15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skjermer for radiatorer: 65 bilder og ideer

Skjermer for radiatorer: 65 bilder og ideer

Batteriskjermer blir et stadig viktigere møbel hvert år. Hvis de tidligere ble brukt, i de fleste tilfeller, i offentlige lokaler, i dag, takket være deres utmerkede dekorative kvaliteter, ble de en stilig dekorasjon av leiligheter og hus. I denne artikkelen vil vi snakke om hvilke paneler som kan dekke innendørsbatterier, samt hvordan de skal dekoreres..

Formålet med batteriskjoldene

Moderne skjermer er designet for å utføre mange funksjoner, nemlig:

– Beskytt mot utilsiktet støt, ettersom de utbulende kantene på batteriene kan forårsake skade. Skjermer installeres ofte i rom med en stor mengde mennesker, på skoler, klinikker, treningssentre;

– Sikre normal og effektiv drift av varmebatteriet;

– Beskyttelse av radiatorer mot opphopning av støv og smuss, noe som forenkler rengjøringen sterkt;

– Dekorativ funksjon – et stort antall måter å dekorere skjermer på, lar deg gjøre dem til et stilig tillegg til interiøret.

Etter å ha installert en skjerm som dekker en stygge radiator, kan du helt forlate lange gardiner og erstatte dem med moderne valsede eller romerske lerreter.

Skjermer for radiatorer - Tiltenkt bruk Skjermer for radiatorer - Tiltenkt bruk

Varianter av skjermer for batterier

I motsetning til tidligere tider da batteribeskyttere var enkle metallhengslede paneler, kommer dagens skjermer i et mye større utvalg av modeller. Hele sortimentet kan klassifiseres i henhold til to hovedtrekk: etter konstruksjonstype og produksjonsmateriale..

Avhengig av designfunksjoner

Skjermer for batterier er konvensjonelt delt inn i flere typer, i henhold til deres design og påføringsmetode. Det er tre hovedtyper:

1. Flatpaneler for innfelte radiatorer. Disse skjermene bidrar til å dekorere batteriets uønskede grove utseende. De kan være hengslet eller i form av en mobil skjerm. Skjermene opptar praktisk talt ikke det brukbare området i rommet. Ofte i stilig interiør kan du finne lerreter av denne designen, supplert med tegninger eller utskjæringer, som automatisk gjør dem til utmerkede dekorasjoner;

2. Hengslede paneler uten deksler – i stand til å gi maksimal fordeling av varme luftstrømmer i rommet;

3. Paneler utstyrt med lokk (bokser) – oftest laget av metall. Skjermbilder med et kaotisk rutenett ser vakre ut. Det er bemerkelsesverdig at denne typen esker også kan brukes som et originalt stativ, nattbord. Når du kjøper en skjerm i form av en lukket boks, må du være spesielt oppmerksom på tilstedeværelsen av åpninger av høy kvalitet som gir god ventilasjon. Hvis panelet har små hull, er det ikke verdt å kjøpe et slikt produkt. I oppvarmingssesongen anbefales det ikke å installere gjenstander på lokket slik at det ikke overopphetes og varm luft kan sirkulere fritt.

Varianter av skjermer for radiatorer - Avhengig av designfunksjonene Varianter av skjermer for radiatorer - Avhengig av designfunksjonene Varianter av skjermer for radiatorer - Avhengig av designfunksjonene

Avhengig av materialet

Materialet er av stor betydning for valg av skjerm, siden det er nettopp på sine kvalitetskarakteristikker at ikke bare god varmeforsyning og pålitelig beskyttelse er avhengig, men også dekorasjonen av rommet. Råvarene for fremstilling av beskyttelse for radiatorer er:

1. Metall. Et utmerket materiale som det er laget billige strukturer av. I produksjonen brukes en metallplate, som er malt i stålfarge, samt rustfritt stål. Panelet får et estetisk utseende ved hjelp av perforering. For første gang ble et slikt produkt født på 1800 -tallet i Russland og mister i dag ikke sin relevans ved å skaffe seg nye designfunksjoner. Metallet gir høy varmespredning, det er lett å rengjøre, samtidig som det gir pålitelig beskyttelse. Metallskjermer kan forbedre luftkonveksjonen betydelig og akselerere romoppvarming. Ofte er slike modeller installert i interiør i stil med minimalisme, høyteknologisk, loft.

2. Tre. Dette miljøvennlige materialet har mange fordeler. Først og fremst er det verdt å merke seg den høye varmeoverføringen og estetikken, som gjør at panelene kan være i perfekt harmoni med miljøet. Tre egner seg godt til behandling, så batteriskjermer kan ha det mest luksuriøse utseendet med utskjæringer.

Bruken av forskjellige treslag, samt bruk av maling og lakk, er med på å lage ekte mesterverk. Rattan paneler har fått stor popularitet i dag, som ikke bare har høy estetisk, men også styrkeegenskaper. Når det gjelder enkel omsorg, er det bedre å velge modeller laget av kunstig rotting..

Wicker -skjermer ser bra ut i kombinasjon med en eske av tre eller MDF. Treskjermen vil være et flott tillegg til klassisk eller historisk interiør, i tillegg til koselige skandinaviske rom, provencalsk kor eller rom i miljøstil. Det er verdt å ta hensyn til det faktum at en trekonstruksjon ikke kan være billig, da dette direkte indikerer den lave kvaliteten..

3. Glass. Moderne teknologier gjør det mulig å produsere de mest holdbare glassmaterialene som møbler, skillevegger og andre interiørelementer er laget av. I tillegg har dette materialet mange måter å dekorere på. Panelene er tilgjengelige i herdet eller glassmaleri og er laminerte for å gjøre dem vanskelige å bryte eller ripe. Samtidig gjennomgår hjørnene på produktene ytterligere behandling for å sikre deres sikkerhet. Et mer budsjettmessig alternativ er produkter av akrylglass med gjennomsiktighet eller sløvhet. Verdigheten til sistnevnte ligger i en bred fargepalett..

Et spesielt sted blant glassskjermer for batterier er opptatt av glassmalerier basert på tripleksglass oppnådd ved å kombinere flere lag med en polymersammensetning. En av teknikkene for å lage glassmalerier – Tiffany -metoden – lar deg få helt eksklusive lerret. Denne metoden innebærer å kutte ut individuelle glassdeler av mønsteret med en glassskjærer og deretter montere dem til en sammensetning på en kobbervippe med lodding. Prisen på slike produkter er kanskje den høyeste..

4. Plast. Dette materialet er det billigste og brukes sjelden. Dette skyldes det faktum at ved oppvarming kan plast deformere og frigjøre stoffer som er farlige for menneskekroppen. Rommet der plastskjermen for batteriet er installert, bør ventileres så ofte som mulig i fyringssesongen..

5. MDF. Plater laget av presset spon brukes som regel til å dekorere esker og rammer, og selve skjermen kan være glass eller plast. Denne designen lar deg endre innleggene som er kjedelige for øyet fra tid til annen. Materialet er ikke utsatt for deformasjon, men heller massivt.

Varianter av skjermer for radiatorer - Avhengig av materialet Varianter av skjermer for radiatorer - Avhengig av materialet Varianter av skjermer for radiatorer - Avhengig av materialet

Design av batteriskjerm

Gjennom årene har lerretene som skjuler radiatorene blitt et stilig tillegg til interiøret. Det er forskjellige måter å lage en ekte dekorasjon ut av skjermen. Først og fremst gjelder dette treprodukter, som ofte kompletteres med utskårne elementer i klassisk interiør. Den grasiøse utskjæringen gir atmosfæren litt letthet og raffinement. Lerret som matcher fargen på møblene ser bra ut. Glassskjermer er utstyrt med spesielle dekorative egenskaper, som kan suppleres på følgende måter:

– Fotoutskrift – vil dekorere lerretet med praktfulle landskap, bypanoramaer og andre bilder på forespørsel fra kunden;

– Håndlagde tegninger er ganske dyre, men sluttresultatet er verdt det. Denne metoden for å dekorere skjermen innebærer kunstnerens maleri med silikatmaling. Deretter fyres glassmaleriet i en spesiell ovn;

– Sandblåsing med tillegg av maling lar deg lage et stort utvalg av mønstre;

– Å dekorere med bly selvklebende film er en dyr type skjermdekorasjon. Kostnaden skyldes de høye råvarekostnadene, men tegningene har en rik fargerik palett..

Vakre design av glassmalerier er laget med fasettmetoden. Dette er en ganske kompleks teknologi, der de enkelte glasselementene først kuttes og deretter omsluttes med et spesielt lim og monteres på en metallprofil. Helt unike skjermer er produsert ved hjelp av rhinestones som er i stand til å etterligne kutting av dyrebare materialer.

Hvis du bestemmer deg for å dekorere batteriskjermen selv, kan dette gjøres ved hjelp av elementær maling, for eksempel for å matche fargen på interiøret. Du kan bruke en originaltegning i form av et piano. For arbeid trenger du hvit og svart maling. Bildet må være godt gjennomtenkt på forhånd slik at tastene plasseres realistisk i riktig rekkefølge..

En annen interessant teknikk – decoupage – lar deg gi panelene litt elegant. For å gjøre dette må du kjøpe flere lag servietter med mønster. Da er alt enkelt: skjermen må vaskes og tørkes (du kan male den). Det øverste laget av servietten separeres, påføres overflaten av lerretet og grundig belagt med et lag med PVA -lim. Parallelt er det nødvendig å fjerne luftbobler. Når applikasjonen er helt tørr, kan den lakkes for å forlenge designens levetid..

Skjermdesign for radiatorer Skjermdesign for radiatorer Skjermdesign for radiatorer

Skjermer for radiatorer – foto

Du kan finne mange flere løsninger for design av skjermer for batterier i vårt fotogalleri. Her har vi prøvd å samle de mest interessante og praktiske ideene. Gledelig visning!

Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto Skjermer for radiatorer - foto

Previous Post
Καθρέφτης μπάνιου (85+ φωτογραφίες)
Next Post
Kjøkkendesign i Provence -stil (90 bilder)