Gipsbuer: designideer (70 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gipsbuer: designideer (70 bilder)

Gipsbuer: designideer (70 bilder)

I motsetning til de vanlige innerdørene, ser gipsbuer høytidelige ut, hever taket visuelt og utvider plass i leiligheten. Plastiteten til dette byggematerialet lar deg kutte ovale relieffer og alle slags glatte kurver fra det, som utfyller interiøret så vakkert. En rekke gipsbuer, deres funksjoner og designfunksjoner vil bli diskutert senere i artikkelen.

Funksjoner av gipsbuer i interiøret

Gipsplater er volumetriske strukturer som dekorerer åpningene mellom rom i private hus, leiligheter, kafeer, gallerier, teatre, utdanningsinstitusjoner og templer. De kan ha forskjellige diametre, smale eller opptar nesten hele veggen, enkle eller uvanlige former.

Basen på buen er en metallramme som en buet gipsvegg er festet til. For å forme materialet brukes fabrikkbehandling (produksjon av buede emner av GKLA -merket), samt tørr og våt bøyning av opprinnelig flate ark. I det første tilfellet gjøres snitt, i det andre impregneres gipsveggen med vann, bøyes og tørkes i denne formen under en presse.

De positive sidene av gipsbuer er deres estetikk, enkel installasjon og lave kostnader (sammenlignet med betong, murstein, tre). Blant ulempene kan nevnes lav motstand mot fuktighet. I noen tilfeller kan ulempen være at den buede åpningen i veggen forblir åpen, noe som betyr at trekk, fremmede lyder, lukter, lys vil trenge gjennom den.

Gipsbuer i interiøret i leiligheten

Hvilke former finnes

De hvelvede passasjene minner om gamle templer og palasser fra renessansen, og gir interiøret høyde. De er flotte for visuell sonering av ganger, korridorer, trapperom, stuer, resepsjoner. Et stort antall geometriske former som kan gis til gips gjør det mulig å velge det ideelle alternativet for enhver type interiør.

Runde buer av gipsplater

Runde og halvsirkelformede buer vil harmonisk utfylle de klassiske, greske, bysantinske og viktorianske stilene. De skal være dekorert med gipsstøping, gyldne eller sølvpynt, og sidedelene bør lages i form av søyler. Finishen skal være solid, hvit eller veldig nær den.

Runde buer laget av gipsplater - design, foto i interiøret Runde buer laget av gipsplater - design, foto i interiøret

Rektangulære gipsplater

Slike portaler ligner veldig på døråpninger. Det er et godt valg for minimalistisk og moderne interiør. De kan være en del av skillevegger med hyller på sidene, og, om nødvendig, til og med lukket med glidende skjermer.

Rektangulære gipsbuer - design, foto i interiøret

Elliptiske gipsbuer

Gipsbuer, hvis øvre del er laget i form av en halv horisontal ellipse, er egnet for rom med lav takhøyde (fra 2,5 m). De passer godt inn i stiler som moderne, provence, loft, country – du trenger bare å finne den passende rammen.

Elliptiske gipsbuer - design, foto i interiøret Elliptiske gipsbuer - design, foto i interiøret

Arabiske / orientalske gipsbuer

De østlige åpningene er som spisse kupler. Denne typen buer er typisk for India, Tyrkia og alle muslimske land. Som et tillegg er hakkede og bølgete relieffer, komplekse miniatyrmønstre i mettede farger mulig.

Gipsbuer i orientalsk stil - design, foto i interiøret Gipsbuer i orientalsk stil - design, foto i interiøret

Gipsvegg trapezformede buer

Buer med geometriske vinkler ser bra ut omgitt av tre og stein, fordi disse materialene ikke tillater jevne kurver. De er spesielt gode for landsted, studierom, puber og biblioteker..

Gipsvegger trapesformede buer - design, foto i interiøret

Krøllete gipsbuer

Fantasy myke relieffer kan være høydepunktet i et interiør laget i en futuristisk, romantisk eller leken stil. Forresten, en gipsbue kan ikke bare dekorere en åpning i veggen, men også utføre funksjonen som en dekorativ ramme rundt noen nisje.

Figurbuer av gipsplater - design, foto i interiøret Figurbuer av gipsplater - design, foto i interiøret

Etterbehandling av gipsplater

Etter å ha formet gipsplatebuen til ønsket form, påført en basiskitt og grunning, kan utseendet forbedres betydelig ved hjelp av innredning. Det er et stort utvalg av etterbehandlingsalternativer, og blant dem kan du velge hvilken som passer til prisen og estetiske kvaliteter..

Maleri

Alkyd emalje vil bidra til å oppnå en blank effekt, og vannbaserte og vanndispergerbare blandinger vil gi en matt overflate..

Maling - etterbehandling og dekorasjon av gipsplaten Maling - etterbehandling og dekorasjon av gipsplaten

Maleri

Du kan bruke sjablonger til å bruke tegninger på buen, og hvis du har kunstnerisk talent, kan du lage dem for hånd. Teknikker og materialer i dette tilfellet er begrenset bare av fantasien til mesteren..

Maling - etterbehandling og dekorasjon av buen fra gipsplater

Stukkforming og PVC -dekor

Stukklister, samt rimelige polystyrenskumprodukter i form av alle slags former og blonder vil umiddelbart dekorere enhver bue. På grunn av den lave vekten fester de seg lett til gipsplaten.

Stukkforming - etterbehandling og dekorasjon av buen fra gipsplater Stukkforming - etterbehandling og dekorasjon av buen fra gipsplater Stukkforming - etterbehandling og dekorasjon av buen fra gipsplater

Bakgrunn

Tapetsering er en av de rimeligste måtene å dekorere buede strukturer på. Du trenger bare mer dyktighet og nøyaktighet enn på flate vegger – slik at sømmene ikke er synlige.

Bakgrunn - dekorasjon og dekorasjon av gipsplaten

Dekorativ stein

Naturlig eller kunstig stein vil perfekt ramme inn åpningen, og gi interiøret et luksuriøst og komplett utseende.

Dekorativ stein - dekorasjon og dekorasjon av gipsplaten Dekorativ stein - dekorasjon og dekorasjon av gipsplaten

Trefiner

Et unikt snittmønster av dyre treslag på en gipsbue vil gjøre en enkel interiørelite med minimale økonomiske kostnader.

Trefiner - etterbehandling og dekorasjon av gipsplaten

Glassmalerier, glass, speil

Dekorative snitt kan fylles med gjennomskinnelige eller reflekterende innsatser. Denne designen ser elegant ut og skaper et vakkert strålespill..

Glassmaleri - dekorasjon og dekorasjon av gipsplaten Glassmaleri - dekorasjon og dekorasjon av gipsplaten

Hvordan lage en gipsbue med egne hender

For å fullføre installasjonen av buen trenger du passende materialer:

– gips (for nybegynnere er det bedre å velge en allerede buet buet (GKLA);

– metall- eller treprofiler, kryssfiner;

– selvskruende skruer, plugger;

– kitt, grunning.

Fra verktøyene bør du forberede måleinstrumenter (tømrerfelt, målebånd), et stort kompass, en blyant, en gipskniv, saks for å kutte metall, en skrutrekker, finkornet sandpapir for polering av kantene, en slikkepott, personlig verneutstyr utstyr.

Gjør-det-selv gipsbue

Stadier av arbeidet

1) Design. Basert på parametrene i rommet, designideen, er det nødvendig å nøyaktig finne ut dimensjoner og lettelse av den fremtidige strukturen.

2) Beregning av materialer. Det er bedre å ta mer gips og forbruksvarer enn nødvendig. Så ved uhellskade kan du trygt fortsette installasjonen..

3) Klippe og fikse profiler. Som et resultat bør du få en slags ramme, passende i bredden. De må først festes til betongveggen med plugger, og deretter festes med selvskruende skruer. Den optimale avstanden mellom skruene er 10-15 cm.

4) Skjære gipsplater, noe som gir dem en buet form. Du kan tydelig se denne prosessen i videoen..

5) Innramming av rammen. Diameteren og lengden på selvskruende skruer bør velges avhengig av tykkelsen på platene. Etter at de er skrudd inn, skal dekslene skylles med gips for ikke å skape unødvendige uregelmessigheter..

6) Styrking av strukturen. For dette er en buet metallprofil festet til buens ytre kanter..

7) Justering. På dette stadiet må du glatte ut grovheten, kitte overflaten og forberede den til etterbehandling.

8) Dekorativ etterbehandling.

Gjør-det-selv gipsbue

Gipsbue design – foto

Galleriet vårt presenterer de mest interessante og levende eksemplene på hvordan gipsbuer kan se ut i interiøret. For enkelhets skyld er de gruppert etter forskjellige typer lokaler. Etter å ha sett på bildene, vil du sikkert finne inspirerende designalternativer for deg selv!

Gipsbuer i stuen

Gipsbue i stuen - design Trodde gipsbue i stuen - design Halvsirkelformet gipsbue i det indre av stuen Trodde gipsbue i stuen - design Rund bue laget av gipsplater i det indre av stuen Gipsbue med glassmalerier - stue, design Rund bue av gips i en liten stue - design Innvendig gipsbue - stue, design Gipsbue i interiøret i stuen - design Gipsbue i stuen - klassisk stil, design

Gipsbuer i gangen / gangen

Gipsveggbue i gangen og korridoren - design Trodde gipsbue i gangen - design Trodde gipsbue i gangen - design Gipsbue i orientalsk stil - gang og gang Gipsbue med dekorativ stein - korridor Innvendig gipsbue - entré, design Trodde gipsbue i gangen og korridoren - design Gipsveggbue i gangen og korridoren - design Trodde gipsbue i gangen - design Gipsbue i en liten gang - design Gipsbue i korridoren - klassisk stil, design

Buer av gips på kjøkkenet

Rundbue fra gipsplater på kjøkkenet - design Figurbue fra gipsplater på kjøkkenet - design Gipsbue i det indre av kjøkkenet Utforming av en dekorativ gipsbue på kjøkkenet Gipsbue på kjøkkenet - design Figurbue fra gipsplater på kjøkkenet - design Gipsbue i det indre av kjøkkenet Gipsbue på kjøkkenet - design Gipsbue på kjøkkenet i klassisk stil - design

Gipsbuer på barnerommet

Trodde gipsbue på barnerommet - design Gipsbue i det indre av barnerommet Gipsbue på barnerommet - design Trodde gipsbue på barnerommet - design Gipsbue på barnerommet - design

Gipsbuer på soverommet

Rund bue av gipsplater på soverommet - design Trodde gipsbue på soverommet - design Gipsbue i det indre av soverommet Gipsbue på soverommet - design Trodde gipsbue på soverommet - design Trodde gipsbue på soverommet - design Dekorativ bue fra gipsplater på soverommet - design Innvendig gipsbue på soverommet - design Gipsbue i det indre av soverommet

Video: Gipsbuer i interiøret

Previous Post
Susευδοροφές (+80 φωτογραφίες)
Next Post
Moderne kjøkkendesign: 50 bilder og ideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector