannlogging av jorda kan føre til uhelbredelige sykdommer i planten, derfor, selv under planting, er det nødvendig å gi drenering av høy kvalitet i bunnen av plantegropen. Lysgjennomtrengelig jord med en dyp plassering av grunnvann er perfekt for planting. Sprøyting påføres ikke – vanlig vanning er tilstrekkelig.

Asters - Fuktighet Asters - Fuktighet

Vanning

Astram kan på samme måte skade både tørking av jorda og vannlogging. Vanning bør være regelmessig, men moderat. I den varme sesongen kan du redusere antallet, men for hver vanning kan du øke vannmengden med 1 kvm. skal ta ca 2-3 bøtter. Samtidig er det viktig å utføre løsningen for å gi rotsystemet lufttilførsel..

Asters - Vanning

Gjødsel og fôring

Aster mates hovedsakelig med mineralgjødsel. Fra organisk gjødsel kan du velge kyllinggjødsel, som er fortynnet med vann i forholdet 1:20, men den skal bare brukes på fattige jordarter. For første gang blir gjødsling med mineraler introdusert et par uker etter planting i bakken, de neste to – i perioder med knoppdannelse og blomstring.

Asters - Gjødsel og toppdressing Asters - Gjødsel og toppdressing

Skadedyr og sykdommer

De viktigste sykdommene som aster kan forstå inkluderer fusarium, svartben, rust og gulsott. Oftest kan du støte på fusarium, noe som fører til visning. Det er umulig å redde kulturen – den må fjernes og brennes. I en aster med et “svart ben”, rotter rhizomet, blir busken svart og visner. Planten fjernes fra jorden, som deretter behandles med kaliumpermanganat. Rust er preget av hovne og tørre blader. “Gulsott” er mye mindre vanlig, hovedsakelig skadedyr som cikader og bladlus bærer den. Det manifesteres ved å brenne ut av bladbladene, stoppe vekst og spirende. I dette tilfellet vil sprøyting med insektmidler hjelpe..

Blant skadedyrene er de farligste edderkoppmider, engbugs, ørekvister, bladlus og snegler. Som et forebyggende tiltak er det nødvendig å grave jorda hver høst med fjerning av rester av ettårige. Kjemikalier som basezol, metaldehyd, karbofos, etc. vil hjelpe til med å takle skadedyr..

Asters - skadedyr og sykdommer Asters - skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere en aster

Stedet for den foreslåtte landingen av aster må velges og forberedes til høsten. Et solrikt område med lett fruktbar jord er bedre egnet, som må graves opp ved å tilsette humus eller kompost, 2 kg per 1 kvm. Om våren gjentas graven igjen, men med tilsetning av superfosfat (20 g / 1 kvm). Det anbefales å fukte jorda før du planter. Busker plantes i groper i en avstand på minst 25 cm fra hverandre, men den kan være stor, avhengig av den estimerte størrelsen på en voksen busk av en bestemt sort. Planting må dekkes med jord, men ikke vannes. Den første vanningen bør utføres etter 3 dager, og etter et par uker skal nitrogengjødsel påføres jorden..

Hvordan transplantere en aster Hvordan transplantere en aster

Reproduksjon av asters hjemme

Den vanligste metoden for å dyrke asters, som gjelder for alle arter, er for frøplanter fra frø. Stauder formeres ofte ved stiklinger eller ved å dele knollen..

Frøformering

Frø kan plantes i åpen mark om våren når temperaturen når + 20C. Oftest dyrkes frøplanter hjemme og skaper et drivhus. Beholderen må fylles med en universell jordsammensetning, plantes frø til en dybde på en halv centimeter og vannes med en svak løsning av kaliumpermanganat. Dekk deretter plantingen med glass eller polyetylen og legg på et varmt sted med en temperatur på ca +22. Hver dag blir drivhuset ventilert, og hagesengen vannes forsiktig med varmt vann ved romtemperatur. Etter en uke vises de første spirene – deretter må beskyttelsen fjernes, og beholderen må flyttes til et godt opplyst sted, men med lav temperatur, for å unngå å strekke spirene. Dykkingen utføres med utseendet til de første fullverdige bladene.

Forplantning av aster med frø Forplantning av aster med frø Aster forplantning med frø

Formering ved stiklinger

Stiklinger kan utføres hele sommeren. For å gjøre dette, kutt toppen av planten opptil 7 cm lang og plant den i en liten beholder (kopp) eller på en klargjort seng med sand og torv i jorda. Hjemme bør stiklinger ligge på et mørkt sted. Under roting av skuddene i det åpne feltet er det nødvendig å skape drivhusforhold, slik at de er dekket med gjennomsiktige plastflasker. Etter en måned regnes anlegget som fullstendig..

Forplantning av aster ved stiklinger Forplantning av aster ved stiklinger

Reproduksjon ved divisjon

Prosedyren for å dele en flerårig busk utføres om våren – da kan den første blomstringen sees høsten samme år. Det er nødvendig å skille segmentet fra moderbusken slik at den har 3 til 5 skudd og minst en knopp med røtter. Planten sitter i et forberedt hull og drysses med et tre centimeter jordlag, systematisk vanning utføres for rask roting.

Aster forplantning ved divisjon Aster forplantning ved divisjon

Asters – bilde

Det er mange måter å transformere hagen din på med en rekke asters. De ser flotte ut i enkeltlinjære og gruppeplantinger, på steinete områder av landskapet og i kantstein. Du kan lære mer om denne vakre representanten for floraen fra bildene samlet i galleriet vårt. Gledelig visning!

Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde Asters - bilde

Previous Post
Money tree (κάθαρμα): 90 φωτογραφίες
Next Post
Glass salongbord (75 bilder)