Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες)

εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ

Η επιλογή ενός σκανδιναβικού στυλ για την κουζίνα δεν είναι φόρος τιμής στη μόδα και δεν ακολουθεί φευγαλέες τάσεις. Η απλότητα, ο μινιμαλισμός, η λειτουργικότητα είναι οι βασικές αρχές της σκανδιναβικής αισθητικής, που από χρόνο σε χρόνο της επιτρέπουν να παραμένει σε ζήτηση και δημοφιλές..

Αλλά η ίδια η έννοια ενός σκανδιναβικού εσωτερικού δεν μεταφέρεται μόνο από λακωνικές μορφές και φυσικά υλικά. Αυτή είναι, πρώτα απ ‘όλα, η ατμόσφαιρα μιας ιδιαίτερης βόρειας άνεσης. Είναι η υπόσχεση της ευτυχίας και της ευημερίας που κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή δανική λέξη “hygge”.

Το σκληρό κλίμα και η εκπληκτική ομορφιά της φύσης χρησιμεύουν ως έμπνευση, καθορίζουν τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και τις πιο βέλτιστες λύσεις. Τα τοπία της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας καλύπτονται από μια ομίχλη ομίχλης, χιονισμένες βουνοκορφές, φιόρδ και φιόρδ και ποτάμια. Ο ήλιος είναι σπάνιος επισκέπτης σε αυτά τα μέρη, γι ‘αυτό όλες οι ανοιχτές παγωμένες αποχρώσεις είναι τόσο δημοφιλείς. Γεμίζουν το σπίτι με φως και φρεσκάδα.

Απλότητα, μινιμαλισμός, λειτουργικότητα

Απλότητα, μινιμαλισμός, λειτουργικότητα

Η έλλειψη φυσικού φωτισμού αντισταθμίζεται από την αφθονία γυαλιού, καθρεπτών, γυαλιστερών και επιχρωμιωμένων εξαρτημάτων. Αυτές οι επιφάνειες αντανακλούν το φυσικό φως καθώς και τη λάμψη πολλών λαμπτήρων και προβολέων. Και όμως η κύρια εστία του σπιτιού είναι η κουζίνα.!

5 αρχές στο σχεδιασμό της σκανδιναβικής κουζίνας

Εάν μου ζητηθεί να προσδιορίσω 5 σημάδια κουζίνας Scandi, θα σημείωνα τα εξής:

Κοντά στη φύση. Θα αφήσουμε ακρυλικό και πλαστικό για κουζίνα με στυλ μινιμαλισμός ή υψηλής τεχνολογίας. Το σκανδιναβικό εσωτερικό διακρίνεται από μια ιδιαίτερη στάση απέναντι στα φυσικά υλικά. Η ξύλινη υφή είναι συχνά η κύρια προφορά, η εσωτερική διακόσμηση.

Περιεκτικότητα. Απλά γεωμετρικά σχήματα, αυστηρές γραμμές μπορούν να εντοπιστούν τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στην κουζίνα έπιπλα.

Η ατμόσφαιρα μιας ιδιαίτερης βόρειας άνεσης

Η ατμόσφαιρα μιας ιδιαίτερης βόρειας άνεσης

Λειτουργικότητα. Στο σκανδιναβικό εσωτερικό, δεν υπάρχουν κακόβουλα μικροπράγματα, διακόσμηση για χάρη της διακόσμησης. Τα κρυμμένα εργονομικά συστήματα αποθήκευσης είναι δημοφιλή. Τέτοιες λύσεις βοηθούν στην προσαρμογή του σκανδιναβικού στυλ στις μικρότερες περιοχές, αντιμετωπίζουν με επιτυχία το έργο της οργάνωσης ενός μικρού χώρου.

Μονόχρωμος. λευκό και όλες οι παραλλαγές του είναι κλασικά σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων. Μπορείτε συχνά να βρείτε έναν ευγενή γκρί: Διάφορες αποχρώσεις έως βαθιά μαύρα.

Scandi κουζίνα – το βασίλειο του φωτός. Διαφορετικές πηγές φωτισμού βοηθούν να χωρίσουν το δωμάτιο, να προσθέσουν όγκο και μια αίσθηση άνεσης σε αυτό.

Το λευκό και όλες οι παραλλαγές του - κλασικά σκανδιναβικά εσωτερικά

Το λευκό και όλες οι παραλλαγές του – κλασικά σκανδιναβικά εσωτερικά

Το σύνθημα του σκανδιναβικού εσωτερικού μεταφέρεται τέλεια από τα λόγια του Φινλανδού αρχιτέκτονα Alvar Aalto: “Το καθήκον του σχεδιαστή είναι να κάνει τη ζωή πιο βολική”. Η ιδέα πίσω από αυτή τη φιλοσοφία είναι ότι το εσωτερικό της κουζίνας πρέπει να είναι πρακτικό. Ως εκ τούτου, οι Σκανδιναβοί προτιμούν απλά πράγματα που κάνουν τη ζωή ευκολότερη, λακωνικές λύσεις..

Επιλογές διάταξης

Το ερώτημα που ανησυχεί πολλούς όταν επιλέγουν μια κατεύθυνση στυλ είναι εάν το στυλ Scandi είναι κατάλληλο για ένα πολύ συμπαγές δωμάτιο ή, αντίθετα, μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα σαλόνι. Η απάντησή μου είναι κατηγορηματική – θα ταιριάζει απόλυτα! Αυτή είναι μια πραγματικά ευέλικτη επιλογή.. Τονίζει το μέγεθος και τον όγκο ενός μεγάλου χώρου, αποκαλύπτει οπτικά μικρά δωμάτια.

Το εσωτερικό θα πρέπει να είναι πρακτικό

Το εσωτερικό θα πρέπει να είναι πρακτικό

Μικρή κουζίνα

Η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα διαμερίσματα δεν διαθέτουν τεράστια κουζίνα με κομψή τραπεζαρία. Σε αυτή την περίπτωση, το σκανδιναβικό στυλ γίνεται πιστός σύμμαχος, προσφέροντας πολλές μη τυποποιημένες λύσεις:

 • Λευκό σε λευκό

Ένα είδος κάρτας επίσκεψης στο εσωτερικό του scandi – λευκό χρώμα. Είναι η αγάπη για το φως, η αφθονία του λευκού που βοηθά στη δημιουργία επιπλέον όγκου λόγω διαφορετικών υφών, επιφανειών λάμψης και φωτισμένων λεπτομερειών..

 • Τονισμένα ανοίγματα παραθύρων

Η ελευθερία είναι μία από τις κύριες αξίες ενός τέτοιου εσωτερικού χώρου. Συχνά σε μικρές κουζίνες Scandi δεν υπάρχει κουρτίνες και κουρτίνες. Και ο χώρος κάτω παράθυρο συνεχίζεται με έναν μικρό πάγκο εργασίας ή ένα καλά τοποθετημένο έργο ζώνη, στο πιο φωτεινό μέρος του δωματίου.

Στυλ επαγγελματικής κάρτας - Λευκό

Στυλ επαγγελματικής κάρτας – Λευκό

Όταν πρέπει να κρυφτείτε από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων, τα λινά ή βαμβακερά ρολά στο χρώμα των τοίχων θα είναι κατάλληλα..

 • Ελαφρύ ως διακόσμηση

Όλα τα είδη λαμπτήρων δαπέδου, πολυέλαιοι, οι απλίκες έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για να φωτίζουν το δωμάτιο. Λειτουργούν ως σημαντική προφορά στο σκανδιναβικό εσωτερικό.

Οι λάτρεις της απλότητας θα δώσουν προσοχή στους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως σε ένα μαύρο κορδόνι σε αντίθεση. Μια ελαφριά σκιά από σύρμα χαλκού ή χρωμίου θα είναι επίσης κατάλληλη. Μια τέτοια αεριότητα και λακωνισμός θα συνεχίσουν οργανικά το δεδομένο στυλ της κουζίνας..

Ο ασυνήθιστος σχεδιασμός των φωτιστικών είναι ένα σαφές σημάδι του σκανδιναβικού στυλ. Είναι η αφθονία του φωτός που δίνει μια αίσθηση ευρυχωρίας και ελευθερίας..

Η ελευθερία είναι μία από τις κύριες αξίες ενός τέτοιου εσωτερικού χώρου.

Η ελευθερία είναι μία από τις κύριες αξίες ενός τέτοιου εσωτερικού χώρου.

Κουζίνα-σαλόνι

Τι θα λέγατε για το σκανδιναβικό στυλ όταν συνδυάζετε μια μικρή κουζίνα με σαλόνι? Η ομαλή μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο είναι μια απλή τεχνική που βοηθά τους Σκανδιναβούς σχεδιαστές να δημιουργήσουν διαδραστικούς χώρους γεμάτους ζωή.

Συχνά, μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα σαλόνι οριοθετείται από διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Η γενικότητα του δωματίου δημιουργείται λόγω ομοιόμορφων κινήτρων στη διακόσμηση και τα υφάσματα. Η τραπεζαρία τονίζεται με χνούδι χαλί από γιούτα ή φυσικό σιζάλ. Η έγχρωμη ή γεωμετρική εκτύπωσή του επαναλαμβάνεται σε κεραμικά και άλλα σκεύη κουζίνας..

Ομαλή μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο

Ομαλή μετάβαση από το ένα δωμάτιο στο άλλο

Σε μεγάλες περιοχές, μπορείτε να ξεφύγετε από ένα μόνο χρώμα, να παίξετε με την αντίθεση των αποχρώσεων των τοίχων και των επίπλων. Ρίξτε μια ματιά στον εντυπωσιακό συνδυασμό λευκών τοίχων και μαύρων προσόψεων. Πειστική απόδειξη ότι το μονόχρωμο μπορεί να φαίνεται φρέσκο ​​και πολύ ζωντανό.

Η αντίθεση καθορίζει τη δυναμική στο δωμάτιο. Μια κοινή λύση στο πνεύμα του σκανδιναβικού μινιμαλισμού, όταν ο ξύλινος πάγκος και το πάτωμα ξεχωρίζουν στο φόντο των λευκών επίπλων. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμάται το είδος ελαφρού ξύλου – λάρυκος, τέφρα, σφενδάμι.

Η αντίθεση καθορίζει τη δυναμική σε ένα δωμάτιο

Η αντίθεση καθορίζει τη δυναμική σε ένα δωμάτιο

Γωνία

Η γωνιακή διάταξη κουζίνας σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο σας. Αυτή η τεχνική είναι από πολλές απόψεις συμβατή με το πνεύμα των σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων – όλα είναι πολύ συμπαγή, λειτουργικά.

Οι προφορές βοηθούν στο διαχωρισμό των χώρων εργασίας και κουζίνας. Ένα ελαφρύ αμπαζούρ πάνω από το τραπέζι προσελκύει την προσοχή με το χρώμα, το ασυνήθιστο σχήμα ή το υλικό του. Ξύλο, τα μεταλλικά και γεωμετρικά μοτίβα πρωτοστατούν εδώ.

Μια δημοφιλής τεχνική είναι επίσης – διαφορετικές καρέκλες, που τις συνδυάζουν με μικρούς καναπέδες ή πολυθρόνες, αν το επιτρέπει ο χώρος.

Γωνιακή επιλογή

Γωνιακή επιλογή

Η γωνιακή λύση της κουζίνας συχνά υπαγορεύεται από την ανάγκη να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο. Ως εκ τούτου, τα κορυφαία συρτάρια επίπλων κουζίνας συχνά εκτείνονται μέχρι την οροφή. Αυτό απεικονίζει ένα μικρό δωμάτιο, βοηθά στην εύρεση χώρων αποθήκευσης για μικροπράγματα κουζίνας..

Η διάταξη της κουζίνας είναι ένα βασικό σημείο, αλλά ακόμα δεν καθορίζει το στυλ. Η διάθεση θέτει το κύριο χρώμα του δωματίου, τα σωστά υλικά.

Έμπνευση από τη φύση: το χρώμα της κουζίνας

Αν συνδέσετε το σκανδιναβικό σχέδιο αποκλειστικά με λευκούς τοίχους και τα ίδια έπιπλα, τότε σας περιμένει μια ευχάριστη ανακάλυψη. Η Σκανδιναβία μπορεί να είναι ζωντανή! Τα πειράματα με το χρώμα δεν είναι ξένα προς αυτήν την κατεύθυνση και μια ουδέτερη βασική σκιά χρησιμεύει ως εξαιρετικό υπόβαθρο..

Λευκό σε συνδυασμό με γκρι

Λευκό σε συνδυασμό με γκρι

Αυτό το στυλ είναι πολύ φυσικό, κοντά στη φύση.. Επομένως, η παλέτα χρωμάτων και υφών του τοπίου της Βόρειας Ευρώπης φαίνεται ιδιαίτερα αρμονική στο εσωτερικό:

 • κωνοφόρες δασικές αποχρώσεις.
 • μαρμάρινα σχέδια από πέτρες.
 • το μυστηριώδες μπλε των λιμνών.
 • χρυσή λάμψη θερμών ακτίνων του ήλιου στο ηλιοβασίλεμα.

Οι “σύνθετοι” τόνοι φαίνονται υπέροχοι, οι οποίοι αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τον φωτισμό. Αυτό είναι το πόσες αποχρώσεις του μπεζ, ανοιχτό γκρι, το χρώμα του ψημένου γάλακτος παίζουν.

Γκρί

Νορβηγός τοπία γεμάτο με γκρι αποχρώσεις. Μπορεί να είναι πέτρες, απότομοι βράχοι, ομιχλώδης ομίχλη και ένα βραδινό σκοτεινό δάσος..

Στο εσωτερικό, οι γκρι επιφάνειες μπορεί να έχουν γυαλιστερή, μεταλλική γυαλάδα ή, αντίθετα, να είναι απολύτως ματ, ελαφρώς τραχιά.. Η διαβάθμιση των αποχρώσεων, η διαφορά στις υφές σας επιτρέπουν να συνδυάσετε το χρώμα στη διακόσμηση, τα έπιπλα, τις συσκευές και τη διακόσμηση.

Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες)

Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση (190+ Φωτογραφίες)

Σε παστέλ χρώματα

Το ρομαντικό παιχνίδι των βόρειων φώτων φαίνεται εντυπωσιακό ως διακοσμητικά στοιχεία. Το χιόνι, φωτισμένο από τις μωβ-ροζ ακτίνες του ηλιοβασιλέματος, δημιουργεί την ατμόσφαιρα ενός χειμερινού παραμυθιού.

Γιρλάντες από πολύχρωμους βολβούς και φαναράκια βοηθούν στην υποστήριξη της ιδέας της μαγείας στο εσωτερικό. Χρωματιστές κορδέλες ζωνώνουν το δωμάτιο, προσδίδοντάς του μια ζεστή οικειότητα.

Μπλε

Η επιφάνεια της θάλασσας με φόντο τις χιονισμένες κορυφές είναι μια άλλη ιδέα που μεταδίδεται σε σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους. Βαθύς μπλε το χρώμα χρησιμεύει ως ένα αντίθετο φόντο για μια λευκή ή ξύλινη μονάδα κουζίνας. Or, αντίθετα, γίνεται η ίδια μια φωτεινή προφορά με τη μορφή επίπλων, κοσμημάτων ή κεραμικών με κρύο μπλε απόχρωση..

Επιφάνεια θάλασσας με φόντο τις χιονισμένες κορυφές

Επιφάνεια θάλασσας με φόντο τις χιονισμένες κορυφές

Ξύλο: το χρώμα της άνεσης στο σπίτι

Ξύλινη υφή – η τάση των πρόσφατων εποχών στη διακόσμηση των χώρων και το πιο παραδοσιακό βόρειο υλικό. Το ελαφρύ ξύλο δεν δημιουργεί αντίθεση, κάνει το εσωτερικό της κουζίνας πιο άνετο και σπιτικό.

Στο χρώμα της βελανιδιάς, του πεύκου και του ερυθρελάτη, μπορείτε να διακοσμήσετε τις προσόψεις των ακουστικών, του πάγκου, του παρκέ πάτωμα, φύλλα πόρτας, κουφώματα ή ακόμα και δοκάρια οροφής.

Λευκό – φόρος τιμής στην παράδοση

Και όμως το κύριο χρώμα των σκανδιναβικών εσωτερικών χώρων είναι το λευκό σε όλη του την ποικιλομορφία. Είναι ένα λεπτό κρεμώδες, γαλακτώδες, κρύο χιονισμένο, σκιά ελεφαντόδοντου, ψημένο γάλα, λευκή άμμος ή κέλυφος αυγού.

Το λευκό σε όλη του την ποικιλία

Το λευκό σε όλη του την ποικιλία

Το λευκό χρώμα είναι σίγουρα παρόν στη διακόσμηση οροφή. Υπάρχουν εντελώς λευκοί εσωτερικοί χώροι που είναι ενδιαφέρον για το βάθος και το παιχνίδι των υφών τους: ματ, λείο, καθρέφτη, ελαφρώς τραχύ και χνουδωτό.

Το λευκό εσωτερικό γίνεται πιο ζωντανό όταν γεμίζει με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες – φυτά εσωτερικού χώρου, αφίσες με καθαρά γεωμετρικά μοτίβα, υφάσματα και όμορφα κεραμικά.

Μια φωτεινή κουζίνα έχει μόνο ένα μειονέκτημα – υψηλές αξιώσεις για την ποιότητα των υλικών. Εξοικονόμηση ποιότητας προσόψεις ή υλικό επένδυσης τοίχων θα οδηγήσει σε γρήγορη φθορά, γρήγορη επανόρθωση. Είναι απίθανο αυτό να συμπεριληφθεί στα σχέδιά σας..

Γεμίστε το εσωτερικό σας με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

Γεμίστε το εσωτερικό σας με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

Φινίρισμα

Η δημιουργία ενός ζεστού χώρου διαβίωσης και αισθητικού σχεδιασμού δεν ανέχεται μικροπράγματα. Στους παραδοσιακούς βόρειους εσωτερικούς χώρους, η υφή, η ποιότητα των υλικών φινιρίσματος είναι υψίστης σημασίας..

Πάτωμα

Παρά την ποικιλία των σύγχρονων υλικών, η επιλογή των Σκανδιναβών είναι προφανής – φυσικό ξύλο. Τις περισσότερες φορές, αυτό το υλικό καλύπτει το πάτωμα σε όλο το σπίτι.. Οι αποχρώσεις του ξύλου είναι πάντα ελαφριές, λευκασμένες. Ο κρύος ήχος κάνει το δωμάτιο πιο πλατύ, το γεμίζει με φως.

Οι πλατιές σανίδες και το παρκέ είναι κοινές αλλά ακριβές επιλογές. Σε σχέση με τις συνθήκες μας, το αναπαλαιωμένο ξύλινο δάπεδο στους παλιούς “Χρουστσόφ” φαίνεται ακόμα καλύτερο από το καλό φυλλωτός.

Οι αποχρώσεις του ξύλου είναι πάντα ανοιχτές

Οι αποχρώσεις του ξύλου είναι πάντα ανοιχτές

Ωστόσο, το αδιάβροχο laminate είναι βολικό στην κουζίνα.-στούντιο. Προκειμένου να επεκταθεί και να συνδυαστεί ο χώρος, κάνουν τον ίδιο όροφο στους χώρους τραπεζαρίας και κουζίνας. Το σκανδιναβικό στυλ χαρακτηρίζεται από έναν υψηλό πλίνθο (12-15 cm) στο χρώμα του τοίχου.

Όταν η πρακτικότητα είναι προτεραιότητα, η σανίδα, το παρκέ ή το laminate αντικαθίστανται από πορσελάνινα κεραμικά, πλακάκια. Το χρώμα των πλακιδίων μπορεί να είναι οτιδήποτε από κρύες αποχρώσεις του γκρι και μπεζ πριν την αντίθεση μαύρος, σκοτάδι-καφέ.

Τα πλακάκια δαπέδου με μοτίβο φαίνονται ενδιαφέροντα, τα οποία ξεχωρίζουν με φόντο λευκούς τοίχους και τα ίδια έπιπλα. Για μια μικρή κουζίνα scandi, είναι κατάλληλα πλακάκια συνονθύλευμα ή μια φωτεινή ασπρόμαυρη σκακιέρα. Οι ίδιες επιλογές θα είναι κατάλληλες για το φινίρισμα ποδιά.

Ευρεία μηχανική σανίδα και παρκέ

Ευρεία μηχανική σανίδα και παρκέ

Ποδιά

Στο σκανδιναβικό στυλ, υπάρχουν δύο κύριες τάσεις κατά την επιλογή ποδιάς κουζίνας:

 • παραδοσιακό λευκό?
 • επιλογή χρώματος.

λευκό

Νομίζω ότι δεν αμφιβάλλετε πια ότι το κλασικό χρώμα μιας ποδιάς στη σκανδιναβική κουζίνα είναι το λευκό. Αυτή η λύση βοηθά στη δημιουργία ενός φαινομένου “ελαφριά κουζίνα”.. Σε αυτή την περίπτωση, οι αποχρώσεις των τοίχων και των πλακιδίων πρέπει να ταιριάζουν.. Η αίσθηση όγκου επιτυγχάνεται με τη διαφορά στην υφή των υλικών.

Μοντέρνα λύση για μια πλάτη κουζίνας – κεραμικά πλακίδια “μετρό” ή τοιχοποιία που μιμούνται λεύκανση τούβλο. Μια πιο μοντέρνα επιλογή – επένδυση τοίχου με σκληρυμένο λευκό γυαλί.

Τοίχος από τούβλα

Τοίχος από τούβλα

Το απόλυτα λευκό εσωτερικό φαίνεται πλεονεκτικό σε μικρές πλατείες, όπου το πνεύμα της Σκανδιναβίας φέρνει στοιχεία διακόσμησης κουζίνας, παραδοσιακά υφάσματα.

Ένα λευκό backsplash είναι ένα εξαιρετικό σκηνικό για μια φωτεινή ή πιο σκοτεινή μονάδα κουζίνας. Οι σκούρες μπλε προσόψεις και οι χιονισμένοι τοίχοι είναι ένα δημοφιλές φυσικό μοτίβο στο εσωτερικό..

Σε ένα κύμα αντίθεσης

Μια εναλλακτική λύση στο λευκό είναι μια ποδιά με αντίθεση, που τραβάει τα βλέμματα. Χειροποίητα πλακάκια με μοναδικά σχέδια θα ήταν κατάλληλα.  Μια πιο προσιτή επιλογή είναι τα κεραμικά πλακίδια στο πνεύμα του συνονθύλευμα ή του φωτεινού ψηφιδωτού.

Συχνά βρίσκεται στις σκανδιναβικές κουζίνες πλακάκια “γουρούνι” με ή χωρίς λοξότμηση, καθώς και πλακάκια ασυνήθιστων γεωμετρικών σχημάτων. Αυτά τα υλικά γίνονται mainstream, η κύρια τάση όχι μόνο του σκανδιναβικού, αλλά και του παγκόσμιου σχεδιασμού..

Η λευκή ποδιά χρησιμεύει ως υπέροχο φόντο

Η λευκή ποδιά χρησιμεύει ως εξαιρετικό φόντο

Ξύλο, μετριασμένο γυαλί, διάφορες όψεις πάνελ. Είναι ενδιαφέροντα επειδή δημιουργούν μια ενιαία λεία επιφάνεια και είναι εύχρηστα..

Ένα αντίθετο χρώμα δεν συνεπάγεται ταραχή χρωμάτων. Γκρι, ανθρακί, σκούρο πράσινο, βαθιές αποχρώσεις του μπλε είναι κοινές.

Μια πρακτική και όμορφη λύση όταν η ποδιά ταιριάζει με τον πάγκο ή πιο ελαφριά από αυτή με δύο τόνους. Όταν η ίδια απόχρωση επαναλαμβάνεται στο χρώμα του δαπέδου και στις διακοσμητικές λεπτομέρειες, δημιουργείται μια αίσθηση ακεραιότητας, αρμονίας του χώρου..

Το αντίθετο χρώμα δεν συνεπάγεται ταραχή χρωμάτων

Το αντίθετο χρώμα δεν συνεπάγεται ταραχή χρωμάτων

Τείχη

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την πολυπλοκότητα. Όσο πιο απλή γίνεται, η διακόσμηση τοίχων δημιουργεί μια εξαιρετική βάση. Το ουδέτερο υπόβαθρο δίνει ευνοϊκή έμφαση στη διακόσμηση των σχεδιαστών και σε άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

Οι ουδέτεροι λείοι τοίχοι αραιώνονται με κεραμίδια από τούβλα ή πραγματική τοιχοποιία. Σε μια κουζίνα στούντιο, αξίζει να τοποθετήσετε τέτοια πλακάκια σε πολλές ζώνες για να σχηματίσετε έναν ενιαίο χώρο..

Ένα πολύ δημοφιλές κάλυμμα τοίχου – χρώμα. Σε νέα κτίρια, είναι πιο πρακτικό να κολλάτε ταπετσαρία για ζωγραφική σε μη υφασμένη βάση. Θα κρύψουν μικρές ρωγμές από τη συρρίκνωση του σπιτιού. Βολικό σε αυτή την περίπτωση και υαλοβάμβακα, ενισχύοντας επιπλέον τους τοίχους.

Πρακτική και όμορφη λύση

Πρακτική και όμορφη λύση

Ένα άλλο κατάλληλο υλικό τοίχου είναι γύψος. Για να τονίσουν τη χαρακτηριστική του υφή, οι σχεδιαστές επιλέγουν πολύπλοκες αποχρώσεις του μπεζ και του ανοιχτού γκρι..

Στους σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους, η τεχνική της ανάδειξης ενός τοίχου με ταπετσαρία προφοράς με ένα ενδιαφέρον στολίδι ή ένα όμορφο βαθύ χρώμα είναι δημοφιλής. Μια τέτοια σχεδιαστική κίνηση δίνει στο δωμάτιο μια πιο ανεπίσημη εμφάνιση, αραιώνει τη μονοτονία του δωματίου..

Φυσικά, οι ηγέτες στην παραγωγή τέτοιων ταπετσαριών είναι Σκανδιναβοί κατασκευαστές, όπως ταπετσαρίες ECO ή Borastapeter. Η έγχρωμη ταπετσαρία μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική τέχνη του τοίχου ή την ταπετσαρία με υφή με αυθεντικά σουηδικά σχέδια.

Τις περισσότερες φορές, η τραπεζαρία γίνεται έμφαση, φωτεινές ταπετσαρίες βρίσκονται κοντά στο τραπέζι που ενώνει όλη την οικογένεια.

Η όσο το δυνατόν πιο απλή διακόσμηση τοίχων δημιουργεί μια εξαιρετική βάση

Η όσο το δυνατόν πιο απλή διακόσμηση τοίχων δημιουργεί μια εξαιρετική βάση

Οροφή

Το εσωτερικό στο πνεύμα των παραδοσιακών σκανδιναβικών σπιτιών δεν συνεπάγεται ένα περίπλοκο ταβάνι. Εκτός αν τα εκτεθειμένα δοκάρια παραμένουν ορατά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το χρώμα του ξύλου, ώστε να μην προσθέσετε μια πινελιά εξοχικού στυλ στο δωμάτιο..

Και όμως η πιο σχετική λύση για το ταβάνι είναι η βαφή σε λευκό χρώμα. Μια πιο μοντέρνα επιλογή – ματ ταινία τεντώματος.

Φωτισμός

Στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, υπάρχει πάντα έλλειψη φυσικού φωτός. Επομένως, ο πολύπλευρος πρόσθετος φωτισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου scandi. Ο πολυέλαιος στο γεωμετρικό κέντρο του δωματίου δεν είναι τόσο σημαντικός όσο ο προσεκτικός φωτισμός πάνω από την τραπεζαρία, επιπλέον προβολείς και φωτιστικά δαπέδου.

Ξύλινη επένδυση

Ξύλινη επένδυση

Ο σχεδιασμός των φωτιστικών είναι εξαιρετικά σημαντικός. Συχνά είναι ο φωτισμός που γίνεται η προφορά που βοηθά να φέρει ολόκληρο το εσωτερικό σε μια ενιαία ιδέα. Πολυέλαιοι με ξύλινα στοιχεία υποστηρίζουν την ιδέα της φιλικότητας προς το περιβάλλον, συμπληρώνουν τέλεια το ξύλινο επιτραπέζιο.

Αμπαζούρ από χαλκό ή χαλκό – ένα αφιέρωμα στους σύγχρονους σχεδιαστές, την επιθυμία να γεμίσει η κουζίνα με αέρα και φως.

Στο εσωτερικό του στούντιο διαμέρισμα, μπορείτε να δείτε έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο πάνω από την τραπεζαρία. Οι υπερχειλίσεις του ακριβού γυαλιού παίζουν όμορφα στο φως, δημιουργούν επιπλέον λάμψη. Ένας τέτοιος πολυέλαιος θα ταιριάζει σε ένα εσωτερικό scandi με μια πινελιά κλασικών..

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο κάθε εσωτερικού χώρου scandi

Ο φωτισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο κάθε εσωτερικού χώρου scandi

Η απλούστερη ρετρό έκδοση του λαμπτήρα είναι μια διακοσμητική λάμπα πυρακτώσεως με ένα απλό μαύρο σύρμα. Τέτοιοι λαμπτήρες συχνά συνδυάζονται σε ομάδες: γραμμικοί πάνω από το τραπέζι ή βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με χαοτικό τρόπο..

Ο διαφορετικός φωτισμός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός σκανδιναβικού εσωτερικού χώρου. Λωρίδες LED και ενδεικτικά LED τοποθετούνται στη μονάδα κουζίνας – μια οικονομική και όμορφη λύση για επιπλέον φωτισμό του χώρου εργασίας.

Ρετρό έκδοση του λαμπτήρα

Ρετρό έκδοση του λαμπτήρα

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς:

Σκανδιναβικό στυλ: 240+ Φωτογραφίες λακωνισμού και αυτοσυγκράτησης στο σχεδιασμό. Αυτό που κάνει αυτό το στυλ στο εσωτερικό αληθινό?

Έπιπλα και συσκευές

Στο σχεδιασμό της κουζίνας, το σκανδιναβικό στυλ αναγνωρίζεται από τη μικρή ποσότητα επίπλων. Ακόμα και σε ευρύχωρα δωμάτια, μένει μόνο το πιο απαραίτητο για να προσθέσετε ατμόσφαιρα, να γεμίσετε το σπίτι με φως, να δημιουργήσετε μια αίσθηση ελευθερίας.

Οι βασικές αρχές του σκανδιναβικού εσωτερικού – η απλότητα και η λειτουργικότητα, μπορούν να εντοπιστούν στην επιλογή των επίπλων. Όλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λακωνικά:

 • άνετο ευρύχωρο ντουλάπια?
 • κυρίως ενσωματωμένες συσκευές ·
 • λείες πεδινές προσόψεις.

Οι βασικές αρχές του εσωτερικού είναι η απλότητα και η λειτουργικότητα

Οι βασικές αρχές του εσωτερικού είναι η απλότητα και η λειτουργικότητα

Σκεπτόμενος τα σκανδιναβικά έπιπλα, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σουηδική εταιρεία IKEA. Η εταιρική ταυτότητα αυτής της εταιρείας έχει διαδώσει την ιδέα του scandi interior σε όλο τον κόσμο. Οι κατάλογοι τους αποτελούν πηγή ιδεών και έμπνευσης για έπιπλα κουζίνας..

Σετ κουζίνας

Χρώμα. Δεν θα εκπλήξω κανέναν λέγοντας ότι το πιο δημοφιλές χρώμα για τις μονάδες κουζίνας είναι το λευκό. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο φαίνεται ογκώδες και ενδιαφέρον. Αυτό επιτυγχάνεται με απαλή αντίθεση με τον πάγκο, συσκευές χρωμίου ή τρισδιάστατη ανάγλυφη υφή..

Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες)

Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες)

Οι κουζίνες με ξύλινες ή βαμμένες προσόψεις προσθέτουν άνεση και ζεστασιά στο σπίτι στο σκανδιναβικό εσωτερικό.

Φινίρισμα. Τα χρώματα είναι ματ ή ημι-γυαλιστερά. Φωτεινή γυαλάδα βρίσκεται επίσης, κυρίως σε πολύ μικρές κουζίνες. Έτσι οι πόρτες επίπλων αντανακλούν το φως, δημιουργούν επιπλέον βάθος χώρου..

Ράφια. Τα ανοιχτά ράφια είναι ένα δημοφιλές σκανδιναβικό χαρακτηριστικό. Είναι εμφατικά απλά, με μεταλλικές βάσεις αντίθεσης. Έτσι, τα όμορφα πιάτα τοποθετούνται σε ένα εμφανές μέρος και δημιουργούν επιπλέον άνεση..

Μια άλλη επιλογή είναι τα ντουλάπια με ψηλή κορυφή που εκτείνονται μέχρι την οροφή. Έτσι ο χώρος είναι οπτικά τεντωμένος και δεν χωρίζεται σε μέρη. Λύνεται το ζήτημα της αποθήκευσης διαφόρων μικρών πραγμάτων κουζίνας.

Allηλά ντουλάπια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι

Allηλά ντουλάπια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι

Προσόψεις. Μια ομαλή πρόσοψη είναι πιο συνηθισμένη από άλλες. Ειδικά αν η κουζίνα ελκύει προς μια μοντέρνα ερμηνεία του σκανδιναβικού στυλ. Σε αυτή την περίπτωση, οι λαβές πρέπει να υποστηρίζουν την ιδέα της απλότητας. Ιδανικό για συνδετήρες, ράγες οροφής ή ανοιχτήρες ώθησης.

Ένα σκανδιναβικό εσωτερικό μπορεί να είναι με ένα άγγιγμα κλασικών. Στη συνέχεια, οι προσόψεις πλαισίου με ελάχιστο φρεζάρισμα και οι λαβές με κουμπιά γίνονται σχετικές..

Οι προσόψεις του ΙΚΕΑ Hitarp θα προσθέσουν ένα μερίδιο ρουστίκ ρομαντισμού. Λαβές Shell, ένα ζευγάρι πλεκτά κοσμήματα και σκανδιναβικό στιλ παίρνουν ένα country vibe.

Η ομαλή πρόσοψη είναι πιο συνηθισμένη από άλλες

Η ομαλή πρόσοψη είναι πιο συνηθισμένη από άλλες

Τραπέζι

Η επιλογή του πάγκου συνήθως καθορίζει τον προϋπολογισμό..

 • Η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι ένα επιτραπέζιο από μασίφ ξύλο. Το χρώμα του φυσικού ξύλου ταιριάζει απόλυτα στον συνολικό φωτεινό τόνο του εσωτερικού, καθιστώντας το πιο ζεστό και πιο άνετο.
 • Όταν απαιτείται φωτεινότερη αντίθεση, ένας πάγκος από μαύρο ή γκρι πέτρα θα το κάνει..
 • Ένα οικονομικό ανάλογο για φθηνά ακουστικά είναι μια επιτραπέζια επιφάνεια από αδιάβροχο μοριοσανίδες. Το φυσικό καπλαμά μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το μασίφ ξύλο και μια ειδική μεμβράνη μιμείται μέταλλο ή πέτρα.

Το χρώμα του φυσικού ξύλου ταιριάζει απόλυτα στον συνολικό φωτεινό τόνο του εσωτερικού

Το χρώμα του φυσικού ξύλου ταιριάζει απόλυτα στο συνολικό φωτεινό τόνο του εσωτερικού

Δείπνο Ζώνη

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των σκανδιναβικών επίπλων είναι οι σωστές και απλές γραμμές. Εδώ μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα και ελαφριές κατασκευές από μοντέρνα υλικά.. Τα λεπτά πόδια τέτοιων τραπεζιών καθορίζουν τη δυναμική με την ασυνήθιστη γεωμετρία τους.

Κλασικό ξύλινο τραπέζι από στερεό λευκασμένο δρυς, πεύκο ή οξιά. Το χρώμα του διατηρεί τη σκιά του τραπεζιού ή των ποδιών της καρέκλας..

Το ξύλο είναι συχνά βαμμένο λευκό, γκρι ή ανθρακί. Η υψηλή αντίθεση με τα υπόλοιπα έπιπλα εφιστά την προσοχή στην τραπεζαρία. Το μονόχρωμο είναι μια καλή βάση για φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία.

Σωστές και απλές γραμμές

Σωστές και απλές γραμμές

Σε μια μικρή κουζίνα, ένα τραπέζι βιβλίων ή ένα συμπαγές τραπέζι πρωινού σκανδιναβικού στιλ και ένα ζευγάρι φωτεινές καρέκλες θα ήταν κατάλληλα. Συχνά το τραπέζι αντικαθίσταται από έναν μικρό μετρητή ράβδων κατά μήκος του τοίχου.

Μια εναλλακτική επιλογή είναι ένας μεταμορφωτικός πίνακας. Είναι κατάλληλο για πολύ λιτά δωμάτια, όταν ένα πτυσσόμενο ή πτυσσόμενο τραπέζι είναι ο μόνος τρόπος για να δειπνήσετε σε ένα γεμάτο τραπέζι..

Η διάταξη μιας άνετης τραπεζαρίας είναι αδιανόητη χωρίς ποιοτικές καρέκλες και συμπαγείς καναπέδες σε ουδέτερα ή φωτεινά χρώματα. Διακοσμητικά μαξιλάρια πάνω τους θα ενώσουν όλα τα υφάσματα κουζίνας και θα ολοκληρώσουν τη σύνθεση..

Μικρή κουζίνα σε δεδομένο στυλ

Μικρή κουζίνα σε δεδομένο στυλ

Οι καρέκλες στην κουζίνα scandi είναι πάντα πηγή υπερηφάνειας. Μπορούν να είναι ξύλινα με καμπύλη πλάτη στο πνεύμα του ρετρό ή εμφατικά μοντέρνα κατασκευασμένα από πλαστικό και μέταλλο.. Οι καρέκλες είναι συχνά το μόνο χρώμα προφοράς στην κουζίνα, φαίνονται πολύ φρέσκα..

Οι θρυλικές καρέκλες σχεδιαστών δεν είναι ασυνήθιστες. Η συμπαγής καρέκλα του Arne Jacobsen “Ant” ή οι φωτεινές, εννοιολογικές καρέκλες των συζύγων Eames.

Ντεκόρ

Το αποτύπωμα του σκληρού βόρειου κλίματος είναι σαφώς ορατό στο διακριτικό σκανδιναβικό εσωτερικό. Ωστόσο, λόγω της ασυνήθιστης διακόσμησης, ο ήρεμος σκανδιναβικός σχεδιασμός παίρνει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και φωτεινό αυθάδη χαρακτήρα..

Μεγάλος, ογκώδης νεροχύτης

Μεγάλος, ογκώδης νεροχύτης

Υφασμα

Όταν τα πάντα γύρω είναι σχεδόν άσπρα, το μάτι δεν έχει τίποτα να πιάσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Σκανδιναβοί εκτιμούν τόσο πολύ τα φωτεινά υφάσματα. Ριγέ χαλί στο πάτωμα, μαξιλάρια γεωμετρική εκτύπωση, χαρτοπετσέτες και πετσέτες – όλες αυτές οι λεπτομέρειες προσθέτουν ποικιλία στους λευκούς τόνους και δημιουργούν ένα ξεχωριστό στυλ.

Αντικαθιστώντας μόνο μερικά μικρά πράγματα, μπορείτε να ενημερώσετε ριζικά το εσωτερικό.

Τα δέρματα μπορούν να δανειστούν από την καθημερινή ζωή των Σκανδιναβών. Ρίχνοντάς τα χαλαρά πάνω σε μια καρέκλα, η ατμόσφαιρα του δωματίου θα γίνει αμέσως πιο σπιτική και ζεστή. Οι ογκώδεις πλεκτές κουβέρτες από νήματα προβάτων εξυπηρετούν τους ίδιους σκοπούς..

Μικρή, ζεστή, τραπεζαρία

Μικρή, ζεστή, τραπεζαρία

Πίνακες και αφίσες

Οι αφίσες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σκανδιναβικού σχεδιασμού. Στην κουζίνα, βρίσκονται πιο συχνά στην τραπεζαρία και τραβούν την προσοχή με το χρώμα, το στολίδι ή τις επιγραφές τους..

Το χειμώνα, μια εναλλακτική λύση για τις αφίσες είναι τα κινητά αέρος κατασκευασμένα από απορρίμματα. Τα ζωγραφισμένα κλαδιά συλλέγονται σε μια ενιαία δομή, διακοσμημένα με κώνους και κρεμασμένα κοντά στο τραπέζι ή στο άνοιγμα του παραθύρου.

Μια ασυνήθιστη, αλλά κατάλληλη λύση για το πώς να διακοσμήσετε τον τοίχο θα είναι ομοίωμα κέρατων. Τα τεχνητά κέρατα ελαφιών φαίνονται πολύ κομψά, το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται συχνά σε αφίσες και σε σχέδια σε διακοσμητικά μαξιλάρια..

Μια ατμόσφαιρα μικρής αμέλειας

Μια ατμόσφαιρα μικρής αμέλειας

Φυτεμένα φυτά

Ζωντανός φυτά πολύ δροσιστικό για το ελαφρύ εσωτερικό. Υγιεινά βρώσιμα χόρτα βρίσκονται στο τραπέζι στην περιοχή εργασίας. Το δεντρολίβανο, που θυμίζει κωνοφόρα κλαδιά, αναπτύσσεται στο περβάζι και κοντά στην τραπεζαρία μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο δέντρο φίκους σε ένα ψάθινο καλάθι..

Κεραμικά και είδη κουζίνας

Όταν υπάρχουν μερικά ανοιχτά ράφια στην κουζίνα, η απόκρυψη όμορφων πιάτων στην ντουλάπα είναι ένα πραγματικό έγκλημα.. Κομψά γυαλιστερά κεραμικά, χειροποίητα φλιτζάνια ή γλάστρες αξίζουν όλα ένα καλύτερο σημείο σε απλή θέα.

Τα ζωντανά φυτά είναι πολύ δροσιστικά για ένα ελαφρύ εσωτερικό.

Τα ζωντανά φυτά είναι πολύ δροσιστικά για ένα ελαφρύ εσωτερικό.

Σχολικος ΠΙΝΑΚΑΣ

Οι πίνακες κιμωλίας έχουν καταλάβει τις σύγχρονες κουζίνες και έχουν γίνει ένα πραγματικό mainstream. Μπορούν να είναι συμπαγή, να στέκονται σε μια σειρά από αφίσες και πίνακες ζωγραφικής ή να καλύπτουν έναν ολόκληρο τοίχο και να αφήνουν χώρο για καθημερινή δημιουργικότητα..

Συχνά χρησιμοποιούνται σε στούντιο διαμερίσματα ως ενωτικό στοιχείο, ασυνήθιστη διακόσμηση.. Μαύρο μαυροπίνακα με φόντο που υποστηρίζεται από πολυελαίους, καρέκλες και μικρές οικιακές συσκευές.

Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες)

Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες) Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ (190+ Φωτογραφίες)

Ενδιαφέροντα μικρά πράγματα εμπλουτίζουν το εσωτερικό, το κάνουν πραγματικά προσωπικό και άνετο. Το κύριο πράγμα στη διαδικασία διακόσμησης δεν είναι να το παρακάνετε, αλλά μόνο να προσθέσετε μερικές εκφραστικές πινελιές στην κουζίνα..

Previous Post
Κρεβάτι βάσης στο διαμέρισμα: 205+ (Φωτογραφία) Ιδέες και προτάσεις για το εσωτερικό (με συρτάρια, με πτυσσόμενο κρεβάτι, σε κόγχη)
Next Post
Laminat i interiøret på veggen på soverommet, stuen, gangen og balkongen + 100 BILDER. Vi gjør en fasjonabel aksent i interiøret!