DIY Alpine slide (80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY Alpine slide (80 φωτογραφίες)

DIY Alpine slide (80 φωτογραφίες)

Οι αλπικές διαφάνειες ή, όπως ονομάζονται επίσης, βραχόκηποι, είναι υπέροχες διακοσμήσεις για οικόπεδα σπιτιών, τα οποία πρόσφατα έχουν αντικαταστήσει όλο και περισσότερο τα τυπικά παρτέρια και τα rabatki. Γίνονται μια άξια διακόσμηση πλούσιων κτημάτων και λιτών καλοκαιρινών εξοχικών κατοικιών, συμπληρώνουν τα σχέδια τοπίου των πάρκων της πόλης. Με τη σωστή επιλογή φυτών και λίθων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πολυτελή χώρο χαλάρωσης που θα ενθουσιάσει το μάτι με τη μοναδική του γοητεία. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τι είναι οι αλπικές διαφάνειες και πώς μπορείτε να φτιάξετε έναν βραχόκηπο με μια λίμνη στην περιοχή με τα χέρια σας.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των αλπικών διαφανειών

Οι βραχόκηποι είναι μειωμένες απομιμήσεις βραχώδη φυσικά τοπία, έτσι οι πέτρες αποτελούν τη βάση κάθε σύνθεσης. Για τη διάταξη, χρησιμοποιούνται διάφοροι κύριοι τύποι λίθων: άγρια ​​πέτρα, ασβεστόλιθος, τούφ, ψαμμίτης, γρανίτης, κλπ. Επιπλέον, αξίζει να επιλέξετε υλικό διαφορετικών μεγεθών, το οποίο έχει φυσικές παρατυπίες και δομές. Μια αλπική διαφάνεια πρέπει να είναι ασύμμετρη, επειδή δεν υπάρχουν ιδανικές μορφές στη φύση. Οι πέτρες μπορούν να τοποθετηθούν με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τον τύπο της αντικειμενοφόρου πλάκας, μερικές φορές ενισχύονται με τσιμεντοκονία για να εξασφαλιστεί η ακινησία.

Η κύρια εργασία για τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης ανακούφισης, η τοποθέτηση λίθων μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, εκτός από το χειμώνα, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η σύνθεση θα συρρικνωθεί για 3-4 μήνες και μόνο τότε τα φυτά μπορούν να σπαρμένος.

DIY αλπική διαφάνεια - χαρακτηριστικά σχεδίασης DIY αλπική διαφάνεια - χαρακτηριστικά σχεδίασης

Πώς να επιλέξετε φυτά για μια αλπική διαφάνεια

Η επιλογή των φυτών για έναν βραχόκηπο πρέπει να μελετηθεί εκ των προτέρων, καθώς κάθε τύπος τοπίου είναι κατάλληλος για ένα ή άλλο σύνολο εκπροσώπων του κόσμου της πανίδας, για παράδειγμα, τα ερπυστικά είδη είναι εγγενή στους βραχόκηπους-πλαγιές και στους τύπους ανθοφορίας είναι εγγενείς στις κοιλάδες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξετε εκπροσώπους της χλωρίδας που ανθίζουν σε διαφορετικές περιόδους, έτσι ώστε η αλπική διαφάνεια να μπορεί να ευχαριστήσει το μάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πολυετή, στις περισσότερες περιπτώσεις, ανθίζουν το φθινόπωρο. Αυτό μπορεί να είναι λεβάντα, γεράνι, σαξιφράζ, κλπ. Απαιτείται προσεκτική παρακολούθηση για την ανάπτυξή τους, καθώς οι πολύ κατάφυτες καλλιέργειες μπορούν να εμποδίσουν το φως του ήλιου από χαμηλότερα φυτά. Οι βολβοί (κρόκοι, υάκινθοι) ανθίζουν την άνοιξη και το χειμώνα τα κωνοφόρα δεν θα αφήσουν το τοπίο άδειο – thuja, μερικές ποικιλίες ερυθρελάτης κ.λπ..

Στις αλπικές διαφάνειες, υπάρχουν επίσης θάμνοι χαμηλής ανάπτυξης όπως ιαπωνικό σφενδάμι, δεντρολίβανο, αζαλέα, νάνοι τριαντάφυλλα. Από τους ποώδεις εκπροσώπους, μπορείτε να επιλέξετε θυμάρι, κουδούνια, κατιφέδες, edelweiss, phlox και νάνοι φτέρες επίσης φυτεύονται συχνά σε διαφάνειες. Οι μαργαρίτες εδάφους, το βαλσαμόχορτο, το yarrow θα καλύψουν τέλεια τους άδειους χώρους ανάμεσα στις πέτρες..

Κατά τη φύτευση, πρέπει να ληφθεί υπόψη ένας από τους σημαντικούς κανόνες: τα μικρότερα είδη φυτεύονται σε ομάδες και τα πλούσια ανθοφόρα είδη φυτεύονται ξεχωριστά. Η φύτευση φυτών στο έδαφος ξεκινά από την κορυφή του αλπικού λόφου και σταδιακά μετακινείται στους πρόποδες του. Για να αποφύγετε την εξάτμιση του νερού και να αποφύγετε τη ζημιά των ζιζανίων στα φυτά, πρέπει να αφήσετε μια μικρή χοάνη γύρω από κάθε δείγμα κατά τη φύτευση, στην οποία χύνονται βότσαλα.

DIY Alpine slide - Πώς να επιλέξετε φυτά DIY Alpine slide - Πώς να επιλέξετε φυτά DIY Alpine slide - Πώς να επιλέξετε φυτά

Τύποι βραχόκηπων

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι η δημιουργία ενός βραχόκηπου δεν είναι μια φθηνή απόλαυση, καθώς θα χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός σχεδιαστή και ακριβά υλικά, σημειώνουμε ότι δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια τέτοια ομορφιά μόνοι σας. Το κύριο πράγμα είναι να αποφασίσετε τι είδους σύνθεση θα θέλατε να δείτε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν κύριοι τύποι βραχόκηπων όπως:

1. Ροκ γκρεμός. Η δημιουργία ενός τέτοιου τοπίου θα απαιτήσει μια αξιοπρεπή ποσότητα γενικών γυμνών λίθων, οι οποίες συσσωρεύονται με τη μορφή υψομέτρου. Τα φυτά υπάρχουν σε ελάχιστες ποσότητες εδώ – κυρίως, βρίσκονται σε κόγχες ανάμεσα σε ογκόλιθους.

2. Πλαγιά βουνού. Η σύνθεση σχηματίζεται σε μια περιοχή με υψηλό υψόμετρο, επομένως είναι καλύτερο να σχηματιστεί εάν μια τέτοια ανάγλυφη μορφή είναι ήδη παρούσα στην περιοχή. Εάν όχι, ο λόφος γίνεται χύμα από μόνος του και στη συνέχεια τοποθετούνται πέτρες διαφορετικών μεγεθών και φυτεύονται ακμαίοι και ερπυστικοί εκπρόσωποι της χλωρίδας.

3. Κοιλάδα του βουνού. Ένα τέτοιο μίνι τοπίο είναι χτισμένο με την αρχή της τοποθέτησης μεγάλων λίθων με χαοτικό τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, τα μπλοκ πρέπει να προεξέχουν μόνο εν μέρει πάνω από την επιφάνεια του εδάφους και οι ανθισμένες πράσινες καλλιέργειες φυτεύονται στα διαστήματα μεταξύ τους..

4. Φαράγγι. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν υπάρχει μια κατάθλιψη στην επιφάνεια του εδάφους. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που μένει είναι να σχηματιστούν βραχώδεις πλαγιές και να φυτέψουν εκπρόσωποι της ορεινής βλάστησης..

5. Αλπικό λιβάδι – ένας ειδικός τύπος βραχόκηπου, όταν οι πέτρες πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται και η επίδραση της ανύψωσης δημιουργείται με τη φύτευση φυτών διαφορετικού ύψους. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα όμορφο πράσινο λιβάδι με λουλούδια λιβαδιών.

6. Βάλτο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για εκείνους που τους αρέσουν όλα τα ασυνήθιστα. Όταν δημιουργηθεί, σχηματίζεται ένας ρηχός λάκκος, η περίμετρος του οποίου είναι στρωμένη με ογκόλιθους. Εδώ φυτεύονται είδη φυτών ομίχλης και η γενική ατμόσφαιρα τονίζεται από επιλεγμένα ασυνήθιστα παρασυρόμενα ξύλα.

7. Ροκ κήπος με λίμνη. Μια εξαιρετική σύνθεση, όπου υπάρχει μια μικρή δεξαμενή στους πρόποδες ενός αλπικού λόφου και χαριτωμένα ρυάκια βουνού ρέουν κάτω από τις βραχώδεις πλαγιές. Η δημιουργία ενός τέτοιου βραχόκηπου είναι η πιο επίπονη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα δικαιολογήσει την προσπάθεια που δαπανήθηκε..

DIY αλπική διαφάνεια - Τύποι βραχόκηπων DIY αλπική διαφάνεια - Τύποι βραχόκηπων DIY αλπική διαφάνεια - Τύποι βραχόκηπων

DIY αλπική τσουλήθρα με καταρράκτη και λίμνη

Θα εξετάσουμε την πιο χρονοβόρα επιλογή για τη δημιουργία ενός βραχόκηπου, με το παράδειγμα του οποίου μπορείτε εύκολα να χτίσετε έναν «καταρράκτη» βουνού στον δικό σας ιστότοπο ή μια απλούστερη σύνθεση. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε έναν ιστότοπο. Εάν η περιοχή έχει τη δική της δεξαμενή, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τη σύνθεση κοντά σε αυτήν ή σε μια μικρή πλαγιά. Δεν πρέπει να εξοπλίζετε αυτόν τον τύπο αλπικής τσουλήθρας κοντά σε ψηλά δέντρα, καθώς τα φύλλα που πέφτουν θα μολύνουν συνεχώς τη δεξαμενή. Ξεκινώντας, είναι καλύτερα να σχεδιάσετε αρχικά ένα σκίτσο σε χαρτί και μόνο τότε να εφαρμόσετε την ιδέα στο έδαφος.

Τι πρέπει να προετοιμαστεί

Η διάταξη αυτού του τύπου αλπικής διαφάνειας θα απαιτήσει την προετοιμασία λίθων διαφόρων μεγεθών, καθώς και τσιμεντοκονία για τη στερέωση της δομής (μερικές φορές χρησιμοποιείται αφρός πολυουρεθάνης). Για να χτίσετε ένα σύστημα κυκλοφορίας νερού, θα χρειαστείτε μια μεγάλη δεξαμενή για μια δεξαμενή, μια αντλία και έναν εύκαμπτο σωλήνα για την παροχή νερού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλειστή παλιά μπανιέρα ή μια περιττή μεγάλη γούρνα ως δοχείο. Είναι καλύτερα να προεπεξεργαστείτε τους τοίχους της μπανιέρας με υγρό τσιμέντο – με αυτόν τον τρόπο η δεξαμενή θα έχει μια πιο φυσική εμφάνιση.

Η αντλία πρέπει να έχει την κατάλληλη ισχύ, οπότε το μοντέλο επιλέγεται με βάση το ύψος της αντικειμενοφόρου πλάκας και τη μετατόπιση της τεχνητής λίμνης και την επιθυμητή πίεση του νερού που τρέχει στις πέτρες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν την εγκατάσταση ενός ειδικού φίλτρου καθαρισμού για τέτοιες συνθέσεις, το οποίο θα εξασφαλίσει τη διαφάνειά του για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα πιο φυτά που αγαπούν την υγρασία, για παράδειγμα, ημερήσια, ίριδα, φασκόμηλο, νούφαρο κλπ. Μερικές φορές γλάστρες με αυτά τα φυτά τοποθετούνται ακριβώς στο νερό. Η αρχή της φύτευσης φυτών στις πλαγιές ενός βραχόκηπου με δεξαμενή φαίνεται στη φωτογραφία.

Αλπική διαφάνεια με έναν καταρράκτη και μια λίμνη με τα χέρια σας - Τι πρέπει να προετοιμάσετε Αλπική διαφάνεια με έναν καταρράκτη και μια λίμνη με τα χέρια σας - Τι πρέπει να προετοιμάσετε Αλπική διαφάνεια με έναν καταρράκτη και μια λίμνη με τα χέρια σας - Τι πρέπει να προετοιμάσετε

Δημιουργία τοποθεσίας

Είναι ευκολότερο να κανονίσετε μια αλπική διαφάνεια σε αμμώδες έδαφος, καθώς το αργιλώδες έδαφος θα απαιτήσει πρόσθετη αποστράγγιση. Πιο συχνά δίνουν προτίμηση στις νότιες πλευρές, όπου βρίσκονται οι περιοχές αναψυχής και όπου είναι ο καταλληλότερος φωτισμός. Πρώτον, πρέπει να σκάψετε ένα λάκκο για μια τεχνητή λίμνη και από τη γη που προκύπτει, μπορείτε ταυτόχρονα να σχηματίσετε ένα υψόμετρο. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στις όχθες ένα κλιμακωτό σχήμα με μια κεντρική κατάθλιψη, κατά μήκος της οποίας θα κυλά ο καταρράκτης μας..

Εάν το εκτιμώμενο ύψος της διαφάνειας είναι μεγαλύτερο από ένα μέτρο, συνιστάται να το ενισχύσετε. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να σχηματιστεί αρχικά ένα θεμέλιο: μια τρύπα σκάβεται με βάθος όχι μεγαλύτερο από 20 cm, η περίμετρος της οποίας πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος του μελλοντικού λόφου κατά μισό μέτρο. Στο κάτω μέρος της εσοχής, τοποθετείται ένα στρώμα θρυμματισμένης πέτρας, ένα πλέγμα από οπλισμό και χύνεται ένα μίγμα σκυροδέματος. Σε αυτήν την κατάσταση, είναι απαραίτητο να αφήσετε το ίδρυμα για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια να σχηματίσετε μια διαφάνεια.

Αλπική διαφάνεια με έναν καταρράκτη και μια λίμνη με τα χέρια σας - Σχηματισμός του ιστότοπου Αλπική τσουλήθρα με έναν καταρράκτη και μια λίμνη με τα χέρια σας - Σχηματισμός του ιστότοπου

Κάνοντας έναν τεχνητό καταρράκτη με μια λίμνη

Όταν σχηματιστεί το κύριο ανάγλυφο, προχωρούμε στη διάταξη της διαφάνειας. Πρώτον, πρέπει να σχηματίσετε ένα πυκνό στρώμα πέτρας στις πλαγιές · κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, τοποθετείται και καλύπτεται ένας σωλήνας παροχής νερού. Το άνω άκρο του εύκαμπτου σωλήνα εκτείνεται σε ένα ύψος στο σημείο όπου θα είναι η πηγή και το κάτω βυθίζεται στη δεξαμενή. Κατά την τοποθέτηση λίθων σε κεκλιμένη επιφάνεια των τραπεζών, χρησιμοποιείται υγρό τσιμέντο, το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στο ανάγλυφο. Μεγάλες πέτρες χρησιμοποιούνται για διακόσμηση, προεξοχές – βήματα κατά μήκος των οποίων θα ρέει νερό – διαμορφώνονται καλύτερα χρησιμοποιώντας επίπεδους ογκόλιθους.

Το νερό χύνεται σε ένα εγκατεστημένο δοχείο με μια τεχνητή λίμνη και μια αντλία τοποθετείται συνδέοντας την άκρη του εύκαμπτου σωλήνα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι επίσης απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά το μασκάρισμα του ηλεκτρικού καλωδίου που θα τραβηχτεί από την αντλία στην πηγή ενέργειας. Σε αυτό το στάδιο, ο σχεδιασμός της αλπικής διαφάνειας μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Ακολουθεί η διαδικασία φύτευσης εκπροσώπων της χλωρίδας. Τα φυτά πρέπει να επιλέγονται με την πιο υγρασία, τα οποία έχουν ήδη αναφερθεί παραπάνω. Μια αλπική τσουλήθρα συνυφασμένη με φυτά με καταρράκτη και λίμνη θα είναι μια άξια διακόσμηση κάθε προαστιακής περιοχής.

DIY Alpine slide με έναν καταρράκτη και μια λίμνη - Κατασκευή ενός τεχνητού καταρράκτη με μια λίμνη DIY Alpine slide με έναν καταρράκτη και μια λίμνη - Κατασκευή ενός τεχνητού καταρράκτη με μια λίμνη DIY Alpine slide με έναν καταρράκτη και μια λίμνη - Κατασκευή ενός τεχνητού καταρράκτη με μια λίμνη DIY Alpine slide με έναν καταρράκτη και μια λίμνη - Κατασκευή ενός τεχνητού καταρράκτη με μια λίμνη

DIY αλπικές διαφάνειες – ιδέες φωτογραφιών

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη δημιουργία αλπικών διαφανειών, τα χαρακτηριστικά τους, επισκεπτόμενοι τη συλλογή φωτογραφιών. Ακολουθούν ζωντανά παραδείγματα της εξαιρετικής γειτονιάς των λίθων και των φυτών, μεταξύ των οποίων μπορείτε να πάρετε ιδέες για τη δημιουργία της δικής σας αλπικής διαφάνειας στον ιστότοπο. Καλή προβολή!

DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών DIY αλπικές διαφάνειες - ιδέες φωτογραφιών

Previous Post
אבן דקורטיבית בפנים (90+ תמונות)
Next Post
Pequena cozinha de canto (80 fotos): ideias de design
Adblock
detector