DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)

DIY gjerde laget av bølgepapp (70+ bilder)

Gjerdet på stedet spiller ikke bare rollen som å gjerde stedet, men utfører også funksjonen til å beskytte huset mot ytre inngrep, og kan, smakfullt designet, legge til et individuelt preg av dekor til den personlige tomten, landskapet . Hver eier ønsker å ha et solid og pålitelig gjerde til en rimelig pris, så hvert år øker populariteten til bølgepappgjerder, som fullt ut oppfyller alle disse kravene. I vår artikkel vil vi fortelle deg hva slags gjerder laget av bølgepapp er, og også vurdere muligheten for å bygge det selv.

Fordeler med bølgepappgjerder

En av de viktigste fordelene med gjerder laget av profilerte stålplater er deres motstand mot forskjellige naturfenomener. Selv på produksjonsstadiet gjennomgår materialet en forsiktig behandling: Den korrugerte formen gjør den så stabil som mulig, og ytterligere belegg sikrer motstand mot fuktighet og ultrafiolette stråler. Takket være dette er bølgepapp ikke utsatt for korrosjon og falming, noe som sikrer lang levetid, beregnet i flere tiår. En annen utvilsomt fordel er den lave vekten på arkene, så de er enkle å transportere og installere på egen hånd. I tillegg er kostnaden for materialet ikke høy, og alle kan bygge et gjerde fra det på stedet..

Bølgepappet har behagelige estetiske egenskaper. Den presenteres av produsenten i forskjellige fargetolkninger, og er også lett å male. Moderne materiale kan ha en farge som etterligner stein, murstein eller tre, som ser ganske fin og moderne ut. Videre er det mulig å skille en “falsk” bare på nært hold. Det er også verdt å merke seg at bølgepappet er perfekt kombinert med naturlige materialer (stein, tre), hvorav støttestolper ofte er laget. Smidde elementer gir stålplatene en spesiell eleganse og raffinement. Mange tror at gleden av å ha et smidd gjerde er ganske dyrt, men det er ikke nødvendig å kjøpe et samlet smidd skall for paneler, du kan kjøpe separate små elementer som vil bli en billig dekorasjon.

Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-Fordeler

Typer gjerder laget av bølgepapp

Når du tenker på å installere et bølgepappgjerde på nettstedet ditt, må du bestemme om det vil være solid når støttestolpene er skjult av paneler, eller med åpne, muligens dekorative søyler. Gjerder laget av bølgepapp har forskjellige installasjonsalternativer, avhengig av hvilke de er klassifisert i fire hovedgrupper:

1. På støtter. Metoden for å ordne et gjerde på støttesøyler anses som den enkleste når det gjelder utførelse og som et resultat av den rimeligste. I dette tilfellet installeres metall og noen ganger trestøtter vertikalt i groper og fylles med flytende sement. Deretter dannes en ytterligere struktur.

2. På skruehauger. Denne installasjonsmetoden innebærer å “skru” hauene i jorda til tilstrekkelig stor dybde. Det er mest effektivt i områder med terrengfunksjoner, så vel som sumpete jordarter. Støtteposter i metall kan brukes mer enn én gang.

3. Med et fundament. Arrangement av gjerdet på fundamentet vil gi ytterligere pålitelighet av rammen. Eksperter tror at et slikt gjerde vil være det mest vindtette. Helling av betongstøtter skjer oftest ved hjelp av armering og forskaling, selv om det også kan brukes armerte betongblokker. I sluttfasen står støttene med fundamentet overfor murstein, stein og andre etterbehandlingsmaterialer.

4. Omfattende. Denne typen innebærer bygging av et gjerde med fundament, sokkel og mursteinstøtter. Dette er den mest pålitelige metoden, men også den dyreste. I utgangspunktet dannes et grunnlag som kjelleren deretter legges på, og de støttende mursteinspilarene kan ha stålrør i strukturen, noe som sikrer deres styrke.

Å lage et gjerde av bølgepapp kan gjøres på to måter, når arkene legges horisontalt eller vertikalt, noe som direkte avhenger av de personlige preferansene til eierne av nettstedet.

Typer gjerder laget av bølgepapp Typer gjerder laget av bølgepapp

Vi lager et gjerde av bølgepapp med egne hender

Som vi allerede har sagt, på grunn av sin letthet og fleksibilitet i behandlingen, blir bølgepapp mye brukt av husflidere i byggearbeid. Dessuten brukes den ikke bare til bygging av gjerder, men også i utformingen av taket, fasader, så det er viktig å velge riktig materiale, som har et ganske stort utvalg. Deretter vil vi ta en trinnvis titt på hvordan du bygger et gjerde fra bølgepapp og hva som kreves for dette.

Kokemateriell og verktøy

For å komme i gang må du først skaffe deg nødvendig materiale og verktøy. Det er flere typer profilert ark, som er forskjellige i både tykkelsen og høyden på bølgepappet. Hver art har sin egen bokstav og tallmarkering. Hovedstaden “H” betyr at lagerprofilplaten er preget av den høyeste styrken og brukes som takmateriale, produksjon av containere, etc. Det er ikke tilrådelig å bruke slikt materiale til bygging av gjerder. Hvis merkingen begynner med bokstaven “C”, betyr det at veggen bølgepapp (brukt til veggbekledning) har en gjennomsnittlig platetykkelse. Det er fra denne kategorien at materialet er valgt for bygging av et pålitelig gjerde. Det er også et profesjonelt gulv merket “NS”, som tilhører de universelle byggematerialene. Den brukes til å lage markiser, gjerder for byggeplasser. Kostnaden er ganske høy, derfor brukes den ikke til bygging av gjerder på private territorier..

Så når vi stopper ved det veggprofilerte arket, gjenstår det å bestemme merketallene som bestemmer høyden på korrugeringsamplituden. For å bygge en pålitelig, holdbar struktur, er det bedre å velge et materiale fra C18, C20 eller C21 -serien. Slike ark har tilstrekkelige egenskaper og en akseptabel kostnad. Antall ark som kreves for konstruksjonen er ganske enkelt å beregne: det er nødvendig å dele lengden på hele gjerdet med bredden på ett lerret.

I tillegg til bølgepapp, trenger du også støttesøyler og tverrbjelker, hvorfra “skjelettet” dannes. Det er ønskelig at avstanden mellom støttene ikke overstiger 2,5–3 m, ellers må strukturen forsynes med et stort antall tverrelementer for å unngå vind. Oftest brukes rør med en diameter på 60-100 mm for støtteelementer og for tverrsnitt-firkantede tømmerstokker med dimensjoner på 40x40x2 mm eller 40x20x2 mm.

I tillegg er det nødvendig å kjøpe sement, sand og grus, samt en beholder for støping av støttestolpene. Som festemidler trenger du metallskruer med gummipakninger. Du må også på forhånd forberede tilbehør som: bygningsnivå; en spade eller bor for å lage hull for støttene; en sveisemaskin som vil hjelpe til med å bygge den mest pålitelige gjerderammen; trepinner og sterkt tau; skrutrekker, nitemaskin.

Når arbeidet med konstruksjonen av gjerdet tar slutt, må hele metallrammen behandles med korrosjonsbeskyttende midler og males, så du bør passe på å kjøpe de riktige sammensetningene på forhånd..

DIY gjerde laget av bølgepapp - Matlagingsmateriell og verktøy DIY gjerde laget av bølgepapp - Matlagingsmateriell og verktøy DIY gjerde laget av bølgepapp - Matlagingsmateriell og verktøy

Hvordan lage markup

For det første er det nødvendig å markere den fremtidige strukturen med spesiell nøyaktighet. Her kommer innsatser godt med, som kjøres rundt hele omkretsen med samme avstand. De er koblet sammen med et tau – dette er så å si et gjerdeprosjekt eller merking.

DIY gjerde laget av bølgepapp - Slik lager du merker

Montering av støtter

Det neste trinnet er installasjon av støtter – denne prosessen må behandles med spesiell omhyggelighet. Ved hjelp av en spade eller et bor graves det hull i stedet for hver pinne. Dybden deres varierer fra 1 til 1,5 m, avhengig av hvor høy strukturen vil være (jo høyere gjerde, jo dypere hull for støtten). Støtter er installert i de ferdige gropene i en klar vertikal posisjon og fylt med sementmørtel. “Steinpute” skal være 2/3 av hullets høyde, deretter er takmateriale dekket og sand tampet. I denne tilstanden får støttene stå i flere dager til fullstendig herding..

DIY gjerde laget av bølgepapp - Montering av støtter DIY gjerde laget av bølgepapp - Montering av støtter

Rammedannelse

Nå er det på tide å installere tverrbjelkene, hvorav antallet avhenger av høyden på strukturen. Enhver sveisemaskin vil perfekt takle dette arbeidet. Når rammen er dannet, må du prime alle sømmer, tømmerstokker og male den.

DIY gjerde laget av bølgepapp - Forming av rammen DIY gjerde laget av bølgepapp - Forming av rammen

Montering av bølgepapp

Det er bedre å begynne å feste bølgepappet fra et fjernt hjørne av omkretsen og gå videre, overlappende ark. Selvskruende skruer (4 stykker per løpemeter) og en kraftig skrutrekker brukes til å fikse. På dette kan installasjonen av et gjerde laget av bølgepapp anses å være fullført. Dette etterfølges av estetiske prosedyrer – alle riper som har oppstått under arbeidsprosessen kan behandles med aerosolmaling, og selve strukturen kan utstyres med en slags dekor.

DIY gjerde laget av bølgepapp - Installasjon av bølgepapp

DIY gjerde dekor

Det skjer ofte at etter å ha bygget et pålitelig gjerde av bølgepapp i lokalområdet, er eieren fortsatt misfornøyd med attraktiviteten, og tross alt er gjerdet på en måte et visittkort for hele stedet. I dette tilfellet kan du bruke noen dekorative triks..

Ved å dra fordel av at det profilerte arket er perfekt kombinert med andre materialer, kan du ordne støttepostene med spesielle plastpaneler som etterligner murverk i forskjellige farger (hvit, rød, rød, etc.). Et annet alternativ er å lage en krøllete trimning av den øvre delen av lerretene (vanligvis gjøres det i form av en bue).

Tegninger kan forbedre gjerdets ytre estetikk betydelig. Oftest skildrer de landskap, representanter for flora og fauna. Malerier laget av airbrushing ser vakre ut.

Utvilsomt ser plasseringen av smidde elementer på bakgrunn av monofoniske profilerte ark uforlignelig ut. Gjerder ser spesielt elegante ut, der smidde elementer ikke bare er tilstede gjennom lerretene, men også som volanger over dem..

Til slutt kan ethvert gjerde dekoreres med levende planter. Blomstrende prøver installeres på støttestolper, planter i forskjellige høyder plantes foran strukturen, og krøllete prøver er dekorert med bølgepapppaneler.

DIY gjerde laget av bølgepapp - Dekor DIY gjerde laget av bølgepapp - Dekor DIY gjerde laget av bølgepapp - Dekor

Gjerder laget av bølgepapp – foto

Vi foreslår at du fortsetter å bli kjent med varianter av gjerder laget av bølgepapp i vårt fotogalleri. Her er forskjellige alternativer for gjerder, hvor du kan hente forskjellige designideer. Gledelig visning!

Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto Gjør-det-selv gjerder fra bølgepapp-foto

Previous Post
עיצוב סלון צר (65 תמונות)
Next Post
Bakgrunn til kjøkkenet (80+ bilder)
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector