15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvite dører i interiøret (85+ bilder)

Hvite dører i interiøret (85+ bilder)

Noen tror kanskje at hvite dører i interiøret er en levning fra fortiden, fordi det var i denne fargen at de var plassert både i boliger og i offentlige lokaler, uten spesiell design. Men i motsetning til denne oppfatningen kan vi trygt si at dagens prøver av hvite dørblader har utmerkede dekorative egenskaper, slik at de kan installeres i forskjellige interiører – fra klassisk til det mest moderne. Hvordan kan moderne hvite dører være? Vi vil snakke om dette i vår artikkel..

Fordeler og ulemper

Hvit farge er i perfekt harmoni med en annen palett, så slike innerdører kan enkelt installeres i ethvert interiør. Det er bemerkelsesverdig at de kan tjene trofast i mange år, uavhengig av hvilke reparasjoner som skal utføres i leiligheten, ettersom de passer for enhver stil. De er lette og luftige; utstyrt med glassinnlegg, de er i stand til å bringe mer lys inn i interiøret, visuelt utvide plassen, noe som er spesielt viktig for små leiligheter. En annen uforanderlig fordel med hvite dører er deres universelle kompatibilitet med alle typer overflater, noe som ikke skaper flere problemer under reparasjonsprosessen..

I tillegg til alle fordelene med hvite dører, er det verdt å vurdere ulempen, som også fortjener oppmerksomhet. Den største ulempen er den økte tilsmussingen av overflaten – det minste skittet er tydelig synlig på en hvit bakgrunn, så de må vaskes ofte, spesielt i håndtaket og låsen.

Hvite dører i interiøret - Fordeler og ulemper Hvite dører i interiøret - Fordeler og ulemper

Hvit dørdesign

I motsetning til de utdaterte vanlige hvite lerretene som tjente som innerdører for noen tiår siden, er moderne modeller utstyrt med mange estetiske og praktiske privilegier. Dette gjelder både designfunksjoner og fremstillingsmaterialer, dekorasjonsmetoder.

Åpningsmekanisme

Innvendige dører, avhengig av designfunksjonene, kan ha forskjellige åpningsmekanismer. Det er slike grunnleggende typer som:

– Svingdører – det mest kjente systemet, når dørene åpnes som en port. De kan være enkelt eller doble. Slike strukturer regnes som de mest pålitelige, men de har en betydelig ulempe – de krever nok ledig plass for uhindret åpning;

– Skyvedører – åpningsmekanismen forutsetter tilstedeværelse av ruller, takket være hvilket dørbladet beveger seg langs føringene. Det kan være ett sash, to eller flere, avhengig av åpningens bredde. Skinner for bevegelse kan være nedenfra og ovenfra, eller bare i den øvre delen av åpningen, og gjøre døren til en innvendig skillevegg;

– Foldedører – består strukturelt av flere smale lerreter, som hver er festet til en rullemekanisme. Under åpning dannes små folder. De såkalte “bokdørene” ligner dem, som har samme åpningsprinsipp, men lerretene er mye bredere her. Slike strukturer er oftest laget av plast, så de kan ikke skryte av god lydisolasjon;

– Roterende dører er et moderne stilig alternativ som fortjener spesiell oppmerksomhet. Under åpning roterer døren jevnt rundt aksen, og frigjør plass til bevegelse. Når de er lukket, er de vanskelige å skille fra konvensjonelle svingstrukturer. Enheter kan være mekaniske eller automatiske, og åpnes uavhengig når en person nærmer seg..

Det er også buede dører som har sofistikerte buede former. Slike strukturer er som regel på bestilling, tatt i betraktning en bestemt sak..

Hvite dører i interiøret - Åpningsmekanisme Hvite dører i interiøret - Åpningsmekanisme Hvite dører i interiøret - Åpningsmekanisme

Materialer for produksjon

Når du velger en hvit dør, er det viktig å ta hensyn til materialet den er laget av. I moderne produksjon er lerret laget av naturlig tre, limt massivt tre, MDF, sponplater, plast og glass. Tredører er i stand til å skape det mest luksuriøse og komfortable interiøret. De er miljøvennlige og holdbare, men de er ganske dyre. Limte (finerte) overflater består av de tynneste kuttene av tre, tett limt sammen. De er ikke dårligere i miljøvennlighet enn massivt tre og har et ganske interessant utseende..

Det vanligste alternativet er laminerte lerreter, som ofte suppleres med glass- eller plastinnlegg. Blanke dørblader, som gjennomgår en fler-trinns polering under produksjonsprosessen, ser ganske presentable ut..

Hvite dører i interiøret - Materialer for produksjon Hvite dører i interiøret - Materialer for produksjon Hvite dører i interiøret - Materialer for produksjon

Dekorer

Metoder for å dekorere hvite dører kan gjøre enkle lerret til virkelige kunstverk som passer inn i et roms design. Det er mange muligheter til å dekorere et snøhvit lerret. Et av alternativene er å lage scuffs som understreker stiler som Provence, shabby chic, som gir dørene effekten av edel aldring. Først må du påføre mørk maling, deretter hvit og polere fragmentene med sandpapir.

Noen moderne stiler (høyteknologisk, moderne) er preget av blanke overflater. For å gjøre dørene slike, kan de belegges med en fargeløs lakk med lamineringseffekt..

Rustikke stiler er preget av ornamenter og mønstre, blomster, plantetrykk, som også kan utstyres med hvite dører. Malte elementer påføres for hånd med spesielle sjablonger. En annen måte er å bruke decoupage -teknikken når fragmenter av tegninger limes til overflaten og lakkeres. Du kan også bruke selvklebende vinyldekaler.

Installering av glassinnlegg kan betydelig forandre lerretet til en snøhvit dør. Denne designen ser spesielt bra ut i gjest- og kjøkkenområder. Glassmalerier i vinduer har spesiell originalitet. Utskårne elementer og forgylling, karakteristisk for klassiske trender, kan bli praktfulle dekorative elementer..

Hvite dører i interiøret - Dekorasjon Hvite dører i interiøret - Dekorasjon Hvite dører i interiøret - Dekorasjon

Kombinasjon av hvite dører med forskjellige utførelser

Den lyse inngangen til rommet vil bli perfekt kombinert med pastell, rike og mørke toner av veggdekorasjon. Ifølge designere blir grønne, sjokolade, lilla og svarte toner de beste følgesvennene til en snøhvit palett..

I motsetning til andre typer innerdører, for eksempel laget under et tre, er snøhvite lerret perfekt kombinert med alle typer vegg-, gulv- og takdekorasjoner. De vil lage en fantastisk tandem for laminat, parkett eller teppe, og understreker fargen og mønsteret. Kombinasjonen av en hvit inngang med et mørkt gulv og et fullstendig fravær av gulvlister kan kalles klassisk..

Fremhev vellykket snøhvit på dørflatene, veggdekorasjon under en stein eller murstein, som nylig har blitt utbredt.

Kombinasjon av hvite dører med forskjellige utførelser Kombinasjon av hvite dører med forskjellige utførelser

Hvite dører i forskjellige interiørstiler

Som vi allerede sa, passer den hvite fargen på dørbladene godt med enhver interiørstil. Ulike dekorative elementer, samt åpningsmekanismer og beslag bidrar til å understreke retningen..

Klassisk stil

For et klassisk interiør er det bedre å velge en innerdør av naturlig tre, supplert med utskårne detaljer, grasiøse elementer av forgylling. Som regel installeres svingduker, som har en lang historie og ikke mister relevansen til denne dagen..

Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Klassisk stil Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Klassisk stil

Skandinavisk stil

Europeiske designere forbløffer med sine design av hvite dører som kombinerer enkelhet, renhet av linjer og raffinement på samme tid. Slike funksjoner er perfekt synlige i dørpanelene i den nå populære skandinaviske stilen. Det er ikke rom for overdreven pretensiøsitet, og snøhvite lerret i kombinasjon med lyse vegger kan utvide plassen til små rom betydelig. Fagforeningene med hvite dører med naturlig parkett og myke tepper ser spesielt koselige ut..

Hvite dører i forskjellige interiørstiler - skandinavisk stil Hvite dører i forskjellige interiørstiler - skandinavisk stil

Lakonisk minimalisme

For minimalistisk retning er beskjedne interiørartikler iboende. Dører er flate blader uten ytterligere etterbehandling. De kan gli, i form av skillevegger, sving, roterende. Den snøhvite paletten er nøkkelen i denne stilen, så slike dørfly vil se fordelaktig ut med enhver vegg- og takdekorasjon. Gode ​​tillegg vil være hvite vindusåpninger, gulvsokkler, tak gesimser..

Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Lakonisk minimalisme Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Lakonisk minimalisme

Provence

Hyppige særpreg ved hvite dører i Provence -stil er virkningene av kunstig aldring av lerretene, noe som gir adel og nåde, innsatser av glass eller frostet glass, originale håndtak laget av mørkt metall, bronse eller forgylning. Naturlig tre brukes hovedsakelig, noe som lar deg dekorere lerretet med naturlige ornamenter. Oftest er dette svingende enkelt- eller dobbeltbladede strukturer..

Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Provence Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Provence

Moderne

Hvite dører i jugendstil er et godt eksempel på originalitet og nåde. Ulike varianter av lerret er mulig her. Glassinnsatser er ikke uvanlige, spesielt glassmalerier med naturlige motiver. Platebånd kan ha uregelmessige former, og dørbladet kan bestå av geometriske former. Blanke overflater ser flotte ut i denne stilen.

Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Moderne Hvite dører i forskjellige interiørstiler - Moderne

Hvite dører i interiøret – foto

Du kan se mer levende eksempler på hvor vakker en hvit dør ser ut i interiøret i galleriet vårt. Her er bilder av modeller av lerreter laget i forskjellige stiltolkninger, i tillegg til å ha sitt eget design og dekorative trekk. Gledelig visning!

Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto Hvite dører i interiøret - foto

Previous Post
Σχεδιασμός μικρού διαμερίσματος (90 φωτογραφίες)
Next Post
Loftstil leilighet design (100+ bilder)