Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer

Gardiner i Provence -stil: 75 fotoideer

Når du skal dekorere et rom i samme stil, må du ta hensyn til alle detaljer, inkludert innredningen av vinduene. Dette elementet er i stand til ikke bare å sikre personvernet i rommet, men også å bli en lys aksent som skaper en atmosfære. I dag skal vi snakke om hvordan du velger gardiner i Provence-stil og passer dem inn i interiøret.!

Funksjoner i Provence -stilen

Provence er en fransk provinsstil som legemliggjør rustikk enkelhet sammen med klassisk luksus. Når du skal dekorere et interiør, er det ofte vanskelig å finne en balanse mellom disse motstridende egenskapene. Men sluttresultatet er vel verdt innsatsen – en romslig, lys, estetisk design som feirer Middelhavets skjønnhet i hav, enger og skoger..

Blant de viktigste karakteristiske trekkene ved stilen er følgende:

– Lys pastellfargepalett;

– Belegg, som om de er brent ut i solen;

– Naturmaterialer;

– Stort sett vintagemøbler (kjøpt på loppemarked eller auksjoner);

– Tre malt hvitt;

– Effekten av eldre gjenstander (naturlige eller kunstige);

– Blomstermønstre eller rutete tekstiler;

– Mye lys i interiøret;

– Overflod av dekor uten en følelse av rot.

En viktig rolle i Provence spilles av utformingen av gardiner, som, selv om den er begrenset av visse regler, fortsatt tilbyr mange forskjellige alternativer. Men før du blir kjent med disse typene, noterer vi oss om gesimsen: den må være av tre eller metall, helst smidd. Alle typer tekstiler ser positivt på dette designet..

Gardiner i Provence -stil Gardiner i Provence -stil

Hvilke typer gardiner passer for Provence?

Vi vil snakke om typer gardiner, som sammen med farge og mønster er det viktigste uttrykksfulle middelet i utformingen av gardiner..

Klassiske gardiner

To rette stoffer med en inndeling i midten er den enkleste og vanligste typen som finnes i nesten alle stiler. Provence er intet unntak, for i kombinasjon med estetiske tekstiler vil en slik løsning passe godt inn i interiøret..

Når du velger gardiner klassisk, må du være oppmerksom på metoden for å feste til gesimsen: tekstiler er på strenger, snøring, øyehull, flette, så vel som på ringer. Ikke bare utseendet avhenger av dette, men også brukervennligheten. For eksempel bråker flettet praktisk talt ikke når du beveger deg langs strukturen, mens det er bedre å ikke plassere tradisjonelle ringer på soverommet..

Gardiner i Provence -stil - Klassiske gardiner Gardiner i Provence -stil - Klassiske gardiner

Romerske gardiner

Denne sorten vil legge litt tilbakeholdenhet til det brokete provençalske interiøret. Romerske persienner er en stoffstrimmel som er strukket over en montert vindusstruktur. Ikke åpne horisontalt, men vertikalt, med høydejustering.

Selv om Provence elsker naturlig lys, kan en stor mengde medføre ulemper for eierne, spesielt hvis vinduene vender mot sør. Et tett stoff vil løse dette problemet mens det generelle designet opprettholdes..

Gardiner i Provence -stil - romerske persienner Gardiner i Provence -stil - romerske persienner

Østerrikske gardiner

I dette tilfellet samles stoffet i horisontale folder ved hjelp av snorer som går gjennom løkkene. De er vertikalt justerbare, og når de senkes, holder de et rett utseende, med unntak av den nederste kanten – det danner flere myke folder.

I Provence kan du bruke både et tett stoff og et gjennomsiktig – da gir gardinene rommet en følelse av luftighet. Hovedsakelig brukt til å dekorere stuer eller soverom.

Gardiner i Provence -stil - Østerrikske gardiner Gardiner i Provence -stil - Østerrikske gardiner

Franske gardiner

Denne typen gardin ligner den forrige, bare foldene er samlet her ikke bare i den nedre delen, men langs hele panelets lengde i hvilken som helst posisjon. Ser bra ut på høye vinduer, og fremhever deres verdighet.

Når du velger stoff, er det bedre å fokusere på elastiske alternativer som tilpasser seg komplekse gardiner.

Gardiner i Provence -stil - franske gardiner

Gardiner i kaféstil

Som navnet tilsier, kom disse gardinene til oppholdsrom fra offentlige rom, og er derfor perfekte for kjøkken eller spisestue i Provence -stil..

Et lite stykke kafégardiner henges på en stang, som er installert i midten av åpningshøyden. Ideell for små vinduer, med dekorative og praktiske funksjoner.

Gardiner i stil med Gardiner i stil med

Tekstil

Vær oppmerksom på materialet når du kjøper gardiner. Provence elsker alt naturlig, så lin, bomull eller chintz er best egnet. Men i noen rom, som kjøkkenet, kan du foretrekke blandinger med syntetiske tekstiler – slike gardiner er mer holdbare, beholder formen og er lette å vaske. I tillegg er kunstig materiale tillatt i leiligheter som vender mot sør, da det forsvinner langsommere fra eksponering for sollys..

Tre alternativer kan skilles ut som et mønster: vanlig, gardiner med et blomstret eller rutet mønster. Det viktigste er at ornamentet ikke ser for fargerikt ut – enkelhet og komfort forblir en prioritet..

Gardiner i Provence -stil - Tekstil Gardiner i Provence -stil - Tekstil

Gardintilbehør

Det anbefales ikke å bli for revet med tilbehør, men å dvele ved det ene eller det andre. Provensalsk tekstil krever de enkleste mulige løsningene, spesielt hvis det opprinnelig var dekorert med et mønster..

Behersket lambrequins, slips i form av bånd eller sløyfer vil se bra ut, spesielt på vanlige bomulls- og lin gardiner. Dessuten bør de ikke avvike i farge fra selve kluten, og være et harmonisk supplement til den..

Tilbehør i gardiner i Provence -stil

Hvordan matche fargen?

Man skal ikke tro at Provence er falmet og ensformig. Selv om interiøret er laget i samme område, er det gardinene som kan bli et lyst element som setter stemningen. Tenk på de mest populære fargekombinasjonene i alle rom.

Hvite gardiner

Det vanligste alternativet, ideelt for å skape en luftig atmosfære. Kombinerer perfekt med alle fargevalg i rommet, om nødvendig “demper” for lyse detaljer.

Når du velger hvite vanlige gardiner, er det bedre å foretrekke lin eller annet naturlig materiale med en uttrykksfull tekstur..

Hvite gardiner i Provence -stil Hvite gardiner i Provence -stil

Beige gardiner

En mykere, mer nøytral nyanse som kan gi litt varme til et rom uten sollys. Bare dette alternativet er veldig vanskelig når det gjelder kombinasjon med andre farger og er mer egnet for monokrom design. Gardiner ser bra ut, noen få nyanser mørkere enn finishen, spesielt med høye vinduer.

Provence beige gardiner Provence beige gardiner

Blå gardiner

Interiør i Provence -stil, inspirert av blå himmel eller varmt hav, bør definitivt inneholde blå gardiner. Det anbefales å ikke kombinere dem med varme nyanser, men i tilfelle en pastellpalett – en slik løsning er tillatt med forbehold om balanse.

Provence blå gardiner Provence blå gardiner

Rosa gardiner

Dette refererer til alle nyanser av rosa – både varme og kalde. Gir en mild, vårstemning til den provençalske designen, og passer perfekt inn i barnehagen til en jente. Det er bedre å samordne med hvite eller beige nyanser. Ser bra ut med lett, rent stoff med fransk drapering.

Rosa gardiner i Provence -stil Rosa gardiner i Provence -stil

Hvordan plassere det i interiøret?

Etter å ha bestemt oss for alternativene for gardiner i Provence-stil, vil vi prøve å passe dem inn i interiøret i rommene. Selvfølgelig spiller størrelsen på vinduene og selve rommet en viktig rolle, men vi vil vurdere standard tilfeller.

Gardiner i Provence -stil til kjøkkenet

Rommet er vanligvis ikke forskjellig i store dimensjoner, det inkluderer ofte en spisestue. Når du velger gardiner for kjøkkenet, er det nødvendig å ta hensyn til praktiske mål – på grunn av hyppig skitt bør stoffet være mer holdbart, fettbestandig og helst kompakt. Romerske, østerrikske kluter, så vel som i “kafé” -stil er egnet for kjøkkenet.

Rutete tekstiler eller små blomster ser veldig koselige ut. Du kan fokusere på stoffet på duken og andre stoffer – deres tilfeldighet vil bare understreke stilen.

Gardiner i Provence -stil til kjøkkenet Gardiner i Provence -stil til kjøkkenet

Gardiner i Provence -stil til stua

Her kan du vandre rundt og tilføre litt luksus ved å velge for eksempel franske gardiner. For brede vinduer er klassiske egnede med ornamenter og tilbehør – lambrequins, dusker, sløyfer.

Fargen på gardinene skal matche fargen på stuen eller bli en uvanlig aksent, samtidig som det “falmet” utseendet opprettholdes. Når du velger, referer du til tekstilene i polstring av sofaer og puter, og låner deres design.

Gardiner i Provence -stil til stua Gardiner i Provence -stil til stua

Gardiner i Provence -stil for soverommet

I forbindelse med formålet med soverommet er det bedre at gardinene er diskret og skaper en rolig atmosfære. Monokromatiske passer godt inn i interiøret, gir en følelse av sikkerhet. Du kan velge stoffet i henhold til fargen på det viktigste komponentelementet i rommet – sengen og sengeteppet som ligger på den..

Hvis vinduene vender mot den synlige siden, vil et tett stoff som skjuler deg for nysgjerrige øyne være å foretrekke fremfor et gjennomsiktig. Enhver type stoff vil se bra ut, bortsett fra kanskje i “kafé” -stilen.

Gardiner i Provence -stil for soverommet Gardiner i Provence -stil for soverommet

Gardiner i Provence-stil for et barnerom

Valget avhenger av barnets alder og kjønn. Tradisjonelt, jenter – luftige rosa gardiner, gutter – rolig blå. Pass på at barn ikke skader stoffet ved å velge kortere modeller. For ikke å forstyrre barnets søvn, må du stoppe ved et stille feste ved å kjøpe en modell med flette eller øyelommer.

Gardiner i Provence-stil for et barnerom Gardiner i Provence-stil for et barnerom

Gardiner for små rom

Selv om ledig plass er å foretrekke for Provence, har ikke alle råd til leiligheter med et stort område. Dette betyr ikke at du skal gi opp stilen, men det skader ikke å bruke noen få triks..

For det første, ikke lukk vinduet tett – hver lysstråle er en frelse for et lite interiør. Ren gardin eller blendingsgardin, men festet på dagtid, vil visuelt øke boligen.

For det andre, velg lette og monokromatiske tekstiler som ikke tiltrekker for mye oppmerksomhet..

For det tredje vil tak gesimser bidra til å øke høyden på veggene, så vel som saken senket til selve gulvet. Stoff med vertikale striper kan også forbedre situasjonen..

Gardiner i Provence -stil for små rom Gardiner i Provence -stil for små rom

Gardiner i Provence -stil – foto

Som du kan se, er det mange alternativer for gardiner i Provence -stilen, og enda bedre, deres variasjon vil bli demonstrert av vårt utvalg av bilder av vakkert interiør og uvanlige løsninger. Inspirasjon og tillit!

Gardiner i Provence -stil i stua - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i stua - foto Gardiner i Provence -stil i stua - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i spisestuen - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil i stua - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil på kjøkkenet - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil i stua - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil - foto Gardiner i Provence -stil på soverommet - foto Gardiner i Provence -stil på barnerommet - foto Gardiner i Provence -stil - foto

Video: Provence gardiner i interiøret

Previous Post
Στεγνωτήριο ρούχων οροφής (55+ φωτογραφίες)
Next Post
Lamper for planter (70 bilder): typer, hvordan velge
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector