15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Himmelseng (60 bilder): typer og modeller

Himmelseng (60 bilder): typer og modeller

Soverommet er det mest intime hjørnet, hvor hele miljøet skal bidra til maksimal avslapning og stille hvile etter harde dager. Alt her bør velges under hensyntagen til personlige preferanser, harmonien i møblene og fargeskjemaene. En baldakin inntar en verdig plass på soverommet. Når den er glemt, gjenfødes den i moderne interiør, og tar nye former, og bringer ånden til romantikk og luksus inn i selv de mest lakoniske miljøene. Hvilke moderne ideer for å dekorere baldakiner over sengen kan tilby – vi vil snakke om dette i en ytterligere artikkel.

Nøkkelegenskaper

Eksistensen av himmelsenger har en veldig lang historie, som nå blir gjenopplivet med hell i moderne interiør. Frodige, luksuriøse stoffduker prydet de romslige sengene til den kongelige adelen i Russland, de rike orientalske padishahene og tjente ikke bare som en utmerket dekorasjon for soverommet, men også som et objekt for beskyttelse mot forskjellige insekter. Ved hjelp av enkle chintz -kapper ble vuggene med babyer suspendert fra taket beskyttet mot trekk og midger, derfor kompletterer baldakiner nå vellykkede barnesenger, dekker babyen og fra nysgjerrige øyne.

I dag er hovedfunksjonen til baldakinkapper dekorative. Stoffduker kan skape fantastisk hygge i interiøret, understreke en spesiell stilistisk designretning, og også bli hovedelementet i sonering av soverom, som tydelig angir et soveplass. Lerreter i full lengde gir en følelse av sikkerhet, beskytter mot sollys tidlig. Med deres hjelp kan du skape en utrolig intim atmosfære..

Et annet trekk ved stoffbelegg over sengen er deres evne til å visuelt redusere plassen, “senke” taket. For små rom vil dette selvfølgelig være et minus, men for store rom kan det tjene som en god måte å gjøre et tomt rom mer behagelig..

Når det gjelder manglene, her kan vi merke stoffets egenskap for å samle støv, så kalesjen må vaskes ofte. Du kan kjøpe to sett med sengegardiner samtidig – mens det ene er i vask, tar det andre plassen, og rommet blir ikke tomt.

Himmelseng - viktige funksjoner Himmelseng - viktige funksjoner

Typer himmelsenger

I dag er det et stort utvalg av forskjellige baldakiner, med forskjellige design, størrelser og produksjonsmaterialer. Vurder de mest populære designideene.

Seng med kalesje

Den ideelle løsningen for en stor seng vil være et baldakin på en ramme. Essensen i designet er at stoffet er jevnt fordelt over rammen, som er festet på fire sengestøtter. Siden stoffene dekker sengen tett på alle sider, er dette designet perfekt for studioleiligheter og rom med flere funksjonelle områder. Stativene kan være laget av forskjellige materialer: tre, metall og valget avhenger av rommets generelle stil, så vel som av økonomiske evner. Senger med utskårne massivtre støtter, smidde strukturer ser bra ut.

Himmelsengstyper - himmelseng Himmelsengstyper - himmelseng

Takhimling

Hvis sengen ikke har støtter under gardinene, kan rammen festes direkte på takoverflaten eller til og med integreres i takkonstruksjonen i gipsplater, utstyrt med skjult belysning. Dette alternativet vil gi litt letthet, luftighet til interiøret og vil også bli et utmerket soneringselement som gjemmer et soveplass bak stoffhvelvene fra nysgjerrige øyne. Det er hengende strukturer, vanligvis med runde former, som monteres i taket ved hjelp av kroker og spesielle fester..

Himmelsengstyper - himmeltak Himmelsengstyper - himmeltak

Himmelseng

En annen populær type fest for beskyttelse ved sengen er en baldakin, hvis ramme består av en bue festet til veggen ved hodegjerden eller fra siden. Ofte er de installert i rom med en kompleks krøllete takform for ikke å forstyrre designet. Disse kan være omfattende fullverdige lerreter eller dekorative, pent utvalgte gardiner. Uansett er de i stand til å skape en koselig atmosfære av komfort og sikkerhet..

Himmelsengstyper - himmelseng Himmelsengstyper - himmelseng

Rammeløs kalesje

En av de moderne måtene å arrangere himmelseng på er når den ene enden av stoffet er festet til veggen ved sengens hode, og den andre vippes over en tverrstang montert i taket. Det er andre alternativer: det kan være to lameller festet til taket med et løst drapert lerret av lett stoff, hvis ender strekker seg til gulvet, eller en av bjelkene vil bli bygget inn i veggen. Strukturene i en slik plan gjør det mulig å perfekt arrangere et baldakin i et rom med en ikke-standard konfigurasjon, spesielt på loftsrommet. Her kan kalesjen ha en trinnform med stoff fordelt på flere nivåer..

Typer av himmelseng - Rammeløs baldakin Typer av himmelseng - Rammeløs baldakin

Kronformet kalesje

Fans av raffinement vil sikkert elske ideen om å dekorere en himmelseng. I denne utførelsen er rammen laget i form av en sirkel som stoffet er spunnet på. Strukturen ligger i midten av sengen, og, innredet i en virkelig kongelig stil, skaper det mest sofistikerte utseendet.

Typer av himmelseng - Crown Canopy Typer av himmelseng - Crown Canopy

Barneseng

Vi har allerede sagt at baldakiner ofte ble brukt for å beskytte barnesenger mot trekk, det “onde” øyet og inngrepene til forskjellige insekter. Hvis du bruker tykt stoff, kan du også gi god lydisolering og en barriere mot sollys under søvn på dagtid..

I dag er dette ikke lenger enkle chintz -kapper, men et stort utvalg av design som kan gi et barn et eget hjørne der han vil føle seg trygg. Barnas baldakiner kan variere i festemetoden, lengden, teksturen og fargen på produksjonsmaterialene.

Når du velger en modell, er det nødvendig å ta hensyn til sengens størrelse, barnets alder, kjønn og preferanser. For en nyfødt vugge er det bedre å foretrekke en baldakin på et stativ, hvis stoff dekker hele overflaten av barnesengen. I dette tilfellet er himmelsengen en enkelt helhet, og om nødvendig kan den lett flyttes. Eldre barn kan utstyres med overhead beskyttelse og hodegjerder uten å blokkere tilgangen til omverdenen.

Ikke mindre populær er kalesjen, som er festet rundt omkretsen av hele sengen. Fargen kan velges nøytral, og foretrekker melkefargede, beige toner eller karakteristisk for et bestemt kjønn: for jenter – en rosa palett og for gutter – blå.

Himmelsengstyper - barneseng Himmelsengstyper - barneseng

Himmelseng i forskjellige interiørstiler

Når du velger en baldakin for en seng, bør du definitivt ta hensyn til innredningsstilen i rommet, siden valg av materialer, stoffer og former for strukturer vil avhenge av dette..

For klassisk interiør fungerer kalesjen som et flott tillegg, med vekt på elegant og eleganse. Kombinert med naturlige tremøbler, skaper det en utmerket dekorasjon. Jacquard- og fløyelsstoffer festet til rammestrukturen vil understreke raffinementet og edelheten i miljøet.

Art Nouveau-stilen er preget av en kombinasjon av luksuriøse møbler med ultramoderne designløsninger. Blomstertrykk, buede linjer, enkle og sofistikerte former passer her. En rund seng omgitt av tynne tråder på en baldakin, så vel som rettlinjede strukturer med tilhørende nattbord, lenestoler av naturlige materialer med originale beslag vil se bra ut.

Provence -stilen vil bringe notater av fransk nåde til interiøret med et sofistikert preg av antikken. Soverommet er innredet i pastellfarger, og små, diskrete utskrifter i dekorasjonen gir det en spesiell komfort. Den romantiske retningen støttes av dyre tekstiler, naturlige blonder, frodige volanger. Kalesjen over sengen er laget av lyse luftige stoffer, som kler en massiv seng laget av dyre materialer.

Et soverom i orientalsk stil er et ekte eventyr, der alt trollbinder med sin luksus av dekorasjon med en kombinasjon av lyse farger og originale møbler. Selvfølgelig fungerer sengen som et sentralt element, og ikke bare en seng, men innrammet av en sjarmerende uttrykksfull kalesje. Det gule stoffet, som vist på bildet av soverommet i arabisk retning, fremkaller den endeløse sanden i den sultne ørkenen, og lyse dekorative puter gir liv i interiøret betydelig. En himmelseng i japansk stil, preget av minimalisme i design, vil se noe annerledes ut. Sengens lille høyde, strenge konturer og lakonisk design er hovedtrekkene i retningen, og kalesjen på sengestøttene til sengen blir ofte tildelt rollen som sonering.

Taket over sengen på soverommet, laget i minimalistisk ånd, er i stand til å bringe betydelig kos og komfort til et tomt rom, praktisk talt blottet for dekorasjoner. Alt her er enkelt og funksjonelt, preferanse gis til en lys palett, klare former, som gjenspeiles i den geometriske rammen til det luftige sengetøyet..

Himmelseng i forskjellige interiørstiler Himmelseng i forskjellige interiørstiler Himmelseng i forskjellige interiørstiler Himmelseng i forskjellige interiørstiler

Himmelsenger – foto

Vi foreslår at du fortsetter en ytterligere gjennomgang av himmelsenger i galleriet vårt. Her er de beste bildene av interiøret samlet som absolutt vil inspirere deg til å skape et luksuriøst og samtidig behagelig miljø på ditt eget soverom. Gledelig visning!

Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto Himmelsenger - foto

Previous Post
70+ ιδέες σχεδιασμού λευκού καθιστικού (φωτογραφία)
Next Post
Gloxinia (80 bilder): typer og omsorg